Όλα είναι έτοιμα για την αυριανή (Κυριακή 6 Ιουνίου 2010) τελευταία μέρα του 3ου Διεθνούς Φεστιβάλ Γαστρονομίας, που διεξάγεται στις Σέρρες, όπου οι Σερραίοι σκοπεύουν να παρασκευάσουν το μεγαλύτερο ρυζόγαλο του κόσμου, διεκδικώντας για τρίτη συνεχή χρονιά την καταγραφή τους στο βιβλίο ρεκόρ Guinness.

Το ρυζόγαλο θα παρασκευαστεί σε καζάνι διαμέτρου 2,50 μέτρων και ύψους 1 μ., ενώ το βάρος του θα ξεπεράσει τους τρεις τόνους, ώστε να καταρρίψει το υπάρχον ρεκόρ των δύο τόνων.

Για την παρασκευή του ρυζόγαλου θα συνεργαστούν οι ζαχαροπλάστες και εστιάτορες του νομού, καθώς και γνωστοί αρχιμάγειροι. Τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν είναι 300 κιλά ρύζι, 2 τόνοι γάλα, 400κιλά ζάχαρη, 1200 λίτρα νερό, 60-70 κιλά κορν φλαουρ και μπόλικη κανέλλα.

Δηλώσεις του υφυπουργού
Το παρών στα χθεσινοβραδινά εγκαίνια του 3ου Διεθνούς Φεστιβάλ Γαστρονομίας, έδωσε και ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Γιώργος Νικητιάδης, ο οποίος νωρίτερα επισκέφθηκε τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Σερρών, όπου συμμετείχε σε σύσκεψη με θέμα την ανάδειξη ζητημάτων και προβλημάτων, αρμοδιότητας του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού.
"Ανεξαρτήτως της οικονομικής κρίσης, θα είχαμε προβλήματα φέτος στον τουρισμό", τόνισε ο κ.Νικητιάδης λέγοντας χαρακτηριστικά ότι "είχαμε ήδη κρίση στον τουρισμό, γιατί είχαμε επαναπαυτεί".


http://www.salonicanews.com

date Κυριακή, 6 Ιουνίου 2010

0 χωριατάκια to “Το ρυζόγαλο των... ρεκόρ”

Leave a Reply:

AddThis

Bookmark and Share