Καλοκαίρι 2010 και το Άκτιο beach bar στον Σταυρό ανοίγει και μας υποδέχετε την Παρασκευή 11 Ιουνίου εντελώς ανανεωμένο και ανακαινισμένο!!!

date Δευτέρα 31 Μαΐου 2010

Καταδικάζεται διεθνώς η αιματηρή ισραηλινή επέμβαση στη διεθνή νηοπομπή που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια στην αποκλεισμένη Λωρίδα της Γάζας. Ο θάνατος ακτιβιστών του «Στόλου της Ελευθερίας» από πυρά Ισραηλινών κομάντο ξεσηκώνει κύμα διαδηλώσεων και «όρκους» εκδίκησης. Στο «κόκκινο» οι σχέσεις Ισραήλ-Τουρκίας...

Εκτάκτως συνεδριάζει το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών το βράδυ της Δευτέρας, ενώ θα ακολουθήσει την Τρίτη συνεδρίαση των πρεσβευτών των χωρών-μελών του ΝΑΤΟ έπειτα από αίτημα της Τουρκίας, η οποία κατηγορεί το Ισραήλ για κρατική τρομοκρατία.

Η ισραηλινή επέμβαση κατά των πλοίων σε διεθνή ύδατα άφησε πίσω της τουλάχιστον δέκα νεκρούς ακτιβιστές -οι περισσότεροι Τούρκοι- και πολλούς τραυματίες. Η βίαιη κατάληψη αποτελεί ένα ακόμη βαρύ πλήγμα για τη διεθνή εικόνα του Ισραήλ μετά τον καταστροφικό πόλεμο στη Γάζα και τον τριετή αποκλεισμό της εξαθλιωμένης, μικρής παλαιστινιακής λωρίδας γης.

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας για την αιματηρή επέμβαση του Ισραήλ (το οποίο υποστηρίζει ότι οι κομάντο δέχθηκαν επίθεση από ακτιβιστές) λαμβάνουν χώρα στην Ελλάδα, την Τουρκία, πολλές ευρωπαϊκές πρωτεύουσες και τον αραβικό κόσμο.

Στην Ελλάδα ενεργοποιήθηκε η μονάδα διαχείρισης κρίσεων του ΥΠΕΞ. Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Δρούτσας, συναντήθηκε με τον πρέσβη του Ισραήλ ζητώντας εξηγήσεις για τα γεγονότα, ενώ διεκόπη η ελληνο-ισραηλινή άσκηση με την επωνυμία «Μίνωας 2010».

Υπό κατάληψη βρίσκεται και το εμπορικό πλοίο «Ελεύθερη Μεσόγειος» με ελληνική σημαία και το «Σφενδόνη» με 34 Έλληνες. Το τηλέφωνο που έχει δώσει το υπουργείο Εξωτερικών για πληροφορίες σχετικά με την τύχη των Ελλήνων είναι το 210 3681730.

«Βρυχάται» η Τουρκία

Ο Τούρκος πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν κατηγόρησε το Ισραήλ για «κρατική τρομοκρατία». Η Αγκυρα ανακάλεσε τον πρεσβευτή της στο Ισραήλ, ακύρωσε κοινές στρατιωτικές ασκήσεις και ζήτησε την άμεση σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 20:00 ώρα Ελλάδος.

«Αυτή η πράξη, τελείως αντίθετη με τις αρχές του διεθνούς δικαίου, είναι απάνθρωπη κρατική τρομοκρατία. Κανείς να μην πιστέψει ότι θα μείνουμε σιωπηλοί απέναντι σε αυτό» δήλωσε ο Ταγίπ Ερντογάν.

Οι σχέσεις του Ισραήλ με τη σύμμαχό του στο μουσουλμανικό κόσμο είχαν περιέλθει εδώ και καιρό σε περίοδο έντασης με φόντο το Μεσανατολικό και φθάνουν πλέον στο ναδίρ.

Δέκα χιλιάδες Τούρκοι πραγματοποίησαν διαδήλωση διαμαρτυρίας μπροστά από το ισραηλινό προξενείο στην Κωνσταντινούπολη φωνάζοντας «Ισραήλ φονιά θα πνιγείς στο αίμα που έχυσες».

Οργή στον αραβικό κόσμο

Ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς μίλησε για «σφαγή» και κήρυξε τριήμερο πένθος στα Παλαιστινιακά Εδάφη. Ο Αμπάς θα μεταβεί εντός των προσεχών ημερών στην Αγκυρα.

Η Χαμάς - η οποία ελέγχει τη Λωρίδα της Γάζας από το 2007- καταδίκασε τη «βάρβαρη επίθεση» του Ισραήλ και κάλεσε τους Αραβες και τους μουσουλμάνους σε εξέγερση μπροστά στις πρεσβείες του Ισραήλ σε όλο τον κόσμο.

Ο Αραβικός Σύνδεσμος χρακτήρισε την ισραηλινή επιδρομή εναντίον του στολίσκου που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια στη Λωρίδα της Γάζας «έγκλημα κατά ανθρωπιστικής αποστολής» και ανακοίνωσε τη διεξαγωγή έκτακτης συνόδου του Αραβικού Συνδέσμου την Τρίτη στο Κάιρο.

Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν στην Ιορδανία, την Αιγυπτο, το Ιράν και το Λίβανο.

Κρατώντας ιορδανικές και παλαιστινιακές σημαίες διαδηλωτές φώναζαν στο Αμάν «θάνατος στο Ισραήλ» και «τέλος στον αποκλεισμό της Γάζας». Χιλιάδες Παλαιστίνιοι διαδήλωσαν επίσης στον Λίβανο, στους 12 καταυλισμούς προσφύγων που υπάρχουν εκεί, καθώς και στη Βηρυτό.

«Πού είναι η διεθνής κοινότητα; Πού είναι τα ανθρώπινα δικαιώματα;» φώναζαν οι διαδηλωτές στη Βηρυτό, οι οποίοι ζητούσαν να κλείσουν οι ισραηλινές πρεσβείες στις αραβικές πρωτεύουσες.

Καταδικάζουν ΕΕ-ΟΗΕ, «λύπη» από τις ΗΠΑ

Έρευνα για τους θανάτους των επιβαινόντων στα πλοία που κατευθύνονταν στη Λωρίδα της Γάζας ζήτησαν η Ευρωπαϊκή Ένωση και τα Ηνωμένα Έθνη καταδικάζοντας την ισραηλινή επίθεση.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ έκανε λόγο για αιματοχυσία για την οποία το Ισραήλ οφείλει να δώσει άμεσα εξηγήσεις. Ευρωπαϊκές κυβερνήσεις καταδίκασαν μεμονωμένα τα γεγονότα και η ισπανική προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ κάλεσε τον Ισραηλινό πρεσβευτή στη Μαδρίτη για εξηγήσεις.

Σκληρή ήταν η αντίδραση του ειδικού εισηγητή του ΟΗΕ για τα Παλαιστινιακά Εδάφη Ρίτσαρντ Φαλκ, ο οποίος κάλεασε τη διεθνή κοινότητα να παραπέμψει στη Δικαιοσύνη «τους δολοφόνους άοπλων αμάχων».

Οι Ηνωμένες Πολιτείε από την πλευρά τους εξέφρασαν «λύπη» για όσα εκτυλίχθηκαν τα ξημερώματα της Δευτέρας.

«Οι ΗΠΑ λυπούνται βαθύτατα για την απώλεια ανθρώπινων ζωών και τους τραυματισμούς που προκλήθηκαν και εργάζονται αυτή τη στιγμή για την κατανόηση των συνθηκών που περιβάλλουν αυτή την τραγωδία» δήλωσε εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου συμπληρώνοντας ότι οι ΗΠΑ «εργάζονται για να καταλάβουν τις συνθήκες της τραγωδίας».

Υπό το βάρος των γεγονότων ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου ακύρωσε την προγραμματισμένη για την Τρίτη επίσκεψή του στο Λευκό Οίκο κατόπιν πρόσκλησης του Μπαράκ Ομπάμα. Ο Νετανιάχου αναχωρεί από τον Καναδά απευθείας για το Ισραήλ έχοντας δώσει «την πλήρη στήριξή του» στον ισραηλινό στρατό.

Η αιματηρή ισραηλινή επέμβαση έρχεται σε περίοδο που οι σχέσεις των Ηνωμένων Πολιτειών με το συμμαχικό Ισραήλ είναι τεταμένες εξαιτίας της εποικιστικής πολιτικής στη Δυτικής Όχθη. Η πρόσκληση Ομπάμα στον Νετανιάχου είχε θεωρηθεί ως απόπειρα του Αμερικανού προέδρου να «ρίξει» γέφυρες» μετά την «παγωμένη» συνάντησή τους στο Οβάλ Γραφείο τον Μάρτιο.

Η Ρωσία καταδίασε τις ισραηλινές ενέργειες ζητώντας να διακοπεί ο αποκλεισμός της Λωρίδας της Γάζας. Σε ανακοίνωσή του το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών δηλώνει ότι αντιμετωπίζει το περιστατικό «ως επιβεβαίωση της αναγκαιότητας για την ταχύτερη δυνατή διακοπή του αποκλεισμού της Γάζα από πλευράς Ισραήλ».


http://news.in.gr

date

Επίθεση στον διεθνή στολίσκο που μετέφερε εφόδια στη Λωρίδα της Γάζας πραγματοποίησαν ισραηλινοί καταδρομείς, με αποτέλεσμα, σύμφωνα με πληροφορίες να έχουν ήδη χάσει τη ζωή τους 10-15 άτομα, ενώ 60 έχουν τραυματιστεί. Μεταξύ των τραυματιών φέρεται να είναι και ένας Έλληνας. Υπό κατάληψη βρίσκεται και το εμπορικό πλοίο «Ελεύθερη Μεσόγειος», με ελληνική σημαία και το «Σφενδόνη» με 34 Έλληνες. Ενεργοποιείται η μονάδα διαχείρισης κρίσεων του ΥΠΕΞ. Έκτακτο υπουργικό συμβούλιο στην Τουρκία.

Το τηλέφωνο που έχει δώσει το ΥΠΕΞ για πληροφορίες σχετικά με την τύχη των Ελλήνων είναι το 210 3681730.

Πάντως, όπως μετέδωσε η ΝΕΤ δεν υπάρχει κανένας Έλληνας μεταξύ των θυμάτων, ενώ αναμένεται επίσημη ανακοίνωση.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Δ.Δρούτσας συναντήθηκε στο ΥΠΕΞ με τον πρέσβη του Ισραήλ και του ζήτησε εξηγήσεις για το περιστατικό και ενημέρωση για την κατάσταση των Ελλήνων.

Παράλληλα, διεκόπη η ελληνο-ισραηλινή άσκηση με την επωνυμία «Μίνωας 2010», που επρόκειτο να ολοκληρωθεί στις 3 Ιουνίου, όπως έγινε γνωστό από το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας.

Ταυτόχρονα, δόθηκαν οδηγίες προς την ελληνική πρεσβεία στο Τελ Αβίβ να έρθει σε επαφή και να ζητήσει επίσημη ενημέρωση και εξηγήσεις από τις ισραηλινές αρχές σχετικά με την επιχείρηση των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων.

www.in.gr

date

"Αγαπητό troktiko, είμαι 35 χρονών, παντρεμένος με ένα παιδάκι 4 χρονών.
Τα τελευταία 7 χρόνια, νοικιάζω με τον χρόνο, στο κάμπινγκ της Ασπροβάλτας, ένα χώρο όπου έχω στήσει μόνιμα ένα τροχόσπιτο για να μπορώ να πηγαίνω με την οικογένεια μου διακοπές, αρκετά οικονομικές, ειδικά την σημερινή εποχή.
Τα τελευτάια χρόνια, απο το 2008, ο ΕΟΤ αποφάσισε για 7 ημέρες τον ...
Αύγουστο μήνα, μήνα που σχεδόν το μεγαλύτερο ποσοστό των Ελλήνων κάνουν τις διακοπές τους, να δίνει το κάμπινγκ σε κάποιους και να το εκμεταλλεύονται για ένα festival ηλεκτρονικής μουσικής.

Το αποτέλεσμα? 7 ημέρες δεν υπάρχει περίπτωση να κοιμηθείς γιατί η μουσική παίζει 24ώρες συνεχόμενα, δεν υπάρχει περίπτωση να κυκλοφορήσεις στον χώρο του κάμπινγκ, γιατί πραγματικά η κατάσταση είναι άθλια, δεν μπορείς να χρησιμοποιήσεις τις τουαλέτες και τα ντούζ, γιατί αφού είναι κοινές φανταστείτε τι γίνετε μέσα...
Δεν μπορείς να πάρεις το αυτοκίνητο σου για να βγείς στο χωριό ή κάποια άλλη πόλη, γιατί σου απαγορεύουν να μπείς μετά μέσα!!!
Γίνετε ασύστολη χρήση και διακίνηση ναρκωτικών έξω απο το τροχόσπιτό σου όλη μέρα, παιδιά λιποθυμούν απο την χρήση μπροστά μας.!!!!

Πέρυσι καλέσαμε φίλους να έρθουν να κάνουμε μαζί διακοπές, όταν ήρθαν, δεν τους άφησαν να μπούν μέσα γιατί έπρεπε να πληρώσουν την είσοδο για το festival η οποία ήταν 120 euros!!!!!!!!!!!

Και όταν πήγαμε να κάνουμε παράπονα στους υπεύθυνους?? Μόνο που δεν μας δείρανε, και η απάντηση τους? Αν θέλετε πηγαίνετε στην Αστυνομία, να δούμε ποιός θα βρεί τον μπελά του.....!!!!!

ΑΙΣΧΟΣ, τι θα γίνει με αυτό το θέμα? δεν μπορούμε πλέον να κάνουμε διακοπές φτηνές? πρέπει να κανονίζουμε με τους εργοδότες μας πότε δεν θα έχει festival?
Περιμένω μια απάντηση απο τον ΕΟΤ επίσημη, μπορεί να δεί και ο ίδιος στο Internet video απο το festival να δεί τα χάλια, άνθρωποι να κυλιούνται μέσα στις λάσπες, χρήση ναρκωτικών, τα πάντα, αλλά.... όλοι κοιμούνται μου φαίνετε.."

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
http://troktiko.blogspot.com

date

Με πρωτοβουλία της Επάρχου Λαγκαδά κ. Πόπης Καλαϊτζή, στα πλαίσια της συστηματικής προσπάθειας του Επαρχείου για την ευαισθητοποίηση των μαθητών, των εκπαιδευτικών και ευρύτερα των πολιτών σε θέματα προστασίας περιβάλλοντος, το Επαρχείο Λαγκαδά, οργανώνει εκδήλωση στους κήπους του Επαρχείου Λαγκαδά, την Παρασκευή 4 Ιουνίου τις ώρες 10.00 με 12.00, σε συνεργασία με το 4ο Γραφείο Π.Ε., το Γραφείο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Π.Ε. Δυτ. Θες/νίκης και τη συμμετοχή του Φορέα Διαχείρισης Λιμνών Κορώνειας- Βόλβης.

Την εκδήλωση θα τιμήσουν με την παρουσία τους και οι Ολυμπιονίκες Δημοσθένης Ταμπάκος και Αναστασία Κελεσίδου, οι οποίοι θα συζητήσουν με τα παιδιά με θέμα «Ολυμπιονίκες στους αγώνες, Πρωταθλητές στο περιβάλλον».
Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν Δημοτικά σχολεία και Νηπιαγωγεία της Επαρχίας Λαγκαδά, και ιδιαίτερα τα σχολεία που υλοποίησαν πρόγραμμα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης τη φετινή ή τις προηγούμενες σχολικές χρονιές.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

10:00-10:30 Επίσκεψη των μαθητών/τριών στην έκθεση εικαστικών έργων στο Επαρχείο Λαγκαδά.


10:30-10:45 Χαιρετισμός της Επάρχου Λαγκαδά & της Υπεύθυνης Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης.


10:45-11:00 Συμβολική δενδροφύτευση στο χώρο του Επαρχείου.


11:00-11:30 Αυτόγραφα – Συζήτηση με τους Ολυμπιονίκες μας: Αναστασία Κελεσίδου & Δημοσθένη Ταμπάκο με θέμα «Ολυμπιονίκες στους αγώνες, Πρωταθλητές στο περιβάλλον».


11:30-12:00 Διανομή φυτών στα παιδιά , προκειμένου να «πρασινίσουν» το σχολείο, την αυλή ή το μπαλκόνι τους.


Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης οι μαθητές ανά ομάδες θα ενημερώνονται από στελέχη του Φορέα Διαχείρισης Λιμνών Κορώνειας- Βόλβης για τη μεγάλη περιβαλλοντική «πληγή» της περιοχής μας, τη λίμνη Κορώνεια.

date

Τελείωσε η χρονιά!

Κατώτερη των περιστάσεων εμφανίστηκε η ομάδα του ΠΑΟΚ Σταυρού στο πρώτο γύρο των μπαράζ ανόδου και γνώρισε φυσιολογική ήττα από την Ν. Απολλωνία.

Έτσι η χρονιά έλαβε τέλος για τους γηπεδούχους, ενώ οι φιλοξενούμενοι συνεχίζουν στο δεύτερο γύρο των play off όπου θα αντιμετωπίσουν εκτός έδρας πάλι την Δόξα Αρετής.

Το σκορ άνοιξε στο 16΄ με τον Πρόκο να κάνει το 1-0 για την ομάδα του Σταυρού και τους φιλοξενούμενους να απαντούν στο 31΄ σε 1-1, σκορ με το οποίο έκλεισε το πρώτο ημίχρονο.

Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι πήραν κεφάλι στο σκορ στο 51΄ με σουτ του Τσίτσου, για να ανατρέψουν το σκορ οι παίκτες της Ν. Απολλωνίας μέσα σε τρία λεπτά, στο 55΄ και στο 58΄.Το τελικό 2-4 έγινε στο 78΄.

date

Το ILLUSION είναι έτοιμο για το δεύτερο καλοκαίρι του!!!!
Φαγητό στα "Τρυπάκια" και καφές δίπλα, ενώ τα μικρά παιδιά παίζουν στο Λούνα Παρκ!!!!

date

Την καθολική απαγόρευση καπνίσματος σε όλους τους δημόσιους χώρους ανακοίνωσε πριν από λίγο το υπουργείο Υγείας. Ημερομηνία έναρξης του νέου μέτρου, το οποίο δεν προβλέπει εξαιρέσεις, θα ισχύσει από την 1η Σεπτεμβρίου και την ευθύνη για την τήρηση θα έχει η Δημοτική Αστυνομία κάθε περιοχής.


http://www.newsblog.gr

date

Η Ελλάδα θα παίξει 12 17 και 22 Ιουνιου!

Αναλυτικά

12 Ιουνίου/Πορτ Ελίζαμπεθ/Ν. Κορέα - ΕΛΛΑΔΑ
17 Ιουνίου/Μπλουμφοντέιν/ΕΛΛΑΔΑ - Νιγηρία
22 Ιουνίου/Πολοκουάνε/ΕΛΛΑΔΑ - Αργεντινή

Δειτε ολο το πρόγραμμα αναλυτικα μέχρι τον Τελικό

1ος όμιλος

11 Ιουνίου/Γιοχάνεσμπουργκ/Ν. Αφρική - Μεξικό
11 Ιουνίου/ Κέιπ Τάουν/ Ουρουγουάη- Γαλλία
16 Ιουνίου/Πρετόρια/Ν. Αφρική - Ουρουγουάη
17 Ιουνίου/Πολοκουάνε/Γαλλία- Μεξικό
22 Ιουνίου/Ρούστενμπεργκ/Μεξικό- Ουρουγουάη
22 Ιουνίου/Μπλουμφοντέιν/Γαλλία- Ν. Αφρική

2ος Ομιλος

12 Ιουνίου/Γιοχάνεσμπουργκ/Αργεντινή - Νιγηρία
12 Ιουνίου/Πορτ Ελίζαμπεθ/Ν. Κορέα - ΕΛΛΑΔΑ
17 Ιουνίου/Μπλουμφοντέιν/ΕΛΛΑΔΑ - Νιγηρία
17 Ιουνίου/Γιοχάνεσμπουργκ/Αργεντινή - Ν. Κορέα
22 Ιουνίου/Ντέρμπαν/Νιγηρία - Ν. Κορέα
22 Ιουνίου/Πολοκουάνε/ΕΛΛΑΔΑ - Αργεντινή

3ος Ομιλος

12 Ιουνίου/Ρούστενμπεργκ/Αγγλία-ΗΠΑ
13 Ιουνίου/Πολοκουάνε/Αλγερία-Σλοβενία
18 Ιουνίου/Γιοχάνεσμπουργκ/Σλοβενία-ΗΠΑ
18 Ιουνίου/Κέιπ Τάουν/Αγγλία - Αλγερία
23 Ιουνίου/ Πορτ Ελίζαμπεθ/Σλοβενία - Αγγλία
23 Ιουνίου/Πρετόρια/ΗΠΑ -Αλγερία

4ος Ομιλος

13 Ιουνίου/ Ντέρμπαν/Γερμανία-Αυστραλία
13 Ιουνίου/ Πρετόρια/Σερβία-Γκάνα
18 Ιουνίου/Πορτ Ελίζαμπεθ/Γερμανία -Σερβία
19 Ιουνίου/Ρούστενμπεργκ/Γκάνα- Αυστραλία
23 Ιουνίου/Γιοχάνεσμπουργκ/Γκάνα - Γερμανία
23 June/Νέλσπρουιτ/Αυστραλία - Σερβία

5ος Ομιλος

14 Ιουνίου/Γιοχάνεσμπουργκ/Ολλανδία - Δανία
14 Ιουνίου/Μπλουμφοντέιν/Ιαπωνία - Καμερούν
19 Ιουνίου/Ντέρμπαν/Ολλανδία - Ιαπωνία
19 Ιουνίου/Πρετόρια/ Καμερούν- Δανία
24 Ιουνίου/Ρούστενμπεργκ/ Δανία- Ιαπωνία
24 Ιουνίου/Κέιπ Τάουν/Καμερούν - Ολλανδία

6ος Ομιλος

14 Ιουνίου/Κέιπ Τάουν/Ιταλία - Νέα Ζηλανδία
15 Ιουνίου/Ρούστενμπεργκ/Παραγουάη - Σλοβακία
20 Ιουνίου/Μπλουμφοντέιν/Σλοβακία - Νέα Ζηλανδία
20 Ιουνίου/Νέλσπρουιτ/Ιταλία - Παραγουάη
24 Ιουνίου/Γιοχάνεσμπουργκ/Σλοβακία - Ιταλία
24 Ιουνίου/Πολοκουάνε/ Παραγουάη- Νέα Ζηλανδία

7ος Ομιλος

15 Ιουνίου/ Πορτ Ελίζαμπεθ/Ακτή Ελεφαντοστού - Πορτογαλία
15 Ιουνίου/Γιοχάνεσμπουργκ/Βραζιλία - Β. Κορέα
20 Ιουνίου/ Γιοχάνεσμπουργκ/Βραζιλία - Ακτή Ελεφαντοστού
21 Ιουνίου/Κέιπ Τάουν/Πορτογαλία - Β. Κορέα
25 Ιουνίου/Ντέρμπαν/Πορτογαλία - Βραζιλία
25 Ιουνίου/ Νέσπρουιτ/Β. Κορέα - Ακτή Ελεφαντοστού

8ος Ομιλος

16 Ιουνίου/Νέλσπρουιτ/Ονδούρα - Χιλή
16 Ιουνίου/Ντέρμπαν/Ισπανία -Ελβετία
21 Ιουνίου/Πορτ Ελίζαμπεθ/Χιλή - Ελβετία
21 Ιουνίου/Γιοχάνεσμπουργκ/Ισπανία - Ονδούρα
25 Ιουνίου/Πρετόρια/Χιλή - Ισπανία
25 Ιουνίου/Μπλουμφοντέιν/Ελβετία - Ονδούρα

Φάση των «16»

26 Ιουνίου/Πορτ Ελίζαμπεθ/1A - 2B (1)
26 Ιουνίου/Ρούστενμπεργκ/1Γ - 2Δ (3)
27 Ιουνίου/Μπλουμφοντέιν/1Δ - 2Γ (4)
27 Ιουνίου/Γιοχάνεσμπουργκ/1B - 2A (2)
28 Ιουνίου/Ντέρμπαν/1E - 2ΣΤ (5)
28 Ιουνίου/Γιοχάνεσμπουργκ/1Ζ - 2H (7)
29 Ιουνίου/Πρετόρια/1ΣΤ - 2E (6)
29 Ιουνίου/Κέιπ Τάουν/1H - 2Ζ (8)

Προημιτελικοί

2 Ιουλίου/Πορτ Ελίζαμπεθ/Νικητής 5 - Νικητής 7 (Γ)
2 Ιουλίου/Γιοχάνεσμπουργκ/Νικητής 1 - Νικητής 3 (Α)
3 Ιουλίου/Κέιπ Τάουν/Νικητής 2 - Νικητής 4 (Β)
3 Ιουλίου/Γιοχάνεσμπουργκ/ Νικητής 6 - Νικητής 8 (Δ)

Ημιτελικοί

6 Ιουλίου/ Κέιπ Τάουν/ Νικητής Α - Νικητής Γ
7 Ιουλίου/Ντέρμπαν/Νικητής Β - Νικητής Δ

Μικρός τελικός

10 Ιουλίου/Πορτ Ελίζαμπεθ

Τελικός

11 Ιουλίου/Γιοχάνεσμπουργκ

date Κυριακή 30 Μαΐου 2010

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΕΛΛΑΔΑ!!!


ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΥΠΡΟΣ!!!



Στη μάχη του τελικού η Ελλάδα! Έχοντας εξασφαλίσει από τον πρώτο ημιτελικό το εισιτήριο για τη μεγάλη βραδιά, ο Γιώργος Αλκαίος & οι Friends συμμετέχουν στον τελικό της 55ης Eurovision, το βράδυ του Σαββάτου, με το "OPA". Στον τελικό διαγωνίζεται και η Κύπρος, με τον Jon Lilygreen & τους Islanders, τραγουδώντας "Life Looks Better In Spring". Ο τελικός θα μεταδοθεί σε ζωντανή μετάδοση στις 22.00 (ώρα Ελλάδος) από το eurovision.ert.gr , τη ΝΕΤ και το Δεύτερο Πρόγραμμα 103.7 της ΕΡΑ.






















http://eurovision.ert.gr/

date Σάββατο 29 Μαΐου 2010

Τρίτη 29 Μαϊου: Οι Τούρκοι αρχίζουν την επίθεση από την πύλη του Αγ. Ρωμανού όπου το τείχος ήταν σχεδόν κατεστραμμένο. Οι πρώτες επιθέσεις αποκρούσθηκαν μετά από μάχη σώμα με σώμα στις οποίες ήταν παρόντες ο Ιουστινιάνης και ο Κων/νος. Σ' αυτή τη μάχη τραυματίστηκε ο Ιουστινιάνης και κατέφυγε στο Γαλατά.

ΜΙΑ ΛΑΪΚΗ ΑΦΗΓΗΣΗ ΣΧΕΤΙΚΗ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟ ΤΟΥ ΙΟΥΣΤΙΝΙΑΝΗ: "Η κακή τύχη ηθέλησε και ελαβώθη ο καπετάνιος Γιουστουνιάς ( Ιουστινιάνης) με μια σαϊττέα εις τα σαγόνια και έτρεχε το αίμα εισέ όλο του το κορμί, και εσκιάχθη να μην αποθάνη, και δεν εμίλησε λόγον να βάλη άλλον εις τον τόπον του, μόνε άφησε τον πόλεμον καί έφυγε κρυφά, δια να μην τζακιστούνε οι σύντροφοι του. Και εμπήκανε οι εχθροί μέσα. Οπού αν ήθελε αφήσει άλλον εις τον τόπον τον, δεν ηθέλανε εμπή, οι εχθροί και ήθελε κρατεί τον πόλεμον και δεν ήθελε χάσει την χωράν, τόσο ότι ακόμα αντιστέκανε οι Ρωμαίοι και πολεμούσανε ανδρείως- και εσκλήρυνε πολλά ο πόλεμος. Και ο βασιλεύς, ωσάν· έμαθε ότι ελαβώθη ο καπετάνιος και έφυγε, τότε επήγαινε με αναστεναγμόν να τον ευρή, και ερωτά πού 'να τον ευρή. Και οι πολεμιστάόες, οι σύντροφοι του, επολεμούσανε χωρίς καπετάνιο. αμή αρχίσανε και αυτοί και άφηναν τον πόλεμον και εφεύγανε. Τότε επηρανε οι Τούρκοι θάρρος πολύ και οι Ρωμαίοι εόειλιάσανε πολλά. Και ετούτα εγίνισαν όιατίέφυγε ο καπετάνιος, οπού έκαμνε χρεία να στέκη και να πολεμά έως να αποθάνη εις την τιμήν του, και ήθελε όιόει θάρρος και των συντρόφων του, όιατί όλη η δύναμη του Τούρκου ήτανε εις εκείνην την μερέα. Και οι ελεεινοί Ρωμαίοι αμή ελιγοστεύανε και δεν ημπορουσανε να αντισταθούνε εισέ τόσο πλήθος Τούρκων". (Βαρβερινός κώδικας)

Η αποχώρηση του Ιουστινιάνη προκάλεσε σύγχυση και οι Τούρκοι άρχισαν να εισβάλλουν στην Πόλη κατά μάζες. Ακολούθησε η τελική αντίσταση κατά την οποία ο Κων/νος έπεσε πολεμώντας ως απλός στρατιώτης. Κι o καίσαρ, όταν άκουσε πώς έγινε πια το θέλημα του Θεού, επήγε στη μεγάλη εκκλησία, έπεσε και προσκύνησε ζητώντας έλεος από το Θεό κι άφεση αμαρτιών. Aποχαιρέτισε τον Πατριάρχη, όλο τον υπόλοιπο κλήρο, τη ρήγισσα, προσκύνησε σ' όλα τα σημεία κι εβγήκε από το ναό, πίσω εβόησε όλος ο κλήρος κι όλοι όσοι βρέθηκαν τότε εκεί, γυναίκες και παιδιά αμέτρητα τον ξεπροβόδισαν με θρήνους κι αναστεναγμούς, τόσο που έλεγες ότι η μεγάλη εκκλησία εσάλεψε από τον τόπο της, κι εμένα μου φαίνεται ότι ή βουή τους θα έφτασε κείνη τη στιγμή ίσαμε τον ουρανό. Καθώς έβγήκε από την εκκλησία είπε ένα μονό: "Όποιος θέλει να θυσιαστεί για τους ιερούς ναούς και την ορθόδοξη πίστη μας, ας με ακολουθήσει" και καβαλίκεψε το φαρί του κι ετράβηξε για τη Χρυσή Πύλη - εκεί ενόμισε ότι θα βρει τον άπιστο. Τον ακολούθησαν ως τρεις χιλιάδες πολεμιστές. Μπροστά στην πύλη είδαν πάρα πολλούς Τούρκους πού καρτερούσαν να πιάσουν τον καίσαρα. Τους εσκότωσαν όλους αυτούς. 'Έτσι ο καίσαρ έφτασε ίσαμε την πύλη, μα από τους πολλούς σκοτωμένους δεν ημπορούσε να προχωρήσει άλλο και πάλι βρέθηκαν μπροστά του άλλοι Τούρκοι κι έπολέμησαν και μ' αυτούς ως το θάνατο. Εκεί έπεσε ο ευσεβής καίσαρ Κωνσταντίνος υπέρ των ιερών ναών και της ορθοδοξίας, μήνας Μάιος, την 29η μέρα, αφού εσκότωσε με το χέρι του, όπως έλεγαν όσοι έμειναν ζωντανοί, πάνω από 600 Τούρκους, κι έτσι αλήθεψε ο χρησμός: "Με Κωνσταντίνο έγινε και πάλι με Κωνσταντίνο θ' αποθάνει". Γιατί οι αμαρτίες έρχεται ή ώρα και κρίνονται από το θεό και, καθώς λέγεται, οι κακουργίες κι οι ανομίες καταλύουν τους θρόνους των ισχυρών.

29η Μαϊου, 2:30 το μεσημέρι: Η χιλιόχρονη βυζαντινή αυτοκρατορία είχε καταλυθεί. Καμιάς πολιτείας η πτώση δεν θρηνήθηκε τόσο πολύ όσο της Πόλης του Ελληνισμού, επειδή ως το 1453 είχε παραμείνει το αδούλωτο προπύργιο του Βυζαντινού κράτους. Η αντίσταση των πολιορκουμένων μπροστά στους πολυάριθμους άπιστους για την πατρίδα και τη θρησκεία, έμεινε χαραγμένη στον υπόδουλο Ελληνισμό και δημιούργησε την εθνική συνείδηση στους 4 αιώνες σκλαβιάς. .... Οι Ελληνες μόλις διέτρεξε η φήμη πως έπεσε η Πόλη, άλλοι άρχισαν να τρέχουν προς το λιμάνι στα πλοία των Βενετσιάνων και των Γενοβέζων και καθώς ορμούσαν πολλοί πάνω στα πλοία βιαστικά και με ακαταστασία χάνονταν, γιατί βούλιαζαν τα πλοία. Και έγινε εκείνο που συνήθως γίνεται σε τέτοιες καταστάσεις. Με θόρυβο, φωνές και χωρίς καμιά τάξη έτρεχαν να σωθεί ο καθένας μέσα σε σύγχυση...
Ένα μεγάλο πλήθος άνδρες και γυναίκες, που όλο και μεγάλωνε από τους κυνηγημένους, στράφηκε προς τον πιο μεγάλο ναό της Πόλης, που ονομάζεται Αγια Σοφιά. Μαζεύτηκαν εδώ άνδρες, γυναίκες και παιδιά. Σε λίγο όμως πιάστηκαν από τους Τούρκους χωρίς αντίσταση. Πολλοί άνδρες σκοτώθηκαν μέσα στο ναό από τους Τούρκους. Αλλοι πάλι σ' άλλα μέρη της Πόλης πήραν τους δρόμους χωρίς να ξέρουν για που. Σε λίγο άλλοι σκοτώθηκαν, άλλοι πιάστηκαν και πολλοί όμως από τους Ελληνες φάνηκαν γενναίοι αντιστάθηκαν και σκοτώθηκαν, για να μη δουν τις γυναίκες και τα παιδιά τους σκλάβους.
"Σε όλη την Πόλη τίποτε άλλο δεν έβλεπες παρά αυτούς που σκότωναν και αυτούς που σκοτώνονταν αυτούς που κυνηγούσαν και κείνους που έφευγαν". Λαόνικος Χαλκοκονδύλης, "Απόδειξις ιστοριών" (μετάφραση). Ο λαός διέδιδε με το τραγούδι του το σκληρό μήνυμα ως θέλημα Θεού. Πηραν την πόλιν, πηραν την, πηραν τη Σαλονίκη, πηραν και την Αγία Σοφιά, το μέγα Μοναστήρι, που ειχε τριακόσια σήμαντρα κι εξήντα δυό καμπάνες κάθε καμπάνα και παπάς, κάθε παπάς και διάκος. Σιμά να βγουν τά άξια κι ο βασιλιάς του κόσμου φωνή τους ηρθ' εξ ουρανου κι απ' Αρχαγγέλου στόμα. Στις 2:30 το μεσημέρι η χιλιόχρονη Βυζαντινή Αυτοκρατορία το σύμβολο του Ελληνισμού και Χριστιανισμού, είχε καταλυθεί.

Η Λαϊκή μούσα θρηνεί για την άλωση της Πόλης: "Πάψετε το Χερουβικό, κι ας χαμηλώσουν τ' Άγια γιατί είναι θέλημα Θεού, η Πόλη να τουρκέψη". "Η Δέσποινα ταράχτηκε και δάκρυσαν οι εικόνες". Αλλά το γενναίο φρόνημα του έθνους με αισιοδοξία δηλώνει: "Σώπασε, κυρά Δέσποινα, μην κλαις και μη δακρύζης, πάλι με χρόνια με καιρούς, πάλι δικά μας θα' ναι". Θρήνος κλαυθμός και οδυρμός και στεναγμός και λύπη, Θλίψις απαραμύθητος έπεσεν τοις Ρωμαίοις. Εχάσασιν το σπίτιν τους, την Πόλιν την αγία, το θάρρος και το καύχημα και την απαντοχήν τους. Τις το 'πεν; Τις το μήνυσε; Πότε 'λθεν το μαντάτο; Καράβιν εκατέβαινε στα μέρη της Τενέδου και κάτεργον το υπάντησε, στέκει και αναρωτά το: -"Καράβιν, πόθεν έρκεσαι και πόθεν κατεβαίνεις;" -"Ερκομαι ακ τα' ανάθεμα κι εκ το βαρύν το σκότος, ακ την αστραποχάλαζην, ακ την ανεμοζάλην απέ την Πόλην έρχομαι την αστραποκαμένην. Εγώ γομάριν Δε βαστώ, αμέ μαντάτα φέρνω κακά δια τους χριστιανούς, πικρά και δολωμένα." (δημοτικό, απόσπασμα).

Παραδοσιακοί και θαυμαστοί θρύλοι, αναπτύχθηκαν γύρω από την άλωση της Πόλης, για να θρέψουν τις ελπίδες και το θάρρος του εθνους επί αιώνες. "ΠΑλι με ΧρΟνουΣ και καιροΥΣ" Όταν έπεσε η Κωνσταντινούπολη στους Τούρκους, ένα πουλί ανέλαβε να πάει ένα γραπτό μήνυμα στην Τραπεζούντα στην Χριστιανική Αυτοκρατορία του Ποντου για την Άλωση της Πόλης. Μόλις έφτασε εκεί πήγε κατευθείαν στη Μητρόπολη που λειτουργούσε ο Πατριάρχης και άφησε το χαρτί με το μήνυμα πάνω στην Άγια Τράπεζα. Κανείς δεν τολμούσε να πάει να διαβάσει το μήνυμα. Τότε πήγε ένα παλλικάρι, γιός μιας χήρας, και διάβασε το άσχημο μαντάτο "Πάρθεν η Πόλη, Πάρθεν η Ρωμανία". Το εκκλησίασμα και ο Πατριάρχης άρχισαν τον θρήνο, αλλά ο νέος τους απάντησε "Κι αν η Πόλη έπεσε, κι αν πάρθεν η Ρωμανία, πάλι με χρόνους και καιρούς, πάλι δικά μας θα' ναι". Πάρθεν η Ρωμανία Έναν πουλίν, καλόν πουλίν εβγαίν' από την Πόλην ουδέ στ' αμπέλια κόνεψεν ουδέ στα περιβόλια, επήγεν και-ν εκόνεψεν α σου Ηλί' τον κάστρον. Εσείξεν τ' έναν το φτερόν σο αίμα βουτεμένον, εσείξεν τ' άλλο το φτερόν, χαρτίν έχει γραμμένον, Ατό κανείς κι ανέγνωσεν, ουδ' ο μητροπολίτης έναν παιδίν, καλόν παιδίν, έρχεται κι αναγνώθει. Σίτ' αναγνώθ' σίτε κλαίγει, σίτε κρούει την καρδίαν. "Αλί εμάς και βάι εμάς, πάρθεν η Ρωμανία!" Μοιρολογούν τα εκκλησιάς, κλαίγνε τα μοναστήρια κι ο Γιάννες ο Χρυσόστομον κλαίει, δερνοκοπιέται, -Μη κλαίς, μη κλαίς Αϊ-Γιάννε μου, και δερνοκοπισκάσαι -Η Ρωμανία πέρασε, η Ρωμανία 'πάρθεν. -Η Ρωμανία κι αν πέρασεν, ανθεί και φέρει κι άλλο. (Δημοτικό τραγούδι του Πόντου).

"ΤΑ ΨΑΡΙΑ ΤΟΥ ΚΑΛΟΓΕΡΟΥ": Κάποιος καλόγερος είχε ψαρέψει σε ένα ποτάμι ψάρια και τα τηγάνιζε κοντά στην όχθη του ποταμού. Τη στιγμή εκείνη ακούστηκε από ένα πουλί το μήνυμα της πτώσης της Κωνσταντινούπολης στους Τούρκους. Ο καλόγερος σάστισε και αμέσως τα μισοτηγανισμένα ψάρια πήδησαν από το τηγάνι και ξαναβρέθηκαν στο ποτάμι. Εκεί ζουν αιώνια μέχρι τη στιγμή της απελευθέρωσης της Κωνσταντινούπολης από τους Τούρκους, οπότε και θα ξαναβγούν για να συνεχιστεί το τηγάνισμα τους.

http://smiland.pblogs.gr

date

Τον ενδελεχή έλεγχο των δηλώσεων των περιουσιακών στοιχείων του Τάσου Μαντέλη και του Θεόδωρου Τσουκάτου αποφάσισε η επιτροπή Ελέγχου των οικονομικών των κομμάτων και των βουλευτών σήμερα. Ταυτόχρονα αποφασίστηκε το άνοιγμα όλων των τραπεζικών λογαριασμών του πρώην υπουργών και των άμεσων συγγενών του. Στην ίδια απόφαση περιλαμβάνεται και η παραγγελία προς τον Επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου για δήμευση των περιουσιακών στοιχείων του Τ.Μαντέλη μέχρι του ποσού των 200.000 μάρκων, ποσό που αποτελεί και τη «χορηγία» της Siemens προς αυτόν. Στον αρμόδιο εισαγγελέα που διερευνά την υπόθεση, θα αποσταλούν τα πρακτικά και η απόφαση της Επιτροπής, ώστε να ασκηθεί συμπληρωματική ποινική δίωξη για παραβίαση του Νόμου περί «πόθεν έσχες».


http://www.newsblog.gr

date

Σας περιμένουμε όλους το απογευματάκι της Κυριακής 30 Μαίου 2010, γύρω στις 8:30 στην αίθουσα της εκκλησιας στο Κολχικό Λαγκαδά.

Θα πραγματοποιήσουμε προβολή με θέμα τη Γενοκτονία των Ποντίων.

Η παρουσία σας θα τιμήσει όσους χάθηκαν τότε και είναι ευκαιρία ως λαός να δείξουμε πως δεν ξεχνάμε την ιστορία.

Η είσοδος φυσικά είναι ελεύθερη.



http://lagadas.net/index.php?act=viewProd&productId=131

date Παρασκευή 28 Μαΐου 2010

Ο Φορέας Διαχείρισης Λιμνών Κορώνειας - Βόλβης, σε συνεργασία με το Δήμο Εγνατίας και το Δασαρχείο Λαγκαδά, σας προσκαλεί την Τρίτη, 8 Ιουνίου 2010, στις 9 π.μ, στην περιοχή της Ενωτικής Τάφρου.

Θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με σκοπό το πότισμα των πρόσφατα αναδασωτέων εκτάσεων.







http://www.foreaskv.gr/content.php?page|news|〈=gr&id=29&m=1

date

Σήμερα, Παρασκευή 28 Μαίου, κάνει opening και το Cross club στον Σταυρό.

date

Όπως κάθε χρόνο, η βραδιά της eurovision είναι βραδιά στην ecstasy και μας περιμενουμε να ζήσουμε την αγωνία του τελικού στις τηλεοράσεις και στο video wall και στην συνέχεια να διασκεδάσουμε στον χώρο της Ecstasy, όπως ξέρουμε.

Σάββατο βράδυ στην ecstasy από τις 21:00.

date

Μπορεί η μακρινή Ισλανδή τραγουδίστρια (Je ne sais quoi) να έσβησε μόνη της το ηφαίστειο για να μπορέσει να συμμετάσχει...

Μπορεί η όμορφη Αρμενία να φυτεύει κουκούτσια από βερύκοκα (Apricot stone) όπου βρει...

Μπορεί το ταλαιπωρημένο Αζερμπαιτζάν να κλαίει με μαύρο δάκρυ (Drip drop), το Ισραήλ να έμεινε μόνο στα λόγια (Milim), η φίλη Αλβανία να φωνάζει ότι όλα γίνοντε για εμάς (It's all about you) και η αδερφή Σερβία να φωνάζει ότι εδώ είναι Βαλκάνια (Ovo je Balkan)...

Εμείς και η Κύπρος όμως ξέρουμε καλά ότι η ζωή είναι πιο όμορφη την Άνοιξη (Life looks better in Spring) και φωνάζουμε Ώπααα... σε όλη την Ευρώπη!!!

Το Σάββατο 29 Μαίου στις 10 το βράδυ, το City internet cafe μας καλεί να δούμε όλοι μαζί τον τελικό της Eurovision 2010 στις δυό plasma τηλεοράσεις και τη γιγαντοοθόνη 120" του City internet cafe για την απόλυτη Εurovision εμπειρία!!!

Κρύα μπύρα, pizza και ότι άλλο μας κάνει όρεξη για να περάσουμε ένα όμορφο βράδυ Σαββάτου γεμάτο μουσική από όλη την Ευρώπη!!!

date

Αρχικώς, η χθεσινή τους εμφάνιση, που προκάλεσε τρία ατυχήματα και ανάγκασε την αστυνομία να κλείσει την Εγνατία Οδό, θεωρήθηκε συμπτωματική. Όμως σήμερα, η πολιορκία των μικροσκοπικών βατράχων συνεχίστηκε προβληματίζοντας τους επιστήμονες.
Οι χιλιάδες βάτραχοι που εμφανίστηκαν και πάλι στην Εγνατία Οδό, στο ύψος του Λαγκαδά, 20 χλμ. έξω από τη Θεσσαλονίκη, ανάγκασαν την αστυνομία να παρακάμψει την κίνηση των αυτοκινήτων, καθώς χθες σημειώθηκαν τρία ατυχήματα από οδηγούς που αιφνιδιάστηκαν από την εμφάνιση των αμφίβιων και προσπάθησαν να τα αποφύγουν.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, τα βατράχια έχουν βγει από την κοντινή λίμνη Κορώνεια ψάχνοντας για τροφή και όπως αναμένεται, θα συνεχίσουν να κυκλοφορούν στον δρόμο και κατά τη διάρκεια του σαββατοκύριακου.

Η λίμνη Κορώνεια συγκαταλέγεται ανάμεσα στους έντεκα υδροβιότοπους της χώρας, οι οποίοι προστατεύονται από τη Συνθήκη του Ραμσάρ.
Σύμφωνα με τους εκπροσώπους του Φορέα Διαχείρισης Λιμνών Κορώνειας-Βόλβης και του Τμήματος Εσωτερικών Υδάτων της νομαρχίας Θεσσαλονίκης, που συμμετείχαν σε σύσκεψη στην περιοχή υπό την έπαρχο Λαγκαδά, Πόπη Καλαϊτζή, το συγκεκριμένο φαινόμενο δεν είναι ανησυχητικό, καθώς συμβαίνει κάθε άνοιξη.

Ωστόσο, φέτος λόγω των πολλών βροχοπτώσεων της προηγούμενης περιόδου, επηρεάστηκε θετικά η αναπαραγωγική διαδικασία των βατράχων και των φρύνων κι έτσι, ένας ασυνήθιστα μεγάλος αριθμός των νεομεταμορφωμένων βατράχων, βρίσκεται αυτές τις ημέρες σε διαδικασία μετανάστευσης.

Η ίδια πηγή επισημαίνει ότι για το επόμενο μικρό χρονικό διάστημα και κυρίως τις νυχτερινές ώρες, οι οδηγοί πρέπει να προσέχουν ιδιαίτερα στο επαρχιακό οδικό δίκτυο γύρω από τις λίμνες όπως και στην Εγνατία Οδό, γιατί οι μικροί βάτραχοι καθιστούν το οδόστρωμα ιδιαίτερα ολισθηρό.

http://www.salonicanews.com

date

To Relax beach bar στην Ολυμπιάδα μας προσκαλεί το Σάββατο,
29 Μαίου 2010 σε ένα chill out απόγευμα με τον dj Alkan Ruller που ξεκινάει στις 16:00.

date

Το Roxy club σας ανοίγει τις πύλες του στις 29 Μαίου 2010 και μας περιμένουν όλους για να υποδεχτούμε με τον καλύτερο τρόπο το καλοκαίρι!!!

Roxy your nights..

date

Ένα ακόμη δροσερά, κεφάτο, γεμάτο ένταση καλοκαίρι ξεκινά κι εμείς είμαστε πάλι κοντά σας...

Σας ευχόμαστε για 20η χρονιά, η διασκέδαση, ο ρυθμός, τα ξέφρενα party,
οι ξεχωριστές παρουσίες, να είναι για ακόμη μια χρονιά η καλύτερη επιλογή σας... GET IN LOVE!!

To beach bar Kyklades ανοίγειτις πόρτες του, την Παρασκευή 28 Μαίου στις 21:00

date



Life looks better in Spring!!! Συγχαρητήρια στον Jon Lilygreen & the Islanders!!!
Συγχαρητήρια Κύπρος!!!


date




Ο 2ος ημιτελικός της Eurovision διεξάγεται σήμερα στην Telenor Arena της νορβηγικής πρωτεύουσας και ο Jon Lilygreen & the Islanders μας λένε ότι η ζωή είναι πιο όμορφη την Άνοιξη! Life looks better in Spring...

Ο ημιτελικός θα μεταδοθεί σήμερα το βράδυ στις 10 ζωντανά από το eurovision.ert.gr και τη ΝΕΤ.

Tell me, tell me about your feelings
Tell me about your stories
Look into my eyes and come on closer
Make me immortal with a kiss
Tell me about your feelings
Tell me about your stories
We know it’s over so tell me it’s over and
Life will be better in Spring


date Πέμπτη 27 Μαΐου 2010







Ο Δήμος Εγνατίας προκηρύσσει τη πρόσληψη εποχικού προσωπικού (1 θέση) ειδικότητας ΤΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ- ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΥ με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου διάρκειας 8 μηνών.

Οι υποψήφιοι μπορούν να εκτυπώσουν το κατάλληλο έντυπο που τους αφορά και, αφού το συμπληρώσουν και το υπογράψουν, να το αποστείλουν με συστημένη επιστολή στην διεύθυνση που αναγράφεται στην ανακοίνωση του Φορέα.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: πατήστε εδώ

Προσοχή: Όλα τα έντυπα πρέπει να συμπληρωθούν αφού πρώτα εκτυπωθούν οι σελίδες μπρος πίσω, όπως είναι το κανονικό έντυπο.

Προθεσμία υποβολής: Από 28/5/2010 μέχρι και 06/06/2010

Διάθεση / Υποβολή αιτήσεων / Λοιπές πληροφορίες: Στον Δήμο Εγνατίας

Ταχ. Διεύθυνση: Προφήτης

Τ.Κ.: 57200 Λαγκαδάς

Τηλ. επικοινωνίας: 2393051000

Έντυπο Αίτησης πατήστε εδώ
Παράρτημα Γλωσσομάθεια πατήστε εδώ
Παράρτημα πατήστε εδώ


Οι τυχόν ενστάσεις υποβάλλονται στο ΑΣΕΠ.

date

Ο νέος αυτοδιοικητικός χάρτης της χώρας αποτελείται πλέον από 325 δήμους, 13 Περιφέρειες και επτά Γενικές Διευθύνσεις, ενώ καταργούνται οι 104 κοινότητες και οι 54 νομαρχίες.

Οι νέοι δήμοι θα έχουν ελάχιστο πληθυσμό τους 10.000 κατοίκους. Στις μητροπολιτικές περιοχές των πολεοδομικών συγκροτημάτων Αθηνών και Θεσσαλονίκης, το παραπάνω όριο προσδιορίζεται στους 25.000 κατοίκους. Στους ορεινούς δήμους το «πλαφόν» θα αγγίζει τις 2.000, ενώ κάθε νησί θα αποτελεί και ανεξάρτητο δήμο.

Τα 6.000 νομικά πρόσωπα των δήμων μειώνονται σε 2.000, ενώ προβλέπεται ολοκληρωμένο πρόγραμμα εξυγίανσης των υπερχρεωμένων ΟΤΑ.

Μία από τις σημαντικότερες καινοτομίες του νομοσχεδίου είναι η πενταετής θητεία των αιρετών α' και β' βαθμού, ενώ οι εκλογές για την ανάδειξη νέων δημάρχων και περιφερειαρχών θα γίνονται ταυτόχρονα με τις ευρωεκλογές.

Όσον αφορά στο προσωπικό, αλλά και στις αρμοδιότητές του προβλέπεται η μετάταξη υπαλλήλων σε αντίστοιχες θέσεις των συνενούμενων ΟΤΑ, οι οποίοι θα διατηρήσουν όλα τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα που προβλέπει ο νόμος.

Οι δήμοι που θα προκύψουν από τον «Καλλικράτη» θα τροφοδοτούνται από τον Φόρο Εισοδήματος Φυσικών και Νομικών Προσώπων, το Φόρο Προστιθέμενες Αξίας, αλλά και το Φόρο Ακίνητης Περιουσίας.

Σχετικά με τους δημοτικούς συμβούλους, οι 16.150 από όλη τη χώρα συμπυκνώνονται στους μισούς, το ίδιο και οι 195 αντινομάρχες που θα αντικατασταθούν από τους μισούς περίπου περιφερειάρχες. Επίσης, από τους 1.396 νομαρχιακούς συμβούλους θα μείνουν μόλις 703 περιφερειακοί σύμβουλοι.

Σε κάθε δήμο άνω των 10.000 κατοίκων και σε κάθε Περιφέρεια συστήνεται Επιτροπή Διαβούλευσης για να έχει τη δυνατότητα κάθε πολίτης να εκθέτει τις προτάσεις του για κάθε θεσμικό, συλλογικό ή και ιδιαίτερο θέμα που μπορεί να απασχολεί την κοινότητα στην οποία ζει.

Τέλος συστήνεται και λειτουργεί σε κάθε δήμο Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που δημιουργεί το ζήτημα της μετανάστευσης.


http://www.agelioforos.gr/default.asp?pid=7&ct=1&artid=44079

date

Μία μέρα μετά την ξαφνική «εξόρμηση» χιλιάδων βατράχων στην Εγνατία Οδό με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία και να προκληθούν τροχαία ατυχήματα, ο τουρκικός Τύπος βοά ότι πρόκειται για «οιωνό» μεγάλου σεισμού σε Τουρκία και Ελλάδα..

Συγκεκριμένα, οι μεγάλες σε κυκλοφορία εφημερίδες Hurriyet και Milliet αναφέρουν στα πρωτοσέλιδα των ηλεκτρονικών τους εκδόσεων ότι, εντός 24 ωρών, θα σημειωθεί μεγάλη σεισμική δόνηση στις δύο γειτονικές χώρες, καθώς συνδυάζουν την αναπάντεχη και μαζική μετατόπιση πληθυσμού βατράχων με ισχυρό «χτύπημα» του Εγκέλαδου.
Όπως σημειώνουν, τόσο πριν από τον καταστροφικό σεισμό στην Κίνα το 2008 όσο και πριν από αυτό στην Λ’ Άκουιλα της Ιταλίας, είχε παρατηρηθεί ότι μιλιούνια βατράχια είχαν ξεχυθεί στους δρόμους. Όπως, δηλαδή, συνέβη χθες, Τετάρτη, όταν εκατομμύρια αμφίβια βγήκαν από τη λεκάνη της νεκρής λίμνης Κορώνειας και κατέκλυσαν το οδόστρωμα στην Εγνατία Οδό. Οι τουρκικές εφημερίδες αναφέρονται, επίσης, σε έκθεση Βρετανών επιστημόνων, οι οποίοι συσχετίζουν τα δύο αυτά φαινόμενα- την εμφάνιση βατράχων πριν από έντονη σεισμική δραστηριότητα- ενώ κάποιοι σεισμολόγοι ισχυρίζονται ότι εντός 24ώρου επίκειται μεγάλος σεισμός.


Το φαινόμενο της Λ' Ακουλα


Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του σεισμού των 6,3R στην Λ’ Άκουιλα της Ιταλίας στις 6 Απριλίου του 2009, όπου τρεις ημέρες πριν παρατηρήθηκε μαζική μετακίνηση βατράχων. Τέλος, σεισμολόγοι στη χώρας μας υποστηρίζουν ότι τα 32 χρόνια που έχουν περάσει από τον μεγάλο σεισμό της Θεσσαλονίκης το 1978 είναι επαρκής χρόνος για να «ωριμάσει» η περιοχή, ώστε να δώσει μία καινούργια μεγάλη σεισμική δόνηση. Επίσης, επισημαίνεται ότι το γνωστό ρήγμα της Βόλβης είναι ανεξάρτητο από αυτό της Τουρκίας.

Στην περίπτωση της Βόρειας Ελλάδας, το φαινόμενο της απομάκρυνσης των βατράχων θα πρέπει να μελετήσει ο Οργανισμός Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας. Καθώς όμως, όπως γνωρίζει η zougla.gr, o πρόεδρος του οργανισμού, Κωνσταντίνος Μακρόπουλος, έχει παραιτηθεί και μέχρι στιγμής δεν έχουν εκλεγεί ούτε νέος πρόεδρος ούτε διοικητικό συμβούλιο, ο οργανισμός είναι αδύνατο να αντιδράσει για το συγκεκριμένο ζήτημα. Πάντως οι σεισμολόγοι στη χώρα μας επισημαίνουν πως οι τούρκικες αρχές θα πρέπει να ερευνήσουν αν ισχύουν τα δημοσιεύματα της Hurriyet και της Milliyet, καθώς σε αντίστοιχες περιπτώσεις μετά από ξαφνική εμφάνιση μεγάλου πληθυσμού βατράχων ακολούθησε ισχυρός σεισμός.


Kαθησυχάζει το επαρχείο Λαγκαδά.

Εmail-Δελτίο Τύπου:

"ΘΕΜΑ: Φαινόμενο εμφάνισης μεγάλου πληθυσμού μικρών βατράχων στις παραλίμνιες περιοχές.

Για το φαινόμενο της εμφάνισης μεγάλου πληθυσμού νεομεταμορφωμένων βατράχων στην επαρχία Λαγκαδά, η Έπαρχος Λαγκαδά κ. Πόπη Καλαϊτζή οργάνωσε, σήμερα Πέμπτη 27 Μαΐου, σύσκεψη με εκπροσώπους του Φορέα Διαχείρισης Λιμνών Κορώνειας – Βόλβης και του Τμήματος Εσωτερικών Υδάτων της Ν.Α.Θ..
Σύμφωνα με τα συμπεράσματα της σύσκεψης, το φαινόμενο αυτό δεν είναι ανησυχητικό, καθώς συμβαίνει κάθε άνοιξη. Λόγω των πολλών βροχοπτώσεων της προηγούμενης περιόδου επηρεάστηκε θετικά η αναπαραγωγική διαδικασία των βατράχων και φρύνων. Έτσι μεγάλος αριθμός των νεομεταμορφωμένων βατράχων, βρίσκεται αυτές τις ημέρες σε διαδικασία μετανάστευσης. Για το επόμενο μικρό χρονικό διάστημα απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή από τους οδηγούς κυρίως τις νυχτερινές ώρες στο επαρχιακό οδικό δίκτυο γύρω από τις λίμνες καθώς και στην Εγνατία Οδό, γιατί οι μικροί βάτραχοι εμφανίζονται πάνω στο οδόστρωμα και το καθιστούν ολισθηρό.
Παρακαλούμε για τη δημοσίευση, προκειμένου να ενημερωθούν οι πολίτες και οι διερχόμενοι οδηγοί, προς αποφυγή ατυχημάτων".


http://greece-salonika.blogspot.com/2010/05/blog-post_2930.html

date

Μπροστά στο απροσδόκητο θέαμα χιλιάδων βατράχων που εισέβαλαν στο οδόστρωμα της Εγνατίας οδού, στην περιοχή του κόμβου του Προφήτη, στο Λαγκαδά Θεσσαλονίκης, βρέθηκαν οι διερχόμενοι οδηγοί και επιβάτες των οχημάτων, που περνούσαν από τον αυτοκινητόδρομο. Η εισβολή των βατράχων είχε ως αποτέλεσμα να τρομάξουν οι διερχόμενοι και να σταματήσει η Τροχαία την κυκλοφορία για περίπου δύο ώρες.

Κινητοποιήθηκαν μάλιστα οχήματα της Πυροσβεστικής, ενώ ο δρόμος βάφτηκε κόκκινος από το αίμα των βατράχων που πάτησαν πολλά αυτοκίνητα. Σημειώθηκαν δε τρία τροχαία ατυχήματα, ευτυχώς μόνο με υλικές ζημιές, λόγω του αιφνιδιασμού και του τρόμου των οδηγών, που προσπαθούσαν την τελευταία στιγμή να αποφύγουν την... επίθεση των αμφίβιων και έπεσαν πάνω στις προστατευτικές μπάρες του αυτοκινητοδρόμου.

«Μετανάστες»

Για το φαινόμενο υπάρχει επιστημονική εξήγηση. Τα μικρά βατράχια μεταναστεύουν ομαδικά και σε ορισμένες περιπτώσεις σε αριθμούς εκατομμυρίων. Η εποχή της μετανάστευσής τους είναι τα τέλη κάθε Μαΐου και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο βρέθηκαν ξαφνικά σε τεράστιο αριθμό πάνω στην Εγνατία οδό. «Απολύτως φυσιολογικό να κατακλύζουν τους δρόμους, από τη στιγμή που είναι η εποχή της μετανάστευσής τους. Με τις πολλές βροχοπτώσεις, σε περιοχές όπου συσσωρεύονται ή υπάρχουν πολλά νερά τα βατράχια μεταναστεύουν, βγαίνουν στους δρόμους και πηγαίνουν στα χωράφια. Το φαινόμενο είναι έντονο τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες», τονίζει η αναπληρώτρια καθηγήτρια Ζωολογίας του ΑΠΘ, Πασχαλίνα Κυριακοπούλου.

Ανάλογο φαινόμενο καταγράφηκε στην περιοχή της Περαίας Θεσσαλονίκης στο παρελθόν, όταν επίσης μικροί βάτραχοι είχαν σκεπάσει τους δρόμους. Τα νερά στην Περαία, όμως, δεν υπάρχουν πια και συνεπώς έφυγαν και οι βάτραχοι. Αντιθέτως, στην επαρχία Λαγκαδά, όπου υπάρχουν πολλά λιμνάζοντα ύδατα, η μαζική μετανάστευση βατράχων είναι φαινόμενο σε εξέλιξη. Κάτοικοι της περιοχής αντιμετώπισαν με... προλήψεις την εμφάνιση των βατράχων, άλλοι επισήμαναν πως πάντα έπειτα από έντονες βροχοπτώσεις γίνεται κάτι ανάλογο, έστω σε μικρότερη έκταση, ενώ έκπληκτοι δήλωναν αστυνομικοί, πυροσβέστες και διερχόμενοι. Στην περιοχή, πάντως, έχουν εμπειρία από ανάλογες... βροχές, αφού κάποτε είχε «βρέξει» και ψάρια... Φαινόμενο που επίσης είχε λογική επιστημονική εξήγηση.

Τα πιο πρόσφατα διεθνή περιστατικά που περιλαμβάνουν... βροχή βατράχων και φρύνων είναι στη Σερβία (2005) και στο Λονδίνο (1998), ενώ... βροχές ψαριών σημειώθηκαν στην Ινδία (2006) και την Ουαλία (2004). Σε ευρωπαϊκές πόλεις όπου το φαινόμενο είναι σχεδόν ετήσιο έχουν τοποθετηθεί προειδοποιητικές πινακίδες, προκειμένου να είναι πιο προσεχτικοί οι οδηγοί.

ΤΑΣΟΣ ΤΑΣΙΟΥΛΑΣ


http://www.agelioforos.gr/default.asp?pid=7&ct=1&artid=44025

date

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΕΠΑΡΧΕΙΟΥ ΛΑΓΚΑΔΑ

ΘΕΜΑ: Φαινόμενο εμφάνισης μεγάλου πληθυσμού μικρών βατράχων στις παραλίμνιες περιοχές

Για το φαινόμενο της εμφάνισης μεγάλου πληθυσμού νεομεταμορφωμένων βατράχων στην επαρχία Λαγκαδά, η Έπαρχος Λαγκαδά κ. Πόπη Καλαϊτζή οργάνωσε, σήμερα Πέμπτη 27 Μαΐου, σύσκεψη με εκπροσώπους του Φορέα Διαχείρισης Λιμνών Κορώνειας – Βόλβης και του Τμήματος Εσωτερικών Υδάτων της Ν.Α.Θ..

Σύμφωνα με τα συμπεράσματα της σύσκεψης, το φαινόμενο αυτό δεν είναι ανησυχητικό, καθώς συμβαίνει κάθε άνοιξη. Λόγω των πολλών βροχοπτώσεων της προηγούμενης περιόδου επηρεάστηκε θετικά η αναπαραγωγική διαδικασία των βατράχων και φρύνων. Έτσι μεγάλος αριθμός των νεομεταμορφωμένων βατράχων, βρίσκεται αυτές τις ημέρες σε διαδικασία μετανάστευσης. Για το επόμενο μικρό χρονικό διάστημα απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή από τους οδηγούς κυρίως τις νυχτερινές ώρες στο επαρχιακό οδικό δίκτυο γύρω από τις λίμνες καθώς και στην Εγνατία Οδό, γιατί οι μικροί βάτραχοι εμφανίζονται πάνω στο οδόστρωμα και το καθιστούν ολισθηρό.

Παρακαλούμε για τη δημοσίευση, προκειμένου να ενημερωθούν οι πολίτες και οι διερχόμενοι οδηγοί, προς αποφυγή ατυχημάτων.


http://taxalia.blogspot.com/

date









date

Το παγωτό είναι παρασκεύασμα του γάλακτος, γνωστό από την αρχαιότητα και πολύ διαδεδομένο σε όλο τον κόσμο. Περιέχει λίπος, πρωτεΐνες, ζάχαρη. Κάποια είδη παγωτού περιέχουν σοκολάτα, καφέ ή φρούτα, που δημιουργούν ανάλογες γεύσεις. Όλα, όμως, τα παγωτά περιέχουν πρόσθετα, δηλαδή χρωστικές, αρωματικές ουσίες και σταθεροποιητές.

Το παγωτό είναι επιδόρπιο, όχι γεύμα. Ιδιαίτερα για τα μικρά παιδιά, δεν μπορεί να υποκαταστήσει ένα γεύμα, που αποτελείται από φυσικές τροφές, όπως φρέσκο γάλα, φρούτα ή λαχανικά.

Τα παγωτά διατηρούνται στην κατάψυξη. Η κατάψυξη είναι ένας πολύ καλός τρόπος συντήρησης τροφίμων, ο οποίος, όμως, προϋποθέτει την τήρηση αυστηρών κανόνων υγιεινής και λειτουργίας των μηχανημάτων διατήρησής τους.



Τα παγωτά διακρίνονται σε τυποποιημένα και χύμα:
Τυποποιημένα Παγωτά
Πωλούνται από supermarket, περίπτερα, ψιλικατζίδικα κλπ. Φυλάσσονται, σε ειδικούς καταψύκτες. Αυτοί δεν πρέπει να είναι εκτεθειμένοι στον ήλιο, δεν πρέπει να είναι υπερβολικά γεμάτοι και δεν πρέπει να περιέχουν άλλα προϊόντα, εκτός από παγωτά. Πρέπει να είναι σχολαστικά καθαροί και να έχουν θερμοκρασία, κάτω από -18οC.
Δεν πρέπει να αγοράζουμε τα τυποποιημένα παγωτά, όταν:

*
Δεν έχουν την απαιτούμενη σκληρότητα, ή παρατηρούμε κάποια προβλήματα στη λειτουργία του καταψύκτη.
*
Το χαρτί της συσκευασίας είναι υγρό ή κολλημένο πάνω στο παγωτό, ή σχισμένο ή η συσκευασία έχει σχήμα διαφορετικό από αυτό, που φαίνεται, στα διάφορα διαφημιστικά της παρασκευάστριας εταιρίας. Συνήθως, στους καταψύκτες επάνω, υπάρχει η σχετική αφίσα.
*
Αυτά, που είναι συσκευασμένα, σε κύπελλα, παρουσιάζουν υπερχύλιση, στο καπάκι.
*
Είναι μαλακά, υδαρή, η υφή τους μοιάζει με αυτή του γιαουρτιού ή του βουτύρου ή με κόκκους άμμου.
*
Εμφανίζουν ίζημα ή θρυμματίζονται, σε μικρά κομματάκια, ή περιέχουν μικροκρυστάλλους (μικρά παγάκια), ή έχουν σχήμα παραμορφωμένο. Αυτά τα χαρακτηριστικά δείχνουν ότι το παγωτό, κάποια στιγμή, αποψύχθηκε και ξανακαταψύχθηκε.
*
Έχουν γεύση πικρή, ξινή, ή αλμυρή.
*
Η οσμή τους δεν είναι ευχάριστη.

Άλλες πληροφορίες:

*
Το χρώμα στα παγωτά είναι συνήθως αποτέλεσμα χρωστικών ουσιών. Προσοχή λοιπόν, στα έντονα χρώματα, γιατί οι χρωστικές ουσίες είναι χημικά.
*
Σύμφωνα με το νόμο, η αναγραφή των ημερομηνιών παραγωγής και κατανάλωσης είναι υποχρεωτική, μόνο για τις συσκευασίες οικογενειακού τύπου και όχι για τις ατομικές συσκευασίες. Βέβαια, κάποιες βιομηχανίες αναγράφουν αυτές τις ημερομηνίες, ακόμα και στις ατομικές συσκευασίες. Πάντα ελέγχουμε τη συσκευασία και σε περίπτωση, που αναγράφεται η ημερομηνία λήξης, διαλέγουμε την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη.
*
Αν μεταφέρουμε τα παγωτά, που αγοράσαμε, στο σπίτι τα βάζουμε, αμέσως, στον καταψύκτη. Η μεταφορά, σε μεγάλες αποστάσεις, πρέπει να γίνεται, σε ισοθερμικές συσκευασίες.

Παγωτά χύμα
Πωλούνται, από ζαχαροπλαστεία - εργαστήρια παρασκευής παγωτών. Αν αγοράζουμε παγωτό χύμα, πρέπει να γνωρίζουμε, καλά, το εργαστήριο, που το παρασκευάζει. Οι κανόνες υγιεινής και καθαριότητας πρέπει να τηρούνται, αυστηρά. Το προσωπικό, τα σκεύη και τα μηχανήματα, που έρχονται, σε επαφή με παγωτό, πρέπει να είναι, σχολαστικά, καθαρά.

Το παγωτό χύμα φυλάσσεται, σε ειδικές βιτρίνες. Αυτές πρέπει να είναι καθαρές, δηλαδή να μην υπάρχουν υπολείμματα παγωτού ή γάλακτος, στα τοιχώματά τους. Η θερμοκρασία τους πρέπει να είναι κάτω από τους -10οC. Η διαφορά των 8οC στη θερμοκρασία, ανάμεσα σε αυτή των καταψυκτών, για τα τυποποιημένα παγωτά και σε αυτή των ειδικών βιτρινών, οφείλεται στο γεγονός ότι το χύμα παγωτό, στους -18οC, είναι ιδιαίτερα σκληρό και δεν μπορεί να σερβιριστεί. Οι ειδικές βιτρίνες πρέπει να είναι τοποθετημένες, σε απόσταση ενός μέτρου, από την είσοδο του καταστήματος, ώστε να αποφεύγονται σκόνη και καυσαέρια. Επίσης, δεν πρέπει να τις ''χτυπάει'' ο ήλιος.

Το ειδικό κουτάλι σερβιρίσματος του παγωτού χύμα πρέπει να βρίσκεται, μέσα σε διαφανές δοχείο, με νερό συνεχούς ροής. Αν το νερό δεν είναι συνεχούς ροής, τότε πρέπει να αλλάζεται, κάθε μία ώρα, για να αποφεύγεται η δημιουργία βακτηρίων, που μπορεί να προκαλέσει βλάβες, στην υγεία των Καταναλωτών. Αν δεν είμαστε σίγουροι ότι το νερό αλλάζεται κάθε ώρα, απαιτούμε να πλυθεί το ειδικό κουτάλι, παρουσία μας, για να απομακρυνθούν τυχόν υπολείμματα γάλακτος.

Τα σκεύη, όπου φυλάσσεται το χύμα παγωτό, δεν πρέπει να έχουν υπολείμματα παγωτού ή γάλακτος, στα τοιχώματά τους, λίγο πάνω από την επιφάνεια του παγωτού. Αυτό δείχνει ότι το παγωτό έλιωσε και ξαναπάγωσε.

Προσοχή!!!

*
Τα παγωτά που έχουν λιώσει και ξαναπαγώσει δεν πρέπει ποτέ να καταναλώνονται, γιατί είναι πιθανόν αλλοιωμένα.
*
Προσοχή στην παχυσαρκία, γιατί ένα κανονικό παγωτό δίνει περίπου 300 θερμίδες, στον οργανισμό μας.
*
Τα παγωτά "light", που αναγράφουν ότι περιέχουν 0% λιπαρά και 0% ζάχαρη, δίνουν, στον οργανισμό μας, μέχρι και 200 θερμίδες, γιατί περιέχουν γλυκαντικές ουσίες. Αν έχουν επικάλυψη, οι θερμίδες αυξάνονται, γιατί περιέχουν και λιπαρά.
*
Η δροσιά ενός παγωτού είναι μόνο στιγμιαία. Οι πολλές θερμίδες, που μας δίνει, όταν "καίγονται", στον οργανισμό μας, αυξάνουν το αίσθημα της θερμότητας και μας δημιουργούν την αίσθηση ότι ζεσταινόμαστε και ότι διψάμε περισσότερο από ότι πριν την κατανάλωση του παγωτού.


Για καταγγελίες ή περισσότερες πληροφορίες, ας απευθυνθούμε στο ΚΕ.Π.ΚΑ., τηλ. 2310-233333, ώρες 09:00 – 14:30.


http://kepka.org

date

Μπορεί η Ελληνική συμμετοχή να πέρασε στον τελικό του Σαββάτου, μπορεί εμείς να μην επιτρέπετε να ψηφίσουμε αύριο, αλλά στον 2ο ημιτελικό συμμετέχει η Κύπρος και εμείς στέλνουμε θετική ενέργεια πίνοντας τις μπύρες μας μπροστά από την μεγάλη οθόνη.

Σήμερα, Πέμπτη 27 Μαίου 2010 στις 22:00

date

Ο "ΑΕΤΟΣ" θα φιλοξενήσει τον "Εθνικό" Προφήτη στα πλαίσια των Play - Out για την παραμονή στην Β΄κατηγορία.

Ο "ΑΕΤΟΣ" αντιμετωπίζει το παιχνίδι σαν τελικό, με διάθεση και θέληση για νίκη, που ισοδυναμή με την παραμονή του και την επόμενη χρονιά στην Β΄ερασιτεχνική κατηγορία.

Ο αγώνας θα διεξαχθεί την Κυριακή 30 Μαΐου στις 17:00.

Όλοι μας ως φίλαθλοι μπορούμε να αποτελέσουμε τον 12ο παίκτη και να ενισχύσουμε την ομάδα μας στην προσπάθεια που κάνει για την παραμονή της στην κατηγορία.


http://masaetos.blogspot.com/2010/05/play-out-30-1700.html

date Τετάρτη 26 Μαΐου 2010

Ο Δήμαρχος Αστέριος Γαβότσης το δημοτικό Συμβούλιο και το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Μυγδονίας σας προσκαλούν στις εκδηλώσεις των «Ροδανθείων 2010» που θα πραγματοποιηθούν στις 28 και 29 Μαΐου στο Κρυονέρι Μελισσοχωρίου, στο χώρο των παλιών κατασκηνώσεων.



date

Για δύο περίπου ώρες η τροχαία διέκοψε την κυκλοφορία όλων των οχημάτων λόγω ‘εισβολής’ χιλιάδων βατράχων στο οδόστρωμα, λίγο πριν από τον οδικό κόμβο Προφήτη Λαγκαδά Θεσσαλονίκης, της Εγνατίας Οδού. Η εμφάνιση των αμφίβιων στο οδόστρωμα προκάλεσε έκπληξη και πανικό σε οδηγούς διερχόμενων οχημάτων με αποτέλεσμα να σημειωθούν τρία τροχαία ατυχήματα, με υλικές ζημίες εξαιτίας της ολισθηρότητας.

Όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία, οι τρεις οδηγοί αιφνιδιάστηκαν και έχασαν τον έλεγχο των αυτοκινήτων τους τα οποία προσέκρουσαν στις προστατευτικές μπάρες του αυτοκινητόδρομου. Η τροχαία διέκοψε την κυκλοφορία των οχημάτων για δύο περίπου ώρες μέχρι να απομακρυνθούν από το οδόστρωμα όλα τα βατράχια, ενώ επιστήμονες εξετάζουν και προσπαθούν να δώσουν εξηγήσεις για το ασυνήθιστο αυτό φαινόμενο.


http://emvolimanea.blogspot.com/2010/05/blog-post_9390.html

date




date

Το Ετήσιο Μνημόσυνο Πεσόντων Καταδρομέων θα τελεσθεί στο Καβούρι και στη Ρεντίνα την Κυριακή, 30 Μαΐου και ώρα 11:00. Μετά την επιτυχία που είχε η περσινή μας σύναξη στην περιοχή Ρεντίνας-Σταυρού με την ευκαιρία του μνημοσύνου, το ΔΣ της Ομοσπονδίας μας αποφάσισε να την καθιερώσει.

Έτσι λοιπόν, θα πραγματοποιήσουμε και φέτος μια μαζική σύναξη Καταδρομέων στην περιοχή Ρεντίνας-Σταυρού-Ασπροβάλτας, με τις οικογένειες και τους φίλους μας, για ολόκληρο το Σαββατοκύριακο 29-30 Μαΐου, με προσέλευση από το απόγευμα της Παρασκευής. Κατά τη διάρκεια της σύναξης αυτής θα έχουμε κάποιο πολιτιστικό-ψυχαγωγικό πρόγραμμα, σε συνδυασμό με καθαρά καταδρομικές δραστηριότητες.

Το απόγευμα του Σαββάτου θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση του ΔΣ και η Συνέλευση των Προέδρων των Λεσχών – μελών. Το πρωΐ της Κυριακής, αμέσως μετά τη λειτουργία στον Ι.Ν. Αγίας Μαρίνας, θα τελεσθεί μνημόσυνο για τον τελευταίο Αυτοκράτορα της Κωνσταντινουπόλεως Κωνσταντίνο ΙΑ΄, με την ευκαιρία της επετείου της Αλώσεως. Μαζί μας θα είναι και πάλι το προεδρείο και αντιπροσωπεία του Παγκυπρίου Συνδέσμου Εφέδρων Καταδρομέων.

Η διανυκτέρευση θα γίνει σε καταλύματα του Σταυρού και της Ασπροβάλτας, που θα εξασφαλίσει η Ομοσπονδία.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στον Ταμία μας Φώτη Κωνσταντινάκη, τηλ. 2310848888 και 6936848888.


http://www.tolmon.gr

date

AddThis

Bookmark and Share