Η νέα μηχανοκίνητη -και πάλι επιβλητική- πορεία των φίλων της ομάδας ξεκίνησε (6/6/) περίπου στις 13:30. Τα μηχανάκια και τα αυτοκίνητα σχηματίζουν και πάλι ουρά χιλιομέτρων. Η πορεία (διπλανή φωτό) είναι στον δρόμο. Ξεκίνησε από το Ιβανώφειο και βγήκε στο περιφερειακό, το αρχικό μέρος του κομβόι πέρασε τα διόδια των Μαλγάρων και κατευθύνεται προς την Κατερίνη. Μάλιστα, στα διοδια των Μαλγάρων βρίσκεται και ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη, Ντίνος Γωγάκος.

Κασκόλ, σημαίες και συνθήματα για τον Ηρακλή, κορναρίσματα, φίλοι της ομάδας από κάθε γωνιά είναι και πάλι εδώ, είναι και πάλι παρόντες σε ένα ακόμη ραντεβού. Ο κόσμος που από την προηγούμενη Δευτέρα βρίσκεται στους δρόμους δεν σταματά. Υψώνει το ανάστημά του ενάντια σε όποια σχέδια εξυφαίνονται κατά της ομάδας.

Η πορεία, κι ενώ η ώρα κατευθύνεται στα Τέμπη. Η Αστυνομία, όσα αυτοκίνητα, δεν είναι στην πορεία τα στέλνει από παρακαμπτήριες οδούς. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Αστυνομίας στην πορεία είναι πάνω από 3000 αυτοκίνητα. Από τις 17:00, ήδη ένα μέρος της πορείας βρίσκεται στα Τέμπη. Ο κόσμος παρκάρει τα μεταφορικά μέσα. Ακολουθούν και τα άλλα αυτοκίνητα από πίσω. Ερχονται και αυτά.

Από τις περίπου 17:30 το πέρασμα των Τεμπών έχει κλείσει και στις δύο λωρίδες. Υπάρχει πάντως η προνοητικότητα ώστε αυτοκίνητα άμεσης ανάγκης (ασθενοφόρα κ.λ.π.) να περνάνε. Στον χώρο υπάρχει διακριτική παρουσία της Αστυνομίας. Δεν έχει συμβεί το παραμικρό.

Στον κόσμο από ένα σημείο και μετά αρχίζει να παρατηρείται εκνευρισμός διότι στην περιοχή δεν υπάρχει ούτε ένα ανοιχτό μαγαζί! Τα μαγαζιά είναι όλα κλειστά και ο κόσμος που είναι τόσες ώρες στον δρόμο, δεν έχει να πιει ένα νερό ή να φάει κάτι. Τα μαγαζιά είναι κλειστά, χωρίς να είναι γνωστό με ποιού εντολή έγινε κάτι τέτοιο. Ο Αστυνομικός Διευθυντής της Λάρισας που είναι στην περιοχή, λέει ότι... "εμείς δεν δώσαμε καμία τέτοια εντολή στους μαγαζάτορες".

Στην περιοχή υπάρχει κάμερα του ALPHA που καλύπτει τα γεγονότα και γίνεται απευθείας σύνδεση στο δελτίο ειδήσεων που άρχισε στις 19:00. Κατά τις 19:30 άνοιξαν τα Τέμπη και ο κόσμος άρχισε να επιστρέφει στη βάση του. Το νέο ραντεβού των κινητοποιήσεων είναι για σήμερα στις 19:00 στο Ιβανώφειο με απόληξη της πορείας την πλατεία του Λευκού Πύργου.


http://www.bluearena.gr

date Κυριακή 6 Ιουνίου 2010

0 χωριατάκια to “Βίντεο από τον αποκλεισμό των Τεμπών από φιλάθλους του Ηρακλή”

Leave a Reply:

AddThis

Bookmark and Share