Η Παγκόσμια Ημέρα του Εθελοντή Αιμοδότη εορτάζεται κάθε χρόνο την 14η Ιουνίου με σκοπό να ευχαριστήσει και να τιμήσει όσους προσφέρουν αίμα και να θυμίσει σε όλους ότι το ασφαλές αίμα προέρχεται μόνο από τους Εθελοντές Αιμοδότες .
Το 2010 η Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη είναι αφιερωμένη στους νέους με το σύνθημα : «Νέο Αίμα σε όλον τον κόσμο»

Η ελπίδα είναι ότι η νέα γενιά με κοινωνική ευαισθησία, με αλτρουισμό, με όραμα και με κίνητρο τον Εθελοντισμό θα αποτελέσει έναν νέο πυρήνα Εθελοντών Αιμοδοτών, ώστε να εξασφαλισθεί η επάρκεια και η ακόμη μεγαλύτερη ασφάλεια του αίματος.

Το τμήμα αιμοδοσίας του Μ.Α.Σ "ΑΕΤΟΣ" Άνω Σταυρού ιδρύθηκε το 1984. Δημιουργήθηκε με σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση για το θεσμό της Εθελοντικής Αιμοδοσίας, αλλά και την ενίσχυση του θεσμού αυτού.
Στόχο έχει την άμβλυνση του οξύτατου προβλήματος της έλλειψης αίματος, την ανάπτυξη της ιδέας της εθελοντικής αιμοδοσίας και την κατά το δυνατόν επαρκή κάλυψη των αναγκών σε αίμα των μελών, φίλων και κατοίκων του τόπου μας.
Ο "ΑΕΤΟΣ" από το 2008 αποτελεί μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών σε μια προσπάθεια να έρθει σε επαφή με άλλους Συλλόγους, να ανταλλάξει απόψεις και προβληματισμούς με απώτερο σκοπό να ενισχύσει την Εθελοντική πρωτοβουλία και να ευαισθητοποιήσει τους συμπολίτες μας στον τομέα της Αιμοδοσίας.

http://masaetos.blogspot.com

date Παρασκευή 11 Ιουνίου 2010

0 χωριατάκια to “14η Ιουνίου - Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη”

Leave a Reply:

AddThis

Bookmark and Share