Το διαδίκτυο πρωταγωνιστής και στις Αυτοδιοικητικές εκλογές:

Πρώτο το ΠΑΣΟΚ ξεκίνησε την Τρίτη 8 Ιουνίου μόνο διαδικτυακά, την επίσημη συγκέντρωση υποψηφιοτήτων για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές του Νοεμβρίου, από τον έλεγχο των οποίων θα προκύψουν στον κύριο όγκο τους και οι συνδυασμοί τους οποίους θα στηρίξει σε όλη την Ελλάδα.

Ο χρόνος όμως είναι εξαιρετικά σύντομος, καθώς η προθεσμία κατάθεσης λήγει για όλους την Κυριακή 13 Ιουνίου και ώρα 24:00 τα μεσάνυχτα.

Εγκύκλιο με θέμα «ανάδειξη υποψηφιοτήτων του Κινήματος για τα όργανα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης» απέστειλαν ο Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Σωκράτης Ξυνίδης και ο πρόεδρος της επιτροπής Ανάδειξης Υποψηφίων Θανάσης Τσούρας, σύμφωνα με την οποία καθορίζεται το πολιτικό πλαίσιο επιλογής των υποψηφίων σε όλη την Ελλάδα χωρίς εξαιρέσεις, ο τρόπος ανάδειξής τους και οι διαδικασίες των προσδοκόμενων συνεργασιών. Η εγκύκλιος έχει ως εξής:

«Α. Το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ, στη συνεδρίαση του την Πέμπτη 3/6/2010 υπό την προεδρία του Γιώργου Α. Παπανδρέου αποφάσισε το πολιτικό πλαίσιο για τις επερχόμενες εκλογές του πρώτου και δεύτερου βαθμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Το κείμενο αυτό σας απεστάλη ήδη ώστε να αποτελέσει τη βάση του διαλόγου, της συζήτησης και της χάραξης των στόχων των οργανώσεων μας.

Β. Το Πολιτικό Συμβούλιο όρισε την Επιτροπή Ανάδειξης Υποψηφίων, η οποία συγκροτείται από τους: Πρόεδρο: Θανάση Τσούρα, μέλη: Χρυσάνθη Κισκήρα, Συλβάνα Ράπτη, Λάμπρο Μίχο, Χρήστο Σπίρτζη, Ροβέρτο Σπυρόπουλο, Ρεγγίνα Βάρτζελη.

Τα πρώτα βήματα της διαδικασίας Ανάδειξης Υποψηφίων είναι τα εξής:

- Υποψήφιοι Δήμαρχοι

Από την Τρίτη 8/6/2010 κατατίθενται προτάσεις ή αυτοπροτάσεις, μέσω διαδικτύου, στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.pasok.gr. Σε όλη τη διάρκεια της κατάθεσης των υποψηφιοτήτων θα παρέχεται πλήρης τεχνική υποστήριξη τόσο τηλεφωνικά, όσο και ηλεκτρονικά, αλλά και από τις τεχνικές γραμματείες των Ν.Ε.

- Υποψήφιοι Περιφερειάρχες και Αντιπεριφερειάρχες

Από την Τρίτη 8/6/2010 κατατίθενται προτάσεις ή αυτοπροτάσεις στην Επιτροπή Ανάδειξης Υποψηφίων στην ηλεκτρονική διεύθυνση ypopsifioi@pasok.gr ή στο fax 210 3665491. Αυτές θα περιλαμβάνουν τα βασικά στοιχεία ταυτότητας και επικοινωνίας, ένα μικρό βιογραφικό και την περιφέρεια ή την περιφερειακή ενότητα για τον αντιπεριφερειάρχη.

ΠΡΟΣΟΧΗ:

- Οι προτάσεις και οι αυτοπροτάσεις αφορούν ΟΛΟΥΣ τους Δήμους και τις Περιφέρειες της χώρας.

-Η προθεσμία κατάθεσης λήγει για όλους την Κυριακή 13/6/2010 και ώρα 24:00.

Η Επιτροπή Ανάδειξης Υποψηφίων θα ενημερώσει αμέσως μετά την ολοκλήρωση αυτής της διαδικασίας τις Π.Ε. και τις Ν.Ε. για τις υποψηφιότητες που κατατέθηκαν.

Γ. Στο ίδιο χρονικό διάστημα 8 έως 13 Ιουνίου 2010, οι Ν.Ε. με συμμετοχή των Σ.Ε. των Τ.Ο., με τη συνεπικουρία των βουλευτών, των υπολοίπων μελών του Ε.Σ. και των μελών της Π.Ε. που προέρχονται από το Νομό, συγκαλούν συνεδρίαση κατά την οποία:

-Συζητείται το πολιτικό πλαίσιο των εκλογών για την Αυτοδιοίκηση με βάση το κείμενο του Π.Σ. που απεστάλη.

-Καταρτίζεται πλαίσιο προγραμματισμού για όλες τις πρωτοβουλίες διαλόγου και διαβούλευσης με την τοπική κοινωνία για να ανιχνευθούν και αποτυπωθούν οι στρατηγικές, οι πολιτικές και οι δράσεις που θα πρέπει να σχεδιασθούν και να υλοποιηθούν.

-Συζητούνται και κατατίθενται προτάσεις για τις διαδικασίες ανάδειξης υποψηφίων Δημάρχων για κάθε Δήμο του Νομού. Με βάση τα άρθρα 49,50,51 του Καταστατικού, αλλά και τη σημερινή πραγματικότητα με βάση τον 'ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ'.

Αμέσως μετά τη συνεδρίαση αυτή και το αργότερο μέχρι τις 15/6/2010 συνεδριάζουν:

- Οι Ν.Ε. και εκφράζονται γνώμες αξιολόγησης για τους υποψήφιους, Περιφερειάρχες - Αντιπεριφερειάρχες - Δημάρχους, με βάση τις προτάσεις και αυτοπροτάσεις, χωρίς να υπάρξει οποιαδήποτε ψηφοφορία.

- Οι Π.Ε. με την ίδια θεματολογία.

Δ. Από τις 16/6/2010 συγκαλούνται από την Επιτροπή Ανάδειξης Υποψηφίων στα Κεντρικά Γραφεία του Κινήματος συνεδριάσεις ανά Νομό, στις οποίες συμμετέχουν:

Ο Γραμματέας και ο Υπεύθυνος Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Ν.Ε., o Γραμματέας και ο Υπεύθυνος Τοπικής Αυτοδιοίκησης της αντίστοιχης Π.Ε., oι βουλευτές και τα υπόλοιπα μέλη του Ε.Σ. του Νομού. Επίσης, συμμετέχουν και οι υπεύθυνοι του Π.Σ. για τον κάθε Νομό. Στόχος η ολοκληρωμένη πρώτη διαβούλευση που θα χαράξει συλλογικά τις διαδικασίες ανάδειξης ανά Δήμο. Επίσης, θα συζητηθούν τα θέματα της περιφέρειας. Οι συνεδριάσεις θα γίνουν στην Αθήνα (θα ενημερωθείτε εγκαίρως για την ημέρα και την ώρα της συνεδρίασης), έτσι ώστε σε 6-7 ημέρες να ολοκληρωθούν για όλους τους Νομούς της Χώρας. Γιατί όπως είναι φανερό, η ημερομηνία ψήφισης του 'Καλλικράτη' που προφανώς δεν ήταν δυνατό να γίνει νωρίτερα, μας δίνει το μικρότερο χρόνο αντίστοιχων διαδικασιών από οποιαδήποτε άλλη φορά στην ιστορία των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Και αυτός είναι ένας δεύτερος λόγος πέραν της τεράστιας ιδεολογικής, πολιτικής και κοινωνικής σημασίας της Νέας Αρχιτεκτονικής της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και των προσώπων που θα την υπηρετήσουν, που θα πρέπει να μας κάνει να προχωρήσουμε γρήγορα και αποτελεσματικά, αλλά και με διαφάνεια, διαβούλευση, αξιοκρατία, σύνθεση και ενότητα και στο θέμα της Ανάδειξης των Υποψηφίων».


http://www.eklogika.gr

date Παρασκευή 11 Ιουνίου 2010

0 χωριατάκια to “Όλες οι υποψηφιότητες για τις δημοτικές εκλογές μέχρι την Κυριακή”

Leave a Reply:

AddThis

Bookmark and Share