Με το Graffiti έργο « Δύο Όψεις » είναι... ντυμένος από το πρωί της Κυριακής 15 Αυγούστου ο τοίχος του προβλήτα Λιμένος Σταυρού.


Οι δύο όψεις τους ίδιου... νομίσματος αναφέρονται στην Γη.

Από τη μια πλευρά, η Γη ως όμορφη αλλά προβληματισμένη και επιτακτική κυρά, μας παρουσιάζει την πρόταση της για την σωτηρία της.


Από την άλλη μας δείχνει τις επιπτώσεις των πράξεων της ανθρωπότητας επάνω της. Καταφέραμε να την κάνουμε γκρίζα και θυμωμένη, ενώ έχουμε ακόμη την ευκαιρία να την χαιρόμαστε σαν οπτασία.


Μέσω των δύο όψεων η γη μας εκλιπαρεί…να ακούσουμε την Κραυγή της και να την βοηθήσουμε!
To Graffiti έργο των Protect Erath « Δύο Όψεις », εντάσσεται στην Περιβαλλοντική Εκστρατεία της Τουριστικής Πύλης Strymonikos Online « Η κραυγή της Γης », και υλοποιήθηκε κατά το 1ο Περιβαλλοντικό Festival Νεότητας Στρυμονικού Κόλπου στις 12,13 και 14 Αυγούστου 2010.

Την χαρά της δημιουργίας, μαζί με τους Protect Earth νοιώσαμε λιγάκι και εμείς προσθέτοντας... μερικές πινελιές στο έργο.
Όπως ακριβώς συνέβη και με τους κάδους ανακύκλωσης, ο τοίχος αυτός (120 μέτρων) μετατράπηκε σε ένα έργο τέχνης ειδικά σχεδιασμένο για Περιβαλλοντική Ευαισθητοποίηση.

Αυτό αποδείχθηκε από τις συζητήσεις και τις ερωτήσεις των επισκεπτών του festival, αλλά και από αυτούς που απλά έκαναν τον περίπατο τους στο λιμάνι του Σταυρού.


Όλοι οι συμμετέχοντες πάντως, νοιώσαμε την κούραση των καυτών αυτών ημερών να απομακρύνεται, ακούγοντας τα λόγια μια παρέας μικρών κοριτσιών κατά την βόλτα τους στο Λιμάνι:

« Εμείς πάντως δεν θα θέλαμε με τίποτα να ζούμε σε αυτήν την μαύρη πλευρά της γης …»
Κάντε μια βόλτα στις « Δύο Όψεις » και ακούστε την « Κραυγή της Γης »!!!

Από την πλευρά μας θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά όλους τους χορηγούς του «1ο Περιβαλλοντικού Festival Νεότητας Στρυμονικού Κόλπου». Τέλος να ευχαριστήσουμε και τον Δήμο Ρεντίνας και το Πνευματικό Αθλητικό Κέντρο Ρεντίνας για την άδεια και την υποστήριξή τους.

http://www.strymonikos.net/

date Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2010

1 χωριατάκια to “Δύο Όψεις”

  1. Ανώνυμος
    6 Σεπτεμβρίου 2010 στις 12:04 μ.μ.

    ta paidia kaikan ston ilio maxri na to kanoyn me apotelesma to limani na exei mono mia lampa kai na fenetai mono to miso..as valoyne kanena fws na fainete..alla p o dimarxos mas

Leave a Reply:

AddThis

Bookmark and Share