Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΔΑΣΕΡΓΑΤΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΘΡΑΚΗΣ - ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
Α Π Ε Ρ Γ Ο Υ Μ Ε
ΤΡΙΤΗ 29 ΙΟΥΝΙΟΥ 2010


ΔΑΣΕΡΓΑΤΕΣ Οι πιστώσεις για τα δάση μειώθηκαν το 2010 κατά 50% .Τα παραγωγικά δασαρχεία υπολειτουργούν , πολλές εργασίες μας ( καθαρισμοί , αντιπλημμυρικά έργα , αναδασώσεις, αντιπυρικές ζώνες κ.τ.λ) βγαίνουν δημοπρασίες & τις εργασίες αυτές τις παίρνουν οι εργολάβοι, με αποτέλεσμα να μένουμε για πολύ καιρό
ΑΝΕΡΓΟΙ.

Προωθείται η ιδιωτικοποιήση των δασών ,με την έγκριση της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ οι αναδασώσεις της Αττικής ύψους 45.000.000 ευρώ , θα δοθούν στους εργολάβους. Σε 4 χρόνια θα αναδασωθούν 100.000 στρέμματα & τα χρήματα θα δοθούν από το πράσινο ταμείο. Τα έργα αυτά μπορούν να τα αναλάβουν & οι Δασικοί Συν/σμοί , αλλά αποκλείονται , βγαίνουν δημοπρασίες δεν έχουν δικαίωμα να συμμετέχουν. Αυτό Δασεργάτες δεν θα το αφήσουμε να περάσει έτσι, θα αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις για να το αποτρέψουμε. Επίσης εικονικοί εργολαβικοί δασικοί Συν/σμοί βγαίνουν σαν τα μανιτάρια μετά το νόμο 2810/2000 & μας παίρνουν τις εργασίες. Έτσι δεν μπορούμε να καλύψουμε τις στοιχειώδες ανάγκες για τις οικογένειες μας και να βάλουμε τα ένσημα μας για να έχουμε ασφάλεια. Όσο αναφορά τα ασφαλιστικά μας δικαιώματα γίνεται πρόταση από μια επιτροπή του υπουργείου εργασίας να βγουν οι Δασεργάτες από τα ΒΑΡΕΑ. Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα να αυξηθεί το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης στα 67 χρόνια & να μειωθεί η σύνταξη μας κατά 20%.

Όπως ξέρετε η εργασία μας είναι δύσκολη και επικίνδυνη. Τα ατυχήματα που συμβαίνουν στις δασικές εργασίες είναι συχνά ( θανατηφόρα & μη) βρίσκονται στις πρώτες θέσεις παγκοσμίως σε όλες τις βιομηχανικές χώρες . Εργαζόμαστε μέσα στα καμένα δάση με 40 βαθμούς θερμοκρασία υπό σκιά & τα πνευμόνια μας αναπνέουν κάθε μέρα το καμένο ξύλο & την μαύρη σκόνη . Οι εγκέφαλοι στο υπουργείο εργασίας είναι εκτός τόπου & χρόνου. Η ανατροπή στα ασφαλιστικά μας δικαιώματα δεν θα περάσει, αυτό το έγκλημα δεν θα περάσει συνάδελφοι θα το ανατρέψουμε.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ & ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΛΥΣΕΙΣ :

1) Να αυξηθούν οι πιστώσεις για τα δάση . Όλες οι εργασίες που γίνονται στα δάση ( καθαρισμοί, ζώνες Αντιπυρικές , Αναδασώσεις, Αντιπλημμυρικά Έργα ) να δίνονται αποκλειστικά στους δασικούς Συν/σμους. Να γίνει νομοθετική ρύθμιση & να υποχρεώνονται τα δασαρχεία να αναθέτουν τις εργασίες αυτές στους δασικούς Συν/σμούς .Δεν θα ανεχτούμε πια κανένα δασαρχείο να βγάζει σε δημοπρασία έργο καθαρισμού – αναδάσωσης-αντιπλημμυρικών έργων δασών για να ανοίξει ο δρόμος για τους εργολάβους.
2) Να ενταχθεί το επάγγελμα μας στα βαρέα & ανθυγιεινά επαγγέλματα . Η κατώτερη σύνταξη να πάει στα 1000 ευρώ . Να αυξηθεί το επίδομα ανεργίας στα 750 ευρώ. Να αυξηθούν οι παροχές του Ι.Κ.Α. για την ασθένεια & το ατύχημα στα 30 ευρώ .
Να σταματήσει η ληστεία στα αποθεματικά των ταμείων. Να δοθούν πίσω τα κλεμμένα.
3) Άμεση καταβολή των χρηματικών ενισχύσεων για τις ζωοτροφές & το οπεκεπέ για τα ζώα μας.
4) Να αλλάξει ο τρόπος πληρωμής από τα δασαρχεία για να πληρωνόμαστε έγκαιρα .
5) Να παίρνουμε καύσιμα με μειωμένο φόρο.
6) Να μην αποδίδεται το μίσθωμα για τα καυσόξυλα & τα χρήσιμα ξύλα από τους δασικούς Συν/σμους στο κράτος . Να προστατευθεί η εγχώρια παραγωγή ξυλείας και να μπουν δασμοί στα ξένα δασικά προϊόντα.

Δασεργάτες με το Σωματείο μας προχωράμε μπροστά.

Με την παρέμβαση του Σωματείου και την συνεργασία των Συν/σμων ένα πάγιο αίτημα μας αρχίζει να υλοποιείται μέσω Κ.Ε.Δ .Ξεκινάει από το Υπουργείο Περιβάλλοντος πιλοτικό πρόγραμμα καθαρισμών (κλαδεύσεις δένδρων , θάμνων ,απομάκρυνση ξερών κλαδιών, κ.τ.λ) σε έξι Νομούς Αττικής, Κορίνθου , Αρκαδίας , Αιτωλοακαρνανίας, Εύβοιας, Χαλκιδικής.
Οι καθαρισμοί θα γίνουν από τους Δασικούς Συν/σμους . Πιστεύουμε ότι θα ξεκινήσουν άμεσα γιατί υπάρχει τεράστιος κίνδυνος πυρκαγιών .
Δασεργάτες συνεχίζουμε τον αγώνα μας , μεγαλώνουμε το σωματείο μας. Όλοι μαζί το σωματείο & οι συν/σμοί ενωμένοι θα προωθήσουμε την λύση των προβλημάτων του κλάδου μας. Ο αγώνας μας θα είναι διαρκής μέχρι να λυθούν όλα τα προβλήματα μας.

ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΑΣΕΡΓΑΤΕΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΣΤΙΣ 29– 6- 2010.

Πρέπει όλοι να δώσουμε δυναμικό παρών , απάντηση στην κυβέρνηση , στο Δ.Ν.Τ. & στην ΤΡΟΙΚΑ της Ε.Ε για το τσουνάμι που έρχεται στα εργασιακά μας & ασφαλιστικά μας δικαιώματα.Θα γίνει προσυγκέντρωση μπροστά στο ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ του Δήμου ΡΕΝΤΙΝΑΣ στις 09.30 π.μ. μετά θα κατεβούμε με Ι.Χ. στην ΘΕΣ/ΚΗ , στο άγαλμα του Βενιζέλου στις 10.30 π.μ.


ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΤΣΟΥΡΑΛΑΚΗΣ ΑΛ.

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΗΣ Γ.


date Δευτέρα 28 Ιουνίου 2010

5 χωριατάκια to “Ανακοίνωση για απεργία από το Σωματείο Δασεργατών Μακεδονίας - Θράκης - Θεσσαλίας”

  1. Ανώνυμος
    28 Ιουνίου 2010 στις 10:49 μ.μ.

    giati na pernete kaysima me meiomeno foro re ?mono esis douleyete re?ta fortigaoi agrotes o kathe epagelmatias pernei kaysima dihos fpa?

  1. Ανώνυμος
    29 Ιουνίου 2010 στις 8:19 π.μ.

    AFTH TI FORA THA FATE TO KSYLO TIS ARKOUDAS, AMA TOLMISETE KE KLEISETE DROMO. PSEFTOMANGES.

  1. Ανώνυμος
    29 Ιουνίου 2010 στις 8:15 μ.μ.

    ΚΑΥΣΙΜΑ ΜΕ ΜΕΙΩΜΕΝΟ ΦΟΡΟ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΟΙ ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ .ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΔΑΣΕΡΓΑΤΕΣ ΓΙΑΤΙ ΕΝΟΧΛΕΙΣΤΕ ?
    ΒΟΥΤΙΡΟΠΑΙΔΑ ΟΤΑΝ Ο ΑΛΛΟΣ ΕΙΝΑΙ 8 ΜΗΝΕΣ ΑΠΛΗΡΩΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΘΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΘΑ ΚΑΝΕΙ . ΔΕΝ ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΤΟΥ ΚΑΠΝΙΣΕ. ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΞΥΛΟ ΕΙΝΑΙ ΓΕΡΑ ΠΑΛΙΚΑΡΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΓΙΑΤΙ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΨΩΜΙ ΤΟΥΣ .

  1. Ανώνυμος
    29 Ιουνίου 2010 στις 9:20 μ.μ.

    eisai vlakas re i to vlaka paristaneis? esi otan pas stin doulia sou pernis ftino kausimo?

  1. Ανώνυμος
    29 Ιουνίου 2010 στις 9:39 μ.μ.

    Ανώνυμος
    29 Ιουνίου 2010 8:15 μ.μ.

    IQ EHIS FILARAKO.
    KLISTE TON DROMO KE NA DITE TO KSILO TIS ARKOUDAS POU THA FATE APTA MAT. KEGO THA SPAO PLAKA.

Leave a Reply:

AddThis

Bookmark and Share