Συστατικά

  • 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 80gr μαγιά
  • 400gr ζάχαρη
  • 5 αυγά
  • 250gr βούτυρο αγελ. φρεσκο
  • 1|2 φακελάκι μαστίχα
  • 1|2 φακελάκι μαχλεπι
  • 250gr φρέσκο γάλα
  • 1 φλιτζανάκι γλυκάνισο βρασμένο και σουρωμένο
  • ζάχαρη αχνή
  • φιστικί αιγινής θρυμματισμένο



Οδηγίες
  1. Σε ένα βαθύ κατσαρολακι λιώνετε την μαγιά με 2 κ.σ. ζάχαρη, 2 κ.σ. αλεύρι κι ένα φλιτζάνι χλιαρό γαλα. Ανακατευετε καλά και την σκεπάζετε μέχρι να φουσκώσει.
  2. Σε μια λεκάνη ρίχνετε το αλεύρι, τη ζάχαρη, τα αυγά, το βούτυρο λιωμένο, τη μαστίχα, το μαχλεπι και το γλυκάνισο.
  3. Αρχίζετε να ζυμώνετε πολύ καλά αφού βάλετε και την μαγιά η οποία πρέπει να έχει φουσκώσει πολύ (σχεδόν να τριπλασιαστεί).
  4. Ζεσταίνεται το υπόλοιπο γάλα και προσθέτετε στο ζυμαρι. Ζυμωνετε για περίπου 10 λεπτά μέχρι να ξεκολλάει από τα χέρια σας.
  5. Σκεπαζετε με μια πετσέτα και την αφήνετε σε μια ζεστή γωνία για 8 ώρες.
  6. Βάζετε την ζύμη στο βουτυρωμενο ταψί αλείφετε με ένα αυγό.
  7. Πασπαλίζετε με αχνή ζάχαρη και φιστικιά (προαιρετικά).
  8. Ψήνετε γύρω στα 50 λεπτά στις αντιστάσεις στους 180
http://www.sintagespareas.gr/sintages

date Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2009

0 χωριατάκια to “Συνταγή για Πολίτικη Βασιλόπιτα!”

Leave a Reply:

AddThis

Bookmark and Share