Το αμφιθέατρο του Σταυρού υπάρχει εκεί αρκετά χρόνια και σε παλιότερες εποχές υπήρξε χώρος που παίξαμε, χώρος που περάσαμε καλά παρακολουθώντας κάποια παράσταση, χώρος που κρυφτήκαμε, που αγαπήσαμε που ζήσαμε. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι ο χώρος αυτό είναι όμορφός ή απόλυτα λειτουργικός.

Σίγουρα ο Σταυρός έχει κι άλλα προβλήματα που πρέπει να λύσει. Ο πολιτισμός όμως είναι και αυτός σημαντικός για την ευημερία μιας κοινωνίας. Ένα αμφιθέατρο τόσο μικρό που όταν χρειαστεί είναι ανεπαρκές, φτιαγμένο από τσιμέντο και σιδερένια κάγκελα ανάμεσα σε δέντρα πολλών χρόνων, λουλούδια και πράσινο είναι τουλάχιστον άσχημο από αισθητικής απόψεως, μη λειτουργικό πέρα από παραστάσεις του καραγκιόζη και με κάγκελα που ίσως να τοποθετήθηκαν για να αυξήσουν την ασφάλεια αλλά μπορεί να αποτελέσουν πηγή επικινδυνότητας.

Οι φωτογραφίες δικές μας, τα σχόλια δικά σας.


date Τετάρτη 12 Αυγούστου 2009

7 χωριατάκια to “Δεσμεύεται η τέχνη?”

  1. KGB
    12 Αυγούστου 2009 στις 8:38 μ.μ.

    ΝΑ ΤΟ ΓΚΡΕΜΙΣΟΥΜΕ ΟΛΟ ΑΠ ΤΑ ΘΕΜΕΛΙΑ
    ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΝΕΟ.
    ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΑ ΚΑΓΚΕΛΑ ΠΟΥ "ΔΕΣΜΕΥΟΥΝ ΤΗΝ ΤΕΧΝΗ"
    ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟ ΞΥΛΙΝΟ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ.
    ΝΑ ΚΡΕΜΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ ΓΙΡΛΑΝΤΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΠΕΙΡΟΥΜΕ ΟΛΟΓΥΡΑ ΣΥΚΙΕΣ ΚΑΙ ΜΟΥΣΜΟΥΛΙΕΣ.
    ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝΕ ΠΕΡΙΜΕΤΡΙΚΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ.
    ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΚΑΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΕΚΤΕΛΕΣΟΥΜΕ ΑΝ ΔΕΝ ΜΑΤΑΝΟΗΣΕΙ ΟΠΟΙΟΝ ΤΟ ΕΣΤΗΣΕ.
    ΝΑ ΣΕ ΚΑΝΟΥΜΕ ΔΗΜΑΡΧΟ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΣ ΚΑΝΑ ΑΙΩΝΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΟ ΦΩΣ.
    ΕΧΩ ΣΚΕΦΤΕΙ ΚΙ ΑΛΛΑ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΑΛΛΑ ΒΑΡΙΕΜΑΙ ΝΑ ΓΡΑΦΩ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΑΠΟ ΠΙΣΩ ΜΟΥ ΕΔΩ ΣΤΟ ΝΕΤ ΓΕΛΑΝΕ ΚΑΙ ΜΠΕΡΔΕΥΩ ΤΟ ΠΩΣ ΓΡΑΦΩ ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑ
    ΣΟΡΡΥ ΡΕ ΦΙΛΕ ΑΛΛΑ ΒΓΑΖΕΙΣ ΠΟΛΥ ΓΕΛΙΟ..

    Υ.Γ: ΚΑΜΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΥ ΚΑΤΟΥΡΗΣΕ ΧΤΕΣ ΒΡΑΔΥ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΧΟΥΜΕ Η ΤΣΑΜΠΑ ΣΕ ΕΠΙΣΚΕΠΤΟΜΑΣΤ Ε ???

  1. Villages News
    12 Αυγούστου 2009 στις 9:34 μ.μ.

    Αγαπητέ KGB

    χαίρομαστε ιδιαιτέρως που δεν μπορούμε εμείς να πάμε για κατούρημα χωρίς να δικο σου σχόλιο. Δεν χαιρόμαστε βέβαια που σήμερα από το πρωί δεν έχεις κάνει τίποτε άλλο παρα να σχολιαζείς στο blog.
    Ίσως ένα καλύτερο αμφιθέατρο με πρόγραμμα παραστάσεων να σε έκανε να το επισκφτείς και επιτέλους να ξεκινούσε η προσωπική σου ζωή που μάλον είναι ανύπαρκτη.
    Όσο για τον κόσμο από πίσω σου που γελάει πρέπει να ξέρεις ότι μέχρι τα 5 είναι δικαιολογημένο να έχεις αόραους φίλους. Αν είσαι μεγαλύετερος θα πρέπει να το προσέξεις.

  1. ελπιδα
    13 Αυγούστου 2009 στις 2:41 π.μ.

    Μαλλον καλο θα ηταν να το αλλαξουν ονομασια και να το ονομασουν δρομο-θεατρο. Που το ειδατε ανοιχτο θεατρο πανω σε κεντρικο δρομο? Και αφου ειναι προστατευτικα τα καγκελα γιατι δεν βαζουν και γυρω γυρω να το περιφραξουν ολλο μη τυχον και πεταχτει κανενα παιδι στο δρομο αποτομα? Τι καθομαστε και συζηταμε τωρα? Και φυσικα ειναι λαθος εκει που ειναι. Οταν εγινε πριν εικοσι χρονια και βαλε τοτε μπορει να το εβλεπαν σωστο το μερος αλλα τωρα ομως ειναι?
    Μπροστα πηγαινει ο κοσμος παιδια. ΞΥΠΝΗΣΤΕ και δειτε τα πραγματα αντικειμενικα. Μην βλεπετε γυρω σας φαντασματα και εχθρους. Ολλοι στον ιδιο τοπο ζουμε τον ιδιο ηλιο εχουμε απο πανω μας το ιδιο οξυγονο αναπνεουμε. Και δεν πιστευω οτι ουτε ενας να θελει το κακο του τοπου μας. Ισως να εχουμε διαφορετικη αποψη αλλα ολλοι πιστευω θελλουμε το ιδιο πραγμα. ΝΑ ΠΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ. Γι αυτο ας βλεπουμε τα πραγματα ρεαλιστικα. Το λαθος λαθος και το σωστο σωστο και ας ενωσουμε ολλοι τα θελω μας προς την σωστη κατευθυνση και τοτε ισως να γινει κατι.

  1. Village's News
    13 Αυγούστου 2009 στις 11:45 π.μ.

    Αγαπητή Ελπίδα,


    Θέλουμε να ξέρεις ότι το σχόλιο σου μας χαροποίησε ιδιαιτέρως. Όχι γιατί συμφωνεί μαζί μας αλλά γιατί φαίνεται ότι κι εσύ όπως κι εμείς δεν ενδιαφερόμαστε για εκλογές, ψήφους και πολιτικούς. Αυτό που μας ενδιαφέρει ανεξαρτήτως του τι ψήφισε ή θα ψηφίσει ο κάθε ένας, είναι να πάει μπροστά ο Σταυρός. Να κάνει κάποια κίνηση να μπει στην νέα χιλιετία γιατί σταμάτησε κάποια στιγμή στην δεκαετία του 80 έβαλε βάτες και αρνείται πεισματικά να τις βγάλει.
    Ας συζητήσουμε μεταξύ μας λοιπόν, ας μιλήσουμε, ας βρούμε λύσεις κι ας τις προτείνουμε σε αυτούς που θα έπρεπε να έχουν λύσεις αλλά δεν έχουν και αδυνατούν να βρουν.

  1. Ανώνυμος
    14 Αυγούστου 2009 στις 3:52 μ.μ.

    Επειδή διαβάζω το παρόν μπλογκ εδώ και αρκετές μέρες και παρατηρώ μια συγκεκριμένη συμπεριφορά προκαλώ τον κύριο που υπογράφει ως KGB να μας πει τι του αρέσει στο Δήμο Ρεντίνας αφού τα βρίσκει όλα σουπερ. Επίσης τον προκαλώ να μας αποκαλύψει την δική του ταυτότητα αφού δεν του αρέσει η ανωνυμία των μπλογκερ. Και αν τον χαλάει το συγκεκριμένο ιστολόγιο ας μην το επισκέπτεται. Η κριτική είναι θεμιτή σε κάθε περίπτωση και οι μπλογκερς αυτό το λόγο ύπαρξης έχουν. Στο κάτω κάτω ας φτιάξει και αυτός ένα μπλογκ να τον κρίνουμε στην πράξη! Ή μήπως είναι χλιαρός σα τον κύριο Δήμαρχο του?


    Ένας αγανακτισμένος γείτονας του KGB

  1. ΕΛΠΙΔΑ
    14 Αυγούστου 2009 στις 5:23 μ.μ.

    Συμφωνω με τον ποιο πανω ανωνυμο. Τα λεει πολλα και χλιαρα ο KGB. Ας μας πει τι του αρεσει ετσι απλα και οχι να κανει κακογουστη κριτικη σε ολλους και σε ολλα.Τωρα οσον αφορα τα ονοματα και τα αποκαλυπτηρια εμενα δεν με ενδιαφερουν γιατι στο κατω κατω δεν μπορουν να προσφερουν και τιποτα. Εκτος και αν καποιος ενδιαφερετε για την πολιτικη σκηνη του τοπου οποτε πρεπει να μας το πει. (μακρια απο εμενα παντως τετοια πραγματα).Εγω ξεκαθαριζω οτι μ ενδιαφερει μονο ο τοπος μου. Θλιβομαι βαθια οταν βλεπω ομορους δημους και χωρια να φευγουν με ιλλιγγιωδη ταχυτητα και μεις αντι για γκαζι να βαζουμε οπισθεν.ΝΑΙ ΝΑΙ ΟΠΙΣΘΕΝ. Και λυπαμαι πολυ που το λεω αλλα ετσι ειναι και με ποναει αυτο το πραγμα.Και το χειροτερο απο ολλα σε αυτην την ιστορια ειναι οτι ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΜΕ ΠΙΟ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΟΛΛΟΥΣ. Και δεν εννοω μονο απο τους γειτονες μας αλλα και απο πολλους αλλους.Τωρα γιατι δεν παμε και γιατι δεν κουνιομαστε ειναι μια ιστορια που πιστευω οτι θελει μεγαλη κουβεντα.Ομως μπορουμε ρε παιδια αρκει να το ΠΙΣΤΕΨΟΥΜΕ.Ο τοπος μας το χωριο μας ειναι Π Α Ν Ε Μ Ο Ρ Φ Ο. Ειμαστε ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ να το βοηθησουμε ΠΡΕΠΕΙ να το προσεξουμε αρκετα το αφησαμε στην τυχη του ΜΠΟΡΟΥΜΕ να ξαναπαρουμε τα ηνια αρκει να το πιστεψουμε και αν γινουμε μια πνοη μια γροθια και τοτε ο ΣΤΑΥΡΟΣ θα επιστρεψει στην φυσικη του θεση εκει που πρεπει παντα να ειναι. Στην ΚΟΡΥΦΗ.

  1. Ανώνυμος
    15 Αυγούστου 2009 στις 12:48 π.μ.

    Re KGB den paleyesai...exo diavasei sxedon ola ta sxolia sou kai pragmatika einai xoriatakia...epipedo fenete pos den exeis...an den goustareis kati pragmatika anefere to...einai kalodexoumeno thelo na pisteuo alla kopse tin ironia giati den se pernei geliopoiise...alla piso apo tin anonymia polla legontai... Tora to KGB pou parapempei...as to afisoume kalytera...

    P.S. Grafo kai ego anonyma oxi giati den exo to tharos tis gnomis mou alla gia na deis pos einai na se xonei kapoios sta anonyma...oxi gia kanena allo logo...alla ego an me xosei kapoios tha thelo na xero to pion toy kai ti exei kanei stin zoi tou...gt den mporei na me katigorei kapoios gia diafora pou mporei na einai voutigmenos mesa sta skata...

    Auta...

    villagenews keep blogging

    kai

    KGB keep commenting...

Leave a Reply:

AddThis

Bookmark and Share