Φουντώνει το θέμα των αγροτών καθώς οι αγρότες δεν κάνουν πίσω στα μπλόκα, αρνούνται να συμμετάσχουν σε διαβούλευση και συγκαλείται ατύπως το υπουργικό συμβούλιο. Η Ελλάδα είναι κομένη στη μέση ενώ η ΝΔ τίθεται υπέρ των κινητοποιήσεων αλλά κατά του κλεισίματος των δρόμων.

Οι αγρότες ετοιμάζονται να κλείσουν τις παρακαμπτήριους στα Τέμπη, έχει κλείσει ο μεθοριακός σταθμός του Προμαχώνα και οι βούλγαροι ζητούν την παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Επίσης μπλόκα έχουν στηθεί στον κόμβο Κερδυλλίων στις Σέρρες, στον κόμβο της Νίκαιας στη Λάρισα, αλλά και στους κόμβους Αμφίπολης και Χρυσούπολης στην Καβάλα. Σήμερα η απόφαση για το κλείσιμο ή όχι των διοδίων των Μαλγάρων.

Στο χορό των κινητοποιήσεων μπαίνουν και οι γαλάζιοι αγροτοσυνδικαλιστές της Θεσσαλίας, που προανήγγειλαν ότι θα αποκλείσουν τις δυο παρακαμπτηρίους από τη διάβαση των Τεμπών. Αγρότες από το Βόλο θα κινηθούν στις Μικροθήβες.

.... ...

Ενισχύεται με επιπλέον αγροτικά μηχανήματα και τρακτέρ το μπλόκο των αγροτών στον Προμαχώνα Σερρών. Όπως ανέφερε ο πρόεδρος των Αδέσμευτων Αγροτών Νιγρίτας, Στέργιος Λίτος, οι παραγωγοί δυσανασχέτησαν με όσα δήλωσε χτες η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κατερίνα Μπατζελή και αποφάσισαν να εντατικοποιήσουν τις κινητοποιήσεις τους.
Η συνοριακή διέλευση στο μεθοριακό σταθμό του Προμαχώνα παραμένει κλειστή για τρίτη συνεχόμενη μέρα. Ήδη, υπάρχουν ουρές χιλιομέτρων από σταθμευμένα ΙΧ αυτοκίνητα και νταλίκες και από τις δύο πλευρές των συνόρων, ενώ από το πρωί χιονίζει στον Προμαχώνα και σημειώνεται πτώση θερμοκρασίας.

Την απόφασή τους να εντατικοποιήσουν τις κινητοποιήσεις τους στον κόμβο Κερδυλλίων της Εγνατίας Οδού Σερρών -Καβάλας, πήραν, μετά από σύσκεψη του συντονιστικού τους οργάνου, οι αγρότες της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών του νομού. Έτσι από τη 01.00 το μεσημέρι μέχρι και τις 05.00 το απόγευμα, πέραν της Εγνατίαs Οδού οι αγρότες θα κλείσουν και την παλιά Εθνική Οδό Σερρών – Καβάλας, όλους τους παράπλευρους δρόμους καθώς και όλα τα αγροτικά οδικά δίκτυα. Στη δύναμη των αγροτών προστέθηκαν επιπλέον τρακτέρ από αγρότες της γύρω περιοχής.

Ανοικτή από τις 12.00 το μεσημέρι είναι εθνική οδός Σερρών – Θεσσαλονίκης, στο ύψος του μπλόκου του Στρυμονικού, όπου έκλεισε για μιάμιση ώρα περίπου συμβολικά. Η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται κανονικά, ώστε να διεξαχθεί ο ποδοσφαιρικός αγώνας Πανσερραϊκού – ΠΑΟΚ.

Κλειστός από δασεργάτες είναι και ο κόμβος φαναριών Βρασνών – Ασπροβάλτας.
Η Τροχαία συστήνει σε όσους πρόκειται να ταξιδέψουν, να ενημερώνονται από τις κατά τόπους αστυνομικές αρχές προτού ξεκινήσουν. Σε κάθε δρόμο, τόσο στην Εγνατία όσο και στο παλιό οδικό δίκτυο, δυνάμεις της αστυνομίας ενημερώνουν τους οδηγούς για τους δρόμους, που είναι ανοιχτοί ή κλειστοί και δίνουν οδηγίες για την εκτροπή της κυκλοφορίας.

... ...

http://www.apogevmatini.gr/?p=60501

*Ευχαριστούμε πολύ φίλο του blog για τις φωτογραφίες από το μπλόκο αγροτών στα Κερδύλια.


date Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2010

7 χωριατάκια to “Δεν τα βρίσκουν κυβέρνηση - αγρότες”

  1. Village's News
    20 Ιανουαρίου 2010 στις 8:09 μ.μ.

    Ειλικρινά αναρωτιόμαστε αν σε μια χώρα που παραπέει και κάνει μια προσπάθεια για να ορθοποδήσει, αν σε μια κοινωνία που μαστίζεται από την ανεργία και τα προβλήματα, αν σε μια Βόρεια Ελλάδα που αργοσβήνει, είναι τόσο σημαντικά ΜΟΝΟ τα προβλήματα των αγροτών και τους δίνετε το δικαίωμα να κλείνουν τους δρόμους και τα τελωνεία. Ποιός θα πληρώσει τους εργαζόμενους στις εξαγωγικές εταιρείες της Μακεδονίας που κλείνουν με γοργούς ρυθμούς? Ποιός θα πληρώσει το πρόστιμο στην Βουλγαρία όταν η Ελλάδα δεν έχει λεφτά να καλύψει τις βασικές της ανάγκες? Ποιός θα λογοδοτήσει στον κόσμο που ταλαιπωρείται για την μετακίνησή του? Ποιός λογοδοτεί για το ατύχημα με το λεωφορείο που πήγε από παράδρομο και αναποδογύρισε?

    Αυτοί οι αγρότες που ανοίγουν τον δρόμο για να γίνει ο πολύ σημαντικός αγώνας Πανσερραικού - ΠΑΟΚ?

    Μας μοιάζει τουλάχιστον γελοίο όλο αυτό το θέταρο του παραλόγου. Ποιές πολιτικές επιδιώξεις μπορεί να είναι πάνω από την προσπάθεια να συνέλθει η Ελλάδα από την κρίση και ποιό πολιτικό κόμμα μπορεί να στηρίζει μια τέτοια κίνηση?

  1. ΗΡΑΚΛΕΙΤΟΣ
    20 Ιανουαρίου 2010 στις 11:44 μ.μ.

    ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Η ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΚΚΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΙΟΝΙΑ ΤΟΥΣ.ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΝΤΑΣΕΙΣ ΑΠΕΡΓΕΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΝΤΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΗ ΟΠΩΣ ΛΕΝΕ.ΤΑ ΙΔΙΑ ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΠΕΝΗΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΚΡΑ ΔΕΞΙΑ.Ο ΛΑΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΛΗΘΑΡΓΟ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ.

  1. Ανώνυμος
    21 Ιανουαρίου 2010 στις 12:35 π.μ.

    ante bre karagkiozi gia ola auta ftaiei to kke.ti les bre?esi prepei mallon na ksipniseis apo to li8argo poy briskesai.kanenas kompleksikos eisai pou nomizeis oti eisai kai astos.


    des to to 8ema taksika kai meta 8a katalabeis.aman pia.des te re ti psifizetai prota kai meta miliste.

  1. Ανώνυμος
    21 Ιανουαρίου 2010 στις 2:38 μ.μ.

    Δίκιο έχει ο παραπάνω. Το ΚΚΕ φταίει και γενικά η ελληνική αριστερά. Από τον εμφύλιο για να μην πώ και πιο νωρίς, η ελληνική αριστερά έχει μόνιμο σκοτείνό ρόλο στην ιστορία. Αντίθετη συνέχεια με το καλό του τόπου, με τους εθνικούς στόχους και με το βλέμμα στραμμένο διαρκώς στην Ρωσία. Το μοναδικό αριστερό κόμα στην Ευρώπη που υποστηρίζει και ζει με την φιλοσοφία της Σοβιετικής Ένωσης μισέλληνα Στάλιν

  1. καιρος γαρ εγγυης
    21 Ιανουαρίου 2010 στις 2:47 μ.μ.

    τι κοινό έχει το ΚΚΕ και η Τουρκία?
    Εχουν και οι δυό τους μεγάλο ποινίκο μητρώο.
    αυτό ήταν αστειάκι για να γελάσουμε λιγο!
    λοιπόν μάγκες όπως αναφέρανε και πιο πάνω το ΚΚΕ και γενικά η αριστερά έχουν απότερο σκοπό τα διαλύσουν οτι δήποτε όρθιο!
    ολή μου την ζωή τα ίδια λόγια από το λείψανο του ΚΚΕ την ρουφιάνα την παπαρήγα!
    πάντα θέλουν τις εντάσεις και οχι ενα συμαζεμένο Ελληνικό κράτος!

  1. paok mia zwi
    23 Ιανουαρίου 2010 στις 8:46 μ.μ.

    diavazw to post sas kai exw ginei exw frenwn. o paok opws kai o agwnas twn agotwn einai idees mias zwis. opoios peirazei tin omada mas exei na kanei mazi mas. xypniste aderfia!

  1. Ανώνυμος
    24 Ιανουαρίου 2010 στις 2:03 μ.μ.

    file paoktsi pali xalasmena pires?

Leave a Reply:

AddThis

Bookmark and Share