Τι είναι ο βιολογικός καθαρισμός που όλοι συζητάμε και ζητάμε αλλά λίγα ξέρουμε?
.
Το κείμενο που ακολουθεί είναι από από το περιοδικό Νέα Οικολογία σε μετάφραση άρθρου από το περιοδικό La Recherche νο 195 Ιανουάριος 1988 που έκανε η Καίτη Οικονόμου.
.
Ας δούμε πώς λειτουργεί στην πράξη μια μονάδα βιολογικού καθαρισμού.
.
.
.
1.Πρώτα διοχετεύουμε τα λύματα σε μια δεξαμενή (δεξαμενή πρωτογενούς καθίζησης) όπου κατακρατούνται τα αιωρούμενα συστατικά, λίπη, άμμος.
2.Μετά τα διοχετεύουμε σε μια δεύτερη δεξαμενή(δεξαμενή αερισμού)όπου αναπτύσσεται μια ελεύθερη βακτηριακή καλλιέργεια και τα αναδεύουμε συνεχώς παρέχοντας οξυγόνο. Εκεί σχηματίζονται βιολογικές κροκίδες σε αιώρηση που μοιάζουν με λάσπη.
3.Το μείγμα καθαρισμένου νερού και κροκίδων οδηγείται στη συνέχεια σε μια τρίτη δεξαμενή δευτερογενούς καθίζησης. Ένα τμήμα της λάσπης που συλλέγεται με αυτό τον τρόπο επανατροφοδοτεί (σαν μαγιά) την δεξαμενή αερισμού. Το υπόλοιπο απομακρύνεται μαζί με τις άλλες ακαθαρσίες που προκύπτουν από την επεξεργασία και ειδικότερα τα αρχικά αιωρούμενα συστατικά που κατακρατήθηκαν στην πρώτη δεξαμενή.
4.Τέλος απελευθερώνεται το νερό που επεξεργάστηκε η μονάδα.
.

date Τετάρτη 26 Αυγούστου 2009

1 χωριατάκια to “Βιολογικός Καθαρισμός! Τι και πώς?”

  1. Ευτυχισμενη
    26 Αυγούστου 2009 στις 1:16 μ.μ.

    Πολλυ κατατοπιστικη η αναρτηση αλλα πιστευω οτι δεν μας ενδιαφερει και αμεσα να μαθουμε πως και τι.
    Εκεινο ομως που μας ενδιαφερει αμεσα μας καιει τολμω να πω ειναι το Π Ο Τ Ε ?
    Επιτελους ποτε θα γινει αυτος ο περιφημος βιολογικος.
    Ας βγουν στον κοσμο και ας το πουν.
    Θα γινει τοτε η δεν θα κατουρησετε ποτε στον βιολογιο.
    Βαρεθηκα να ακουω οτι πρεπει να γινει αλλα να ειναι δυσκολο και φταιει αυτο φταει εκεινο φταιει ο προηγουμενος φταιει ο επομενος. Π Ο Τ Ε κυριοι διοιηκουντες? Πρωην και νυν?
    Ενωθειτε ολλοι μαζι πρωην νυν και επομενοι ενωθειτε γινετε μια φωνη μια μαζα μαζι σας ΚΑΙ ΟΛΛΟΙ ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΕΝΑ να φωναξουμε να αγωνιστουμε μηπως επιτελους και γνει κατι και ανακουφιστουμε ολλοι. ΕΝΩΘΕΙΤΕ τουλαχιστον γι αυτο το θεμα.

Leave a Reply:

AddThis

Bookmark and Share