Πριν από μερικούς μήνες, εκεί στην αρχή μας είχαμε θίξει το θέμα με ένα κοτέτσι το οποίο βρισκόταν δίπλα στην ταβέρνα “Λιμάνι” μέσα στο μικρό συντριβανάκι που βρίσκετε στο πάρκο.

Είχαμε ενο
χληθεί από την βρωμιά που προκαλεί ένα κοτέτσι, από τα μικρόβια και τα έντομα που μπορεί να υπάρχουν εκεί, ειδικά όταν βρίσκετε δίπλα σε μια ταβέρνα και σε ένα πάρκο που παίζουν παιδιά.

Μας είχε ενοχλήσει επίσης το θράσος αυτού που το έστησε, το ότι κανένας μας δεν είπε κουβέντα και φυσικά οι δημοτικοί σύμβουλοι και οι δήμαρχοι της περιοχής που δεν το “είδανε”.




Σήμερα διαβάσαμε το παρακάτω άρθρο σε κάποιο άλλο blog και μας το υπενθύμισε και το δικό μας κοτέτσι…
“…Ο νόμος λοιπόν, βρήκε εφαρμογή σε ένα χωριό της Ημαθίας, την Νέα Νικομήδεια. Για ένα κοτέτσι, (ναι κοτέτσι), λαμαρίνες από πάνω, ξύλινα στηρίγματα και σίτα γύρω γύρω για τις κότες, καλούνται οι ηλικιωμένοι χωρικοί, να πληρώσουν 4.929 ευρω. Ναι. Ήταν...αυθαίρετη οικοδομή παρακαλώ. …”
http://taxalia.blogspot.com




Εμείς βέβαια δεν τιμωρήσαμε κανέναν για μια τέτοια πράξη και υποθέτουμε ότι τότε δεν συγκινήθηκε κανείς ιδιαίτερα. Κάποιοι μόνο πέρασαν από εκεί και το είδαν και άλλοι έκαναν όπως και πριν ότι δεν το βλέπουν.

http://villagesnews.blogspot.com/2009/08/blog-post_2557.html

Μήπως τελικά κάποιοι έπρεπε να τιμωρηθούν για αυτό το κοτέτσι? Μήπως το υγειονομικό έπρεπε να κάνε μια βόλτα στο παρκάκι? Μήπως πρέπει να σταματήσουμε να είμαστε εμείς οι κότες και να τιμωρείτε αυτός που κάνει το αδίκημα? Ρωτάμε μήπως?

Αν εμείς πάμε και σπείρουμε στο παρκάκι, και μιλάμε για νόμιμα φυτά πάντα, θα περιμένουμε να βγει κάποιο blog να μας κάνει ρόμπα ή θα βρεθεί κάποιος να μας τιμωρήσει? Λέτε να προλάβουμε να δούμε και καρπούς?
.

date Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2009

1 χωριατάκια to “Το μικρό κοτέτσι στο συντριβάνι!”

  1. "The Sheepdog Concept"
    15 Δεκεμβρίου 2009 στις 3:32 μ.μ.

    "Η θεωρία του Τσομπανόσκυλου"

    "The Sheepdog Concept"

    Το video αυτό αναφέρεται σε μια θεωρία σύμφωνα με την οποία η κοινωνία χωρίζεται στα πρόβατα τα οποία είναι οι καθημερινοί άβουλοι άνθρωποι οι οποίοι είναι ανίκανοι να βοηθήσουν των εαυτό τους ή τους γύρω συμπολίτες τους, τους λύκους οι οποίοι είναι αυτόνομες οντότητες οι οργανωμένες ομάδες οι οποίες θέλου και προκαλούν αποσταθεροποίηση της κοινωνίας ή επιθυμούν τις παντώς είδους καταστροφές φυσικές ή μη διαμέσου των οποίων ή εποφελούνται υλικά ή ικανοποιούν αρωστημένες προσωπικές τους φιλοδοξίες. Τέλος τα τσομπανόσκυλα΄είναι απλοί καθημερινοί άνθρωποι από όλα τα κοινωνικά στρώματα οι οποίοι δεν τραβουν τα φώτα της δημοσιότητας αλλά απλά κοιτούν την δουλειά τους όμως έχουν και το σθένος, την δύναμη, την ψυχική θέληση αλλά και τηνεκπαίδευση και την προετοιμασία να βοηθήσουν το κοινωνικό σύνολο εντελώς ανιδιοτελώς σε οποιαδήποτε άσχημη κατάσταση και αν προκύψει. Εκεί που κανείς άλλος δεν τολμάει να παρέμβει και αρκείτε να παρακολουθεί τους συνανθρώπους του αβοήθητους παγερά.

    Παρακολουθήστε το σχετικό video, αν και μεγάλο αξίζει πραγματικά.
    Ειδικά από το 33:48 ο άνθρωπος πραγματικά ζωγραφίζει!
    Θα χρησιμοποιήσω κάτι από τουςπροσκόπους, αν και ποτέ δεν πήγα ο ίδιος, που πραγματικά φαίνεται σιγά σιγά να το έχουν ξεχάσει και οι ίδιοι. ΕΣΩ ΕΤΟΙΜΟΣ!

    http://www.youtube.com/watch?v=OW8BZ7pRt28&feature=player_embedded

Leave a Reply:

AddThis

Bookmark and Share