"Θέλοντας να συμφωνήσω μαζί σας για ν’ ανοίξουμε διάλογο, θα πω ότι είναι όπως τα γράφετε, ότι δηλαδή ήταν μεθοδευμένο το δημοτικό συμβούλιο και ότι όποιες επιστημονικές απόψεις και στοιχεία που αναφέρετε είναι αλήθεια. Και ακόμη ότι η προσπάθειά σας εδώ και 15 χρόνια για μια περιοχή χωρίς μεταλλευτικές δραστηριότητες είναι σκοπός μιας οικολογικής ευαισθησίας που έχετε για τον τόπο μας.
Κάνοντας μια διαδρομή στη διάρκεια των 15 χρόνων βλέπω μια προσπάθεια που ξεκίνησε από την Ολυμπιάδα με αποτέλεσμα ... να φύγει η TVX και να κλείσει το εν λόγω μεταλλείο. Μετά ο αγώνας μεταφέρθηκε στη Στρατονίκη, προσπαθώντας να κλείσει και κει το μεταλλείο Μαύρων Πετρών, με μόνο αποτέλεσμα το διχασμό της τοπικής κοινωνίας. Και τώρα στη Μ. Παναγία/Σκουριές. Και όλος αυτός ο αγώνας με κυρίαρχο σύνθημα:

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ, ΚΑΘΑΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΓΕΝΙΕΣ

Θα μας πείθατε κύριοι όχι μόνο εμάς που είμαστε εργαζόμενοι, αλλά και μεγάλο κομμάτι της τοπικής κοινωνίας του Δήμου μας, εάν μετά την αποχώρηση της TVX Hellas σας βλέπαμε μπροστάρηδες σ’ έναν αγώνα απορρύπανσης της Ολυμπιάδας και εννοώ τα 2,5 εκατομμύρια αποβλήτων που βρίσκονται στη λίμνη τελμάτων Ολυμπιάδας.

Ή για την περιβαλλοντική ρύπανση του Στρατωνίου από προηγούμενες μεταλλευτικές δραστηριότητες (προ του 1978). Τις βλέπετε;
Τι προτάσεις κάνατε; Η καταγγελία δεν φτάνει.

Έτσι δεν μπορείτε να μιλάτε τώρα, για τα εκατομμύρια τόνων τελμάτων που ΘΑ δημιουργηθούν στις Σκουριές.

ΔΕΝ ΚΑΝΑΤΕ ΤΙΠΟΤΑ!!!

Και τι εννοώ με το ΤΙΠΟΤΑ:......


Διαβάστε το υπόλοιπο κείμενο στο φιλίκο μας portal e-stratoni.gr



date Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2009

0 χωριατάκια to “Ένας Εργαζόμενος των Μεταλλείων Κασσάνδρας απαντά σε "Οικολόγους"”

Leave a Reply:

AddThis

Bookmark and Share