Τέλος στο συγκοινωνιακό αποκλεισμό των περίπου 40.000 κατοίκων εννέα δήμων της επαρχίας Λαγκαδά αναμένεται να μπει από την 1η Ιανουαρίου του 2011. Οι κάτοικοι των δήμων Αγίου Γεωργίου, Απολλωνίας, Αρέθουσας, Βερτίσκου, Εγνατίας, Καλλινδοίων, Μαδύτου, Ρεντίνας και Σοχού θα εξυπηρετούνται με συχνά δρομολόγια και φτηνό εισιτήριο, μέσω συνεργασίας του ΟΑΣΘ με το ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης, την οποία ενέκρινε το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

«Η κυβέρνηση ολοκληρώνει το σχεδιασμό που ξεκίνησε το 2003 για αστικές συγκοινωνίες σ' ολόκληρο το νομό. Ανταποκρίνεται θετικά στο αίτημα των πολιτών των εννέα δήμων της επαρχίας Λαγκαδά και δίνει οριστική λύση στο πρόβλημα της συγκοινωνιακής εξυπηρέτησης», ανακοίνωσε χτες ο υπουργός Δημήτρης Ρέππας.

Η συμφωνία ΟΑΣΘ-ΚΤΕΛ περιλαμβάνει έως και τριπλασιασμό των ημερήσιων δρομολογίων σε σχέση με σήμερα. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κάτοικοι των δήμων Βερτίσκου, Σοχού, Αρέθουσας και Εγνατίας θα κατευθύνονται με λεωφορεία του ΚΤΕΛ προς το Λαγκαδά, όπου θα δημιουργηθεί σταθμός μετεπιβίβασης από τον ΟΑΣΘ. Από το Λαγκαδά θα φεύγουν με εξπρές δρομολόγια του ΟΑΣΘ για το κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Για τους κατοίκους των δήμων Καλλινδοίων, Απολλωνίας, Μαδύτου και δευτερευόντως Αγίου Γεωργίου και Ρεντίνας (υπό την έννοια ότι οι δύο αυτοί δήμοι εξυπηρετούνται με γραμμές εξπρές), προβλέπεται η απευθείας σύνδεσή τους, μέσω όμως του ΚΤΕΛ, με το κέντρο της Θεσσαλονίκης. Για τις νέες συγκοινωνιακές ανάγκες θα προστεθούν 18 σύγχρονα αντιρρυπαντικά λεωφορεία.


http://www.agelioforos.gr

date Τρίτη, 6 Ιουλίου 2010

0 χωριατάκια to “Συνεργασία του ΟΑΣΘ με το ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκηςγια όλο το νομό”

Leave a Reply:

AddThis

Bookmark and Share