Εισαγόμενη..εγκληματικότητα

Η εγκληματικότητα πάει... στην περιφέρεια

Τα κρούσματα διαρρήξεων και κλοπών δεν περιορίζονται στα σύνορα του πολεοδομικού συγκροτήματος, καθώς, όπως καταγγέλλουν δήμαρχοι της Β΄περιφέρειας Θεσσαλονίκης, η εγκληματικότητα έχει χτυπήσει και τη δική τους πόρτα. Απομακρυσμένα δημοτικά διαμερίσματα και κατοικίες στις εκτός σχεδίου περιοχές έχουν βρεθεί στο στόχαστρο διαρρηκτών και δεν είναι λίγοι οι ιδιοκτήτες κατοικιών οι οποίοι ξυπνούν το πρωί ανακαλύπτοντας πως το σπίτι τους έχει... αδειάσει.

Μπαράζ διαρρήξεων στο Σοχό Στην ελλιπή αστυνομική δύναμη αποδίδει, εξάλλου, και ο δήμαρχος Σοχού, Θεοφάνης Παπάς, τα αυξημένα κρούσματα διαρρήξεων που παρατηρούνται το τελευταίο διάστημα στα απομακρυσμένα δημοτικά διαμερίσματα αλλά ακόμη και στην κοινότητα. «Στο Κρυονέρι, τον Ασκό, αλλά και το Σοχό, είχαμε πολλά περιστατικά με τους διαρρήκτες να αδειάζουν τα σπίτια των ιδιοκτητών την ώρα που κοιμόνταν, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις, πήραν ακόμη και το αυτοκίνητό τους», δηλώνει ο ίδιος.

Η επιβεβαίωση γίνεται από τα στοιχεία της ΕΛΑΣ

Άλλωστε, τα νούμερα της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης αποτυπώνουν με σαφήνεια τις εκρηκτικές διαστάσεις που έχει λάβει η εγκληματικότητα στα όρια του νομού Θεσσαλονίκης Από τις αρχές του έτους έως και το Νοέμβριο καταγράφονται δέκα διαρρήξεις την ημέρα (σύνολο 3.138), ενώ κάθε μήνα σημειώνονται κατά μέσο όρο 50 ληστείες (417 περιπτώσεις μέσα στους πρώτους εννέα μήνες). Κοινός παρανομαστής των υποθέσεων παραμένει η βία, αφού οι δράστες δε διστάζουν να τραυματίσουν τα θύματά τους ακόμη και για να αποσπάσουν μικρο ποσά, με τον αριθμό των ανθρωποκτονιών να ανέρχεται στις 12, από τις αρχές του έτους.

Στο μεταξύ, τράπεζες, σούπερ μάρκετ, βενζινάδικα και ψιλικατζίδικα μπαίνουν καθημερινά στο στόχαστρο κακοποιών, ενώ από τις αρχές του έτους έχουν καταγραφεί 417 αρπαγές τσαντών και 19 ληστείες τραπεζών. Πληγή που δε λέει να κλείσει αποτελούν και τα ναρκωτικά για την πλειονότητα των δήμων της Θεσσαλονίκης, όπου η χρήση και διακίνηση ουσιών γίνεται πλέον μέρα μεσημέρι, ακόμη και στη μέση του δρόμου. Σύμφωνα με τα στοιχεία, από τις αρχές του έτους μέχρι και το Νοέμβριο έχουν καταγραφεί συνολικά 1.276 υποθέσεις του νόμου περί ναρκωτικών.

http://troktiko.blogspot.com/2009/12/blog-post_3278.html


date Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2009

0 χωριατάκια to “Η εγκληματικότητα πάει... στην περιφέρεια”

Leave a Reply:

AddThis

Bookmark and Share