Το «Χαμόγελο του Παιδιού» συμμετέχει στην προσπάθεια για την αναζήτηση της μικρής Madeleine McCann. Για το σκοπό μάλιστα αυτό έστειλε και σχετική ανακοίνωση: «Το Βρετανικό Κέντρο για την Εκμετάλλευση και τη Διαδικτυακή Προστασία των Παιδιών (CEOP), το οποίο αποτελεί Τμήμα της Βρετανικής Αστυνομίας για την προστασία των παιδιών, δημοσίευσε χθες ένα διαδικτυακό μήνυμα προς οποιοδήποτε άτομο μπορεί να εμπλέκεται στην εξαφάνιση της Madeleine McCann.


Αυτό το άτομο μπορεί να είναι συγγενής, φίλος, συνεργάτης ή γείτονάς σας. Είναι το άτομο που μπορεί να γνωρίζει τι απέγινε η Madeleine, και μπορεί να βοηθήσει ώστε να προστατευτούν και άλλα παιδιά που ενδέχεται να βρεθούν στη θέση της.


Το Βρετανικό Κέντρο για την Εκμετάλλευση και τη Διαδικτυακή Προστασία των Παιδιών (CEOP), προκειμένου να φτάσει ακόμη πιο κοντά σε αυτούς που εμπλέκονται στην εξαφάνιση της Madeleine, υποστηριζόμενο παγκοσμίως από Αστυνομικές Αρχές και εξειδικευμένους φορείς προάσπισης δικαιωμάτων των παιδιών, ζητά από τους πολίτες να διαδώσουν το μήνυμα μέσω του διαδικτύου. Συγκεκριμένα, όλοι οι πολίτες καλούνται να διαδώσουν προς κάθε κατεύθυνση ένα σύντομο βίντεο 60 δευτερολέπτων, που βρίσκεται στην ιστοσελίδα www.ceop.police.uk και το οποίο μπορεί ο κάθε χρήστης να δημοσιεύσει και να το αποστείλει σε όσα περισσότερα άτομα μπορεί. Το βίντεο περιλαμβάνει και φωτογραφίες ψηφιακής ενηλικίωσης που δείχνουν πως μπορεί να είναι η Madeleine σήμερα.


Την πρωτοβουλία στηρίζουν η Interpol, η Europol καθώς και Αστυνομικές Αρχές από την Αυστραλία, τις ΗΠΑ, τον Καναδά, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και την Ευρώπη. Εξειδικευμένοι φορείς και μη κυβερνητικές οργανώσεις όπως το Εθνικό Κέντρο για τα Εξαφανισμένα και υπό Εκμετάλλευση Παιδιά των ΗΠΑ (NCMEC), το Missing Children Europe, ο βρετανικός φορέας Parents and Abducted Children Together (PACT) και ο Εθελοντικός Οργανισμός «Το Χαμόγελο του Παιδιού» έχουν ρίξει το βάρος και την επιδεξιότητά τους σε αυτή την πρωτοβουλία.

http://www.newsblog.gr/?p=26128#more-26128


date Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2009

0 χωριατάκια to “«Ένα λεπτό από το χρόνο σας για τη Μαντλέν...»”

Leave a Reply:

AddThis

Bookmark and Share