Απόλυτη συνέπεια στην «κόκκινη γραμμή» που χαράζει το νομοσχέδιο του υπ. Εσωτερικών για την αξιοκρατία και το νέο σύστημα προσλήψεων στο Δημόσιο, με το παρελθόν των «τακτοποιήσεων ημετέρων» και των ρουσφετιών -ακόμη και με κοινωνικά κριτήρια- ζήτησε από το σύνολο της κυβέρνησης ο Γ. Παπανδρέου. Ωστόσο, στο Υπουργικό Συμβούλιο δεν έλειψαν και οι φωνές που ζήτησαν εμμέσως ειδική μεταχείριση για τους δασοπυροσβέστες, αλλά και νέο ΑΣΕΠ.










Στην παρουσίαση του νομοσχεδίου, από τον υπουργό Εσωτερικών, Γιάννη Ραγκούση, με το οποίο όλες οι προσλήψεις στο Δημόσιο και σε φορείς που εποπτεύονται από το Δημόσιο θα γίνονται μέσω ΑΣΕΠ και "κόβονται τα περιθώρια μονιμοποιήσεων συμβασιούχων" προστέθηκε η σαφής σύσταση του πρωθυπουργού ότι κυβέρνηση και ΠΑΣΟΚ πρέπει εμπράκτως να σεβαστούν τα νέα δεδομένα γιατί έτσι θα κατανοήσει και ο πολίτης τις αναγκαίες αλλαγές.

Στη ρήση, που πολλές φορές ακούστηκε στην αίθουσα του Υπουργικού Συμβουλίου "τελειώνει η εποχή των εξαιρέσεων" δεν έλειψαν οι προβληματισμοί για ειδικές κατηγορίες εργαζομένων, όπως οι δασοπυροσβέστες

Ωστόσο, η απάντηση από τον αρμόδιο υπουργό Εσωτερικών ήταν κατηγορηματική "Αν γίνει έστω και μία εξαίρεση θα ανοίξει ο χορός των διεκδικήσεων και των αιτημάτων. Θα ήταν αυτοκτονία".



http://spyth.blogspot.com/

date Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2009

0 χωριατάκια to “Καμία εξαίρεση στην αντιμετώπιση των συμβασιούχων.”

Leave a Reply:

AddThis

Bookmark and Share