Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση που οργάνωσε στους κήπους του Επαρχείου η Έπαρχος Λαγκαδά κ. Πόπη Καλαϊτζή, σήμερα Παρασκευή 4 Ιουνίου τις ώρες 10.00 με 12.00, σε συνεργασία με το 4ο Γραφείο Π.Ε., το Γραφείο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Π.Ε. Δυτ. Θεσ/νίκης.

Στην εκδήλωση παρεβρέθηκαν περισσότεροι από 400 μαθητές των Δημοτικών Σχολείων και των Νηπιαγωγείων της επαρχίας Λαγκαδά, οι οποίοι και επισκέφθηκαν την έκθεση εικαστικών έργων του 2ου και 3ου Νηπιαγωγείου Λαγκαδά, του Νηπιαγωγείου του Ηρακλείου, των Δημοτικών Σχολείων Αρέθουσας και Νέων Βρασνών, καθώς και του 14ου Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου.

Την εκδήλωση χαιρέτισαν η Έπαρχος Λαγκαδά, η Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης κ. Απανωμεριτάκη Όλγα. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Βουλευτής Β’ Θεσ/νικης, Θεόδωρος Καράογλου, όπως επίσης και ο Ολυμπιονίκης του Ταε Κβον Ντο, Αλέξανδρος Νικολαΐδης, ο οποίος συζήτησε με τους μαθητές με θέμα «Ολυμπιονίκες στους αγώνες, Πρωταθλητές στο περιβάλλον» και τους μοίρασε αυτόγραφα.




















Ακολούθησε Συμβολική δενδροφύτευση στον κήπο του Επαρχείου
Και στη συνέχεια μοιράστηκαν στα παιδιά χυμοί και φυσικά φυτά, προκειμένου να «πρασινίσουν» το σχολείο, την αυλή ή το μπαλκόνι τους.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης οι υπεύθυνες της ομάδας Τέχνης και Λόγου «Φαντασία», Ζέτα Στεφάνου και Μυρτώ Δημητρίου, απασχολούσαν τους μαθητές, μαθαίνοντάς τους να κάνουν κατασκευές με την ιαπωνικής τεχνικής της χαρτοδιπλωτικής ORIGAMI. Επίσης οι μαθητές ανά ομάδες ενημερώθηκαν από στελέχη του Φορέα Διαχείρισης Λιμνών Κορώνειας- Βόλβης για τη μεγάλη περιβαλλοντική «πληγή» της περιοχής μας, τη λίμνη Κορώνεια.

date Δευτέρα 21 Ιουνίου 2010

0 χωριατάκια to “Eορτασμός Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος από το Επαρχείο Λαγκαδά”

Leave a Reply:

AddThis

Bookmark and Share