Την αντίθεση στις φημολογούμενες αλλαγές στον αυτοδιοικητικό χάρτη της Ελλάδας εξέφρασαν οι δήμαρχοι της Θεσσαλονίκης σε σημερινή εκδήλωση της ΤΕΔΚ.

Ακόμα και δήμαρχοι που πρόσκεινται στο ΠΑΣΟΚ, όπως ο δήμαρχος Συκεών Σίμος Δανιηλίδης επιβεβαίωσε έμμεσα ότι υπάρχει η πληροφορία για σχέδια, ώστε ο Νομός Θεσσαλονίκης να αποτελέσει από μόνος του μία ξεχωριστή Περιφέρεια.

Ο ίδιος είπε ότι κάτι τέτοιο θα ήταν λάθος και αντί αυτού πρότεινε την ύπαρξη Δήμου στα όρια του σημερινού Νομού, ενώ τάχθηκε υπέρ του μοντέλου των λιγότερων Περιφερειών. Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης και πρόεδρος της ΤΕΔΚ Β.Παπαγεωργόπουλος είπε ότι «με μυστικοπάθεια, χωρίς χρήματα, χωρίς ουσιαστική μεταβίβαση αρμοδιοτήτων στους ΟΤΑ κι έναν μητροπολιτικό Δήμο δευτέρου βαθμού και όχι πρώτου, όπως ήταν η θέληση της αυτοδιοικητικής οικογένειας, δεν έχω την αίσθηση ότι η διοικητική μεταρρύθμιση μπορεί να πετύχει».

Ο Π.Ψωμιάδης από την πλευρά του ανέφερε ότι το όλο σχέδιο “στήνεται” στη Θεσσαλονίκη και στην Κεντρική Μακεδονία για να “χτυπηθεί ο ίδιος”.


http://www.newsblog.gr/?p=30768


date Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2010

0 χωριατάκια to “Τί αλλάζει στον νομό Θεσσαλονίκης?”

Leave a Reply:

AddThis

Bookmark and Share