Διαβάζαμε παλιότερες αναρτήσεις μας και μας γεννήθηκε η απορία γιατί θα έπρεπε να υπάρχουμε εμείς για να γίνουν κάποια πράγματα.
.
Κάποιες ενέργειες που θα έπρεπε να είναι δεδομένες και σε μια οργανωμένη κοινωνία θα έπρεπε να γίνονται αυτόματα.
.
Την ανάρτηση με τα σκουπίδια έξω από το super market ΖΩΗ σκεφτήκαμε και διαφωνήσαμε πολύ πριν την βάλουμε. Όταν όμως για 3 μέρες τα σκουπίδια όχι μόνο δεν μαζευόταν αλλά αυξανόταν πιστέψαμε ότι έπρεπε να το αναρτήσουμε.
.
Η ευθύνη βαραίνει και τον Δήμο που για αγνώστους σε εμάς λόγους δεν πέρασε ούτε την Παρασκευή ούτε το Σάββατο να μαζέψει τα σκουπίδια αλλά και την διεύθυνση της επιχείρησης η οποία εμπορεύεται τρόφιμα τόσο κοντά σε ένα βουνό σκουπίδια και δεν ενοχλήθηκε.
.
Το ίδιο έγινε και με το κοτέτσι στην ταβέρνα "το λιμάνι", το οποίο γκρεμίστηκε μετά την ανάρτησή μας.
.
Λυπούμαστε που αυτά τα βλέπουμε εμείς κι όχι ο Δήμαρχος που κάνει βόλτες στον Σταυρό και ακούει παράπονα, αλλά και κανένας Δημοτικός σύμβουλος.
.
Δεν ντέπονται όλοι αυτοί που ένα blog κάνει την δουλεία τους και είναι πια εμφανές σε μεγάλο αριθμό ατόμων?
.
Πρέπει εμείς να γράφουμε για τις παράνομες επεκτάσεις Δημοτικών επιχειρήσεων, τα σκουπίδια και τους ακόμα πιο βρωμερούς κάδους σκουπιδιών, για την έλλειψη οράματος των αρχών, για τους παράνομους κατασκηνωτές, για το αποχετευτικό "προβλημα", για τις επιχειρήσεις που αργοπεθαίνουν και γενικά για την γενική έλλειψη σεβασμού για των συντοπίτη μας και τον γείτονά μας με την υποστήριξη των αρχών, για να βρεθεί επιτέλους κάποια λύση?
.
ΕΜΕΙΣ νομίζουμε ότι αυτό είναι ντροπή, ΕΣΕΙΣ?
.
.

date Δευτέρα 31 Αυγούστου 2009

9 χωριατάκια to “ΕΜΕΙΣ νομίζουμε ότι αυτό είναι ντροπή, ΕΣΕΙΣ?”

  1. ck
    31 Αυγούστου 2009 στις 11:52 π.μ.

    Ντροπή:
    αίσθημα Έντονη ανησυχία, δυσφορία και φόβος έκθεσης για ελλείμματα προσωπικότητας, αίσθημα προσωπικής και κοινωνικής ανεπάρκειας, μη ολοκληρωμένος εαυτός. Το αντίθετό της είναι η υπερηφάνεια και αμηχανία (πηγή:selftherapy)

    Σχόλιο δικό μου:
    Νιώθει κανείς το αντίθετο της ντροπής, δηλαδή υπερηφάνεια που είναι μέλος αυτής της μικρής κοινωνίας; Αν ναι, που σίγουρα θα υπάρχει κάποιος, περιμένουμε να ακούσουμε τους λόγους, να τα βάλουμε όλα σε μια ζυγαριά και να δούμε αν έχουμε δίκιο που καυτηριάζουμε τα κακώς κείμενα όχι μόνο των διοικούντων, αλλά και των διοικούμενων αυτού του τόπου. Να δούμε αν φταίνε αυτοί που εκλέγονται ή αυτοί που τους εκλέγουν. Να δούμε μήπως τελικά αδικούμε αυτόν τον τόπο που η φύση από μόνη της τον προίκισε με τα καλύτερα, αλλά εμείς που είναι επιλογή δική μας ή των γονιών μας να είμαστε χρήστες του με περιορισμένους όρους, δεν τον σεβαστήκαμε και ξεχάσαμε πως από εδώ είμαστε περαστικοί. Αν τελικά το αποτέλεσμα των σχολίων και των θεμάτων αυτού του blog είναι να γκρεμίζονται κοτέτσια ανθρώπων που δεν σέβονται τον εαυτό τους και είναι σοβαροφανείς, τότε θα συνεχίσουμε με ακόμη καλύτερη διάθεση. Εμείς θα είμαστε εδώ. Θα περιμένουμε να γελάσουμε με όποιον πίσω από την ανωνυμία του κάνει τον έξυπνο (χαρακτηριστικό του βλάκα: δεν είναι έξυπνος, κάνει τον έξυπνο)αλλά και να σχολιάσουμε ή να πληροφορίσουμε ο καθένας μας από το δικό του μετερίζι, την κάθε σοβαρή πρόταση ή τοποθέτηση...ck

  1. Village's News
    31 Αυγούστου 2009 στις 12:25 μ.μ.

    Θα θέλαμε να σχολιάσουμε κι εμείς εδώ συμπληρωματικά της ανάρτησης μας ότι δεν είμαστε οι Zorro που ήρθαν ξαφνικά κι από το πουθενά για να προστατέψουν τους φτωχούς πλην τίμιους κατοίκους του Σταυρού. Εμείς λέμε την γνώμη μας και την αντίθεσή μας σε καταστάσεις που μας προσβάλουν σαν ανθρώπους. Μπορεί το να μαζέψει ο δήμος τα σκουπίδια ή το να αποσυρθεί ένα κοτέτσι παράνομα φτιαγμένο σε δημοτικό πάρκο να μην είναι τα σοβαρότερα προβλήματα του τόπου. Το γεγονός όμως ότι η φωνή μας μπορεί να κάνει την αλλαγή έστω και από μικρά πράγματα κι ελπίζουμε στην συνέχεια και σε μεγαλύτερα, μας κάνει να θέλουμε να συνεχίσουμε με ακόμα περισσότερο κέφι και αγάπη προς αυτό που κάνουμε και σεβασμό προς όλους εσάς που μας διαβάζετε και σχολιάζετε. Δεν κάνουμε εμείς την αλλαγή αλλά η δική σας φωνή και αφύπνιση.

  1. χωριάτης
    31 Αυγούστου 2009 στις 4:47 μ.μ.

    Ξεχνάτε όμως κάτι βασικό:
    Πως για να αλλάξουν τα πράγματα πρέπει πρώτα να αλλάξουν τα πρόσωπα! Δεν το βλέπω όμως.....

  1. Ανώνυμος
    31 Αυγούστου 2009 στις 11:14 μ.μ.

    Είμαστε ένας λαός σε παρακμή επομένως όσα πρόσωπα και να αλλάξουν σε όποια θέση, πάλι ιδιοι θα είμαστε και πάλι τα ίδια θα γίνονται. Το μέτρο και η καλαισθησία χάθηκαν από τον έλληνα .

  1. Village's News
    1 Σεπτεμβρίου 2009 στις 12:33 π.μ.

    Εμείς δεν θέλουμε να το πιστέψουμε αυτό και δεν παραδινόμαστε τόσο εύκολα. Σίγουρα τα πράγματα δεν είναι καλά αλλά πάντα ελπίζουμε...
    Ο Σταυρός είναι ένα όμορφο μέρος με πολλές δυνατότητες και χάνει τον τουρισμό του το καλοκαίρι και την νεολαία του τον χειμώνα γιατί δεν έχει εδώ και πολλά χρόνια ηγεσία. Οι νέοι του χωριού σπουδάζουν και μπορούν σίγουρα να βοηθήσουν με νέες ιδέες και γνώσεις.

  1. STAZI
    1 Σεπτεμβρίου 2009 στις 2:57 μ.μ.

    ΑΝΩΝΥΜΕ ΤΩΝ 11,14 Ο ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΜΑΔΥΤΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ?

  1. Village's News
    1 Σεπτεμβρίου 2009 στις 4:22 μ.μ.

    Αγαπητέ Στάζι πιστεύουμε ότι ο ανώνυμος 11.14 μιλάει γενικά για τους Έλληνες και την σχέση που έχουμε με το μέτρο και την καλαισθησία και δεν αμφισβητεί την ελληνικότητα των κατοίκων των 2 δήμων

  1. STAZI
    1 Σεπτεμβρίου 2009 στις 10:07 μ.μ.

    village μαλλον δεν επιασες το πνευμα που ειχε η γραφη μου.

  1. Ανώνυμος
    2 Σεπτεμβρίου 2009 στις 11:25 π.μ.

    Μάλον στον δήμο Ρεντίνας είναι περισσότερο Ελληνες από τον δήμο Αγ. Γεωργίου γιατί σίγουρα δεν έχουν ιδέα από καλαισθησία και το μετρο έχει χαθει εδώ και χρόνια

Leave a Reply:

AddThis

Bookmark and Share