Στις 9 Οκτωβρίου 2009 λήγει η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για την ένταξη στο πρόγραμμα ενίσχυσης ελέυθερων επαγγελματιών (ΙΑΤΡΟΙ, ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΙ, ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ, ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΟΙ, ΛΟΓΙΣΤΕΣ, ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΕΣ, ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ, ΓΕΩΛΟΓΟΙ, ΓΕΩΠΟΝΟΙ, ΙΧΘΥΟΛΟΓΟΙ, ΔΑΣΟΛΟΓΟΙ).

Το πρόγραμμα είναι ενδιαφέρον και επιδοτεί με ποσοστό 80% τους ελ.επ. που έκαναν έναρξη μετά την 1-1-2004 (και 50% τους παλιούς), για την ανανέωση π.χ. του εξοπλισμού τους.

Είστε π.χ. οδοντίατρος που κάνατε έναρξη το 2005; Μπορείτε να πάρετε την έδρα και το ψηφιακό ακτινογραφικό με επιδότηση 80% (π.χ. αν κάνουν 20.000, θα πάρετε επιδότηση 16.000).

Το πρόγραμμα είναι πολυ καλό και το κυριότερο είναι ότι μπορείτε να το προχωρήσετε μόνοι σας. Δεν σας χρειάζονται λογιστές, δικηγόροι, σύμβουλοι κ.λ.π. Φυσικά η βοήθεια των ειδικών πάντα λύνει τα χέρια μας.

Άντε, με το καλό να κάνετε και πρόγραμμα ενίσχυσης των bloggers να κάνει αίτηση και το Villagesnews

Δείτε παρακάτω όλες τις λεπτομέρειες :

Με τη συγκεκριμένη δράση, το Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών και η Ευρωπαική Ένωση ενισχύουν για πρώτη φορά τους συγκεκριμένους κλάδους, στοχεύοντας στην ενδυνάμωση της δραστηριότητας δεκάδων χιλιάδων επιστημόνων - ελεύθερων επαγγελματιών.

Οι παρεχόμενες ενισχύσεις αφορούν την ενίσχυση ελευθέρων επαγγελματιών για την ποιοτική αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών τους με την προμήθεια εξοπλισμού Η/Υ και περιφερειακού εξοπλισμού, ειδικού τυποποιημένου λογισμικού και σύγχρονου και εξειδικευμένου τεχνολογικού εξοπλισμού.
Οι παρεχόμενες ενισχύσεις αφορούν στις ακόλουθες κατηγορίες ελεύθερων επαγγελματιών: Ιατροί Οδοντίατροι Μηχανικοί Γεωτεχνικοί (στην κατηγορία αυτή περιλαμβάνονται γεωλόγοι, γεωπόνοι, δασοπόνοι και ιχθυολόγοι) Δικηγόροι Συμβολαιογράφοι Λογιστές Οικονομολόγοι / Σύμβουλοι

Το ποσοστό της δημόσιας επιχορήγησης είναι:

Πενήντα τοις εκατό (50%) επί του συνολικού επιχορηγούμενου προϋπολογισμού της πρότασης για τους ελεύθερους επαγγελματίες που έχουν κάνει πρώτη έναρξη δραστηριότητας για το συγκεκριμένο επάγγελμα πριν την 1η Ιανουαρίου 2004.


Ογδόντα τοις εκατό (80%) επί του συνολικού επιχορηγούμενου προϋπολογισμού της πρότασης για τους ελεύθερους επαγγελματίες που έχουν κάνει πρώτη έναρξη δραστηριότητας για το συγκεκριμένο επάγγελμα μετά την 1η Ιανουαρίου 2004 και πριν την 1η Ιανουαρίου 2009.

Kάτι που πρέπει να προσέξετε ιδιαίτερα είναι ότι θα πρέπει να έχετε προχωρήσει σε αλλαγή Κ.Α.Δ. (Κωδικού Αριθμού Δραστηριότητας). Οι νέοι ΚΑΔ είναι εδώ>

ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΥΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΥΠΕΡΣΥΝΔΕΣΜΟΥΣ ΓΙΑ ΤΑ ...ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ:
Η δράση
Ταυτότητα και Σκοπός της Δράσης
Τι χρηματοδοτείται
Προϋποθέσεις συμμετοχής
Υποβολή των Επενδυτικών Προτάσεων
Εμπλεκόμενοι φορείς για τη χορήγηση των ενισχύσεων
Διαδικασία και Κριτήρια Αξιολόγησης
Χρήσιμες Πληροφορίες
Προκήρυξη
Οδηγοί και Έντυπα
Αναζήτηση Υποκαταστημάτων
Συχνές Ερωτήσεις - Απαντήσεις
Υποβάλετε ηλεκτρονικά την πρόταση σας
Οδηγίες Συμπλήρωσης & Υποβολής
Εφαρμογή Ηλεκτρονικής Υποβολής
Τι άλλες ενέργειες μπορώ να κάνω
Πώς μπορώ να πάρω κωδικό εισόδου
Φόρμα Υποβολής

date Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2009

0 χωριατάκια to “Πρόγραμμα Ενίσχυσης Ελεύθερων Επαγγελματιών”

Leave a Reply:

AddThis

Bookmark and Share