Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μικρής Βόλβης διοργανώνει τη 18η Γιορτή Λιπαριάς στη Μικρή Βόλβη το Σάββατο 19 Ιουνίου 2010 στις 20.00 μ.μ.

Η γιορτή διεξάγεται στην είσοδο του οικισμού Μικρή Βόλβη, κάτω από τον αιωνόβιο πλάτανο και αξίζει μια βόλτα μέχρι εκεί για απολαύσετε ένα από τα ωραιότερα ηλοβασιλέματα που έχετε δει ποτέ και να κάνετε μια βόλτα στην παραλία απολαμβάνοντας ουζάκι και λιπαριά. Το χωριό βρίσκεται στη βόρεια πλευρά της λίμνης Βόλβη, και μαζί με τη Μεγάλη Βόλβη συνθέτουν το Δ.Δ. Βόλβης του δήμου Ρεντίνας. Σε αντίθεση με αυτό που δηλώνει το όνομα τους, η Μικρή Βόλβη είναι πολυπληθέστερη σε οικισμό και μεγαλύτερη σε έκταση από την Μεγάλη Βόλβη.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα παρουσιαστούν χοροί από τα χορευτικά του Πολιτιστικού Συλλόγου Μικρής Βόλβης, ενώ σε όλους τους παρευρισκόμενους θα μοιρασθούν φρέσκιες ψητές και αλμυρές λιπαριές, ουζάκι και ρετσίνα.

Η λιπαρια ειναι ενα ψαρι που ζει μονο στη λιμνη Βολβη και πουθενα αλλου στον κοσμο! Μοιαζει ελαφρως με την σαρδελλα και αποτελει εκλεκτο μεζε ειτε ψητη, αλλα κυρίως παστή και είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στα χωριά της περιοχής. Η καλυτερη περιοδος αλιευσης της λιπαριας είναι ο Μαιος. Λογω όμως της απογορευσης αλιειας στην λιμνη κατά τον μηνα Μαιο, η Γιορτη Λιπαριας πλεον γιορταζεται στα μέσα Ιουνιου κάθε χρονο.


http://www.lagadas.net

date Παρασκευή 18 Ιουνίου 2010

0 χωριατάκια to “18η Γιορτή Λιπαριάς στη Μικρή Βόλβη”

Leave a Reply:

AddThis

Bookmark and Share