Δεν θεωρούμαι τους εαυτούς μας εθνικιστές, ποτέ δεν τους θεωρήσαμε και πολλές φορές δηλώσαμε την θέση μας που είναι κατά κύριο λόγο αντίθετη με τις γενικές εθνικιστικές απόψεις και θέσεις. Είμαστε όμως Έλληνες και αγαπάμε και σεβόμαστε την ελληνική σημαία και όσα αυτό το κομμάτι υφάσματος (όπως το χαρακτηρίζουν οι αναρχικοί στο παραλήρημα της γελοιότητάς τους) εκφράζει και αντιπροσωπεύει.
Πριν από 1 μήνα περίπου είχαμε κάνει νύξη για δύο σημαίες (μία ελληνική και μία σημαία με το αστέρι της Βεργίνας) που βρισκόταν σε ένα beach bar της Ασπροβάλτας και ήταν φθαρμένες. Μερικές μέρες αργότερα οι σημαίες αυτές αντικαταστάθηκαν από νέες και μεγαλύτερες. Το αναφέρουμε τώρα γιατί προσέξαμε ότι τα περισσότερα μαγαζιά της περιοχής που αποφάσισαν να βάλουν κάποιες σημαίες στους χώρους τους, προτίμησαν τις σημαίες των χωρών από όπου έχουν πελάτες τουρίστες αλλά όχι την ελληνική.
Εν όψει της επικείμενης συμφωνίας Ελλάδας – Σκοπίων για την ονομασία της γειτονικής χώρας, θα θέλαμε να χαιρετήσουμε την απόφαση του εν λόγω beach bar να τοποθετήσει 2 μεγαλες σημαίες στον χώρο του, μία ελληνική και στο άλλο άκρο μία σημαία με το αστέρι της Βεργίνας, σύμβολο της ελληνικού μακεδονικού βασιλείου.
*Επειδή η Α' και η Β' Λυκείου Σταυρού ετοιμάζεται να επισκεφθεί την Σκιάθο θα θέλαμε να σας πληροφορήσουμε ότι η πρώτη ελληνική σημαία με τη σημερινή της μορφή (κυανό φόντο και λευκός σταυρός) σχεδιάστηκε, ευλογήθηκε και υψώθηκε το 1807 στη Μονή Ευαγγελιστρίας στη Σκιάθο. Σ’ αυτή ο Νήφων όρκισε τους οπλαρχηγούς Θεόδωρο Κολοκοτρώνη, Ανδρέα Μιαούλη, Παπαθύμιο Βλαχάβα, Γιάννη Σταθά, Νικοτσάρα, τον Σκιαθίτη διδάσκαλο του Γένους Επιφάνιο-Στέφανο Δημητριάδη, τους Λαζαίους, τον Καρατάσο, τον Λιόλιο, τον Τσάμη και πολλούς άλλους. Οι καπεταναίοι είχαν συγκεντρωθεί στο Μοναστήρι για να σχεδιάσουν τις επόμενες κινήσεις τους για την Επανάσταση.