Η παγκόσμια εκστρατεία 1GOAL ξεκίνησε και στην Ελλάδα, με βασικό στόχο τη συλλογή υπογραφών για την εκπαίδευση όλων των ανθρώπων και ειδικά των παιδιών σε όλο τον κόσμο.

Οι υπογραφές θα παραδοθούν το Σεπτέμβριο στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, ενώ όποιος επιθυμεί μπορεί να αφήσει τη δική του υπογραφή στη σελίδα www.actionaid.gr/1goal ή www.join1goal.org/.





Στην εκστρατεία καλούμαστε να συμμετέχουμε όλοι. Μαζί, όνομα με όνομα, μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά και να καλέσουμε τους ηγέτες του κόσμου να κάνουν την εκπαίδευση για όλα τα παιδιά και προτεραιότητα και πραγματικότητα.

Συντονιστής για τη χώρα μας είναι η Actionaid Ελλάς, υπό την αιγίδα της Unesco. Σύμμαχό τους σε αυτή την προσπάθεια έχουν το πλέον δημοφιλές άθλημα, το ποδόσφαιρο.

Με την ευκαιρία του Παγκοσμίου Κυπέλλου που θα πραγματοποιηθεί στη Νότιο Αφρική, η FIFA στηρίζει την εκστρατεία σε διεθνές επίπεδο, ενώ στην Ελλάδα η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία και η Super League στηρίζουν την εκστρατεία κινητοποιώντας τους φιλάθλους στα γήπεδα.

Σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε στο Ζάππειο για την έναρξη της εκστρατείας 1GOAL, μίλησαν η Πρόεδρος του ΔΣ της ActionAid Ελλάς Αλεξάνδρα Μητσοτάκη, η Πρέσβυς Καλής Θελήσεως της UNESCO Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, ο Πρόεδρος της ΕΠΟ Σοφοκλής Πιλάβιος και ο Γενικός Διευθυντής της Super League, Πατρίκ Κομνηνός.

Στη συνέντευξη Τύπου παραβρέθηκαν ο αρχηγός της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου Γιώργος Καραγκούνης και ο αρχηγός της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου της Βραζιλίας Gilberto Silva, που αποτελούν τα πρόσωπα της εκστρατείας στην Ελλάδα. Τη συνέντευξη Τύπου συντόνισε ο Γενικός Διευθυντής της ActionAid Ελλάς Γεράσιμος Κουβαράς.

Οι υπογραφές που θα συγκεντρωθούν από την Ελλάδα και διεθνώς θα γίνουν μοχλός πίεσης προς τις κυβερνήσεις του κόσμου ώστε να υλοποιήσουν το στόχο για εκπαίδευση για όλους μέχρι το 2015.

date Δευτέρα 7 Ιουνίου 2010

0 χωριατάκια to “Παγκόσμια εκστρατεία 1GOAL”

Leave a Reply:

AddThis

Bookmark and Share