Για να γίνει αποκομιδή των στείρων τα οποία έχουν διασπείρει ανεξέλεγκτα οι τοπικοί άρχοντες.

Πολίτες – δημότες του Δημοτικού Διαμερίσματος Στρατονίκης, με αίτηση τους που κατατέθηκε στις 15 Ιουνίου 2010 προς την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Σταγείρων-Ακάνθου, ζητούν από το Δημοτικό Συμβούλιο να προχωρήσει στην αποκομιδή των στείρων που έχουν χρησιμοποιηθεί σε έργα ή έχουν αποτεθεί σε διάφορες αλάνες του χωριού προς άλλες χρήσεις.

Τα στείρα, τα οποία περιέχουν επικίνδυνα βαρέα μέταλλα μεταξύ των οποίων και αρσενικό, μετρήθηκαν μετά από πρωτοβουλία των πολιτών σε πιστοποιημένο εργαστήριο το οποίο διαπίστωσε την επιβάρυνσή τους. Η αίτηση, που συνοδεύεται φυσικά και από τα επίσημα έγγραφα του εργαστηρίου, κοινοποιήθηκε επίσης στο Τοπικό Συμβούλιο Στρατονίκης, την Επιθεώρηση Μεταλλείων Βορείου Ελλάδος και την κ. Μαργαρίτα Καραβασίλη, Ειδική Γραμματέα Επιθεώρησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας του ΥΠΕΚΑ.

Το blog μας ελπίζει για μια φορά η Δημοτική αρχή να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων να αφουγκραστεί τις ανησυχίες των Δημοτών και να μαζέψει τα επικίνδυνα υλικά, όπως και να μην τα ξαναχρησιμοποιήσει ποτέ σε έργα. Η περιοχή μας έχει επιβαρυνθεί αρκετά από αυτές τις δραστηριότητες. Καιρός να προχωρήσουμε στην απορρύπανση.


Παρακάτω αντίγραφο του εγγράφου που κατατέθηκε:













http://stratoniki.wordpress.com/

date Τρίτη 22 Ιουνίου 2010

0 χωριατάκια to “Παρέμβαση πολιτών της Στρατονίκης προς το Δημοτικό Συμβούλιο”

Leave a Reply:

AddThis

Bookmark and Share