Έπειτα από την έκβαση της χθεσινής συνάντησης της διοίκησης του Σωματείου Δασεργατών Μακεδονίας - Θράκης με τονΥφυπουργό ΠΕΚΑ κ. Θάνο Μωραΐτη, οι δασεργάτες προέβησαν σήμερα το πρωί στην αναστολή των κινητοποιήσεων τους, με το οριστικό άνοιγμα του Κόμβου Βρασνών - Ασπροβάλτας, υπό την προϋπόθεση να συνεδριάσει το Ειδικό Ταμείο Εφαρμογής Ρυθμιστικών και Πολεοδομικών Σχεδίων (Ε.Τ.Ε.Ρ.Π.Σ.) και να καταβληθούν άμεσα τα δεδουλευμένα τους.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε καλό κλίμα και ο Υφυπουργός αφού άκουσε όλα τα αιτήματα του Σωματείου, τους υποσχέθηκε ότι η συνεδρίαση του Ε.Τ.Ε.Ρ.Π.Σ. που είχε οριστεί για ένα μήνα αργότερα, θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Πέμπτη και θα εξουσιοδοτήσει τον αρμόδιο υπάλληλο να προβεί στην άμεση πληρωμή τους.

Ο Υφυπουργός επίσης τους υποσχέθηκε ότι θα εξετάσει λεπτομερώς τα υπόλοιπα αιτήματα των δασεργατών και θα τους καλέσει σε δεύτερη συνάντηση στο τέλος του Φλεβάρη.

Ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δασεργάτες είναι αυτό της μείωσης των πιστώσεων για τα δάση, που οδηγεί στην σταδιακή ανεργία τους. Ο Υφυπουργός δεσμεύτηκε για την προώθηση του ζητήματος στους αρμόδιους υπουργούς κα. Τίνα Μπιρμπίλη και κ. Ανδρέα Λοβέρδο.

Αυτή τη στιγμή οι δασεργάτες κάνουν απολογισμό των κινητοποιήσεων τους και όπως δήλωσαν στον Strymonikos Online, σε περίπτωση που δεν συνεδριάσει το Ε.Τ.Ε.Ρ.Π.Σ. θα κατεβάσουν τα μουλάρια και τα αλυσοπρίονα τους έξω από το πρώην Υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης.

http://www.strymonikos.net/news/news.php?xnewsaction=fullnews&newsarch=012010&newsid=30


date Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2010

5 χωριατάκια to “Αποχώρησαν οι δασεργάτες από τον Κόμβο Βρασνών - Ασπροβάλτας”

  1. καιρος γαρ εγγυης
    26 Ιανουαρίου 2010 στις 3:09 μ.μ.

    επιτέλους στα τσακίδια να πάνε,μπας και κάνει ο κόσμος καμιά δουλειά!
    τι έγινε σας αναθέσανε δουλειά και φύγατε?

  1. Ανώνυμος
    26 Ιανουαρίου 2010 στις 5:55 μ.μ.

    re mouni esy poy ta les polla ela na ta peis mpostamas ka8ikh poytanas gie

  1. Ανώνυμος
    27 Ιανουαρίου 2010 στις 9:20 π.μ.

    ΟΛΟ ΒΡΙΖΕΤΕ ΚΑΙ ΒΡΙΖΕΤΕ ΚΑΙ ΒΡΙΖΕΤΕ.
    ΟΠΟΙΟΙ ΛΕΤΕ ΕΛΑ ΚΙ ΕΛΑ ΚΑΙ ΘΑ ΣΕ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΣΕ ΔΕΙΞΟΥΜΕ ΑΝΑΜΕΤΑΞΥ ΣΑΣ, ΝΑ ΔΙΝΕΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΣΑΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΒΡΕΙ Ο ΚΑΘΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΣ.
    ΑΝ ΦΟΡΑΤΕ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙΑ ΤΕΛΙΚΑ ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΜΑΓΚΕΣ...

    Ή ΑΛΛΙΩΣ ΝΑ ΠΑΤΕ ΝΑ ΓΑΜΗΘΗΤΕ ΚΑΙ ΟΙ ΜΕΝ ΚΑΙ ΟΙ ΔΕ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΜΑΣ ΤΑ ΠΡΗΖΕΤΕ ΑΛΛΟ ΓΙΑΤΙ ΒΑΡΕΘΗΚΑΜΕ ΤΙΣ ΨΕΥΤΟΜΑΓΚΙΕΣ ΣΑΣ...
    ΑΝΤΕ ΚΟΥΡΑΔΑΔΕΣ ΤΗΣ ΟΚΑΣ

  1. Ανώνυμος
    27 Ιανουαρίου 2010 στις 6:48 μ.μ.

    katse re file.....gia kopse ligo gia kopse!!!! an exeis arxidia re pane kane tn douleia ts k meta mila.... ema8an twra oloi oi malakes na brizoun tn ka8ena!!!!! poustrakia....

  1. Ανώνυμος
    8 Απριλίου 2010 στις 1:57 π.μ.

    eirini aderfia eirini min treleneste....oloi exoyn provlima stis doyleies toys...apla kapoioi to antimetopizoyn psixrema...kai dialogo....ante mporeite na to kanete ayto...kai oxi apeiles krima einai....eirini!!!

Leave a Reply:

AddThis

Bookmark and Share