Ο αναγνώστης και σχολιαστής του blog μας, Ηράκλειτος, έθεσε ένα ερώτημα σε μία πρόσφατη ανάρτηση που κάναμε. Το ερώτημα αυτό το αναρτούμε και το υποστηρίζουμε, θα μας ενδιέφερε και εμάς να μάθουμε το γιατί. Περισσότερο βέβαια θα μας ενδιέφερε να γίνει καποια κίνηση από τον δήμο όπως αυτή περιγράφετε στο παρακάτω σχόλιο.






ΗΡΑΚΛΕΙΤΟΣ είπε...
1.πολιτιστικό στέκι Ανω Σταυρού ΚΑΡΑΤΕ 35 ΕΥΡΩ
2.κτήριο πολιτιστικού συλλόγου Σταυρου γυμναστική- μπαλέτο δυο δασκαλες απο 30 ευρώ.
3.κλειστό γυμναστήριο Σταυρού μπάσκετ 20 ευρώ
4.γήπεδο 5 επι 5 ποδοσφαίρου - γήπεδο Σταυρού 30 ευρώ.


Δηλαδή οι κυρίες και οι κύριοι εκμεταλεύονται τις εγκαταστάσεις του ΔΗΜΟΥ χωρίς να πληρώνουν στο ΔΗΜΟ ούτε το ρεύμα.Ο ΔΗΜΟΣ δεν θα μπορούσε να τους πληρώνει ολους αυτούς με ενα μικρό τίμημα αφού χρησιμοποιούν τα κτηρια του και να παρέχει στην νεολαία του ΔΗΜΟΥ ΔΩΡΕΑΝ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ.ΕΑΝ ΚΑΝΩ ΚΑΠΟΙΟ ΛΑΘΟΣ ΔΙΩΡΘΩΣΤΕΜΕ.


date Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2009

8 χωριατάκια to “ΗΡΑΚΛΕΙΤΟΣ είπε...”

  1. Ανώνυμος
    30 Νοεμβρίου 2009 στις 9:54 π.μ.

    Πριν αναφέρουμε δημόσια οποιαδήποτε άποψη χρήσιμο θα ήταν για ότι αναφέρουμε να γνωρίζουμε σε τι αναφερόμαστε και το τι συμβαίνει, από το να πετάμε πυροτεχνήματα δεξιά και αριστερά.
    Οι δραστηριότητες που αναφέρονται οργανώνονται από Συλλόγους του Δήμου μας.
    Σε ότι αφορά τις εγκαταστάσεις , όλες ανεξαιρέτως ανήκουν στον Δήμο, δεν υπάρχει κανένας Σύλλογος στον Δήμο μας που να έχει στην κυριότητά του κάποια εγκατάσταση. Οι χώροι αυτοί έχουν δοθεί μόνο κατά χρήση σε Συλλόγους του Δήμου μας για να αναπτύξουν τις δραστηριότητες τους και να προωθήσουν την ευγενή άμιλλα.
    Οι Σύλλογοι κάθε χρόνο επιχορηγούνται από τον Δήμο μας για διάφορες δραστηριότητες που πραγματοποιούν. Όμως τα λειτουργικά έξοδα των Συλλόγων για να μπορούν να είναι δραστήριοι, όπως τους θέλουμε άλλωστε, είναι πολλά περισσότερα από τις επιχορηγήσεις που παίρνουν από τον Δήμο μας και όσοι είχαν συμμετέχει στα διοικητικά συμβούλια των συλλόγων ή συμμετέχουν τώρα σ’ αυτά το γνωρίζουν καλά.
    Από τα παραπάνω καταλαβαίνουμε ότι οι Σύλλογοι δεν είναι οικονομικά αυτάρκεις, οπότε είναι λογικό πολλές δραστηριότητές τους να υλοποιούνται με την συνδρομή των συμμετεχόντων σε αυτές.
    Το επιμίσθιο των δασκάλων αυτών των δραστηριοτήτων καθορίζεται ύστερα από συμφωνία των δασκάλων και των Συλλόγων, που πολλές φορές είναι διαφορετικός ο τρόπος υπολογισμού του από Σύλλογο σε Σύλλογο. Άρα ένα μέρος από τα χρήματα που αναφέρεις είναι των Συλλόγων.
    Επειδή πάντα από το καλό υπάρχει το καλύτερο, όλοι οι Σύλλογοι είναι ανοιχτοί σε όλους του πολίτες και σε όλες τις προτάσεις και απόψεις, και πρόθυμοι να βελτιώσουν το επίπεδο και την ποιότητα των παροχών που προσφέρουν. Άλλωστε σε όλους τους Συλλόγους ασχολούνται πολίτες του τόπου μας εθελοντικά και πρόθυμα, ως μη κερδοσκοπικά σωματεία που είναι, αφιερώνοντας αρκετό χρόνο για να βελτιώσουν την καθημερινότητα όλων μας, όσο είναι δυνατόν.
    Μπορείς και εσύ να συμμετέχεις σε αυτούς και να παρουσιάζεις τις προτάσεις σου, και να βλέπεις δια γυμνού οφθαλμού τι θα πει να συνεισφέρω στον τόπο μου, και το τι προσπάθεια απαιτείτε ….έξω από τον χορό πολλά λέμε…, αλλά η ουσία των πραγμάτων είναι να συμμετέχουμε πραγματικά στα κοινά αν θέλουμε να βελτιώνεται καθημερινά ο τόπος μας.

  1. Ανώνυμος
    30 Νοεμβρίου 2009 στις 1:50 μ.μ.

    aman poia me aytous toys dimosioys ypalilous tou dimou mas . den tous ftanoun ta 1300 euro tou dimou xtypane kai tis doulies ektos dimou kai mas pernoun kai to diko mas pswmaki . KYRIOI ΤΟΥ ΔΙΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΙΣΕΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ?

  1. Village's News
    30 Νοεμβρίου 2009 στις 9:19 μ.μ.

    Αγαπητέ Ανώνυμε 9:54,

    φανταζόμαστε ότι για να γνωρίζεις τόσα πολλά για το θέμα, συμμετέχεις άμεσα στην λειτουργία των Συλλόγων αυτών ή των εθελοντικών σωματίων.
    Δεν κατηγορήθηκε κανείς σε αυτήν την ανάρτηση παρά μόνο ερωτήθηκε ο Δήμος γιατί δεν προσφέρει εντελώς δωρεάν τις υπηρεσίες αυτές στους Δημότες.
    Πιθανότατα το κόστος λειτουργίας να μην είναι χαμηλό αλλά τα χρήματα αυτά θα μπορούσαν να βρεθούν άν για παράδειγμα δεν είχαν αγοραστεί αυτά τα 80's αισθητικής φυτά - γλυπτά από Ιταλία.
    Χαιρετούμε τις προσπάθειες οποιουδήποτε Συλλόγου και Σωματείου κυρίως όταν αυτό γίνεται εθελοντικά.
    Τέλος άν πραγματικά ασχολείσαι με τα κοινά, και από τις λεπτομέριες που αναφέρεις είναι φανερό ότι ασχολείσαι, θα έπρεπε να υπογράφεις επώνυμα το σχόλιό σου.

  1. Ανώνυμος
    2 Δεκεμβρίου 2009 στις 12:11 π.μ.

    ΑΝΑΡΤΗΣΤΕ ΕΝΑ ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΙΟ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΠΑΝΤΟΥ .

  1. Ανώνυμος
    2 Δεκεμβρίου 2009 στις 12:46 π.μ.

    SIGA MHN DEIKSOUN ISOLOGISMOUS!
    DEN GINETE AUTO POU LETE!
    POIOS THA KATSEI NA STEILEI ISOLOGISMOUS?

  1. Ανώνυμος
    2 Δεκεμβρίου 2009 στις 8:13 μ.μ.

    Όλοι οι σύλλογοι και τα σωματεία, κάνουν γενικές συνελεύσεις και παρουσιάζουν τον απολογισμό των πεπραγμένων τους κατά το διάστημα που αναφέρονται αυτοί. Στον απολογισμό τους αυτό παρουσιάζουν και τα οικονομικά τους στοιχεία, δηλαδή είναι αυτό που ονομάζετε ισολογισμό (απαιτήσεις, υποχρεώσεις, κεφάλαιο). Οι συνελεύσεις αυτές είναι ανοιχτές σε όλους τους πολίτες οι οποίοι μπορούν να θέσουν και τυχών ερωτήσεις από διάφορες απορίες που μπορεί δημιουργηθούν. Βέβαια μπορούν να καταθέσουν και τις απόψεις τους και τις προτάσεις τους για διάφορα θέματα που είναι συναφή με τα αντικείμενα των εκάστοτε συλλόγων. Όπως είναι κατανοείτο δεν είναι κρυφά, ίσα ίσα παρουσιάζονται δημόσια και κρίνονται για τα πεπραγμένα τους από τα άτομα τις γενικής συνέλευση. Εξ’ άλλου για να γίνει κάποιος μέλος του διοικητικού συμβουλίου των συλλόγων θα πρέπει να εκλεγεί στις εκάστοτε αποκηρυσσόμενες εκλογές που συνήθων είναι ανά 2 χρόνια. Βέβαια σίγουρα τα μελή των Δ.Σ. κατά την άσκηση των καθηκόντων τους θα κάνουν και λάθη και παραλήψεις, αλλά λάθη δεν κάνει μόνο εκείνος που δεν κάνει τίποτα, εδώ κάνουμε λάθη σε πράγματα που αφορούν μόνο τον εαυτό μας, πόσο δε όταν θα πρέπει να αποφασίσει κάποιος για πιο σύνθετα πράγματα. (συνεχεια στο επόμενο…)

  1. Ανώνυμος
    2 Δεκεμβρίου 2009 στις 8:14 μ.μ.

    (συνέχεια από το προηγούμενο)Σε όσα ανέφερα πιο πάνω υπάρχει ένα θέμα. Ότι καλά τα λέμε από εδώ, από τον καναπέ του σπιτιού μας ή από την καρέκλα του internet καφέ πατώντας απλά μερικά κουμπιά, και λέμε την σκέψη μας, αλλά σε αυτές τις συνελεύσεις, που ζητάνε και θέλουν άτομα να ασχοληθούν με τα κοινά, να εκθέσουν τις απόψεις τους για το καλύτερο όλων μας, να βγούμε στην πρώτη γραμμή και να τρέξουν, να αφιερώσουν προσωπικό χρόνο , να βάλουν πλάτη, και να επιμένουν με υπομονή και σύνεση για να εφαρμόσουν και να υλοποιήσουν αυτά που έχουν στο μυαλό τους και στην σκέψη τους, γιατί όλοι μας έχουμε κάποια οράματα για το μέλλον μας, κωφεύουμε….. δεν συμμετέχουν περισσότεροι από 10 με 30 άτομα (ίσος να λέω και πολλά). Βλέπεις θέλει τρέξιμο και χρόνο, μακάρι να βελτιώνονταν όλα με ένα πάτημα κουμπιού, αλλά η πραγματικότητα δεν είναι έτσι…. Ακόμα και για να παρουσιαστεί ο ισολογισμό των συλλόγων ,όπως λες, στο διαδίκτυο, και εκεί κάποιος πρέπει να αφιερώσει από τον προσωπικό του χρόνο για να τον παρουσιάσει, να καθίσει να ασχοληθεί κάποιος από τον σύλλογο και για αυτό, για να το δεις εσύ και εγώ που καθόμαστε από τον καναπέ και δεν πάμε να ενδιαφερθούμε για τα θέματα των συλλόγων μας και του τόπου μας γενικότερα.
    Θέλει να ξεβολευτούμε από την θέση μας…(συνέχεια στο επόμενο)

  1. Ανώνυμος
    2 Δεκεμβρίου 2009 στις 8:15 μ.μ.

    (συνέχεια από το προηγούμενο) Κάνε έναν γύρο να δεις πόσοι είναι αυτοί που πηγαίνουν και στηρίζουν τις δραστηριότητες των συλλόγων, στο γήπεδο μπάσκετ, στο γήπεδο ποδοσφαίρου, στο χορευτικό, στο γήπεδο τένις, στις αιμοδοσίες και σε πολλές άλλες δραστηριότητες, από 5 άτομα μέχρι 50, αν εξαιρέσω το βαλκανικό φεστιβάλ ( που παρακαλούσαν για εθελοντές φέτος και οι πρόθυμοι ήταν ελάχιστοι) και ίσος καμία άλλη εκδήλωση που μου διαφεύγει.
    Οι μόνιμοι κάτοικοι Σταυρού και Άνω Σταυρού είναι περίπου 4.οοο, άρα σε κάθε δραστηριότητα ενισχύεται περίπου από το 1% των κατοίκων του τόπου μας. Απογοητευτικός αριθμός, ε?
    Η καθημερινότητά μας θα βελτιώνεται μόνο όταν όλοι ασχοληθούμε με τα κοινά, είτε αυτό ονομάζεται δήμος είτε σύλλογος είτε σωματείο. Από τον καναπέ και την καρέκλα μας πετώντας «πυροτεχνήματα» δεν βελτιώνετε τίποτα…. απλά διαιωνίζεται και ανακυκλώνεται…. όπως αναφέρουμε πολλές φορές «να’ χαμε να λέγαμε…».

Leave a Reply:

AddThis

Bookmark and Share