Αναρωτιούνται οι Οικολόγοι Πράσινοι

222.000 Ευρώ πλήρωσε η Νομαρχία Θεσσαλονίκης για ένα δίκτυο 43 σταθμών ειδικού εξοπλισμού παρακολούθησης υπόγειων και επιφανειακών υδάτων στα πλαίσια της σωτηρίας της Κορώνειας και δεν έχει πάρει ούτε μια μέτρηση απ το 2001 έως σήμερα.

Όπως καταδείχτηκε σήμερα στο Νομαρχιακό Συμβούλιο απ το Δεκέμβριο του 2001, στα πλαίσια των επειγόντων μέτρων για την Κορώνεια, η Νομαρχία πλήρωσε 222.000 Ευρώ συνολικά για την προμήθεια, εγκατάσταση και συντήρηση τηλεμετρικού και μη τηλεμετρικού δικτύου 43 σταθμών για την περιβαλλοντική παρακολούθηση της λίμνης.
Από τότε όμως μέχρι σήμερα καμιά λήψη στοιχείων δεν έγινε από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος της Νομαρχίας στην οποία εγκαταστάθηκε ο τερματικός υπολογιστής.
Στις επίμονες ερωτήσεις μας για το τι έγινε με αυτούς τους σταθμούς, γιατί δεν λειτούργησαν, σε τι κατάσταση βρίσκονται, που βρίσκονται, αν λειτουργούν, ποιος ευθύνεται, δεν πήραμε ούτε μια απάντηση!!!!

Χωρίς να γνωρίζει κανείς την τύχη αυτών των σταθμών αποφασίζεται τον Απρίλιο του 2009 η αντικατάσταση τους με 35 νέους σταθμούς που στοίχισαν άλλες 535.000 Ευρώ και θα στοιχίσουν άλλες 90.000 για την παρακολούθηση τους επί ένα χρόνο, με την προγραμματική σύμβαση μεταξύ της ΝΑΘ και του ΑΠΘ που εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία σήμερα από το Νομαρχιακό Συμβούλιο. Χωρίς ούτε καν να αναφέρεται ποιος θα είναι ο φορέας που θα λαμβάνει και θα επεξεργάζεται τα αναμενόμενα στοιχεία.

Αυτό είναι ένα μικρό παράδειγμα για το πώς διαχειρίζονται τα Ευρωπαϊκά και Εθνικά κονδύλια όλοι αυτοί που διαχρονικά «αγωνιούν» για τη σωτηρία της Κορώνειας.

http://taxalia.blogspot.com/2009/12/blog-post_9618.html


date Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2009

0 χωριατάκια to “Λεφτά για την Κορώνεια ή λεφτά για πέταμα?”

Leave a Reply:

AddThis

Bookmark and Share