Στο -20% οι κρατήσεις προς την Ελλάδα για το καλοκαίρι, ενώ αντίθετα άνοδο της τάξης του 20% εμφανίζουν τα πακέτα προς την Τουρκία, την Αίγυπτο και Τυνησία. Το «σκληρό» ευρώ διώχνει τους τουρίστες από την Ευρώπη προς τους «φτηνούς» μεσογειακούς προορισμούς.


Παράλληλα εκφράζονται φόβοι ότι φέτος θα...μείνουν κλειστά το 1 στα 4 ξενοδοχεία λόγω έλλειψης τουριστών. Τα πρώτα στοιχεία για τις κρατήσεις του 2010 δείχνουν πτώση της τάξης του 20%. Μάλιστα οι κρατήσεις από τη Μεγάλη Βρετανία παρουσιάζουν τη μεγαλύτερη κάμψη της τάξης του 25% με 30% και ακολουθεί η Γερμανία με πτώση κατά 15%. Η κίνηση από τις υπόλοιπες περιοχές της Ευρώπης (Ιταλία, Γαλλία, Ισπανία) είναι επίσης υποτονική, ενώ μικρή άνοδο καταγράφουν οι κρατήσεις από την Ρωσία.


Οι Ευρωπαίοι τουρίστες (αντιπροσωπεύουν το 90% του εισερχόμενου τουρισμού) δεν δείχνουν διατεθειμένοι να «κλείσουν» από τώρα τις διακοπές τους, λόγω της οικονομικής αβεβαιότητας και της παρατεταμένης κρίσης.


Πτωτικά κινούνται οι κρατήσεις και προς τους υπόλοιπους μεσογειακούς προορισμούς της ζώνης του ευρώ (Ιταλία, Ισπανία, Κύπρο).


http://greece-salonika.blogspot.com/2010/01/20_09.html


date Κυριακή, 10 Ιανουαρίου 2010

2 χωριατάκια to “Που θα πάνε οι τουρίστες φέτος?”

 1. Do you like mamazel the Greece?
  10 Ιανουαρίου 2010 - 2:10 μ.μ.

  Nema soba? i ma soba!

 1. Touristas me apetiseis.
  10 Ιανουαρίου 2010 - 8:31 μ.μ.

  sto Stavro tha tous vlepoune me kyalia na kanoune mpanio apenanti sta Nea Brasna kai thn
  panemorfh Asprovalta.
  perastika sas.
  souvlaki me ligo myroudia vo8rou ;
  oxi efxaristo,den 8a paro..!

Leave a Reply:

AddThis

Bookmark and Share