Σήμερα Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2010 επισκέφθηκε για 2η φορά μέσα σε λίγες μέρες το κατεστραμμένο Στρατώνι, κυβερνητικό κλιμάκιο υπό τον Υφυπουργό Υποδομών Γιάννη Μαγκριώτη, τη Γ.Γ. Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας κα Λιονή και του κυβερνητικούς βουλευτές Αργύρη Λαφαζάνη και Γιάννη Δριβελέγκα.


Πέρα από το ενδιαφέρον για τις υποδομές, από τα κυρίαρχα προβλήματα των πληγέντων κατοίκων του Στρατωνίου είναι η οικονομική ενίσχυση για τα σπίτια, τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις που καταστράφηκαν παντελώς, ή υπέστησαν σοβαρές ζημιές. προς αυτήν την κατεύθυνση θα πρέπει να κινηθούν άμεσα και άλλοι Υπουργοί όπως ο κ. Ρέππας και η κα Γεννηματά.


Βεβαίως αυτό το αίτημα οφείλουμε να το μεταφέρουμε μέσω της Γ.Γ. της Περιφέρειας. Αίτημα των συνδημοτών μας είναι να αντιμετωπιστούν οι συνδημότες μας, όπως και οι πυρόπληκτοι του νομού Ηλείας.


Ευχαριστούμε πολύ τον φίλο Τάσο
http://e-stratoni.gr/


date Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2010

Μια μεγάλη έκπληξη περίμενε τους ψαράδες στη λίμνη Βόλβη στην Θεσσαλονίκη, που είδαν συνάδελφό τους να πιάνει ένα ψάρι, που ζύγιζε 50 κιλά, καθώς ποτέ κανείς όπως λένε, δεν έβγαλε ψάρι μεγαλύτερο από 30 κιλά.


Το ψάρι-γίγας ανήκει στη σπάνιας ποικιλίας silver και επιστημονικά θεωρείται εξαφανισμένο.


Όπως κάθε μέρα επαγγελματίας ψαράς ο Χρήστος Κυραντζάκος μάζευε τα δίχτυα του, όταν κατάλαβε ότι η ψαριά του είναι ασυνήθιστα βαριά.


Ύστερα από μεγάλη προσπάθεια έβγαλε από τα νερά το πελώριο ψάρι. Αμέσως ειδοποίησε φίλους και γνωστούς, οι οποίοι έσπευσαν στην ακτή.


Η λίμνη Βόλβη έχει μετατραπεί σ’ έναν ξεχωριστό υδροβιότοπο, όπου διαβιούν εκτός από σπάνιας ποικιλίας ψάρια και μοναδικά πουλιά.


Ακόμη, στις όχθες της βόσκουν και τρέχουν και νεροβούβαλα, ένα επίσης προστατευόμενο είδος, ξακουστό για το κρέας και το γάλα του.

«Χρόνος»









http://emvolimanea.blogspot.com/2010/02/50.html


date Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2010

Ποιός θα μαζέψει αυτό το "πτώμα" που κείτεται στο γρασίδι???


Σκουπίδια στους κάδους...???
ή
Κάδοι και σκουπίδια στους δρόμους...???




























Για ακόμα μία φορά θα βρεθούν αυτοί που θα θεωρήσουν τους σπαζμένους - πεσμένους κάδους απορρημάτων και τα σπασμένα - πεσμένα παγκάκια άνευ σημασίας.

Δεν σπάσαμε εμείς τους κάδους και τα παγκάκια, ούτε τα στήσαμε για να βγούν πιο καλλιτεχνικές οι φωτογραφίες.

Όσοι απο μας θεωρήσουμε αυτό το θέαμα άνευ σημασίας γινόμαστε συμμέτοχοι με αυτούς που προκαλούν αυτόν τον βανδαλισμό αλλά και την Δημοτική Αρχή που δεν το διορθώνει.

Καταλαβαίνουμε ότι αυτό έχει κάποιο κόστος και είναι κόστος που μεταφέρετε σε εμάς μέσω των Δημοτικών Φόρων.

Εφόσον τους πληρώνουμε όμως απαιτούμε από την Δημοτική Αρχή την διόρθωση τέτοιων βανδαλισμών, αλλά και άν είμαστε μάρτυρες να μην γυρνάμε κι εμείς την πλάτη.


date Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2010

Αναγνώστης του taxalia.blogspot.com έστειλε e-mail με την φώτο και το σχετικό κείμενο…


Αξιότιμε κύριε Helmut Markwort, αρχισυντάκτη του περιοδικού Focus.


Το εξώφυλλο του περιοδικού σας (αριστερά) είναι κακόγουστο και χυδαίο. Ανησυχείτε για τα «φράγκα» σας και αυτό δεν σας εμποδίζει να προσβάλλετε την ιστορία και τον πολιτισμό της χώρας μας.



Πολιτισμός κ. Markwort είναι το εξώφυλλο του περιοδικού της ομάδας μας (δεξιά). Πολιτισμός είναι ο Σάτυρος του Αρχαιολογικού Μουσείο Αθηνών. Ελπίζουμε να τον γνωρίζετε.
Η σημερινή έκδοση του περιοδικού μας και η παρουσία του Σατύρου είναι αφιερωμένη σε εσάς, στους συνεργάτες σας και στο έγκυρο περιοδικό σας!
Ας σταθούμε όμως στα «φράγκα» γιατί, από όλα όσα γράφετε, αυτά και μόνο φαίνεται να σας ενδιαφέρουν.
Λέμε λοιπόν: ας πληρώσει η Γερμανία τις αποζημιώσεις για τα εγκλήματα που έγιναν στην Ελλάδα στη διάρκεια του Δεύτερου Παγκόσμιου Πολέμου, ας επιστρέψει το χρυσό που υφάρπαξε από τη χώρα μου και τότε θα δούμε ποιος χρωστάει ποιόν! Όσο για τους απατεώνες, σας συμβουλεύουμε να τους ψάξετε στις φυλακές του Μονάχου. Απάτη δεν γίνεται μόνο με έναν. Χρειάζονται τουλάχιστον δύο! Το όνομα SIEMENS, das "Flaggschiff" Deutschlands και οι δωροδοκίες, σας θυμίζουν τίποτα;

Η πρέπει να φρεσκάρουμε τη μνήμη σας για τα υποβρύχια designed in Germany που "μπατάρουν" στου Σκαραμαγκά και τα τανκ που δεν δέχεται να "ψωνίσει" η Ελλάδα από τη χώρα σας; Η μήπως δεν γνωρίζατε πως η Γερμανία έχει μεταβληθεί τα τελευταία χρόνια στο μεγαλύτερο προμηθευτή οπλικών συστημάτων της Ελλάδας και πιέζει ασφυκτικά με κάθε τρόπο τη χώρα μου να αγοράσει το Eurofighter;

Δε φταίτε όμως εσείς. Φταίει ο Έλληνας πολίτης που ανέχεται προσβολές σαν τη δική σας αλλά και την ανεπάρκεια των πολιτικών, που κακώς επέλεξε να τον κυβερνούν!

Φιλικά
Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας


http://taxalia.blogspot.com/2010/02/18_26.html


date

Buy and sell records!


or drop in to have a drink
saturday 27th and sunday 28th of Febuary from 15:00-21:00 at zenit.

closing party with open dexx, hosting djs
dj radical
VeridisQuo (myspace.com/taso_k)
alain de london(weird science, electrotest)
gemma
with music from funk to disco to tech


for more info about selling your records call
6972158053 or msg the admins of the event.
spread the word!



ABSTRACT - ACID - ACID HOUSE - ACID JAZZ - ALTERNATIVE ROCK - AMBIENT - AVANTGARDE - BREAKBEAT - BREAKS - BRIT POP - BLUES - CLASSIC ROCK - CUT UP/DJ - DEEP HOUSE - DISCO - DOWNTEMPO - DRUM&BASS - DUB - DUBSTEP - EASY LISTENING - ELECTRO - EXPERIMENTAL - FOLK ROCK - FREESTYLE - FUNK - FUTURE JAZZ - GABBER - GANGSTA - GARAGE HOUSE - HARD ROCK - HARDCORE - HEAVY METAL - HIP HOP - IDM - INDIE ROCK - INDUSTRIAL - ITALO DISCO - JAZZ - JAZZ FUNK - JUNGLE - LEFTFIELD - MINIMAL - NEW BEAT - NEW WAVE - NOISE - POP ROCK - PROGRESSIVE HOUSE - PUNK - REGGAE - R&B/SWING - ROCK&ROLL - SOUL - SOUNDTRACK - SYNTH POP - TECH HOUSE - TECHNO - TRANCE - TRIP HOP - WORLD MUSIC...


thousands of vinyl.... best prices....


Δισκοπάζαρο στο zenit στην Θεσσαλονίκη
Σάββατο 27 και Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2010
15:00 - 21:00

Χιλιάδες βινύλια, πολλά είδη μουσικής


date

Τον υπεύθυνο του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης και Περιβαλλοντικής Πολιτικής της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη θα δεχθεί ο Νομάρχης Παναγιώτης Ψωμιάδης τη Δευτέρα 1 Μαρτίου 2010, στις 10 το πρωί, στο γραφείο του στη Νομαρχία, προκειμένου να τον ενημερώσει για την πρόοδο των έργων της ΝΑΘ στη λίμνη Κορώνεια.


Μετά το πέρας της συνάντησης, οι δύο άνδρες θα μεταβούν στην Κορώνεια, στις 11 το πρωί, όπου θα επιθεωρήσουν την πρόοδο του έργου της ενωτικής τάφρου, συνοδεία των αρμόδιων αντινομαρχών, υπηρεσιακών παραγόντων και της αναδόχου εταιρείας υλοποίησης του έργου.


Στην επιθεώρηση έχουν κληθεί να παραστούν οι Δήμαρχοι της περιοχής (Κορώνειας, Λαγκαδά, Μαδύτου, Εγνατίας, Μυγδονίας, Απολλωνίας, Βερτίσκου, Σοχού, Ρεντίνας, Καλλινδοίων, Αρέθουσας), καθώς και νομαρχιακοί και επαρχιακοί σύμβουλοι.



Όπως είχαμε γράψει την Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2009,

Ενώνονται οι Λίμνες Βόλβη και Κορώνεια
Διαβάστε στο παρακάτω link για την ένωση των δύο λιμνών

http://villagesnews.blogspot.com/2009/09/blog-post_2112.html


date

Ο Νομάρχης Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ψωμιάδης θα παραδώσει βιβλία, εκδόσεις της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης, του Κέντρου Πολιτισμού και του Κέντρου Ιστορίας της Μαύρης Θάλασσας, αλλά και τίτλων που έχει προμηθευτεί κατά καιρούς η Νομαρχία, την Τετάρτη 3 Μαρτίου 2010 και ώρα 11:00 π.μ. στη Μονή Λαζαριστών.








Τα βιβλία, που αφορούν στην ιστορία, τη λαογραφία και την παράδοση, τη λογοτεχνία κλπ. θα παραλάβουν οι Δήμαρχοι του Νομού Θεσσαλονίκης, στους οποίους έχει ήδη απευθυνθεί πρόσκληση, με σκοπό τον εμπλουτισμό των Δημοτικών τους Βιβλιοθηκών.




date


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ


Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 95 του Ν. 3463/06 σας προσκαλούμε να συμμετάσχετε στην τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία θα γίνει στο Δημοτικό Κατάστημα του Δήμου Ρεντίνας την Τρίτη 2 Μαρτίου 2010 και ώρα 19:00 μ.μ. και κατά την οποία θα γίνει συζήτηση στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης:


ΘΕΜΑΤΑ:


ΘΕΜΑ 1°: Ένημέρωση και συζήτηση για τη νέα διοικητική μεταρρύθμιση.

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Δήμαρχος.


ΘΕΜΑ 2°: Έγκριση προϋπολογισμού πνευματικού αθλητικού κέντρου Δήμου Ρεντίνας έτους 2010.

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Γιαννούλης Γεώργιος


ΘΕΜΑ 3° : Έγκριση προϋπολογισμού ΚΑΠΗ Δήμου Ρεντίνας έτους 2010.

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Δήμαρχος.


ΘΕΜΑ 4°: Έγκριση προϋπολογισμού Δημοτικού Παιδικού Σταθμού έτους 2010 .

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Δήμαρχος.


ΘΕΜΑ 5°: Τροποποίηση Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας Δήμου Ρεντίνας.

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Δήμαρχος.


ΘΕΜΑ 6°: Υπαγωγή οφειλετών του Δήμου Ρεντίνας στις ρυθμίσεις της παρ. 2 του άρθρου 63 του Ν.3801/09.

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Δήμαρχος.


ΘΕΜΑ 7°: Έγκριση πρακτικού επιτροπής εκτίμησης του υπ' αριθμ.61 οικοπέδου στη Βαμβάκια Δήμου Ρεντίνας.

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Δήμαρχος.


ΘΕΜΑ 8°: Καθορισμός τιμής μονάδας για μετατροπή εισφορά γης σε χρήμα από διορθωτική πράξη εφαρμογής για την ιδιοκτησία 011406,011405 στο Ο.Τ 100.

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Δήμαρχος.


ΘΕΜΑ 9°: Καθορισμός τιμής μονάδας με εξώδικο συμβιβασμό προσκυρούμενων εκτάσεων από την πράξη εφαρμογής για την ιδιοκτησία 021443 στο Ο.Τ Γ 81.

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Δήμαρχος.


ΘΕΜΑ 10°: Καθορισμός τιμής μονάδας με εξώδικο συμβιβασμό προσκυρούμενων εκτάσεων από πράξη επιβολής για την ιδιοκτησία 021532 στο Ο.Τ Γ 90.

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Δήμαρχος.


ΘΕΜΑ 11°: Προσαρμογή του Β2 σταδίου της μελέτης Γ.Π.Σ στα οριζόμενα της ΚΥΑ 6919/2004

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Δήμαρχος.


ΘΕΜΑ 12°: Αποδοχή και κατανομή 4ης δόσης ΣΑΤΑ έτους 2009.

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Δήμαρχος.


ΘΕΜΑ 13°: Αίτηση Κωσταντινίδη Βασίλειου για άδεια χρήσης πλατείας.

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Δήμαρχος.


ΘΕΜΑ 14°: Έγκριση παραλαβής της μελέτης "Συντήρηση 25ης Επαρχιακής οδού Ν. Θεσσαλονίκης.

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Δήμαρχος.


ΘΕΜΑ 15°: Έγκριση έκπτωσης των οφειλετών από μισθώσεις Δημοτικών καταστημάτων.

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Δήμαρχος.


ΘΕΜΑ 16°: Σύσταση επιτροπής κατάρτισης ετήσιων μητρώων αρρένων έτους 2010.

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Δήμαρχος.


ΘΕΜΑ 17°: Έγκριση προμήθειας και τοποθέτησης πλωτού φράγματος μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ.

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Δήμαρχος.


ΘΕΜΑ 18°: Δωρεά του υπ' αριθμ. ΚΗΙ 7810 Δημοτικού οχήματος στο ΚΑΠΗ Δήμου Ρεντίνας.

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Αντιδήμαρχος Κωνσταντινάκης Αθανάσιος.


ΘΕΜΑ 19°: Έγκριση πρόσληψης προσωπικού με σύμβαση εργασίας δύο μηνών.

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Δήμαρχος.


ΘΕΜΑ 20° : Ψήφιση πίστωσης για την πληρωμή μετακίνησης του Δημάρχου στην Αθήνα.

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Δήμαρχος.


Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ


ΤΣΑΚΙΡΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ



date

"ΠΑΟΚ" Σταυρού - "ΦΛΟΓΑ" Λαγκαδικίων 3-3

Σε ένα παιχνίδι που θα μπορούσε να είναι διαφήμιση για το ποδόσφαιρο, αρνητικός πρωταγωνιστής κατάφερε να γίνει - γιατί έτσι το ήθελε -ο διαιτητής του αγώνα. Σε ένα παιχνίδι που η φιλοξενούμενη ομάδα δεν είχε ούτε μία ευκαιρία, κατόρθωσε να πετύχει τρία τέρματα, με τη βοήθεια του κορυφαίου του αγώνα.....




Στο 10΄ του αγώνα, ο αμυντικός του Σταυρού Καρακεχαγιάς Γ. βρίσκει την μπάλα πάνω από το στήθος και ενώ δεν υπάρχει καμία διαμαρτυρία από τους φιλοξενούμενους, γιατί πολύ απλά δεν υπάρχει παράβαση, ο διαιτητής καταλογίζει φάουλ στην γραμμή της μεγάλης περιοχής (0-1) .

Στο 42΄ του αγώνα και ενώ η μπάλα παίζεται στη περιοχή των φιλοξενουμένων (το σκορ έχει γίνει 1-1) , ο άρχοντας του αγώνα καταλογίζει τεχνική ποινή σε βάρος του τερματοφύλακα του Σταυρού στο ύψος του πέναλτι, γιατί ο τελευταίος κάτι είπε στον ένα βοηθό (1-2) .

Στο 93΄ του αγώνα και ενώ ο ΠΑΟΚ Σταυρού έχει ανατρέψει το σκορ (3-2) , ο διαιτητής καταλογίζει νέο φάουλ στο ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής, φέρνει το παιχνίδι στα ίσα και διαμορφώνει το τελικό 3-3.

Ο καθαρός χρόνος του αγώνα δεν ξεπέρασε τα τριάντα λεπτά, χωρίς να υποδείξει ούτε μία κίτρινη κάρτα για καθυστέρηση.

Μετά το τέλος του αγώνα, οι παράγοντες του ΠΑΟΚ Σταυρού σε έξαλλη κατάσταση δήλωναν: «Ευτυχώς που δεν είχε κόσμο στο γήπεδο του Σταυρού γιατί δεν ξέρουμε τι θα μπορούσε να γίνει. Πού φτάσαμε όμως; Να λέμε ευτυχώς που δεν είχε κόσμο για να μην γίνουν επεισόδια. Δεν είναι όμως μόνο ο κόσμος που έχει φύγει από τα γήπεδα. Φεύγουν και οι παράγοντες και θα αρχίσουν να φεύγουν στο τέλος και οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές, γιατί τελικά δεν αξίζει να ασχολείται κανείς, δεν αξίζει» .

Επόμενος αγώνας για την ομάδα του ΠΑΟΚ Σταυρού την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου στις 15:30 με τον Διγενή Κρυονερίου στο γήπεδο του Σταυρού.



date

Ένα email που δεχθήκαμε πριν από λίγο μας πληροφόρησε ότι το γνωστό beach bar Versus έπιασε φωτιά χθες το βράδυ.




Από ότι πληροφορηθήκαμε, την φωτιά αντιλήφθηκαν από το αστυνομικό τμήμα τις πρώτες πρωινές ώρες και μετά από μία ώρα περίπου η φωτιά σβήστηκε.






Το μαγαζί είχε αρκετά ξύλινα μέρη τα οποία κάηκαν. Το ξύλινο πάτωμα του beach bar κάηκε και το ίδιο συνέβη και με τμήμα του κεντρικού bar. Απέναντι από το κεντρικό bar υπήρχε ένα "υπόστεγο" όπου υπήρχαν από κάτω τραπέζια και κρεβάτια και υπέστη και αυτό ζημιά από την φωτιά.

Τέλος μαθαίνουμε ότι καήκανε πολλές από τις ομπρέλες και τις ξαπλώστρες της επιχείρησης.



Άτυχο θύμα της φωτιάς στο Versus ήταν και επιχειρηματίας γειτονικού beach bar που είχε τις ξαπλώστρες και τις ομπρέλες στον χώρο του Versus κατά τους χειμερινούς μήνες, και κάηκαν ολοσχερώς






Ελπίζουμε η ζημιά να είναι όσο το δυνατόν μικρότερη και ευχόμαστε στο Versus να επιστρέψει το ίδιο δυναμικά και φέτος.


date

Σε περίπτωση που κάποιος το θεωρεί δυσανάγνωστο, να σας το διαβάσουμε.

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ

Η ΣΤΑΣΗ &

Η ΣΤΑΘΜΕΥΣΗ

ΦΟΡΤΗΓΩΝ - ΓΕΡΑΝΩΝ




Εμείς το διαβάσαμε, αφού το προστάζει η Δημοτική Αρχή, θεωρούμε ότι έχει δίκιο και παρκάραμε τον γερανό μας στο σπίτι δίπλα στα κουβαδάκια μας!

Κάποιο άλλο παιδάκι όμως έφερε το γερανό του στην παραλία!

Δεν διαβάσαμε καλά την πινακίδα?

ή

Είναι γνωστό στο Δήμο και είναι "αποσυνδεμένο"?

.

date Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2010

People are Strange bar presents Hip Hop - R'n'B party with the infamous 12th Pithikos plus special guest Mrs.Pellina.

Υo, throw ur hands up in the air until the bass drop down!!!

Την Παρασκευή, 27 Φεβρουαρίου 2009 στο coffee and bar People are strange!



.

date

Για τον κίνδυνο όχι μόνο να χαθούν τις προσεχείς ημέρες περί τα 20 εκ. ευρώ από το Ταμείο Συνοχής της Ε.Ε. για την αποκατάσταση της λίμνης Κορώνειας, αλλά και να καταστραφεί η λίμνη Βόλβη, εξαιτίας των μισοτελειωμένων έργων που έχουν γίνει στην Κορώνεια, επισήμανε ο ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων, Μιχάλης Τρεμόπουλος, σε ειδική συνέντευξη Τύπου.


Παρούσα στη συνέντευξη Τύπου ήταν η καθηγήτρια του τμήματος βιολογίας του ΑΠΘ, Μ. Μουστάκα, η οποία αναφέρθηκε εκτενώς στα περαιτέρω περιβαλλοντικά προβλήματα που δημιουργεί η ενωτική τάφρος που συνδέει τις λίμνες Βόλβη και Κορώνεια.


Όπως τόνισε, με την εισροή των υδάτων, υπάρχει κίνδυνος να δημιουργηθούν “δύο μισοπεθαμένες λίμνες” και αυτό διότι, όπως εξήγησε, “η Κορώνεια είναι ένας απέραντος τόπος τοξικών και παρασιτικών μικροοργανισμών που είτε ενεργοποιούνται είτε συσσωρεύονται ανενεργοί, σε τεράστιες ποσότητες, στον πυθμένα. Με την εισροή νερού στην Βόλβη, κάτω από κατάλληλες συνθήκες, οι μικροοργανισμοί αυτοί μπορεί να προκαλέσουν σημαντικές βλάβες στο οικοσύστημά της”.


Από την πλευρά της, η έπαρχος Λαγκαδά Π. Καλαϊτζή μίλησε για την ανάγκη να αλλάξουν οι καλλιέργειες στην περιοχή της Κορώνειας και ο τρόπος άρδευσης.


http://somporo.blogspot.com/2010/02/blog-post_25.html


date

Έρχετε στο...
Village's News...


Η εικόνα σοκάρει...




.

date

Έρχετε στο...
Village's News...












.

date

To DE CAFE bar & coffee μας προσκαλεί την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2010 σε ένα αποχαιρετιστήριο για τον χειμώνα event χρωματισμένο με ήχους από progressive/house/electronika & psy.







intro set : Dj Mixmafia (funky house breaks/acid house/drum n' bass)

main set : Johni Lee (electronika&psy)

Antoni Rasic (www.soundcloud.com/antonirasic)-(electronika&psy)

+ Free promo cd's with dj sets' for the first 30!



date Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2010

Το χρέος μας?

Πάρτε το!










Ευχαριστούμε πολύ τον φίλο απο το facebook Ζαχαρία Κυπαρίσση για την παραχώρηση της εικόνας.


date

Αγαπητοί Αναγνώστες του blog μας, οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν το πρωί της Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2010 (3 ημέρες πρίν δηλαδή)...

...εμείς είμαστε απολύτως σίγουροι πως εάν πάμε και αύριο το πρωί Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2010 (4 ημέρες μετά δηλαδή)...

...η κατάσταση θα είναι η ίδια και απαράλλαχτη...




Και ρωτάμε εμείς σαν κάτοικοι αυτού του χωριού και όχι σας bloggers...

Ποιο παιδί θα είναι το "τυχερό" που θα κάνει μια βόλτα με τους γονείς του στο λιμάνι - πάρκο και θα πάει να παίξει με τα δελφινάκια?

Ποιο παιδί θα είναι το "τυχερό" που ξεφύγει για λίγο από τα μάτια των γονιών του και θα πάει να παίξει με το ανοιχτό κουτάκι?

Ας ελπίσουμε κανένα!!!

Γι' αυτό πηγαίντε εσείς συνεργείο του Δήμου αύριο πρωί - πρωί και φτιάξτε το πριν θρηνήσουμε αθώα θύματα...

.

date

Το Tango Day & Night Bar στην Ασπροβάλτα σας προσκαλεί σε μία ελληνική βραδιά με live ορχήστρα και guest star τον Inos το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2010

Ατέλειωτη διασκέδαση μέχρι το πρωί

date

επιστολή που έλαβε το taxalia.blogspot.com και μας άρεσε:


ΑΓΑΠΗΤΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΠΡΙΝ ΚΑΠΟΙΕΣ ΩΡΕΣ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΡΕΠΠΑΣ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΟΤΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ, ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ...


ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΕΚΑΣΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΠΟΥ ΓΕΙΤΟΝΕΥΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ.


ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΣΕ ΣΥΝΔΕΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΚΑΒΑΛΑΣ (ΟΧΙ ΜΕΣΟ ΣΕΡΡΩΝ) ΝΕΑΣ ΝΟΤΙΑΣ ΧΑΡΑΞΗΣ ?


ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΟΝΑΕΙ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΒΟΡΕΙΟ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ ΥΠΑΡΧΟΝ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟ ΔΥΚΤΙΟ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΣΟΥΛΤΑΝΟΥ ΑΒΔΟΥΛ ΜΕΤΖΗΤ ΤΟ 1904 ΚΑΙ ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ ΑΙΣΙΩΣ ΤΟ 2012, ΕΚΑΤΟ ΧΡΟΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ ΣΤΑ ΝΕΑ ΕΔΑΦΗ.


ΝΑ ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΕΚΑΤΟΝΤΑΕΤΙΑ?


ΑΣ ΣΚΕΦΘΟΥΝ ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΙ ΟΤΙ Η ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΠΛΗΣΙΕΣΤΕΡΑ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΟΧΙ Η ΤΡΙΠΟΛΗ.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ



Y.Γ. ΣΑΣ ΣΤΕΛΝΩ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΧΑΡΤΗ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΟΤΙ ΤΙΠΟΤΕ ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΕ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΥΣ, ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΤΗΣ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ





















http://taxalia.blogspot.com/2010/02/blog-post_7600.html


date

Όπως σας έχουμε πει εμείς, βγαίνουμε πολύ συχνά στα μαγαζιά της περιοχής... όπως βγήκαμε και αυτό το Σάββατο που μας πέρασε...

Κάτι όμως μας κίνησε την περιέργεια...

Ο νέος, γοητευτικός μπάρμαν του Reina night club, μπορεί να μην έχει τις δεξιότητες και το στυλ του Tom Cruise στο Cocktails and Dreams και σίγουρα δεν έχει την γοητεία του Brad Pitt, φάνηκε να έχει αρκετούς θαυμαστές όμως...


Δύο μεγάλες παρέες κοριτσιών προτίμησαν το πόστο του και τις υπηρεσίες του...

Φάνηκε να κερδίζει και την "προσοχή" συγχωριανού μας, γνωστού στους κύκλους της νύχτας, που ενώ ήταν έξω από το bar έκανε το παν για να τραβήξει την προσοχή του νέου barman και έπινε αποκλειστικά μαζί του σφηνάκια.


.

date

Επικοινωνήστε μαζί μας...
...
στείλτε μας mail στο villagesnews@yahoo.gr
...
βρείτε μας στο facebook στο villagesnews strimonikos kolpos
...




Αν έχετε κάτι να πείτε και δεν μπορείτε δημοσίως, περιμένουμε τις καταγγελίες, απορίες, ερωτήσεις σας και θα το αναρτήσουμε εμείς από το blog και το προφίλ μας, για εσάς!!!


Ευχαριστούμε πολύ τους φίλους από το facebook, που μας ενημερώνουν με φωτογραφίες, και events!

Εύχαριστούμε πολύ τους φίλους που μας στέλνουν mail, με διάφορα θέματα και ιδέες τους!

Περιμένουμε κι΄ άλλα μηνύματά σας και θα τ΄αναρτήσουμε εμείς για εσάς...

date

Ο σχεδιασμός της αντιπλημμυρικής θωράκισης του Στρατωνίου αυτό το διάστημα είναι το μείζον ζήτημα για την περιοχή. Ήδη ξεκίνησαν εργασίες καθαρισμού ενός ρέματος και διάνοιξης των δύο γεφυρών που βρίσκονται εντός του οικισμού. Το επόμενο διάστημα αναμένεται να κατεδαφιστεί η γέφυρα και να κατασκευαστεί εκ νέου καινούρια. Με τις συγκεκριμένες εργασίες θα αντιμετωπίζονται πλήρως όποιες ποσότητες νερού και φερτών υλικών ρέουν στο συγκεκριμένο ρέμα.


Ωστόσο όμως το απαιτούμενο αυτή τη στιγμή είναι η άμεση θωράκιση του Στρατωνίου και ο σχεδιασμός για τη μελλοντική θωράκιση της περιοχής. Ο δήμαρχος Μιχάλης Βλαχόπουλος ενημέρωσε με επιστολή του το υπουργείο περιβάλλοντος, ενέργειας και κλιματικής αλλαγής και την υπουργό Τίνα Μπιρμπίλη για την κατάσταση, τις ανάγκες και τα δεδομένα της περιοχής.


Σε αυτό που συμφωνούν όλοι οι εκπρόσωποι των φορέων της περιοχής και αυτό που ζητούν από την πολιτεία, είναι να έρθουν στην περιοχή ειδικοί επιστήμονες και μηχανικοί κυρίως από την Εγνατία οδό, η οποία έχει την τεχνογνωσία, για να σχεδιάσουν τις παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν.


Ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου επεσήμανε ότι δεν εκλιπαρούν για βοήθεια απλά δημοσιοποιούν τα προβλήματα και τις ανάγκες της περιοχής καθώς αυτή τη στιγμή οι 1.200 κάτοικοι του Στρατωνίου ουσιαστικά βρίσκονται ανοχύρωτοι στο επόμενο έντονο καιρικό φαινόμενο, όποιο και αν είναι αυτό.


Σημαντικές παρεμβάσεις και τεχνικά έργα θα πρέπει να γίνουν επίσης και στο ρέμα το οποίο κατέβασε στο Στρατώνι όλο τον όγκο των φερτών υλών, στο σημείο της συμβολής του με τον παλιό δρόμο Στρατωνίου-Ολυμπιάδας. Ο συγκεκριμένος χωματόδορομος καταστράφηκε εντελώς από τα ορμητικά νερά και αυτή τη στιγμή κρύβει μεγάλους κινδύνους για το δομημένο οικισμό καθώς είναι σχεδόν σίγουρο ότι στην επόμενη βροχόπτωση αρκετές ποσότητες φερτών υλών θα βρεθούν και πάλι μέσα στο Στρατώνι.


Δείτε το ρεπορτάζ από το TV ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ





Ευχαριστούμε πολύ τον φίλο Τάσο
http://e-stratoni.gr/


date Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2010

AddThis

Bookmark and Share