Κάθε φορά που ο «Αχόρταγος» επισκέπτεται την γειτονιά μου νιώθω ξαφνικά πρωταγωνιστής σε ασπρόμαυρη ελληνική ταινία και περιμένω από κάποιο μπαλκόνι ή κάποια γωνία η Βασιλειάδου και η Σαπφώ Νοταρά.
Δεν ξέρω αν σε κάποιους αρέσει αυτή η κατάσταση επειδή τους θυμίζει τα νιάτα τους ή επειδή λόγω αυτών που έζησαν το θεωρούν εξέλιξη αλλά δεν είναι. Οι βόθροι έχουν αποτελέσει μεγάλο πρόβλημα και για την περιοχή μας. Ειδικά όταν μιλάμε για απορροφητικούς βόθρους που μολύνουν σε μεγάλο βαθμό το περιβάλλον γενικά και τους υπόγειους υδροφόρους ειδικά.
Έχουμε ακούσει πολλές φορές πια να αναφέρονται οι διάφοροι πολιτικοί του τόπου σε αυτό το ζήτημα και στην κατασκευή βιολογικού καθαρισμού. Όπως και πολλά άλλα παραμένει μια υπόσχεση προς τους κατοίκους της περιοχής.
Όλοι μας έχουμε ζήσει να μας επισκέπτεται ο «αχόρταγός» και μετά από λίγο να μας επισκέπτονται και οι μυρωδιές που αναβλύζουν από τους βόθρους. Μαζί με εμας όμως που κατοικούμαι στο μέρος αυτό τις μυρωδιές αυτές και την φασαρία απολαμβάνουν και οι τουρίστες που επισκέπτονται τη περιοχή. Αυτοί οι άνθρωποι πληρώνουν κάποια χρήματα για να περάσουν καλά και σε καλές συνθήκες, όχι για να αδειάζουν τους βόθρους της γειτονίας μέσα στα μούτρα τους, κάποιες φορές ακόμα και το μεσημέρι την ώρα που τρώνε και τρώμε.
Η έλλειψη υπονόμων και η «περίεργη» οικιστική ανάπτυξη διογκώνουν και το πρόβλημα των πλημμύρων μετά από έντονες βροχοπτώσεις.
Όσο περνάνε τα χρόνια, σύμφωνα με μελέτες του Αριστοτελείου (http://library.tee.gr/digital/m2045/m2045_stoimenidis.pdf), η περιοχή μολύνετε συνεχώς και θα οδηγηθεί σε έλλειψη πόσιμου νερού με πολύ άσχημα αποτελέσματα για την γεωργία, την αλιεία και τον τουρισμό.
...

date Τετάρτη 19 Αυγούστου 2009

5 χωριατάκια to “Ο φίλος μας ο "Αχόρταγος"”

  1. KGB
    19 Αυγούστου 2009 στις 4:22 μ.μ.

    ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΛΛΑ ΘΑ ΣΕ ΞΑΝΑΜΑΝΑΤΡΟΜΑΞΩ...
    100% ΣΥΜΦΩΝΩ ΣΕ ΟΤΙ ΓΡΑΦΕΙΣ.
    ΚΑΘΕΤΑΙ Ο ΑΛΛΟΣ ΣΤΙΣ ΤΑΒΕΡΝΕΣ ΜΑΣ ΝΑ ΦΑΕΙ ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΠΟΥ ΤΟΥ ΡΧΕΤΑΙ Η ΨΑΡΟΥΚΛΑ ΜΕ ΤΑ ΣΥΝΑΦΗ ΓΙΑ ΝΑ ΦΑΕΙ ΤΣΟΥΠ ΠΕΤΙΕΤΑΙ ΚΑΙ Η "ΣΚΑΤΟΜΑΖΩΧΤΡΑ" ΝΑ ΞΕΣΚΑΤΙΣΕΙ ΤΟΝ ΓΕΙΤΟΝΑ ΠΟΥ ΓΕΜΙΣΕ ΚΑΙ ΗΔΗ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΕΡΕΣ ΞΕΧΕΙΛΙΖΕΙ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ.
    ΚΛΑΣΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣ...
    ΤΟ ΠΩΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝΕ ΞΕΦΩΝΙΣΕΙ ΔΙΕΘΝΩΣ ΑΚΟΜΑ ΕΙΝΑΙ ΘΑΥΜΑ...
    ΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΤΕ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΥΠΟΔΕΧΕΣΑΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΚΟΣΜΟΥ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΦΕΥΓΟΝΤΑΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΒΟΘΡΙΛΑ ??? ΘΑ ΜΑΣ ΣΤΕΙΛΟΥΝ ΛΕΤΕ ΚΙ ΑΛΛΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΟΣΟΙ ΤΗΝ ΑΠΕΛΑΥΣΑΝ?
    ΕΓΩ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΑ ΠΑΝΤΩΣ...
    ΕΧΩ ΠΑΕΙ ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΜΕΡΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΞΑΝΑΔΑ ΠΟΥΘΕΝΑ.
    ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΟΠΟΥ ΠΗΓΑ ΕΙΧΕ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΔΑ ΤΕΤΟΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΛΛΟΥ.
    ΙΣΩΣ ΣΕ ΑΛΛΑ ΜΕΡΗ ΝΑ ΔΙΕΥΘΕΤΗΤΑΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΑΠΟΚΟΜΙΔΗΣ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΟΥΤΟΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΕ ΩΡΕΣ ΑΙΧΜΗΣ ΑΛΛΑ ΤΕΤΟΙΑ "ΒΡΩΜΙΛΑ" ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΕ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΔΕΝ ΣΥΝΑΝΤΑΣ Π Ο Υ Θ Ε Ν Α.

  1. Village's News
    20 Αυγούστου 2009 στις 11:48 π.μ.

    πραγματικά κι εγλω δεν μπορώ να καταλάβω πως γίνετε να μην το έχω δει πουθενά αλλού εκτός από τον Σταυρό.
    Επειδή οι οικογένειες μας τα καλοκαίρια τρώνε στο μπαλκόνι το ζούμε κάθε καλοκαίρι πολύ έντονα. Στην απέναντι οικοδομή μάλλον ο βόθρος τους είναι μικρός (δεν θέλω να σκεφτώ κάτι άλλο) και τον αδειάζουν πολύ συχνά. Σκέψου λοιπόν να έχεις στρώσει το τραπέζι, να έχεις κάτσει και ενώ απολαμβάνεις το φαγητό σου να σου έρχεται εκείνη η υπέροχη ευωδιά. Είναι θέμα βιοτικού επιπέδου κι όχι αισθητικής αντίληψης. Αυτό πρέπει να καταλάβει ο δήμαρχος και ο κάθε δημαρχος

  1. ck
    20 Αυγούστου 2009 στις 12:16 μ.μ.

    ...σε σημείο μάλιστα, που όταν βρεθούμε σε κάποιο άλλο μέρος και κάποιος αεριστεί, να πάρουμε βαθιά αναπνοή και γεμάτοι νοσταλγία να αναφωνήσουμε : μμμμμμμμμ μύρισε Σταυρός!!!!! Την έχουμε αγαπήσει αυτή την μυρωδιά σε λίγο θα αρχίσουμε να την πουλάμε και σε βαζάκια στους τουρίστες για να κουβαλάνε τις καλοκαιρινές αναμνήσεις μαζί τους ....ck

  1. Nikos
    20 Αυγούστου 2009 στις 12:24 μ.μ.

    Egw eida pali kai to allo!! 7 h wra to prwi adeiaze o allos sto ksenodoxeio tou to bothro tou exontas ksesikosei olous tous touristes pou filoxenouse sto ksenodoxeio tou alla kai aftous pou itan sta ksenodoxeia trigyrw tou!! Einai dynatos me tetoies malakies na kerdisoume tourismo!! Exei paei pote kanenas apo olous aftous pou ta kanoun afta,diakopes kai ton exoun ksipnisei sto ksenodoxeio pou menei epeidh adeiazei ap'eksw o "axortagos"?? Ama tous to ekanan afto tha eixan na lene ta xeirotera se olous,alla an ginontai sto stavro den peirazei mwre!!!

  1. KGB
    21 Αυγούστου 2009 στις 4:09 μ.μ.

    ΚΑΛΗΣΠΕΡΕΣ
    ΛΟΙΠΟΝ ΑΠΟΨΗ-ΠΡΟΤΑΣΗ:
    ΕΠΕΙΔΗ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΙ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΑΡΙΣΤΑ ΤΟ ΣΟΒΑΡΟ ΑΥΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΑΛΑΙΠΩΡΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟΝ ΑΝΩ ΚΑΙ ΚΑΤΩ ΣΤΑΥΡΟ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΙΝΗΘΟΥΝ ΔΡΑΣΤΙΚΑ ΠΡΟΣ ΚΑΘΕ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΟΣΠΑΘΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΥΣΗ ΤΟΥ.
    ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΟΛΩΣ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΜΕ ΑΝΑΛΟΓΕΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΤΡΟΠΑΡΑΔΟΤΟ ΠΛΕΟΝ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΟΔΩΝ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΜΙΚΡΟΤΕΡΗΣ ΒΑΡΥΝΟΥΣΑΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΘΑ ΕΧΕΙ ΣΑΝ ΠΡΩΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΝ ΔΙΑΔΟΣΗ ΕΝΟΣ ΤΕΤΟΙΟΥ ΣΟΒΑΡΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΟΡΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΜΕΓΑΛΟΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΕΙΧΑΝ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙ.
    ΑΚΟΜΑ ΠΙΕΣΕΙΣ ΣΤΑ ΑΝΑΛΟΓΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ ΓΙΑ ΕΥΡΕΣΗ ΧΡΗΜΑΤΩΝ "ΑΜΕΣΑ" ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΓΓΡΑΦΩΣ ΜΕ ΑΝΑΛΟΓΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΟΥ ΝΑ ΤΟΥΣ ΘΕΤΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΠΡΟ ΤΩΝ ΕΥΘΥΝΩΝ ΤΟΥΣ ΣΕ ΜΙΑ "ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ" ΠΛΕΟΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΜΕ ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΣΤΡΥΜΟΝΙΚΟΥ ΚΟΛΠΟΥ.
    ΝΑ ΔΕΣΜΕΥΤΟΥΝ ΜΕ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ Β΄ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΥΡΙΖΟΥΜΕ ΟΠΟΙΟΥΣ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ...
    ΟΛΑ ΕΓΓΡΑΦΩΣ ΚΑΙ ΜΕ ΑΠΑΙΤΗΣΗ "ΑΜΕΣΕΣ" ΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙ ΑΠ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ-ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ ΝΟΜΑΡΧΙΕΣ ΚΤΛ.
    ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΑΠΟ ΔΗΜΟΤΕΣ ΚΑΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΡΕΝΤΙΝΑΣ ΝΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΘΕΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΛΟΓΙΑ ΛΛΛΑ ΝΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΔΙΠΛΑ ΤΗΣ.
    ΝΑ ΤΟ ΤΟΝΙΣΤΕΙ ΟΤΙ ΣΥΝΤΡΕΧΟΥΝ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΛΟΓΟΥΣ ΥΓΕΙΑΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΛΟΓΟΙ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Ή ΑΝΑΛΟΓΗΣ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΛΗ ΑΥΤΗ ΑΣΧΗΜΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ.

    ΠΟΛΛΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΘΕΛΟΥΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΑΠΟ ΠΟΛΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΓΙ ΑΥΤΟ ΕΚΛΕΞΑΜΕ ΑΛΛΑ ΟΤΑΝ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΩΡΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΡΕΞΟΥΝ ΤΟ ΓΥΡΝΑΝΕ ΣΤΟ ΟΤΙ ΠΑΝΤΑ ΛΕΙΠΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΥΠΟΓΡΑΦΗ Ή ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΛΕΦΤΑ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΟΛΟ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ ΤΟΥ ΚΩΛΟΥ ΤΟΛΜΩ ΝΑ ΠΩ.
    ΠΡΩΣΟΠΙΚΗ ΜΟΥ ΑΠΟΨΗ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΟΠΟΙΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ ΟΠΟΙΑΣΔΗΠΟΤΕ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΛΕΟΝ "ΦΛΕΓΟΝ" ΓΙΑ ΤΑ ΧΩΡΙΑ ΜΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΑΠΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΑ "ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ" ΤΟΥ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΛΛΙΩΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΞΙΟΙ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΜΑΣ.
    ΑΝ ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΩΣ ΣΗΜΕΡΑ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΟΡΓΑΝΟΝΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΝΕΡΟ ΑΠΛΑ ΝΑ "ΠΟΡΕΥΟΥΝ" ΕΩΣ ΝΑ ΞΑΝΑΥΠΟΣΧΕΘΟΥΝ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 4 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΝΕΡΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΒΡΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥΣ ΜΕ ΜΕΓΑΥΤΕΡΕΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ.

    Υ.Γ: ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΕΞΗΓΗΘΩ ΚΙΟΛΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΜΟΥ ΑΣ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΩΣ ΣΗΜΕΡΑ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΘΕΣΕΙΣ ΣΤΟ ΟΛΟ ΖΗΤΗΜΑ-ΟΛΟΙ ΜΑ ΟΛΟΙ-ΑΛΛΑ ΜΗΔΕΝ ΕΙΣ ΤΟ ΠΗΛΙΚΟ.
    ΕΓΩ ΘΑ ΞΑΝΑΨΗΦΙΣΩ ΠΑΝΤΩΣ ΜΕ ΚΥΡΙΟ ΓΝΩΜΟΝΑ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΟΥΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΟΛΟ ΘΕΜΑ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΑΦΥΠΝΙΣΩ ΚΑΜΙΑ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ..ΕΣΕΙΣ ???

Leave a Reply:

AddThis

Bookmark and Share