Το Σωματείο Δασεργατών Μακεδονίας - Θράκης στις κινητοποιήσεις της 17ης Δεκεμβρίου 2009.


Το Σωματείο Δασεργατών Μακεδονίας - Θράκης απέστειλε στην Τουριστική - Ενημερωτική Πύλη Strymonikos Online την παρακάτω ανακοίνωση σχετικά με την συμμετοχή του στις κινητοποιήσεις της 17ης Δεκεμβρίου :





"Α ν α κ ο ί ν ω σ η

Το Δ. Σ. του σωματείου αποφάσισε ομόφωνα να συμμετέχουν όλοι οι δασεργάτες στις κινητοποιήσεις που θα γίνουν για το ασφαλιστικό, τα εργασιακά την ανεργία από το ΠΑΜΕ, Συνδικάτα, Σωματεία, Ομοσπονδίες εργαζομένων, την Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου & ώρα 11.00 π.μ. στην Θεσσαλονίκη θα έχουμε δικό μας μπλοκ & πανό ,με το παρακάτω πλαίσιο αιτημάτων .

Διεκδικούμε :

1) Να αυξηθούν οι πιστώσεις για τα δάση. Να γίνουν οι καθαρισμοί των δασών & οι αντιπυρικές ζώνες από τους δασικούς συν/σους έγκαιρα για να μην έχουμε τις καταστροφικές πυρκαγιές του καλοκαιριού .

2) Να ενεργοποιηθεί το ταμείο δασών & να προβλεφτούν οι αναγκαίες πιστώσεις από το 4 Κ.Π.Σ. για την βελτίωση του οδικού δικτυού όντος των δασοσυστάδων.

3) Να μην αποδίδεται το μίσθωμα από την ξυλεία για δυο χρόνια στο κράτος. Να ελέγχουν οι εισαγωγές ξυλείας & να απορροφηθεί η εγχώρια παράγωγη.

4) Καμία αύξηση του ορίου ηλικίας για την συνταξιοδότηση των δασεργατών που είναι από τα πιο επικίνδυνα επαγγέλματα. Να αναπροσαρμοστεί η σύνταξη των δασεργατών συμφωνά με το αριθμό των ενσήμων του κάθε ασφαλισμένου.

5) Για τα ζώα: άμεση καταβολή των χρηματικών ενισχύσεων για τις ζωοτροφές &την ενιαία ενίσχυση μέχρι τέλους του έτους από τον ΟΠΕΚΕ.

6) Να μας δοθούν καύσιμα με μειωμένο φόρο.

7) Να αλλάξει ο τρόπος πληρωμής από τα δασαρχεία για να πληρωνόμαστε έγκαιρα για τις εργασίες που κάνουμε στα δάση. Να πληρωθούν όλες οι εργασίες μας μέχρι τέλους του έτους.

Οι δασεργάτες του Σταυρού , Άνω Σταυρού & Χαλκιδικής θα συγκεντρωθούν μπροστά στο δημαρχείο στις 10.00 πμ και θα υπάρχει λεωφορείο για την Θεσσαλονίκη . Όλοι θα συμμετέχουμε να δώσουμε δυναμικό παρόν για να προωθήσουμε την λύση των προβλημάτων μας .

Δεν πρέπει να λείψει κάνεις!!!


Για την Διοίκηση
Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας
Αλ. Τσουραλάκης Γ. Χατζηγιάννης"


http://www.strymonikos.net/news/news.php?xnewsaction=fullnews&newsarch=122009&newsid=34


date Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2009

0 χωριατάκια to “Σωματείο Δασεργατών Μακεδονίας - Θράκης στις κινητοποιήσεις”

Leave a Reply:

AddThis

Bookmark and Share