Καθώς οι υλοτόμοι της περιοχής αποτελούν μεγάλο μέρος της τοπικής κοινότητας έτσι αποφασίσαμε να κάνουμε μία ανάρτηση με τα προβλήματά που αντιμετωπίζουν όπως τα διαβάσαμε στον Τύπο

Ας σημειώσουμε ότι ο Δασικός Συνεταιρισμός η «Ένωση» του Σταυρού, είναι ο μεγαλύτερος του είδους του στην Ελλάδα με πάνω από 150 μέλη.


Επίσης έχει στην κατοχή του και χρησιμοποιεί περίπου 200 ημίονους, ένα από τα ζώα της ελληνικής υπαίθρου που ο πληθυσμός του έχει μειωθεί δραματικά.


Τους τελευταίους μήνες κυρίως έχουν γίνει ερωτήσεις στην Βουλή αλλά και κινητοποιήσεις από τους ίδιους τους δασεργάτες της περιοχής αφού καθυστερούν πολλούς μήνες οι πληρωμές τους για την εργασία τους σε διάφορα μέρη της Ελλάδος. Να αναφέρουμε για παράδειγμα ότι οι δασεργάτες της περιοχής εργάστηκαν κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες στα αντιδιαβρωτικά – αντιπλημμυρικά έργα της Πάρνηθας, Πεντέλης, Ηλείας, Ρόδου κ.α. Μετά τις πρόσφατες πυρκαγιές του λεκανοπεδίου της Αττικής 35 δασεργάτες της περιοχής μεταφέρθηκαν για να εργαστούν στην δημιουργία αντιπυρικών ζωνών.


Οι δασεργάτες λοιπόν παρά τις δύσκολες συνθήκες εργασίας που έχουν να αντιμετωπίσουν θα πρέπει να αντιμετωπίσουν και το γεγονός ότι οι πληρωμές τους αργούν πολλούς μήνες. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την δυσκολία διαβίωσης των ίδιων αλλά και των οικογενειών τους, την απειλή προστίμων από το ΙΚΑ για την μη καταβολή των εισφορών τους και βεβαίως την απειλή απαξίωσης του επαγγέλματος τους με την πάροδο των χρόνων.


Εμείς δεν γνωρίζουμε περισσότερα για το θέμα θα θέλαμε όμως να μας στείλουν σχόλια αναγνώστες μας που ασχολούνται με το συγκεκριμένο επάγγελμα και αντιμετωπίζουν από πρώτο χέρι τα προβλήματα ή αναγνώστες μας που γνωρίζουν από κοντά την κατάσταση γενικά.



date Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2009

0 χωριατάκια to “Δασικοί Συνεταιρισμοί....SOS”

Leave a Reply:

AddThis

Bookmark and Share