Η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρίες καθιερώθηκε να εορτάζεται στις 3 Δεκεμβρίου από το 1992, επειδή εκείνη την ημέρα η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ υιοθέτησε το Πρόγραμμα δράσης για τα ΑΜΕΑ.

Η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία δίνει την ευκαιρία στις κυβερνήσεις, στους οργανισμούς και στις κοινωνίες να εστιάσουν την προσοχή τους στα δικαιώματα και τις δυνατότητες των ανθρώπων με αναπηρία.

7-10% του παγκόσμιου πληθυσμού πάσχει από μια αναπηρία, γεγονός που σημαίνει ότι μπορεί να υπάρχουν περισσότεροι από 500 εκατομμύρια άνθρωποι με ειδικές ανάγκες. Το 80% κατ' εκτίμηση ζει σε αναπτυσσόμενες χώρες.Γιορτάζουμε σήμερα ή όχι;

Γιορτάζουμε εμείς, ή οι άλλοι για μάς;

Τελικά είμαστε «καημένα» ή μας βλέπουν οι άλλοι σαν «καημένα»;

Σας φαινόμαστε για «καημένα»;!

ΑΝΘΗ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ
Ολυμπιονίκης Παραολυμπιακών Αγώνων


Μέσα από το δρόμο του αθλητισμού περνούν πολλά θετικά μηνύματα για τα νέα παιδιά. Οι παραολυμπιακοί έχουν περάσει και οι δρόμοι έχουν κλείσει από παντού. Στηρίξτε μας να κρατήσουμε ανοιχτό αυτό το δρόμο του αθλητισμού για τους νέους που μας ακολουθούν και μας βλέπουν σαν πρότυπα. Να μην μας θυμάστε κάθε 3 του Δεκέμβρη!

ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΑΜΠΑΞΗΣ
Ολυμπιονίκης Παραολυμπιακών Αγώνων


Η Ημέρα 3 Δεκεμβρίου , Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, ή Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες, όπως και αν εκφράζεται, δεν θα πρέπει να αποτελεί απλά μια ημέρα επετείου, γιατί κάθε άτομο που αντιμετωπίζει οποιαδήποτε μορφή αναπηρίας, έχει το δικαίωμα να ζει ανθρώπινα και ισότιμα, όλες τις μέρες του χρόνου.
Ας κάνουμε αυτή τη σκέψη πράξη, όχι μόνον για το σήμερα, αλλά και για το μέλλον.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΩΣΤΑΚΗΣ
Ολυμπιονίκης Παραολυμπιακών Αγώνωνdate Τετάρτη, 2 Δεκεμβρίου 2009

0 χωριατάκια to “3η Δεκεμβρίου Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρίες”

Leave a Reply:

AddThis

Bookmark and Share