Αγαπητέ Ηράκλειτε,

ασχοληθήκαμε πολλές φορές με το θέμα αλλά αφού το ζητάς δεν θα σου χαλάσουμε το χατίρι και θα το αναρτήσουμε ακόμα μία φορά. Παρακάτω μπορείς να βρεις links από προηγούμενες αναρτήσεις. Περιμένουμε σχόλιά σας αλλά και νέα πάνω στο θέμα αυτό αν υπάρχουν.

http://villagesnews.blogspot.com/2009/08/blog-post_7415.html


http://villagesnews.blogspot.com/2009/08/blog-post_26.html

http://villagesnews.blogspot.com/2009/08/blog-post_2507.html


http://villagesnews.blogspot.com/2009/08/blog-post_19.html



Κάθε φορά που ο «Αχόρταγος» επισκέπτεται την γειτονιά μου νιώθω ξαφνικά πρωταγωνιστής σε ασπρόμαυρη ελληνική ταινία και περιμένω από κάποιο μπαλκόνι ή κάποια γωνία την Βασιλειάδου και την Σαπφώ Νοταρά.

Δεν ξέρω αν σε κάποιους αρέσει αυτή η κατάσταση επειδή τους θυμίζει τα νιάτα τους ή επειδή λόγω αυτών που έζησαν το θεωρούν εξέλιξη αλλά δεν είναι. Οι βόθροι έχουν αποτελέσει μεγάλο πρόβλημα και για την περιοχή μας. Ειδικά όταν μιλάμε για απορροφητικούς βόθρους που μολύνουν σε μεγάλο βαθμό το περιβάλλον γενικά και τους υπόγειους υδροφόρους ειδικά.


Έχουμε ακούσει πολλές φορές πια να αναφέρονται οι διάφοροι πολιτικοί του τόπου σε αυτό το ζήτημα και στην κατασκευή βιολογικού καθαρισμού. Όπως και πολλά άλλα παραμένει μια υπόσχεση προς τους κατοίκους της περιοχής.


Όλοι μας έχουμε ζήσει να μας επισκέπτεται ο «αχόρταγός» και μετά από λίγο να μας επισκέπτονται και οι μυρωδιές που αναβλύζουν από τους βόθρους. Μαζί με εμας όμως που κατοικούμαι στο μέρος αυτό τις μυρωδιές αυτές και την φασαρία απολαμβάνουν και οι τουρίστες που επισκέπτονται τη περιοχή. Αυτοί οι άνθρωποι πληρώνουν κάποια χρήματα για να περάσουν καλά και σε καλές συνθήκες, όχι για να αδειάζουν τους βόθρους της γειτονίας μέσα στα μούτρα τους, κάποιες φορές ακόμα και το μεσημέρι την ώρα που τρώνε και τρώμε.


Η έλλειψη υπονόμων και η «περίεργη» οικιστική ανάπτυξη διογκώνουν και το πρόβλημα των πλημμύρων μετά από έντονες βροχοπτώσεις.


Όσο περνάνε τα χρόνια, σύμφωνα με μελέτες του Αριστοτελείου (http://library.tee.gr/digital/m2045/m2045_stoimenidis.pdf), η περιοχή μολύνετε συνεχώς και θα οδηγηθεί σε έλλειψη πόσιμου νερού με πολύ άσχημα αποτελέσματα για την γεωργία, την αλιεία και τον τουρισμό.
...

date Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2009

6 χωριατάκια to “Βιολογικός καθαρισμός? Συγνωμη κύριε ποιός είστε?”

  1. LAKIS GALIOURIS.
    3 Δεκεμβρίου 2009 στις 9:25 π.μ.

    1. ORAMA.
    2. ORGANOSH OMADAS ERGASIAS.
    3. SXEDIASMOS / XRHMATODOTHSH.
    4. ENDIAMESH LYSH.
    5. KATASKEVH.

  1. Ανώνυμος
    3 Δεκεμβρίου 2009 στις 6:08 μ.μ.

    Δεν κατάλαβα ο Λάκης Γαλιούρης έχει άποψη για όλα?

  1. LAKIS GALIOURIS
    3 Δεκεμβρίου 2009 στις 7:01 μ.μ.

    H TEXNOLOGIA POU 8A DIALEKSHS EINAI ANAMESA STO " T.O.D KAI C.O.D

    * TOD=TOTAAL OXYGEN DEMAND.
    * COD=CHEMECAL OXYGEN DEMAND.

    GNORIZO LOGO DOULEIAS, THN TEXNOLOGIA KA8ARISMOU YDATON APO YDROGONADRAKES KAI DIAFORES XYMHKES OUSIES..

    OMOS MIA VOLTA STO INTERNET, H MIA EPISKEPSH STON BIOLOGIKO STA8MO TOU ROTTERDAM 8A ME PLHROFORHSOUNE GIA OTI TEXNOLOGIKA KALYTERO YPARXH.
    EPISHS MPORO NA PARO OTI PLHROFORIES 8ELO
    APO "PROCES CONTOLERS THS BP".

    FILIKA.

    ps.EKTOS APO TO NA KYNHGAO KLEFTES KAI SKYDIVING, GNORIZO KAI POLA ALLA ENDIAFERONTA PRAGMATA. (EIMAI STHN DIA8ESH TOU XORIOU MAS)

  1. ΚΟΥΚΟΥΛΑΣ
    3 Δεκεμβρίου 2009 στις 7:15 μ.μ.

    Αφου εισαι στην διαθεση του χωριου μας(οπως λες)
    δεν ερχεσε εδω να σου δωσουμε μια τσαπα να ξεκινησεις να σκαβεις και ετσι να ξεκινησει το αποχετευτικο?
    Αφου τα ξερεις ολλα θα ξερεις και να σκαβεις.

    Υ.Γ. Αν δεν ξερεις να σκαβεις κανε μια βολτα στο ιντερνετ και θα μαθεις.

  1. ΗΡΑΚΛΕΙΤΟΣ
    3 Δεκεμβρίου 2009 στις 8:28 μ.μ.

    ΑΓΑΠΗΤΕ ΛΑΚΗ ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΝΑ ΑΡΧΗΓΟ ΕΝΑΝ ΠΟΥ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΗ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΟΧΙ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΚΑ ΑΛΛΑ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΠΝΟΗ - ΑΓΩΝΕΣ - ΝΑ ΤΟ ΠΑΛΕΨΗ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΔΩΘΕΙ Η ΤΕΛΙΚΗ ΛΥΣΗ. ΕΑΝ ΚΑΝΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΘΑ ΤΟΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΤΑ ΚΑΑΦΕΡΕΙ.ΧΩΡΙΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΚΕΡΔΙΖΕΤΑΙ.

  1. LAKIS GALIOURIS.
    3 Δεκεμβρίου 2009 στις 9:46 μ.μ.

    ΗΡΑΚΛΕΙΤΟΣ είπε...
    ΑΓΑΠΗΤΕ ΛΑΚΗ ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΝΑ ΑΡΧΗΓΟ ΕΝΑΝ ΠΟΥ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΗ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΟΧΙ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΚΑ ΑΛΛΑ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΠΝΟΗ - ΑΓΩΝΕΣ - ΝΑ ΤΟ ΠΑΛΕΨΗ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΔΩΘΕΙ Η ΤΕΛΙΚΗ ΛΥΣΗ. ΕΑΝ ΚΑΝΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΘΑ ΤΟΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΤΑ ΚΑΑΦΕΡΕΙ.ΧΩΡΙΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΚΕΡΔΙΖΕΤΑΙ.

    3 Δεκέμβριος 2009 8:28 μμ
    --------------------------------------------

    AGAPHTE FILE.

    TO PROVLHMA DEN EINAI O ARXHGOS. ARXHGO EXETE.
    EINAI O DHMARXOS, O ANTONHS O STOITSAS.

    PLHSIASTE TON, ALAKSTE GNOMH MAZI TOU, BOH8HSTE TON OSO MPORHTE, SUNERGASTHTE MAZI TOU. EINAI EKSYPNOS GNORIZH POLY KOSMO KAI PANO APO OLA, AFTOS EINAI O DHMARXOS SHMERA.
    MHN AFHNETE NA PAH ALLOS XRONOS XAMENOS.

    ELPIZO OLA OSA EGRAPSA EDO MESA NA KINHSANE THN PERIERGIA KAPOIOU APO ESAS...

    FILIKA.

    LAKIS GALIOURIS.

Leave a Reply:

AddThis

Bookmark and Share