Στις 23 Νοεμβρίου 2009 αρχίζει στα νοσοκομεία, τα κέντρα υγείας και τα εμβολιαστικά κέντρα η χορήγηση του εμβολίου κατά της νέας γρίπης για τα άτομα που ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου.

Τα παραπάνω ανακοινώθηκαν σήμερα από το υπουργείο Υγείας, το οποίο κάλεσε τους πολίτες να κάνουν το εμβόλιο ώστε να ωφεληθεί συνολικά η κοινότητα και να αναχαιτιστεί η νέα γρίπη.

Την 1η Δεκεμβρίου 2009 καλούνται να εμβολιαστούν οι υγιείς ενήλικες, 18 έως 45 χρόνων, και στις 17 του ίδιου μήνα παιδιά και έφηβοι από 4 έως 17 ετών και όλοι οι υγιείς άνω των 50 ετών.

Προτεραιότητα στον εμβολιασμό δίνεται στους εργαζόμενους στο χώρο της υγείας, οι οποίοι θα εμβολιαστούν στις 16 Νοεμβρίου 2009.

Πληροφορίες για το πρόγραμμα και τους χώρους των εμβολιασμών δίνονται στην τηλεφωνική 1135 του ΚΕΛΠΝΟ, αλλά και σε άλλη τηλεφωνική γραμμή, που θα ανακοινωθεί σύντομα και θα έχει ως σημείο αναφοράς τον ΕΟΦ.

Τόσο η υπουργός Υγείας, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, όσο και η υφυπουργός, Φώφη Γεννηματά, κάλεσαν τους πολίτες να ξεπεράσουν τη φοβία που έχει αναπτυχθεί για την ασφάλεια του εμβολίου.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, στην Ελλάδα έχει νοσήσει - με καθαρά συμπτώματα της νέας γρίπης - το 2% του πληθυσμού, ενώ υπολογίζεται ότι περίπου το 20% έχει περάσει τη νέα γρίπη στο σπίτι, χωρίς ιδιαίτερα συμπτώματα.

http://tileorasi-hellas.blogspot.com/2009/11/2311.html


date Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2009

0 χωριατάκια to “Από 23 Νοεμβρίου ο εμβολιασμός για το ευρύ κοινό”

Leave a Reply:

AddThis

Bookmark and Share