- 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 80gr μαγιά
- 400gr ζάχαρη
- 5 αυγά
- 250gr βούτυρο αγελ. φρεσκο
- 1|2 φακελάκι μαστίχα
- 1|2 φακελάκι μαχλεπι
- 250gr φρέσκο γάλα
- 1 φλιτζανάκι γλυκάνισο βρασμένο και σουρωμένο
- ζάχαρη αχνή
- φιστικί αιγινής θρυμματισμένο
Οδηγίες
- Σε ένα βαθύ κατσαρολακι λιώνετε την μαγιά με 2 κ.σ. ζάχαρη, 2 κ.σ. αλεύρι κι ένα φλιτζάνι χλιαρό γαλα. Ανακατευετε καλά και την σκεπάζετε μέχρι να φουσκώσει.
- Σε μια λεκάνη ρίχνετε το αλεύρι, τη ζάχαρη, τα αυγά, το βούτυρο λιωμένο, τη μαστίχα, το μαχλεπι και το γλυκάνισο.
- Αρχίζετε να ζυμώνετε πολύ καλά αφού βάλετε και την μαγιά η οποία πρέπει να έχει φουσκώσει πολύ (σχεδόν να τριπλασιαστεί).
- Ζεσταίνεται το υπόλοιπο γάλα και προσθέτετε στο ζυμαρι. Ζυμωνετε για περίπου 10 λεπτά μέχρι να ξεκολλάει από τα χέρια σας.
- Σκεπαζετε με μια πετσέτα και την αφήνετε σε μια ζεστή γωνία για 8 ώρες.
- Βάζετε την ζύμη στο βουτυρωμενο ταψί αλείφετε με ένα αυγό.
- Πασπαλίζετε με αχνή ζάχαρη και φιστικιά (προαιρετικά).
- Ψήνετε γύρω στα 50 λεπτά στις αντιστάσεις στους 180
http://www.sintagespareas.gr/sintages