Αποχώρησαν χθες το βράδυ από τον κόμβο του Στρυμόνα, στην Εγνατία οδό, οι αγρότες από τον δήμο Ορφανού του νομού Καβάλας.


Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του τοπικού αγροτικού συλλόγου, Κώστας Παπαμερής, η αρμόδια υπουργός Κατερίνα Μπατζελή, κατά την κυριακάτικη σύσκεψη, δήλωσε πως θα ικανοποιήσει τα οκτώ από τα δέκα θεσμικά αιτήματα των αγροτών, που σχετίζονται με τις καλλιέργειες αμυγδάλου και ελιάς.



Πάντως, όπως σημείωσε ο κ. Παπαμερής, συνεχίζουν να στηρίζουν τους αγώνες των υπόλοιπων αγροτών. Όπως επεσήμανε, η δική τους διαφοροποίηση έγκειται στο γεγονός ότι πρέπει να επιστρέψουν στις δουλειές τους, ώστε να προλάβουν το κλάδεμα της αμυγδαλιάς, διότι σε διαφορετική περίπτωση, θα καταστραφεί η σοδειά τους.

Στον αντίποδα, έπειτα και από τη χθεσινή σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε στη Χρυσούπολη, οι αγρότες αποφάσισαν να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους και να κρατήσουν κλειστή την Εγνατία οδό. Ωστόσο, ανοιχτή παραμένει η παλιά εθνική οδός Καβάλας - Ξάνθης.

Εξάλλου, οι αγρότες της Ξάνθης αποφάσισαν να διατηρήσουν τα μπλόκα στη γέφυρα του Νέστου, κλείνοντας το δρόμο, επί δυο ώρες κάθε μέρα.


http://troktiko.blogspot.com/2010/01/blog-post_3554.html


date Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2010

0 χωριατάκια to “Αποχώρησαν οι αγρότες από το μπλόκο του Στρυμόνα”

Leave a Reply:

AddThis

Bookmark and Share