Το τοπικό portal Strymonikos Online θέλησε να παρουσιάσει και την απάντηση του και τα στοιχεία του δήμου Ρεντίνας στην επιστολή του ανεξάρτητου δημοτικού συμβούλου Α. Τσουραλάκη

--------------------------------------------------------------------





Έπειτα από την επιστολή του Δημοτικού Σύμβουλου κ. Τσουραλάκη Αλέξανδρου, που αναρτήσαμε χθες το απόγευμα, και η οποία απήυθηνε σοβαρές καταγγελίες για την Διοίκηση του Δήμου Ρεντίνας, νοιώσαμε την ανάγκη να επισκεφτούμε το Δημαρχείο και να ζητήσουμε την άποψη της Διοίκησης του Δήμου και προσωπικά του Δημάρχου κ. Στοΐτσα Αντώνιου για την επιστολή αυτή.

Με τη σύμφωνη γνώμη του Δημάρχου, οι υπαλλήλοι του Δήμου, μας παρουσίασαν μια σειρά από έγγραφα που απαντούν σε όλες τις κατηγορίες του κ. Τσουραλάκη και αποδεικνύουν πως δεν ισχύει καμία από τις καταγγελίες του. Πιο συγκεκριμένα:

* Το υπ' αρ. 10370/25-05-2010 έγγραφο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας προς το Δήμο Ρεντίνας, το οποίο αναφέρει μεταξύ άλλων:

...Το αρ. 35 παρ. 2 του Ν 3801/2009 (ΦΕΚ 163/Α/4.9.2009) ορίζει ότι: "Το μέλος του δημοτικού συμβουλίου που ανεξαρτητοποιήθηκε από την παράταξη του δε μπορεί να ενταχθεί σε άλλη παράταξη ή να ιδρύσει νέα, δε μπορεί να εκλεγεί ή να εξακολουθήσει να είναι μέλος του προεδρείου ή της δημαρχιακής επιτροπής, καθώς και να ορισθεί ή να παραμείνει Αντιδήμαρχος. Είναι δυνατή, όμως, η επανένταξή του στην παράταξη από την οποία ανεξαρτητοποιήθηκε., εφόσον τούτο γίνει δεκτό από τα 2/3 των μελών..."

Συνεπώς, σύμφωνα με τα παραπάνω, δημοτικός σύμβουλος που ανεξαρτητοποιείται, εκπίπτει αυτοδίκαια του δικαιώματος του ως μέλος της Δημαρχιακής Επιτροπής.

* Το υπ' αρ. 14232/28-06-2010 έγγραφο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας προς τον κ. Δημάκη Νικόλαο (και το οποίο κοινοποιήθηκε στο Δήμο), το οποίο αναφέρει μεταξύ άλλων:

...Συνεκτιμώντας όλα τα παραπάνω υποβληθέντα στην υπηρεσία μας έγγραφα, δεν προκύπτουν ελεγκτέες πράξεις σε βάρος του Δήμου Ρεντίνας

* Το υπ' αρ. 2254/12-05-2010 έγγραφο του Δήμου Ρεντίνας προς τον κ. Τσουραλάκη Αλέξανδρο, το οποίο αναφέρει μεταξύ άλλων:

...τα στοιχεία τα οποία ζητάτε θα σας χορηγηθούν εγγράφως ευθύς μόλις η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (στην οποία θα απευθυνθούμε) γνωματεύσει προς τούτο θετικά.

Για την αποφυγή οποιαδήποτε παρεξήγησης όμως και μέχρι να λάβουμε έγκριση από την Ανεξάρτητη Αρχή, έχετε την δυνατότητα και σας καλούμε, όπως προσέλθετε στο δημοτικό κατάστημα (εργάσιμη ημέρα και ώρα) προκειμένου να ενημερωθείτε από την οικονομική υπηρεσία η οποία θα θέσει υπόψη σας ΟΛΟΥΣ τους σχετικούς φακέλους των ζητούμενων οικονομικών στοιχείων τους οποίους μπορείτε να μελετήσετε.

Συνομιλώντας, ακόμη, με τον υπάλληλο της οικονομική υπηρεσίας του Δήμου, κ. Ασημώνη Κωνσταντίνο, προέκυψε ότι ουδέποτε υπήρξε έργο όπως αυτό που καταγγέλεται από τον κ. Δημάκη και φυσικά ουδέποτε δημοπρατήθηκε ή κόπηκαν εντάλματα πληρωμής γι' αυτό το έργο.

Τέλος, από τη συνομιλία μας με το Δήμαρχο προέκυψε η διάθεση της διοίκησης του Δήμου να καταθέσει αγωγή για συκοφαντική δυσφήμιση στον Δ.Σ. Τσουραλάκη Αλέξανδρο.

Εμείς από την πλευρά μας, θα θέλαμε να ζητήσουμε συγνώμη από τους επισκέπτες της σελίδας μας για την ανάρτηση της Επιστολής του κ. Τσουραλάκη, πριν τη διασταύρωση της, όπως και οφείλαμε.

Δείτε τα σχετικά έγγραφα:

*http://strymonikos.net/portal/sites/default/files/images/eggrafo01.jpg
*http://strymonikos.net/portal/sites/default/files/images/eggrafo02.jpg
*http://strymonikos.net/portal/sites/default/files/images/eggrafo03.jpg
*http://strymonikos.net/portal/sites/default/files/images/eggrafo04.jpg

date Τρίτη 27 Ιουλίου 2010

3 χωριατάκια to “Απάντηση δήμου Ρεντίνας στην επιστολή Α. Τσουραλάκη”

  1. Ανώνυμος
    28 Ιουλίου 2010 στις 8:34 μ.μ.

    Διαβασα τηυν επιστολή του τσουραλακη και την απαντηση του δημαρχου. Ο τσουραλακης ζηταει να μαθει που πηγαν τα λεφτα του δανειου και τα ενταλματα πληρωμης της ταμειακης υπηρεσιας του δημου απο 1-1-2010 εως 30-4-2010 γραπτως .θελω να ρωτησω τους υπευθυνους της ιστοσελιδας strymonikos.online οταν πηγαν στο δημαρχειο ο δημαρχος τους εδειξε την κατασταση με τα ονοματα αυτων που πληρωθηκαν το δανειο !Τους εδειξε τα ενταλματα πληρωμης της ταμειακης υπηρεσιας! Αν τους εδωσε την κατασταση του δανειου να την δωσουν στη δημοσιοτητα για να μαθουμε και εμεις ποιοι τυχεροι πηραν τα λεφτα. Αν δεν τους εδωσε την κατασταση πως βγαλανε το συμπερασμα οτι δεν ισχυουν οι καταγγελιες του τσουραλακη!Αν δεν θελειο ο δημαρχος να δωσει την κατασταση με τα ονοματα αυτων που πληρωθηκαν το δανειο στον τσουραλακη ας κανει λαικη Συνελευση στο αμφιθεατρο και να πει ποιοι πηραν τα λεφτα να τελειωνουμε.Εξαλου η δοση του δανειου ειναι 10.000 ευρω για 10 χρονια εμεις θα τα πληρωσουμε ,οποτε πρεπει να γνωριζουμε πως διατεθηκαν τα χρηματα.

  1. Ανώνυμος
    30 Ιουλίου 2010 στις 4:22 μ.μ.

    ΤΣΟΥΡΑΛΑΚΗ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΟ ΝΑ ΠΟΥΛΑΣ ΤΑ ΕΝΣΗΜΑ ΤΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΩΝ ΔΑΣΕΡΓΑΤΩΝ ΣΕ ΤΡΙΤΟΥΣ ΜΗ ΔΑΣΕΡΓΑΤΕΣ, ΝΑ ΠΑΜΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΟΥΜΕ;

  1. Ανώνυμος
    31 Ιουλίου 2010 στις 12:43 π.μ.

    ΑΛΗΘΕΥΕΙ ΟΤΙ ΓΝΩΣΤΟΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΟΠΑΤΕΡΑΣ (ΑΜΟΙΒΟΜΕΝΟΣ ΦΥΣΙΚΑ) ΕΒΓΑΖΕ ΛΟΓΟ ΔΙΑ ΜΙΚΡΟΦΩΝΟΥ ΣΕ ΗΜΕΡΑ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΓΙΑ ΑΚΡΟΑΤΗΡΙΟ;;;
    ΤΣΟΥ ΡΕ ΛΑΚΗ!

Leave a Reply:

AddThis

Bookmark and Share