Περνώντας τυχαία με τα πόδια από την γέφυρα που βρίσκεται λίγο πριν τα πλατάνια και περνάει πάνω από το ξεραμένο ρέμα του Σταυρού, δίπλα ακριβώς από την πλατεία, δεν γινόταν να μην προσέξουμε ότι το έδαφος ήταν σπασμένο. Φανταζόμαστε ότι η πέτρα και το τσιμέντο είχαν σπάσει από φυσικά αίτια, πλημμύρες, χιόνι, χρόνος κ.α.

Αυτό που δεν θέλουμε να φανταστούμε και αναρωτιόμαστε είναι αν συνεχίσει αυτό το σπάσιμο στην κοίτη του ρέματος, ποιόν θα παρασύρει στην επόμενη πλημμύρα? Πόσο πιο ανεξέλεγκτα θα είναι τα νερά, ποιος μπορεί να παρασυρθεί και να τραυματιστεί, πόσο περισσότερο θα βρωμίσουν τα νερά της θάλασσας και θα χαλάσει η ακτή από τις ακαθαρσίες του βουνού? Δεν περιμένουμε απαντήσεις στα ερωτήματά μας, περιμένουμε πράξεις και λύσεις στην ζωή μας.

date Δευτέρα 10 Αυγούστου 2009

12 χωριατάκια to “ΜΑΣ ΠΑΡΕΣΥΡΕ ΤΟ ΡΕΜΑ…”

  1. κωστας
    10 Αυγούστου 2009 στις 1:54 μ.μ.

    θα σου προτεινω να πας να περειμενεις σε εναν καδο να περασει η σκουπιδιαρα και μετα να βγαλεις μια φωτογραφια οταν ξαναγεμισει, και να το παιξεις ηρωας.Αν θελεις να κανεις των ανωτερω και οτι για ολα εχεις αποψη και λυσεις μην κρυβεσαι πισω απο ανωνυμες δηθεν μ....... ΙΔΟΥ Η ΡΟΔΟΣ ΙΔΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΠΗΔΗΜΑ

  1. Village's News
    10 Αυγούστου 2009 στις 2:45 μ.μ.

    Αγαπητέ αναγνώστη,

    Αν και ο λόγος σου δεν έχει καμία λογική συνέχεια, εμείς θα προσπαθήσουμε να σου απαντήσουμε.
    Δεν το παίζουμε ήρωες και δεν είναι αυτός ο σκοπός και ο λόγος ύπαρξης μας. Δεν μπορώ να καταλάβω πως συνδύασες τον σκουπιδοτενεκέ με την σπασμένη κοίτη του ρέματος αλλά με ενδιαφέρει ιδιαιτέρως από ψυχολογικής πλευράς η προσέγγιση σου.
    Δεν έχω για όλα άποψη και δεν κάνω τον ανώτερο κανενός. Αν εσύ νιώθεις έτσι τότε το θέμα είναι αντικείμενο ψυχολογικής συζήτησης όχι για το δικό μας blog όμως.

    Όταν σε μερικούς μήνες από τώρα αρχίσουν πάλι οι βροχές και ο κόσμος της περιοχής μαζί με τον δήμαρχο και το δημοτικό συμβούλιο αντί να έχει απτές λύσεις για τα προβλήματα του θεωρούν λύση το να τρέχουν πίσω από τον Νομάρχη Θεσσαλονίκης και όποιον άλλον πολιτικό περάσει για μισή ώρα από την περιοχή, τότε θα θέλαμε να σχολιάσεις και πάλι στο blog και να μας χλευάσεις αν μπορείς.

    Η ανωνυμία που λες ότι μας δίνει την δύναμη να το παίζουμε ήρωες και ανώτεροι σου δίνει και σένα το δικαίωμα να μας χλευάζεις και να μας βρίζεις χωρίς να μπορούμε να σου απαντήσουμε προσωπικά να υποθέτεις ότι υπάρχει ένα άτομο πίσω από αυτά τα λόγια και μάλιστα άντρας. Μήπως κάνεις κάποιο λάθος?

    Όσον αφορά την Ρόδο και το πήδημα, θα θέλαμε να σε πληροφορήσουμε ότι η Ρόδος είναι στα Δωδεκάνησα και εμείς στην Βόρεια Ελλάδα. Μας ενδιαφέρουν λοιπόν τα δικά μας «πηδήματα». Εκείνοι ας τα λύσουν μόνοι τους, δεν μπορούμε να γράφουμε και για αυτούς...

  1. Ανώνυμος
    10 Αυγούστου 2009 στις 4:22 μ.μ.

    vre koyto kala sta leei o kostas...
    loipon kathe dyetera proi na arxiseis na gyrnas stis paralies oi opoies epeidi einai fiska apo tin kyriaki olo kai kati tha vreis na vgaleis foto.
    vlepeis eos na mazepsoyne oi ypaliloi ta kalathakia paei 10 kai tha xeis xrono.
    kai an perimeneis meta apo kamia mpora mporei kai na deis kai xomata stoys dromoys tota fantazomai ti xares tha kaneis e ??
    e re glentiaaaaa

    an pali thes tsoyxtra thematakia pane ekso apo tipota ponira mparakia kai perimene krymenos na deis kana poriloyli na mpainovgainei ki ayrio kanto anartisi me thema : ti ekne i mitsoys ki i malamo den kser' ntip gia ntip poy klothokyliontan pses arga toy vrad'..

  1. Ανώνυμος
    10 Αυγούστου 2009 στις 4:40 μ.μ.

    Φίλε blogger,
    παρακολουθώ το blog σου/σας και πρώτα απ΄όλα θέλω να σας πω μπράβο για την κίνηση αυτή έστω κι αν είναι σε πρώιμο στάδιο και κατά τη γνώμη μου ελλειπής.
    Παρ' όλα αυτά δεν μπορώ να μην επισημάνω τα εξής:
    Πρώτον είναι ολοφάνερο ότι διακατέχεστε από εμπάθεια προς το πρόσωπο του Δημάρχου Ρεντίνας. Δεν είναι δυνατόν ο Δήμαρχος Αγ. Γεωργίου να είναι ο κ. Φραντζής ενώ αυτός της Ρεντίνας να είναι ο "κύριος Δήμαρχος". Και μόνο αυτό δείχνει την απαξίωση που έχεις για τον Αντώνη Στοίτσα. Όσο για το "κύριοι Δήμαρχοι", να σου θυμίσω ότι με αυτή τη συμφωνία τους ψήφισε ο κόσμος στις εκλογές και την τήρησαν όπως είχαν υποσχεθεί. Και σε διαβεβαιώ ότι δεν ήμουν απ' αυτούς που τους ψήφισαν αλλά δεν μπορώ να μη δεχτώ την επιλογή της πλειοψηφίας.
    Δεύτερον νομίζω ότι πρέπει να ξεκαθαρίσετε μέσα σας τί θεωρείτε είδηση και τι όχι. Είδηση δεν είναι το πού διασκέδασε ο καθένας, ούτε και φταίει ο Δήμαρχος που δεν έχει μπουζούκια ο Σταυρός και έχει η Ασπροβάλτα. Να σου θυμίσω ότι ο επιχειρηματίας που έχει το συγκεκριμένο κέντρο, πρώτα στο Σταυρό έψαξε χώρο για το μαγαζί του και αφού δεν βρήκε πήγε στα Βρασνά.
    Τρίτον όταν μεταφέρουμε μια "είδηση", δεν κάνουμε "την τρίχα, τριχιά". Το ότι έσπασε ένα κομμάτι από το τσιμέντο στο ρέμα δε σημαίνει ότι μπορεί η βροχή να παρασύρει άνθρωπο, εκτός αν αυτός βρίσκεται μέσα στο ρέμα την ώρα της βροχής!!! Αν αυτό συνέβαινε, θα τον παρέσυρε ακόμη κι αν δεν είχε σπάσει το τσιμέντο. Ούτε το χώμα από τα 10 τετραγωνικά λερώνει τη θάλασσα. Αυτό το κάνει πολύ καλά η λάσπη που κατεβαίνει από όλο το βουνό, αυτό το κομμάτι σε πείραξε? Και να σου θυμίσω ότι στις βροχές του Ιουνίου η Ασπροβάλτα και τα Βρασνά πλημμύρισαν και όχι ο Σταυρός. Αρα ίσως δεν λειτουργούν όλα ρολόι εκεί όπως λές.
    Συνεχίστε δυνατά το blog σας, αλλά προσπαθήστε να γίνετε αντικειμενικοί και μη βρίσκετε "τυχαία" στραβά μόνο στο Σταυρό. Ακόμα κι αν έτσι είναι δεν μπορεί να φταίει μόνο ένας άνθρωπος. Σε πολλά έχετε δίκιο άλλα πρέπει όλοι να πάρουμε το κομμάτι της ευθύνης που μας αναλογεί.
    Οσο για αυτούς που σας βρίζουν με χυδαία λόγια το μόνο που έχω να τους πω είναι πως και δίκιο να έχουν σε κάποια πράματα, το χάνουν με τον τρόπο που γράφουν και τελικά σας κάνουν καλό. Το δίκιο μας δεν το κερδίζουμε βρίζοντας, αλλά το διεκδικούμε με επιχειρήματα.
    Ζητώ συγνώμη για τη μακροσκελή επισήμανση αλλά ελπίζω να καταλάβετε και να προσπαθήσετε να γίνετε καλύτεροι και αντικειμενικότεροι. Εκτός αν ο σκοπός σας είναι όντως να πλήξετε το πρόσωπο του Δημάρχου Ρεντίνας πίσω από την ανωνυμία που σας προσφέρει το blog. Τότε λυπάμαι για εσάς και για το ότι ασχολήθηκα μαζί σας.

    Ευχαριστώ

  1. Ανώνυμος
    10 Αυγούστου 2009 στις 5:17 μ.μ.

    Φιλε Κωστα και ανωνυμε δεν χρειαζετε να βγαλει φωτογραφιες τους καδους. Ας παει μια βολτα στην δυτικη παραλια να δει τον φοινικα που προσκυναει απο τον μαρτιο και δεν βρεθηκε ενας χριστιανος να παει να τον ισιωσει η να τον βγαλει. Τους δε καδους δεν μπορεις να τους ζυγωσεις για φωτογραφια γιατι μολις πλησιασεις πιανεις την μυτη σου και εξαφανιζεσε( Εχουν να πλυθουν απο την ημερα της κατασκευης τους.)

  1. Village's News
    10 Αυγούστου 2009 στις 5:46 μ.μ.

    Επαναλαμβάνω ότι δεν είμαστε προσωπικά εμπαθείς με κανέναν. Αν αυτό αφήσαμε να εννοηθεί μάλλον ήταν δικό μας λάθος.
    Θέλουμε όμως το καλό του τόπου μας. Δεν γνωρίζουμε ίσως πολύ καλά τα του διπλανου δήμου και για αυτόν τον λόγο ζήτήσαμε πολλές φορές μέχρι τωρα την βοήθειά σας σε αυτό. Στείλτε μας με email ή με μήνυμα στο facebook αυτό που θα θέλατε να γράψουμε είτε για τον κ. Στοίτσα είτε για τον κ. Φραντζή.

    Αναφέρουμε κάποια πράγματα όπως τον δρόμο του γηπέδου, ή το σπάσιμο στο ρέμα γιατί δεν έγιναν χθές και αυριο θα διορθωθούν αλλά γιατί έγιναν πριν μήνες και δεν διορθώθηκαν.

    Στις βροχές του Ιουνίου δεν γνωρίζουμε πόσο και αν πλημμύρισε η Ασπροβάλτα και τα Βρασνα. Ξέρουμε όμως ότι ο Σταυρός έγινε ξαφνικα μία μεγαλη λίμνη από την πλατεία έως και το γήπεδο του μπάσκετ. Το ζησαμε και το περπάτησαμε.

    Ευχαριστούμε πολύ για τα σχόλια σας

  1. Ανώνυμος
    10 Αυγούστου 2009 στις 6:04 μ.μ.

    Δηλαδή επειδή δεν γνωρίζετε σημαίνει ότι όλα εκεί δουλεύουν ρολόι? Γιατί αυτό δημοσιεύσατε.
    Αν δεν είστε σωστά ενημερωμένοι εσείς, πως θέλετε να ενημερώσετε τους υπόλοιπους? Αφού ασχολείστε με blog λοιπόν, δείτε την ανάρτηση για τις πλημμύρες της Ασπροβάλτας στο troktiko. Συγκεκριμένα γράφει:

    Τετάρτη, 24 Ιούνιος 2009
    Μεγάλες καταστροφές στη Β. Ελλάδα


    "Μεγάλες οι καταστροφές στην Ασπροβάλτα Θεσσαλονίκης , περιουσίες καταστράφηκαν απο το νερό της βροχής και τις λάσπες, η στάθμη του νερού σε πολλά σημεία έφτασε το ένα μέτρο."

    Υπάρχει και video το οποίο θα δείτε αν κάνετε αναζήτηση στο ιστολόγιο με τη λέξη "ασπροβάλτα".

    Ευχαριστώ

  1. Ανώνυμος
    10 Αυγούστου 2009 στις 6:19 μ.μ.

    Επειδη ρε φιλε ανωνυμε στην ασπροβαλτα γινονται δεκα καλα και ενα κακο πρεπει να κοιταμε μονο το κακο και να ειμαστε ησυχοι?
    Εκτος και αν μας παρηγορει αυτο οπωτε παω πασο.
    Μην τρελλαθουμε τελειως τωρα!!!!!!!!!!!!!!!

  1. Ανώνυμος
    10 Αυγούστου 2009 στις 6:54 μ.μ.

    Εσύ αυτό κατάλαβες από όλα τα παραπάνω? Εννοείται πως η Ασπροβάλτα είναι πολύ μπροστά από εμάς. Εννοείται πως πολλά από αυτά που γράφετε είναι σωστά. Το έγραψα και παραπάνω αυτό. Απλά λέω πως το να γράφεις σε ένα δημόσιο μέσο όπως το internet, έχει και ευθύνη. Εσπασε ένα κομμάτι τσιμέντο στο ρέμα και το κάνατε μέγα θέμα. Οτι θα παρασύρει κόσμο η βροχή, ότι θα βρωμίσει η θάλασσα, ότι θα πλημμυρίσουμε. Γι αυτό και αναφέρθηκα στις πλημμύρες της Ασπροβάλτας. Τα προβλήματα φίλοι μου είναι πολύ μεγαλύτερα από ένα κομμάτι τσιμέντο η μια βραδιά στα μπουζούκια. Εκεί θέλω να καταλήξω. Δείτε την ουσία και όχι την επιφάνεια. Αν θέλετε το καλό του τόπου μας όπως πολλές φορές είπατε, αναδείξτε τα πραγματικά προβλήματα, προτείνετε λύσεις και απευθυνθείτε σε όλους όσους ευθύνονται γι αυτά και όχι μόνο σε ένα άτομο. Γιατί το μεγαλύτερο πρόβλημα τελικά είναι ότι περιμένουμε να μας λύσουν τα προβλήματα μας άλλοι, χωρίς να κάνουμε εμείς τίποτα γι αυτά, και όταν οι άλλοι δεν το κάνουν τα βάζουμε μαζί τους. Ο κάθε κάτοικος λερώνει το χωριό, ρίχνει νερά, αδειάζει ακόμα και βόθρους στο δρόμο. Ο κάθε επαγγελματίας κοιτάει να βγάλει το μάτι του άλλου και δεν κοιτάει να κάνει καλύτερο το δικό του μαγαζί. Κοιτάει να κλέψει τον τουρίστα και του προσφέρει κακή υπηρεσία. Ο κάθε ένας κοιτάει την πάρτι του και κανείς το κοινό καλό. Αυτό θα μας φάει φίλοι μου. Είμαστε κακομαθημένοι και αυτά είναι κατάλοιπα μιας περιόδου που είχαμε τόσο κόσμο που δούλευαν όλοι. Που γίνονταν χαμός. Που αυτοί που έρχονταν άφηναν λεφτά στο χωριό μας. Τα πράγματα άλλαξαν και δε λέμε να το καταλάβουμε. Ελπίζω η νέα γενιά επαγγελματιών που ασχολούνται με τον τουρισμό να είναι καλύτερη. Και φυσικά εύχομαι και η δημοτική αρχή να ξεκινήσει επιτέλους να κάνει κινήσεις προς τη σωστή κατεύθυνση. Και η δικαιολογία "δεν έχουμε λεφτά" δεν πιάνει πια. Ας ξεκινήσουν με τα ανέξοδα. Ούτε αυτά δε γίνονται πια. Και εσείς αφού έχετε άποψη για όλα δώστε ιδέες, προτάσεις και όχι μόνο στείρα κριτική. Αλλά προτάσεις εφικτές όχι του τύπου να φέρουμε τη Βίσση!!! Δε θα μας σώσει η Βίσση ούτε η κάθε Βίσση. Για να φτάσουμε εκεί, πρέπει να προηγηθούν άλλα, πολύ πιο σημαντικά.

    Ευχαριστώ και πάλι και συγνώμη αν σας κούρασα.

  1. Ανώνυμος
    10 Αυγούστου 2009 στις 7:47 μ.μ.

    Καλα τα λες φιλε αλλα ως ενα σημειο.οπως ξερεις ενας Δημος ονομαζετε και Δημοτικη ΑΡΧΗ.
    Αν ειναι να την καταργησουμε και ο καθενας να κανει οτι γουσταρει προσπαθωντας παντα για το καλυτερο. Ο μως δεν ειναι ετσι.
    Η Δημοτικη αρχη ειναι αυτη που εχει την ευθυνη και τα ηνια του τοπου αυτου.Και για ξεκαθαρισω την θεση μου δεν εχω τιποτα με τον δημαρχο και δεν κανω κριτικη στον δημο.
    ΟΜΩΣ υπαρχουν πολλα προβληματα ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ που πρεπει επιτελους να αρχισουν να λυνονται. Και ποιοι ειναι υπευθυνοι να τα λυσουν?
    ΦΥΣΙΚΑ ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ.
    Αρα γι αυτην θα μιλαμε σε αυτην θα απευθυνομαστε στην τωρινη ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ.Και φυσικα ειπε και πολλα προεκλογικα ΑΡΑ πρεπει και να κανει πολλα. Κ αι φυσικα δυσκολο το εργο της διοτι ο προηγουμενος πηγε τον τοπο (ας βαλει ο καθενας οσα χρονια θελει)ΠΙΣΩ.
    Αλλα επιτελους πρεπει να αρχισει κατι να κανει.

  1. Ανώνυμος
    11 Αυγούστου 2009 στις 12:16 π.μ.

    Μήπως κάποιος μπορεί να μου εξηγήσει τι σημαίνει troll? Σχετικό και όχι άσχετο

  1. KGB
    12 Αυγούστου 2009 στις 5:45 μ.μ.

    ΑΝ Μ ΑΡΕΣΕ ΚΑΤΙ Σ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΥΧΑΙΑ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ
    "ΤΥΧΑΙΑ ΠΕΡΑΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΦΥΡΑ..ΤΥΧΑΙΑ ΚΡΑΤΟΥΣΑ ΜΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΗΚΗ ΜΗΧΑΝΗ...ΤΥΧΑΙΑ Η ΜΗΧΑΝΗ ΑΝΑΨΕ ΕΤΣΙΑΣΕ ΚΑΙ ΠΗΡΕ ΤΗΝ ΦΩΤΟ ΠΟΥ ΣΑΣ ΔΕΙΧΝΩ..."
    ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΑ
    ΚΡΑ ΡΕ ΚΡΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ
    ΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΑΧΑΧ
    ΝΑΣΙΑ ΚΑΛΑ ΚΑΙΡΟ ΕΙΧΑ ΝΑ ΓΕΛΑΣΩ ΕΤΣΙ ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΑΝ ΕΣΕΝΑ
    ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ ΜΠΑ ΣΕ ΚΑΛΟ ΣΟΥ

Leave a Reply:

AddThis

Bookmark and Share