Μετά από 7 μέρες αγώνα στο μπλόκο των Βρασνών, το σωματείο των δασεργατών πέτυχε να γίνει συνάντηση με το αρμόδιο υπουργείο και την υπόσχεση ότι σήμερα Πέμπτη 28.01.2010 συνεδριάσε η αρμόδια επιτροπή και θα απελευθερώσει το ποσό πληρωμής των δασεργατών για τα έργα της Αττικής, το καλοκαίρι του 2009.

Η επιτυχία αυτή είναι αποτέλεσμα της ίδρυσης και της δράσης του σωματείου, της ενωμένης και αποφασιστικής αντίδρασης όλων των δασεργατών και των συνεταιρισμών που συμπαραστάθηκαν στον αγώνα αυτό.

Αγώνας που συκοφαντήθηκε από εκείνους που θέλουν τους δασεργάτες διασπασμένους για να περνούν τα σχέδια τους.

Διδαγμένοι από τον αγώνα των τελευταίων ημερών δεν αφήνουμε να διασπαστεί το σωματείο. Μεγαλώνουμε, δυναμώνουμε το σωματείο. Ζητάμε την ενίσχυση των συνεταιρισμών.

Γιατί την ώρα που ο άμεσος κίνδυνος είναι να μπούνε στη δουλειά του δάσους οι εργολάβοι – όπως και σε τόσες άλλες δουλειές – μόνο η ενωμένη απάντηση των δασεργατών μπορεί να τους σταματήσει.

Μόνο η σχεδιασμένη – συντονισμένη δράση όλων των συνεταιρισμών και όχι ο ανταγωνισμός μπορεί να τους σταματήσει.

Ένας τέτοιος ενωμένος αγώνας μπορεί να σταματήσει την ιδιωτικοποίηση των δασών που θα αρχίσει από τους εργολάβους στη δικιά μας εργασία.

Δεν θα ανεχτούμε πια κανένα δασαρχείο να βγάζει σε δημοπρασία έργο καθαρισμού – αναδάσωσης – αντιπλημμυρικών έργων δασών για να ανοίξει ο δρόμος για τους εργολάβους.

Απαιτούμε ανάθεση των εργασιών αποκλειστικά στους δασικούς συνεταιρισμούς.

Αναστέλλουμε την κινητοποίησή μας και περιμένουμε από την Κυβέρνηση και το Υπουργείο Περιβάλλοντος:

Να τηρήσουν την υπόσχεσή τους για άμεση πληρωμή των δεδουλευμένων μας.
Τη νέα συνάντηση μετά από ένα μήνα, για να συζητήσουμε τα θεσμικά μας αιτήματα, που συνδέονται με τη συνέχιση της δουλειάς μας.
Χαιρετίζουμε την συμπαράσταση των Συναδέλφων μας Δασεργατών της Ηπείρου, της Πέλλας, της Καβάλας και άλλων περιοχών. Των Βουλευτών Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής. Του Νομάρχη κ. Ψωμιάδη Παναγιώτη. Το Σωματείο Οικοδόμων Σταυρού, τον Σύλλογο Επαγγελματιών Σταυρού, όλους τους φορείς του τόπου μας, όλους τους κατοίκους της περιοχής.

Είμαστε λοιπόν σε ετοιμότητα μέχρι την ικανοποίηση των αιτημάτων μας. Καλούμε όλους τους συναδέλφους στην Πανελλαδική Πανεργατική απεργία στις 10 Φλεβάρη και στη συγκέντρωση της Θεσσαλονίκης στο άγαλμα του Βενιζέλου.


http://taxalia.blogspot.com/2010/01/blog-post_3864.html


date Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2010

0 χωριατάκια to “Οι δασεργάτες συνεχίζουν τον αγώνα τους”

Leave a Reply:

AddThis

Bookmark and Share