Π. Ψωμιάδης για το επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης:


"Απαιτούμε από την Πολιτεία συγκεκριμένες πρωτοβουλίες και χειροπιαστά αποτελέσματα".


Με πρωτοβουλία του Νομάρχη Παναγιώτη Ψωμιάδη η Διεύθυνση Κοινωνικής Πρόνοιας της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης βρίσκεται σε ετοιμότητα για την καταβολή της πρώτης δόσης του επιδόματος κοινωνικής αλληλεγγύης σε 50.000 δικαιούχους (ΑΜΕΑ και κοινωνικά ευπαθείς ομάδες).



«Αν και το αρμόδιο Υπουργείο δεν έχει στείλει ακόμη ερμηνευτική εγκύκλιο στις κατά τόπους Νομαρχίες για να καθορίσει τις προϋποθέσεις και τους δικαιούχους, η Νομαρχία Θεσσαλονίκης δείχνει καθημερινά το κοινωνικό της πρόσωπο. Όμως, η κοινωνική ευαισθησία και η αλληλεγγύη προς τους συμπολίτες μας, που έχουν πραγματικά ανάγκη, δεν μετριέται με εύκολα λόγια. Μετριέται με συγκεκριμένα έργα που παράγουν χειροπιαστά αποτελέσματα», δήλωσε ο Νομάρχης Παναγιώτης Ψωμιάδης.


«Από την πλευρά μας, είμαστε μια από τις πρώτες Νομαρχίες στην Ελλάδα που καταβάλλει εγκαίρως τα επιδόματα, όπως έγινε και πέρσι με το επίδομα καυσίμων. Στη δύσκολη αυτή περίοδο, έχουμε χρέος να σταθούμε δίπλα στους λιγότερο προνομιούχους συμπολίτες μας. Οι άνθρωποι αυτοί δεν μπορούν να περιμένουν. Μεριμνήσαμε έγκαιρα για την καταγραφή των δικαιούχων για το επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης. Αν όμως η Πολιτεία δεν δώσει τις απαραίτητες διευκρινίσεις, τότε θα έχουμε σοβαρές καθυστερήσεις στην πληρωμή του», συμπλήρωσε.


Παρά τις σοβαρές αντικειμενικές δυσκολίες και την ελλιπή επίσημη ενημέρωση από το Υπουργείο Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, η Νομαρχία Θεσσαλονίκης έχει προβεί στις απαραίτητες ενέργειες με την αποστολή των απαιτούμενων δικαιολογητικών, ώστε με την εκταμίευση της αναλογούσας πίστωσης να καταβληθεί αμέσως το επίδομα στους δικαιούχους.



date Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2009

0 χωριατάκια to “Π. Ψωμιάδης για το επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης”

Leave a Reply:

AddThis

Bookmark and Share