Ο νομάρχης του λαού, κράταγε το καλύτερο για το τέλος!!!

Στην τελευταία συνεδρίαση του Νομαρχιακού συμβουλίου ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, έβαλε τελευταίο μάλιστα θέμα της ημερήσιας διάταξης το θέμα της αδειοδότησης της βιομηχανίας ΤΙΤΑΝ, για να χρησιμοποιείται ως εργοστάσιο καύσης σκουπιδιών, διάφορων λιπαντικών υλών, βιομηχανικών αποβλήτων, παλιών ελαστικών αυτοκινήτων, λυματολάσπης και γενικά επιβαρυμένων υλικών που δεν ξέρουν τι να τα κάνουν.


Περίμενε την τελευταία συνεδρίαση του νομαρχιακού συμβουλίου, ώστε να "περάσει" ως τελευταίο θέμα της ημερήσιας διάταξης, μια τόσο σημαντική απόφαση για την πόλη και όλη την περιοχή, σύμφωνα με τον Νίκο Γιαννόπουλο, νομαρχιακό σύμβουλο και κάτοικο Ωραιοκάστρου, στη έκτακτη συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν για αυτό το λόγο, με τον έτερο νομαρχιακό σύμβουλο της αντιπολίτευσης Παντελή Κουκουλεκίδη.

Δήλωσαν επίσης ότι θα προσφύγουν στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, στο υπουργείο Περιβάλλοντος και το Συμβούλιο της Επικρατείας, ώστε να ακυρώσουν την "εν κρυπτώ" απόφαση του νομάρχη Θεσσαλονίκης. .
«Στο εργοστάσιο αυτό (ΤΙΤΑΝ) θα γίνονται καύσεις υλικών που εκλύουν μόλυβδο, κάδμιο, αρσενικό χρώμιο, βυνίλιο και άλλα τοξικά υλικά», κατήγγειλε ο γραμματέας της νομαρχιακής Ά Θεσσαλονίκης του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Παπαστεργίου, γιατρός στο επάγγελμα.

Επικαλέστηκε μάλιστα, μελέτη της "Γκρίνπις", σύμφωνα με την οποία σε παρόμοιες περιπτώσεις έχει καταγραφεί αύξηση θανάτων από καρκίνο του πνεύμονα έως 670%.
Την οργή και την αγανάκτηση των δημάρχων, των δημοτικών συμβούλων και των πολιτών της βορειοδυτικής Θεσσαλονίκης προκάλεσε η αιφνιδιαστική απόφαση της πλειοψηφίας του νομαρχιακού συμβουλίου. Για αυτό ανακοινώθηκε έκτακτη συνεδρίαση των δημάρχων της δυτικής Θεσσαλονίκης, στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Ευκαρπίας, προκειμένου να συζητήσουν την απόφαση του νομαρχιακού συμβουλίου Θεσσαλονίκης που δίνει το «πράσινο φως» στο εργοστάσιο ΤΙΤΑΝ να χρησιμοποιεί ως καύσιμη ύλη αστικά και βιομηχανικά απόβλητα.

Στη συνεδρίαση θα συμμετέχουν οι δήμαρχοι Ευκαρπίας, Πεύκων, Συκεών, Ωραιοκάστρου, Νεάπολης, Πολίχνης, Σταυρούπολης, Ελευθερίου Κορδελιού και Ευόσμου, οι οποίοι αναμένεται να διατρανώσουν την αντίθεσή τους σε αυτή την απόφαση του νομαρχιακού συμβουλίου και σχεδιάζουν τα επόμενά τους βήματα.
«Ελήφθη μία απόφαση ερήμην των δημάρχων και των κατοίκων της δυτικής Θεσσαλονίκης. Θα προσπαθήσουμε με κάθε τρόπο να ανακληθεί. Εάν χρειαστεί θα προχωρήσουμε ακόμη και σε καταλήψεις της εισόδου του εργοστασίου ΤΙΤΑΝ», δήλωσε ο δήμαρχος Ευκαρπίας, Χαράλαμπος Πανταζόγλου.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Σταυρούπολης, Σάββας Σερασίδης, πρόσθεσε: «Θα ενεργοποιηθούμε όλοι οι δήμοι με στόχο την ακύρωση αυτής της απόφασης. Στην ουσία μετατρέπεται η τσιμεντοβιομηχανία ΤΙΤΑΝ σε εργοστάσιο καύσης και είναι ένα φριχτό έγκλημα για την ήδη επιβαρημένη περιοχή της δυτικής Θεσσαλονίκης».
Ανάλογου περιεχομένου ανακοινώσεις εξέδωσαν η κομματική οργάνωση Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ, ο ΣΥΡΙΖΑ και οι Οικολόγοι. Από την άλλη πλευρά, η εταιρία ΤΙΤΑΝ, ως συνήθως, με ανακοίνωσή της διαβεβαιώνει ότι φροντίζει να εξασφαλίσει πλήρως την προστασία της δημόσιας υγείας και του περιβάλλοντος, όταν μελετά την εισαγωγή εναλλακτικών καυσίμων στην παραγωγική της διαδικασία, πράγμα για το οποίο θα μας έπειθαν, λένε πολλοί, εάν οι ιδιοκτήτες και τα διευθυντικά στελέχη, επέλεγαν ως τόπο διαμονής την Ευκαρπία, άντε και τη γύρω περιοχή


www.oraiokastro.net

date Πέμπτη 15 Ιουλίου 2010

0 χωριατάκια to “Ο νομάρχης του λαού, κράταγε το καλύτερο για το τέλος!!!”

Leave a Reply:

AddThis

Bookmark and Share