Υπό κατάληψη τελεί από σήμερα το Γενικό Ενιαίο Λύκειο Αρναίας

Όπως αποδείχθηκε, οι ενέργειες που έγιναν από τους μαθητές τις προηγούμενες μέρες δεν καρποφόρησαν.


Αρχικά, οι μαθητές στείλανε παρακλητική επιστολή προς την Υπουργό Παιδείας κα Διαμαντοπούλου και την κοινοποίησαν προς την Νομαρχία Χαλκιδικής και την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Χαλκιδικής (9/11/09) με απώτερο σκοπό την ολιγοήμερη διακοπή των μαθημάτων. Απάντηση φυσικά δεν ήρθε, οδηγώντας τους μαθητές σε αποχή από τα μαθήματα(10/11/09) και στη συνέχεια στην κατάληψη του σχολείου σήμερα.







Ένα από τα σπουδαιότερα αιτήματα των μαθητών, είναι η δραστικότερη αντιμετώπιση της νέας γρίπης. Αξίζει να σημειωθεί ότι η διακοπή των μαθημάτων δεν έχει γίνει σε ολόκληρο το σχολείο παρά μόνο σε μεμονωμένα τμήματα, με αποτέλεσμα να μην έχει γίνει ακόμη απολύμανση του χώρου ώστε να εξασφαλιστεί ένα υγιές σχολικό περιβάλλον.

Η Νομαρχία Χαλκιδικής με δελτίο τύπου στις 10/11/09 επιβεβαιώνει ότι εντοπίστηκαν κρούσματα σε μαθητές σχολείων της Χαλκιδικής. Με απόφαση του Νομάρχη κ.Ζωγράφου διακόπηκαν τα μαθήματα στο τμήμα Β1 του Γενικού Λυκείου Αρναίας.




Ενώ το κρούσμα είναι στο τμήμα Β2, οι αρμόδιες υπηρεσίες έκριναν λογικό να κλείσουν το τμήμα Β1 επειδή από αυτό το τμήμα έλειπαν περισσότερα άτομα.

Ακόμη, οι μαθητές τόνισαν ότι η έλευση των περισσότερων στο σχολικό χώρο πραγματοποιείται με λεωφορεία, γεγονός το οποίο μπορεί να προκαλέσει την ταχύτερη μετάδοση του ιού σε όλο και περισσότερα παιδιά λόγω του συνωστισμού που επικρατεί.

Καθώς λοιπόν ο ιός της νέας γρίπης Η1Ν1 τείνει να εξελιχθεί σε πανδημία, οι αρμόδιοι πρέπει να λάβουν τα σχετικά μέτρα για την αντιμετώπιση της γρίπης.

Σύμφωνα με στοιχεία, ακόμη είμαστε στην αρχή και αναμένεται μέχρι αρχές Δεκεμβρίου τα περισσότερα σχολεία να κλείσουν λόγω του ιού.








http://www.e-stratoni.gr/



date Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2009

0 χωριατάκια to “Κατάληψη στο ΓΕΛ Αρναίας λόγο της Νέας Γρίπης Η1 Ν1”

Leave a Reply:

AddThis

Bookmark and Share