Προσφάτως το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων εξέδωσε απόφαση, σύμφωνα με την οποία θα πρέπει να απομακρυνθούν οι σταυροί από τα ιταλικά σχολεία ώστε να μην προσβάλλεται η ελευθερία της θρησκευτικής επιλογής

Με απλά λόγια, οι σταυροί κι όλα τα θρησκευτικά σύμβολα θα πρέπει να απομακρυνθούν από τα σχολεία αφού οι μαθητές που φοιτούν στα σχολεία μπορεί να έχουν άλλη θρησκεία πέραν της Ορθόδοξης Χριστιανικής ή να είναι άθρησκοι και άθεοι.

Στην Ελλάδα έγινε και σχετική ερώτηση στην Βουλή και αναμένεται η απάντηση.

http://www.edugate.gr/content/apomakrynsi-thriskeytikon-symbolon-apo-ta-sxoleia

Εμείς βλέπουμε θετικά μια τέτοια κίνηση την οποία θεωρούμε σεβασμό προς τους συνανθρώπους μας με διαφορετικές ιδέες και κατευθύνσεις στην ζωή. Δεν πρέπει να επιβάλλουμε σε κανέναν συγκεκριμένο τρόπο ζωής και σαφώς δεν είναι σωστό να το επιβάλλουμε με τις εικόνες και τους σταυρούς πάνω από τους πίνακες στο σχολείο, με τον υποχρεωτικό εκκλησιασμό και την καθημερινή προσευχή. Ακόμα περισσότερο με την διδαχή της Ορθόδοξης Χριστιανικής πίστης. Το έργο της διδαχής της Ορθοδοξίας έχουν η οικογένεια και η εκκλησία και όχι το σχολείο που υπάρχει για να μορφώνει και όχι για να προσηλυτίζει.

Όλοι πήγαμε σχολείο και όλοι ξέρουμε πόσο σκληρό είναι να στιγματίζεσαι σαν παιδί, να απομακρύνεσαι από τα υπόλοιπα παιδιά και πόσο σκληρά μπορούν να γίνουν τα παιδιά μεταξύ τους. Όταν κάποιος υποχρεούται να λείπει από το μάθημα των θρησκευτικών, από τον εκκλησιασμό αλλά και καθημερινά από την πρωινή προσευχή πόσο πολύ στιγματίζετε στην μαθητική κοινότητα. Όλοι γνωρίζουν ότι αυτός/ αυτή έχει διαφορετική θρησκεία και η διαρκής ενασχόληση στο σχολείο με τις θρησκείες απομακρύνει κάποια παιδιά, τους βάζει ταμπέλες, τα αναγκάζει να λείπουν από ομαδικές ενέργειες.

Θα θέλαμε να μάθουμε την άποψή σας για το θέμα. Θα παρακαλούσαμε να μας πείτε την άποψή σας παραλείποντας εκφράσεις που ίσως προσβάλουν ομάδες και συνανθρώπους μας.

Βάζουμε και σχετική ψηφοφορία, παρακαλούμε ψηφίστε!!!


date Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2009

69 χωριατάκια to “Ο Χριστός ξανασταυρώνεται?”

  1. Αστραπογιανος
    11 Νοεμβρίου 2009 στις 5:25 μ.μ.

    στον Σταύρο πολύ θα το χαρούν μερίκοι βρωμίαρηδες ψευτόαθεοι!!και μην πείτε οχι γιατί είστε πολλοί!

  1. Ανώνυμος
    11 Νοεμβρίου 2009 στις 5:44 μ.μ.

    bravo re megale, pes ta!
    vromiarides pseutoa8eoi!

  1. Ανώνυμος
    11 Νοεμβρίου 2009 στις 6:10 μ.μ.

    mallon vromikoi ani8ikoi pseutoxristianoi 8elate na peite!

  1. Ανώνυμος
    11 Νοεμβρίου 2009 στις 6:14 μ.μ.

    akrivos, pseutoxristianoi anonime!

  1. Ανώνυμος
    11 Νοεμβρίου 2009 στις 6:21 μ.μ.

    μια και λυσαμε ολα τα αλλα προβληματα ....... αυτο εμεινε που εχει αναγκη η Ελλαδα.Για τα παιδια που θελουν να βλεπουν την εικονα του Χριστου σκεφτεικε κανενας απο αυτους που νιαζοντε για τα δικαιωματα μας?

  1. Ανώνυμος
    11 Νοεμβρίου 2009 στις 8:38 μ.μ.

    GIATI RE PEDIA SAS XALAEI O STAVROS KAI H EIKONA THS PANAGIAS???PANE STHN TOURKIA KAI PEIRAKSE TO KORANI 8A SOU PETAKSOUN TO KOLANTERO APEKSO ALLA MPOREI SAS ARESEI KIOLAS GIA AYTO EISTE KATA TOU STAVROU!!!!

  1. Ανώνυμος
    11 Νοεμβρίου 2009 στις 9:12 μ.μ.

    δεν βλεπεις που ο αλλος ψηφισε "ΔΕΝ ΜΕ ΑΦΟΡΑ", τι δεν σε αφορα ρε φιλε, πλακα μας κανεις?
    στα @ρχιδι@ σου?
    τοσο καλος χριστιανος εισαι που δεν σε νοιαζει?

  1. Ανώνυμος
    11 Νοεμβρίου 2009 στις 11:27 μ.μ.

    μπορεί και να μην είναι χριστιανός ρε τσακάλια. γιατό πρέπει όλοι να είμαστε χριστιανοί?
    δηλαδή αν λείψει η εικόνα από την τάξη δεν θα μπορεί να πει το μάθημα ο γιόκας σου?

  1. Ανώνυμος
    11 Νοεμβρίου 2009 στις 11:48 μ.μ.

    εσενα παλι ο γιοκας σου κολαει και δεν μπορει να πει το μαθημα αν βλεπει την εικονα?

  1. Γονέας
    11 Νοεμβρίου 2009 στις 11:48 μ.μ.

    Αυτό είναι αίτημα για κατάληψη.
    Άς κάνουν πως βγάζουν την εικόνα και θα σου πω εγώ αν αφήσω τον "γιόκα" μου να ξανά πάει σχολείο.
    Εγώ θα κάνω την κατάληψη, μαζί με άλλους γονείς.

  1. Ανώνυμος
    11 Νοεμβρίου 2009 στις 11:50 μ.μ.

    kanenas den se ipoxreonei na eisai Xristianos

  1. Ανώνυμος
    12 Νοεμβρίου 2009 στις 10:17 π.μ.

    Άλλο ελευθερία στην επιλογή θρησκείας κι άλλο υποχρέωση ξηλώματος θρησκευτικών συμβόλων και μάλιστα ειδικά και μόνο αναφορά σε χριστιανικά, χωρίς να διευκρινίζει αν αυτό θα είναι απαιτητό και για όποιες άλλες θρησκείες. Το να ξέρεις την θρησκεία του διπλανού σου και να την σέβεσαι και να την κατανοείς (ναι δεν είπα να την ασπαστείς) είναι το θεμιτό. Αυτό ακριβώς όμως είναι και η απαίτησή σου από τον διπλανό σου. Καλώς η κακώς ζούμε σε μια χώρα που "όλα" κατευθύνονται από αυτούς που θέλουν να την βάλουν στο χέρι. Μην βιαστείτε να με χαρακτηρίσετε χουντικό γραφικό ή όποιο άλλο τίτλο σας έρθει πρόχειρα στο μυαλό. Μην αφήσετε την γλώττα να προηγείτε της διανείας. Στην Ελλάδα αυτό που μας κράτησε ως λαό χρόνια και χρόνια ήταν το τρίπτυχο Πατρίδα - Θρησκεία - Οικογένεια. Πολιτικοί γάμοι και συνενετικά διαζύγια ήταν η αρχή. Τηλεοπτικές σειρές του στύλ Τόλμη και Γοητεία (οικογένεια γαμι******στε) μας έδειξαν πως πρέπει να είναι μια σύγχρονη οικογένεια. Όσο για την Πατρίδα βλέπε λήμμα "Μακεδονία".
    Θα σας θυμίσω ένα παλαιότερο σχόλιο που αναφέρθηκαν πολλοί στην διαπεδαγώγηση. Από εμάς τους γονείς και τους δασκάλους ξεκινάει. Τους δασκάλους που διδάσκουν τις Ελληνικές αρχές και αξίες.
    Ίσως να πληρώνουμε το τίμημα της καταδεκτικότητας και της ανοχής μας.
    Ευχαριστώ που με διαβάσατε.

  1. Village's News
    12 Νοεμβρίου 2009 στις 11:31 π.μ.

    Αγαπητέ Ανώνυμε 10:17,

    Θα μας επιτρέψεις να διαφωνήσουμε μαζί σου σε κάποια σημεία. Αρχικά να σου πούμε ότι δεν είναι υποχρέωση ξηλώματος θρησκευτικών συμβόλων. Είναι σεβασμός προς την διαφορετικότητα του συνανθρώπου σου.
    Η θρησκεία του καθενός μπορεί να επηρεάζει κάποιες πτυχές της ζωής του, ωστόσο είναι κάτι προσωπικό. Η ύπαρξη θρησκευτικών συμβόλων σε δημόσιους χώρους όπως μια σχολική αίθουσα όπου συνυπάρχουν άτομα διαφορετικής θρησκείας μπορεί να δημιουργήσει εντάσεις. Όπως υπάρχει αναρτημένο σε περίοπτη θέση ένα χριστιανικό θρησκευτικό σύμβολο, έτσι θα μπορούσε και ο μουσουλμάνος να αναρτηθεί κάποιο δικό του θρησκευτικό σύμβολο, ο Ιουδαίος επίσης το ίδιο, και ο άθεος να μην υπάρχουν καθόλου.

    Εμείς δεν πρόκειται να σε χαρακτηρίσουμε χουντικό ή γραφικό επειδή πιστεύεις σε κάποια θρησκεία και ακόμα περισσότερο πιστεύεις ότι ήταν ένας σημαντικός παράγοντας για την ενότητα του λαού μας.
    Δεν μπορούμε παρά να διαφωνήσουμε και σε αυτό το σημείο μαζί σου. Οι Έλληνες παρέμειναν ενωμένοι και δυνατοί μέσα στους αιώνες όχι γιατί τους ένωνε η θρησκεία ενός άλλου λαού αλλά γιατί είχαν κοινό πολιτισμό, κοινή γλώσσα, ίδια έθιμα και ήθη, κοινό στόχο για το μέλλον και την ίδια εθνική ταυτότητα. Είναι πολύ πιο σημαντικό να νιώθεις έλληνας και να πιστεύεις ότι είσαι έλληνας από το να έχεις την ίδια θρησκεία με κάποιον άλλον.
    Τα ρίχνεις μετά στην τηλεόραση ότι φταίει για όλα αλλά μάλλον θα θεωρήσου ότι δεν ήσουν πολύ καλός μαθητής στο σχολείο. Να σου θυμίσω χωρίς πολλές λεπτομέρειες μερικά ονόματα, Οιδίποδας, Σωκράτης, Μ. Αλέξανδρος, Ασπασία και Περικλής, Θεοδοσία, κ.α. Ο νέος τρόπος ζωής και η μοντέρνα οικογένεια αγαπητέ, επινοήθηκε από εμάς όταν οι άλλοι δεν ήξεραν ακόμα τι είναι οικογένεια.
    Όσον αφορά αυτό που γράφεις για την Μακεδονία θα πρέπει μάλλον να ψάξεις καλύτερα στα πρώτα χρόνια του 20ου αιώνα και όχι να ψάχνεις αιτίες στο σήμερα.
    Οι δάσκαλοι και η οικογένεια πρέπει να μας μαθαίνουν να σεβόμαστε και την διαφορετικότητα του άλλου και αυτό ήταν πάντα κομμάτι των ελληνικών αρχών και αξιών.

  1. Ανώνυμος
    12 Νοεμβρίου 2009 στις 3:09 μ.μ.

    ti empodizei ton kathena mas an uparxei h an den uparxei eikona na pisteuoume kapou?leme oti eimaste xristianoi,ti xristianoi?exoume kanei kathe amartia pou leei h palia diathiki k twra mas evlapse pou theloume na vgaloume apo ekpaideutika idrumata tous staurous?opoios thelei sxoleia me staurous as to steilei sthn ludia sthn asprovalta,sto sxoleio paei na mathei grammata oxi na einai "doulos"(tou theou) apo mikroi mas vazoun na eimaste "upo kapoiou"....

  1. Ανώνυμος
    12 Νοεμβρίου 2009 στις 3:19 μ.μ.

    ESEIS DIAFONHTE.
    EGO AP OTI VLEPO STHN PSHFOFORIA YPERISXIEI TO NA VGOUN OI STAYROI KAI OI EIKONES.
    GIATI ESEIS POU DEN 8ELETE NA FYFOYN DEN PSHFHZETE "OXI".
    EINAI MIA MIKRH XAZH PSHFOFORIA, SE ENA MIKRO KAI XAZO BLOG THS PERIOXHS MAS, ALLA KATI SHMAINEI GIA OLOYS MAS AN DIKSOUME ESTO KAI STOYS XORIANOYS MAS, TO NA MHN FYGOYN OI EIKONES KAI OI STAYROI.

    STO KATO KATO, STAYRO LENE TO XORIO MAS, MHN TO KSEXNATE.

  1. Ανώνυμος
    12 Νοεμβρίου 2009 στις 3:46 μ.μ.

    prepei na sevomaste th 8riskia toy enos kai thn ane3i8riskia toy allou kapoios p dn pisteyei dn einai ipoxrewmenos ekei p oysiastika pernaei ton perissotero xrono toy dld to skoleio na exei eikones kai stavroys k komposkinia opoios einai toso xristianos h leei oti einai as exei sthn tsanta toy k sto spiti toy osoys stavroys k osa komposkinia 8elei omws ta sxoleia einai dimosia....dld an enas voudistis sas ferei toy voyda 8iella antidrasewn 8a eixate kanei..molis vlepete omws thn eikona toy xristoy to kleinete to stomataki sas....kai xristianoi xristianoi oi perissoteroi apo esas sthn ekklisia ka8e pasxa k xtistoygenna pate...

  1. Ανώνυμος
    12 Νοεμβρίου 2009 στις 8:38 μ.μ.

    Are poso proodeftikoi mou ginate oloi.... etsi provata fwnakste na katevoun ta simvola tis xristianosinis , afiste ta skopia na legontai makedonia kai fate ton prologo pou sas poulane, provata an den ypirxan aftes oi eikones oi papades kai i thriskeia na kratisei to elliniko ethnos zwntano epi 400 xronia pou itan sklavomenw akomi tourkika tha milousate ... kai sto katw katw oloi me aftes tis eikones magalwsame den nomizw na epireasan kai kanenan sti diamorfwsh tou xaraktira tou..kai opoios den goustarei na kleinei ta matia tou otan tis vlepei.. emeis tis theloume pantou!!!!!

  1. Village's News
    12 Νοεμβρίου 2009 στις 10:40 μ.μ.

    Αγαπητέ Ανώνυμε 8.38,

    Μας αποκαλείς πρόβατα κι όμως από αυτά που γράφεις μάλλον εσύ ανήκεις στο κοπάδι. Αν δεν υπήρχαν αυτές οι εικόνες οι παπάδες και η θρησκεία να κρατήσει το ελληνικό έθνος ζωντανό? Αλήθεια το πιστεύεις αυτό που λες? Διάβασες ποτέ ιστορία στην ζωή σου ή τρως το παραμύθι του κρυφού σχολιού?
    Επί 400 χρόνια που η Ελλάδα ήταν σκλαβωμένη, και για μερικά μέρη όπως η Μακεδονία και η Θεσσαλονίκη ήταν πολύ περισσότερα, τι κάνανε οι παπάδες και η Εκκλησία? Πώς επιβίωσαν σε ένα εχθρικό και αλλόθρησκο κράτος? Μήπως να διαβάσεις λίγο ιστορία να μάθεις για τις συμφωνίες της Εκκλησίας με τον Σουλτάνο και τα συμβόλαια που υπογράφονταν.
    Οι Έλληνες έμειναν ενωμένοι τόσα χρόνια γιατί τους ένωνε η κοινή εθνική ταυτότητα. Πολλοί δεν μίλησαν ποτέ ελληνικά, μερικοί γεννήθηκαν σκλαβωμένοι, κάποιοι δεν υπήρξαν ποτέ χριστιανοί αλλά μουσουλμάνοι κι όμως γνώριζαν όλοι τους ότι ποιοι ήταν και τι έπρεπε να κάνουν.

    Τα σχολεία πρέπει να μορφώνουν και να διαμορφώνουν χαρακτήρες. Η εκκλησία είναι υπεύθυνη για τον λόγο του Θεού και όχι το σχολείο. Οι εικόνες ανήκουν στις εκκλησίες και στον προσωπικό χώρο του καθενός.
    Εσύ μεγάλωσες σε διαφορετικό περιβάλλον από ότι τα παιδιά σου. Αυτά μεγαλώνουν με συμμαθητές και φίλους που δεν είναι από την Ελλάδα ή δεν είναι Χριστιανοί. Τους υποχρεώνουμε να βρίσκονται όλη μέρα σε μια αίθουσα με την εικόνα του Χριστού μπροστά τους, να κάθονται στην άκρη όταν γίνετε η πρωινή προσευχή και να βγαίνουν έξω από την τάξη όταν διδάσκονται τα θρησκευτικά. Ωραία λέξη…διδάσκονται. Ωραία μας το πουλάνε γιατί αυτό στα ελληνικά λέγετε προσυλητισμός και όχι διδαχή. Αν θέλουμε λοιπόν να λεγόμαστε Έλληνες ας μιλάμε και σωστά ελληνικά και ας λέμε τα πράγματα με το όνομά τους.
    Σύμφωνα με το Ελληνικό Σύνταγμα ο προσυλητισμός απαγορεύεται! Γιατί πρέπει λοιπόν μια χούφτα παπάδες να μας πούνε και να μας δείξουν πως πρέπει να ζούμε?

  1. Ανώνυμος
    13 Νοεμβρίου 2009 στις 12:23 π.μ.

    ...και γιατι μια χουφτα σαν και σενα να μας πουν πως πρεπει να ζουμε?

  1. Village's News
    13 Νοεμβρίου 2009 στις 12:32 π.μ.

    Αγαπητέ ανώνυμε 12:23,

    δεν σου λέμε εμείς, που δεν είμαστε μια χούφτα μόνο, πώς να ζείς. "Εμείς" μιλάμε για σεβασμό στην διαφορετικότητα του άλλου. Η εκκλησία αντιθέτως όχι μόνο δεν σέβεται το διαφορετικό αλλά απειλεί με άσχημη μετά θανάτια ζωή. "Εμείς" σεβόμαστε τον συνάνθρωπό μας, τον διπλανό μας, τον φίλο μας κι ας μην έχει τις ίδιες απόψεις με εμάς.

  1. Ανώνυμος
    13 Νοεμβρίου 2009 στις 1:08 π.μ.

    oloi gia sebasmo stin diaforetikotita tou allou milame,ti to kako sou ekane o Xristianismos kai i eklisia,den nomizeis pos an oloi mas prospathousame na kanoume praksi osa mas didakse o Xristos tha itan kapos kalliteros o kosmos?

  1. Ανώνυμος
    13 Νοεμβρίου 2009 στις 2:13 π.μ.

    θα γραψετε κι αλλες μαλακιες?

    ΠΑΤΡΙΔΑ - ΘΡΗΣΚΕΙΑ - ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ!

    το τριπτυχο της επιτυχιας...

  1. Ανώνυμος
    13 Νοεμβρίου 2009 στις 11:18 π.μ.

    αν όλοι προσπαθούσαμε να κάνουμε πράξη όσα μας δίδαξε ο Χριστός θα ήμασταν ακόμα μέλος της τούρκικης αυτοκρατορίας αφού θα γυρνούσαμε ξανά και ξανά το μάγουλο.
    Θα είχαμε καταστρέψει και τα υπόλοιπα αρχάια ελληνικά μνημεία ως ειδωλολατρικά

  1. Ανώνυμος
    13 Νοεμβρίου 2009 στις 1:49 μ.μ.

    ΑΦΟΥ Ο ΘΕΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΟΓΝΩΣΤΗΣ, ΓΙΑΤΙ ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΜΑΘΕΙ ΤΟ ΠΩΣ ΘΑ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΘΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΔΩ ΜΑΣ ΖΩΗ.ΟΤΑΝ ΕΓΩ ΠΛΕΟΝ ΓΝΩΡΙΖΩ ΟΤΙ Ο ΘΕΟΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΠΑΝΤΑ ΕΞ ΑΡΧΗΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΑΞΩ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗς ΖΩΗΣ ΜΟΥ,ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΛΟΓΟ ΝΑ ΜΕ ΒΑΖΕΙ ΝΑ ΖΩ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΜΑΘΩ. ΑΥΤΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΤΕΛΕΙΩΣ ΠΕΡΙΤΤΟ. ΟΣΟ ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΜΟΥ, ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ, ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΖΗΣΩ, ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΕΣ ΣΕ ΑΥΤΟΠΝ .Ο ΘΕΟΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ, ΩΣ ΠΑΝΤΟΓΝΩΣΤΗΣ, ΠΛΗΡΩΣ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ, ΠΑΡΟΝ, ΜΕΛΛΟΝ ΟΣΟ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΚΙ ΑΝ ΕΓΩ ΠΛΑΘΩ ΑΥΤΟ. ΕΤΣΙ ΛΟΙΠΟΝ, ΠΡΕΠΕΙ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΩΣ ΝΑ ΑΜΦΙΒΑΛΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΤΟΓΝΩΣΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ.ΕΝΑΣ ΘΕΟΣ, ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΜΟΝΟΝ ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ ΣΤΙΣ ΕΞΙ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ(ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ-ΙΣΛΑΜΙΣΜΟΣ-ΙΝΔΟΥΙΣΜΟΣ-ΒΟΥΔΙΣΜΟΣ-ΤΑΟΙΣΜΟΣ-ΚΟΥΜΦΟΥΚΙΑΝΙΣΜΟΣ).ΘΑ ΔΟΚΙΜΑΖΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΑΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΜΟΝΟ ΑΝ ΔΕΝ ΤΗ ΓΝΩΡΙΖΕ.ΗΔΗ ΑΥΤΟ ΘΑ ΕΠΑΡΚΟΥΣΕ ΩΣ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΟΤΙ ΟΙ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΤΕΛΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ.ΑΥΤΗ Η ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΕΚΔΙΩΞΕΙ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΚΑΘΕ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΘΕΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΙΦΕΡΕΙ ΜΙΑ ΑΣΥΛΛΗΠΤΗ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ.

  1. Ανώνυμος
    13 Νοεμβρίου 2009 στις 1:58 μ.μ.

    θα επρεπε να ΝΤΡΕΠΕΣΕ.
    δεν σχολιαζουμε τον ΘΕΟ.
    δεν τον σχολιαζει ΚΑΝΕΝΑΣ.

  1. Ανώνυμος
    13 Νοεμβρίου 2009 στις 6:41 μ.μ.

    anonime twn 11:18 sumfwnw mazi sou 100%.H thewria ths thriskeias mpazei genikws,merika pramata einai kraugalea sthmena k kapoia alla einai toso antikrouomena kai anipostata pou kai ena paidi to katalavainei oti einai mpourdes.anonime twn 1:49 poia ntroph?o theos den ntrepete pou exei kanei ton kosmo etsi?den ntrepete pou afinei ekatomuria paidakia na peinane?den nrepete pou anthrwpoi exoun ginei xeiroteroi kai apo kathe daimonio pou perigrafete stis grafes?autos na ntrapei pou mas exei ftiaksei....kai mhn mou peis twra oti den paremvalei kai oti eimaste upeuthinoi emeis gia ton kosmo...

  1. Villagesnews Strimonikos
    13 Νοεμβρίου 2009 στις 11:19 μ.μ.

    εμεις οι διαχειριστες τον παιρνουμε απο τον κολο γιαυτο και δημοσιευουμαι τετοιες μαλακιες!

  1. Village's News
    14 Νοεμβρίου 2009 στις 12:16 π.μ.

    Εμείς οι διαχειριστές αγαπητέ Villagesnews Strimonikos,
    γνωρίζουμε ορθογραφία και ακόμα και αν τον παίρναμε από τον κώλο δεν θα το γράφαμε ανορθόγραφα.
    Εσείς πάλι οι πολύ καλοί χριστιανοί που σας ενόχλησε το γεγονός ότι μπορεί να φύγουν οι εικόνες από τα σχολεία, μόλις μας δείξατε πόσο πολύ πιστεύετε στην αγάπη καισ την συγχώρεση.

    Εμείς λοιπόν οι διαχειριστές θα συνεχίσουμε να δημοσιεύουμε τέτοιες μαλακίες! Πες στον Θεό σου και στους παπάδες σου να μας αφορίσει!

  1. παλιός αναγνώστης
    14 Νοεμβρίου 2009 στις 12:32 π.μ.

    village oeoeoe!
    village oeoeoe!
    village oeoeoe!
    village oeoeoe!
    village oeoeoe!
    village oeoeoe!
    village oeoeoe!
    village oeoeoe!
    village oeoeoe!
    village oeoeoe!
    village oeoeoe!
    village oeoeoe!
    village oeoeoe!
    village oeoeoe!
    village oeoeoe!
    village oeoeoe!

  1. Ανώνυμος
    14 Νοεμβρίου 2009 στις 12:57 π.μ.

    RE EVROPAIKO DIKASTIRIO TON ANTHROPINON DIKAIOMATON DEN MAS XEZEIS, AKOU PAPARIES POU LEEI!
    POU EINAI AUTOS O EVROPAIKOS DIKASTHS ANTRHOPINON DIKAIOMATON NA TOU PO APO KONTA?

    POU EINAI RE VILLAGE ESY POU KSEREIS TA POLLA?

  1. Ανώνυμος
    14 Νοεμβρίου 2009 στις 1:11 π.μ.

    kalla den mporeite na grafete xoris na brizete kai na eironeueste kai idika esi pio poli vilage

  1. Village's News
    14 Νοεμβρίου 2009 στις 2:03 π.μ.

    Αγαπητέ Ανώνυμε 12:57,
    στο Στρασβούργο εδρεύει και ο Έλληνας δικαστής είναι ο Καθηγητής κ. Χρήστος Ροζάκης

    Αγαπητέ Ανώνυμε 1:11,
    δεχόμαστε μια συνεχή επίθεση από άτομα που δεν μας γνωρίζουν και μας κάνεις σύσταση να μην βρίζουμε και να μην ειρωνευόμαστε? Συγνώμη αλλά έχουμε κάθε δικαίωμα να υπερασπιστούμε τον εαυτό μας όπως θα επιλέξουμε εμείς.

  1. Ανώνυμος
    14 Νοεμβρίου 2009 στις 10:21 π.μ.

    Ωραιο τροπο βρηκες κυριε διαχειριστα.

  1. S.G.
    14 Νοεμβρίου 2009 στις 2:18 μ.μ.

    Αρχικά δεν καταλαβαίνω γιατί τόσο μένος ενάντια όσων πιστεύουν στον φιλελευθερισμό.. Οι εικόνες στα σχολεία θα πρέπει να πω, για τον γονέα που αν κατέβουν δεν θα ξαναφήσει το παιδί του να πάει σχολείο, δεν φέρνουν τη θεία φώτιση στους μαθητές (do you get me??).. Με τον ίδιο τρόπο, δεν φέρνουν και την πίστη σε όσους τις κοιτούν! Η δημιουργία τόσο μεγάλου θέματος θεωρώ οτι είναι υπερβολική διότι, συμφωνώ, δεν φταίνε σε τίποτα οι εικόνες να μην υπάρχουν πια στις σχολικές αίθουσες, αλλά δεν λυπάστε κι όσους εμφανίζονται σ'αυτές με αυτά που βλέπουν? Τι φταίει ο καημένος ο Χριστούλης να βλέπει τα αίσχη των μαθητών αλλά και της πλειοψηφίας των καθηγητών Θρησκευτικών? Πόσοι από αυτούς που κάνουν τον σταυρό τους δεν θα έπρεπε να έχουν κομμένο χέρι με όλα όσα κάνουν? Ή όλα ή τίποτα. Γιαυτό λοιπόν ηρεμήτε και φέρτε το μυαλό σας στη θέση του γιατί αν η κοινωνία μας γυρίσει στην εξάρτηση από την εκκλησία τότε καήκαμε..Αναλογιστείτε λίγο την αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει για την αύξηση της φορολογίας στην εκκλησιαστική περιουσία.. Η πιστή του καθενός είναι μέσα του και όσες εικόνες κι αν υπάρχουν, αν δεν θέλει να πιστεύει, δεν θα πιστεύει!

  1. καιρος γαρ εγγυης
    14 Νοεμβρίου 2009 στις 9:08 μ.μ.

    γία φαντασείτε να κατηγορήσουμε εστω και για λιγο τους εβραιους, η τους μουσουλμανους η οποιον στο διαολο θεωρειτε εσεις φιλο σας η συμπολιτη.
    απ ευθειας μας κατηγορουνε ρατσιστες και ακραιους.
    για τον χριστιανισμο ομως δεν παφτει λογος!
    εκει ας τα γαμανε ολα δεν πειραζει!συμφωνεις village?

  1. periergos
    14 Νοεμβρίου 2009 στις 10:18 μ.μ.

    Village na se rotiso kati asxeto i sxetiko?
    Apo tin arxi eimai anagnostis tou blog sou.
    pos ginete me tis anartiseis pou kaneis, na anevenoun sinexos ta xtipimata sou?
    poies anartiseis ennoo?
    katarxin se auti pou sxoliazo.
    oi pliopsifia eimaste xristianoi orthodoksoi par' olo auta diavasoume tin anartisi sou kai tin sxoliazoume an kai den mas aresei.
    kata deuteron me ta politika prin apo tis ekloges, oloi thimomaste ti egine me ton karatzaferi, pali omos oloi se diavazame kai se sxoliazame.
    na sinexiso?
    epeidi eisai mono esi se diavazoume i epeidi se goustaroume?
    epeidi eisai oksithimos i epeidi se goustaroume?

    pos mporeis na to ekseigisis?
    eimai poli periergos na do tin apantisi sou!

  1. Village's News
    14 Νοεμβρίου 2009 στις 10:59 μ.μ.

    Αγαπητέ periergos,
    Θα σου απαντήσουμε όσο πιο απλά μπορούμε. Μας διαβάζετε γιατί σας σεβόμαστε. Δεν είναι τα θέματα αλλά η παρέα. Μας κάνετε και σας κάνουμε παρέα. Μας τιμάτε με την ανάγνωση των θεμάτων που βάζουμε. Δεν έχει σημασία αν συμφωνούμε ή αν διαφωνούμε. Νιώθουμε χαρούμενοι που μας δίνετε η ευκαιρία να συζητήσουμε και να μάθουμε πολλές φορές από εσάς. Ελπίζουμε να ικανοποιήσαμε την περιέργεια σου

  1. Village's News
    14 Νοεμβρίου 2009 στις 11:05 μ.μ.

    Όχι δεν συμφωνούμε αγαπητέ καιρος γαρ εγγυης.
    Όλες οι θρησκείες είτε πιστεύουμε είτε όχι, είναι σεβαστές. Αλλά πρέπει όλες να είναι το ίδιο σεβαστές, όχι η μία περισσότερο από την άλλη. Μέσα σε μια τάξη μπορεί να υπάρχει κι ένας μουσουλμάνος. Γιατί αυτός πρέπει να βλέπει ένα θρησκευτικό σύμβολο καθημερινά στον χώρο που ζει? Το ίδιο και με εσένα για παράδειγμα που αν ζούσες σε μία μουσουλμανική χώρα θα σε ενοχλούσε να βλέπεις μέσα στην τάξη σου στο σχολείο ένα μουσουλμανικό σύμβολο.
    Γενικά όμως δεν έχει να κάνει με την θρησκεία αλλά με το σχολείο. Και το σχολείο ανήκει στους μαθητές και τους δασκάλους. Ανήκει στην γνώση και όχι στην θρησκεία. Για την θρησκεία υπάρχουν οι εκκλησίες.

  1. Ανώνυμος
    15 Νοεμβρίου 2009 στις 1:07 π.μ.

    ΜΑΚΑΡΙΟΙ ΟΙ ΠΤΩΧΟΙ ΤΩ ΠΝΕΥΜΑΤΙ

  1. MYΘΟΣ
    15 Νοεμβρίου 2009 στις 9:23 π.μ.

    Kαποιος ζητιανος αναφερει καπου ενας μυθος συναντησε την θεα Τυχη,που του υποσχεθηκε πως θα του χαριζε οσο χρυσαφι θα της ζητουσε,με την διαφορα,πως οσο θα του επεφτε στην γη θα γινοταν σκονη.
    Ζητησε ο ζητιανος και ξαναζητησε χρυσαφι.Το σακκι του ολο και γεμιζε.Σε μια στιγμη ομως,το σακκι,μην αντεχοντας το βαρος του χρυσου,σχιστηκε και ολο το χρυσαφι επεσε στην γη και εγινε σκονη.Ο πλεονεκτης ζητιανος εμεινε φτωχος οπως και πρωτα.

    Για σενα villagesnews.blogspot.com

  1. Ανώνυμος
    15 Νοεμβρίου 2009 στις 9:32 π.μ.

    ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΣΑΣ ΚΡΑΖΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΣΑΣ ΞΕΡΟΥΝ ΠΕΣΤΕ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΝΑ ΣΑΣ ΜΑΘΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙΣ ΑΝΩΝΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΟ

  1. Village's News
    15 Νοεμβρίου 2009 στις 12:24 μ.μ.

    Αγαπητέ Ανώνυμε 1:07, εσύ πόσο ευτυχισμένος είσαι είπαμε?

    Αγαπητέ Μύθος, ευχαριστούμε για την αφιέρωση. Συγχώρησε την αφέλειά μας αλλά σε τι είμαστε πλεονέκτες?

    Αγαπητέ Ανώνυμε 9:32, και το να σχολιάζεις επώνυμα είναι κι αυτό εύκολο!
    Όταν πίνουμε μαζί καφέ επώνυμα σχολιάζουμε. Το να κράζεις κάποιον τον οποίο δεν γνωρίζεις και να κάνεις υποθέσεις για το χαρακτήρα του και τα πιστεύω του μας φαντάζει κάπως άρρωστο. Μοιάζει με αυτούς που για να εκτονώσουνε τα νεύρα τους πάνε σε ειδικά ψυχολογικά κέντρα και παίζουν ξύλο με κούκλες. Εσείς κράζετε, εμείς γιατί να μην μπορούμε να απαντήσουμε? Όταν σχολιάζουμε εμείς σχολιάζουμε τα του Δήμου και θέματα που απασχολούν όλους μας. Δεν σχολιάσαμε κανέναν προσωπικά. Εσείς σχολιάζετε εμάς προσωπικά. Αν αρχίσουμε να γράφουμε για το ποιος δέρνει ποια (και ξέρουμε πολλούς ονομαστικά), ποιες απατάνε ποιους σε γνωστό μαγαζί στην Νέα Απολλωνία (και ξέρουμε και αυτές ονομαστικά), ποιοι κόβουν ξύλα κρυφά από το δάσος (και ειδικά αυτοί δεν θα έπρεπε γιατί έχουν μεγάλο στόμα), και άλλα πολλά, πόσο νομίζεις ότι θα άντεχε η κοινωνία του Σταυρού?

  1. Ανώνυμος
    15 Νοεμβρίου 2009 στις 3:19 μ.μ.

    Πώς το έχασα αυτό το θέμα και δεν μίλησα από την αρχή?! >.<

    Λοιπόν, κατ'αρχάς ένα έχω να πω... Το κύρος και η ηθική της θρησκείας σας φαίνεται από τα πρώτα 2 σχόλια... Κάποιοι κάποιοι έχουν ξεχάσει ότι ο άνθρωπος είναι ελεύθερος να πιστεύει όπου θέλει ή ακόμα και να μην πιστεύει καθόλου! Αποκαλώντας τους άθεους βρωμιάρηδες και ψεύτες γιατί πρέπει εγώ να συμφωνήσω με εσάς και να πιστεύω στην θρησκεία σας?! Για να είμαι πρόβατο όπως κι εσείς που έχετε βάλει το κεφάλι κάτω και πιστεύετε ότι ο Θεός σας θα σας σώσει από οτιδήποτε κακό?! Αν ήταν έτσι δεν θα πέθαινε κανείς Χριστιανός!

  1. Ανώνυμος
    15 Νοεμβρίου 2009 στις 10:48 μ.μ.

    Village's άσε τα θρησκευτικά και πιάσε τα κοινωνικά!
    Αυτό θα είναι το καλύτερο!
    Αύτο μας καίει όλους, γιατί όλοι είμαστε Σταυρινοί!
    Πες τα όλα,όλα ότι ξέρεις για κέρατα απιστίες ξύλο και τέτοια!

  1. Ανώνυμος
    17 Νοεμβρίου 2009 στις 3:25 μ.μ.

    fanatike kale "xristiane" (sta xartia mono)pou eisai;;;

  1. Ανώνυμος
    17 Νοεμβρίου 2009 στις 7:57 μ.μ.

    Πού είναι για..?

  1. Ανώνυμος
    17 Νοεμβρίου 2009 στις 8:54 μ.μ.

    pou eisai kale "xristiane" (sta xartia mono), den emfanizese...

  1. Ανώνυμος
    18 Νοεμβρίου 2009 στις 1:00 μ.μ.

    ΕΠΕΙΔΗ Ο ΘΕΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΟΠΛΑΣΤΗΣ, ΕΠΛΑΣΕ ΚΑΙ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ.ΑΚΟΛΟΥΘΩΣ, ΜΑΣ ΒΑΖΕΙ ΝΑ ΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΔΩ ΖΩΗ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΡΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ Ο ΙΔΙΟΣ ΕΠΛΑΣΕ.ΜΗΠΩΣ ΘΕΛΕΙ, ΔΗΛΑΔΗ, ΝΑ ΚΡΙΝΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ.ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΞΑΚΡΙΒΩΣΕΙ ΤΑ ΛΑΘΗ ΤΟΥ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΚΑΝΕ ΤΕΛΕΙΟΥΣ.ΤΟ ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΑΥΤΟ ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟ ΣΤΗ ΔΟΜΗ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΟΙ ΘΡΗΣΚΙΕΣ ΝΑ ΑΠΑΛΕΙΨΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΓΝΩΣΤΟ ΕΠΕΙΧΗΡΗΜΑ ΟΤΙ Ο ΘΕΟΣ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΒΟΥΛΗΣΗ, ΕΝΩ ΕΦΤΙΑΞΕ ΤΟ ΣΩΜΑ ΜΑΣ ΜΟΝΟ.ΕΤΣΙ, ΙΣΧΥΡΙΖΟΝΤΑΙ ΟΤΙ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΜΑΣ ΒΟΥΛΗΣΗ, ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΤΟ ΑΝ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΜΕ Η ΟΧΙ ΗΘΙΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΑΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ.ΟΙ ΘΡΗΣΚΕΥΟΜΕΝΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΑΓΝΟΟΥΝ ΟΤΙ Ο ΘΕΟΣ ΩΣ ΠΑΝΤΟΠΛΑΣΤΗΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΜΟΝΟ ΝΑ ΦΤΙΑΧΝΕΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΣΩΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ ΕΓΩ ΤΟΥΣ, ΑΛΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΤΙΑΧΝΕΙ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ, ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ.ΟΠΩΣ ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΠΟΥ ΔΙΕΠΟΥΝ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΑΥΛΟ, ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΥΛΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ, ΗΘΙΚΗ Η ΑΝΗΘΙΚΗ.Ο ΘΕΟΣ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ, ΩΣ ΠΑΝΤΟΠΛΑΣΤΗΣ, ΔΕ ΦΤΙΑΧΝΕΙ ΜΟΝΟ ΟΡΑΤΑ ΣΩΜΑΤΑ,ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ.Ο ΘΕΟΣ ΚΡΙΝΕΙ ΤΗΝ (ΕΛΕΥΘΕΡΗ) ΜΟΥ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ, ΠΟΥ Ο ΙΔΙΟΣ ΕΦΤΙΑΞΕ.

  1. Ανώνυμος
    18 Νοεμβρίου 2009 στις 4:38 μ.μ.

    "xristiane" kale "xristiane" pou eisai;

  1. Ανώνυμος
    20 Νοεμβρίου 2009 στις 3:21 μ.μ.

    egw thelw na rwtiso olous esas pou milate gia sevasmo ston sinanthropo . to thriskevma tis patridas sas to kserete ? an nai tote apaitiste na min katargithoun ta simvola sas sas sas

  1. Village's News
    20 Νοεμβρίου 2009 στις 3:41 μ.μ.

    Η πατρίδα μας είναι η Ελλάδα και αυτό που μας ξεχωρίζει είναι η εθνική μας ταυτότητα η οποία είναι η ελληνική. Το αν κάποιος Έλληνας είναι χριστιανός ορθόδοξος, χριστιανός καθολικός, μουσουλμάνος ή ανήκει σε οποιαδήποτε άλλη θρησκεία δεν θα έπρεπε να απασχολεί εμάς αλλά τον ίδιο.
    Εμείς να σε ρωτήσουμε το εξής, σε περίπτωση πολέμου θα σε ενδιαφέρει το θρήσκευμα αυτού που πολεμάει δίπλα σου ή πια πατρίδα υπερασπίζετε?
    Οι πατρίδες δεν έχουν θρήσκευμα. Τα σύμβολά είναι του Χριστιανισμού και της εβραικής κοινότητας και όχι των Ελλήνων.

  1. Ανώνυμος
    20 Νοεμβρίου 2009 στις 3:49 μ.μ.

    eimaste xristianoi re paidia eleos ta exoume isopedwsei ola . oui gramateoi kai fariseei ipokrites .

  1. Ανώνυμος
    20 Νοεμβρίου 2009 στις 3:54 μ.μ.

    na katargithoun kai ta arxea tote re proodeftikoi

  1. Village's News
    20 Νοεμβρίου 2009 στις 4:27 μ.μ.

    Τα αρχαία ελληνικά αγαπητέ ανώνυμε 3:54 είναι η γλώσσα των προγόνων μας και συνεπώς και δική μας αφού η νέα ελληνική αποτελεί εξέλιξη της αρχαίας. Τα θρησκευτικά από την άλλη είναι η ιστορία ενός άλλου λαού, όχι του ελληνικού και το μόνο σημείο στο οποίο οι δύο ιστορίες συναντώνται και έχει ενδιαφέρον είναι σε εκείνο το σημείο όπου οι Έλληνες ασπάζονται τον χριστιανισμό, αρχίζει η καταστροφή των αρχαίων μνημείων, η δολοφονίες των άπιστων και η διαστρέβλωση των ελληνικών εθίμων.
    Μην μπερδεύεις λοιπόν άσχετα πράγματα.

  1. Ανώνυμος
    20 Νοεμβρίου 2009 στις 6:06 μ.μ.

    villages μια ερωτηση.
    Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΑΝΗΚΕΙ ΣΑΝ ΣΥΜΒΟΛΟ?

  1. Village's News
    20 Νοεμβρίου 2009 στις 7:11 μ.μ.

    Αγαπητέ Ανώνυμε 6:06,

    η Ελληνική σημαία του ελληνικού κράτους και των Ελλήνων. Αν η ερώτηση που θα κάνεις μετά είναι γιατί έχει σταυρό επάνω, θα σου απαντήσουμε ότι οι περισσότερες ευρωπαικές σημαίες έχουν τον σταυρό επάνω τους για να δηλώσουν ότι είναι χριστιανικά κράτη και όχι μουσουλμανικά. Με την ίδια φιλοσοφία σχεδιάστηκε και η ελληνική σημαία το 1807 στην Σκιάθο. Σε μία περίοδο που η Ελλάδα δεν υπήρχε ως κράτος και προσπαθούσε να βρει κάποιον τρόπο να δηλώσει την διαφορετικότητά της από την Τουρκία.

  1. Ανώνυμος
    20 Νοεμβρίου 2009 στις 7:27 μ.μ.

    VILLAGE ΜΠΡΑΒΟ!!!
    ΕΙΣΑΙ ΠΟΛΥ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΟΣ ΤΕΛΙΚΑ!!!
    ΜΕ ΚΑΤΑΠΛΙΣΕΙΣ, ΔΕΝ ΣΕ ΕΙΡΩΝΕΥΟΜΑΙ, ΣΟΒΑΡΑ!!!

  1. Ανώνυμος
    21 Νοεμβρίου 2009 στις 2:57 π.μ.

    Ειδικά αυτό με την προσευχή το πρωί είναι το χειρότερο. Άντε να πεις από τα Θρησκευτικά αν δεν γουστάρεις θα πάρεις απαλλαγή αλλά στην προσευχή τι θα κάνεις?!

  1. Ανώνυμος
    21 Νοεμβρίου 2009 στις 9:05 π.μ.

    villages επομενη ερωτηση.
    Τα σχολεια σε ποιον ανηκουν?

  1. Villages News
    21 Νοεμβρίου 2009 στις 12:02 μ.μ.

    Αγαπητέ Ανώνυμε 9:05,

    μας εκπλήσει και μας τιμάει συγχρόνως το γεγονός ότι πρωί πρωί του Σαββάτου μας διαβάζεις και μας κάνεις ερώτηση.

    Τα σχολεία θεωρούμε ότι ανήκουν στην γνώση, ανήκουν στους μαθητές και στους δασκάλους ανεξαρτήτως θρησκείας και εθνικότητας. Τα σχολεία υπάρχουν για να μεταδίδουν την γνώση και όχι τον σκοταδισμό της εκκλησίας.

  1. Ανώνυμος
    21 Νοεμβρίου 2009 στις 2:55 μ.μ.

    Villages ερωτηση τριτη.
    Ολοι αυτοι που αναφερεις παραπανω συν τους υπολοιπους ΕΛΛΗΝΕΣ πολιτες αποτελουν το ΕΛΛΗΝΙΚΟ κρατος?

  1. Villages News
    21 Νοεμβρίου 2009 στις 9:21 μ.μ.

    Όλοι οι Έλληνες αποτελούμε το ελληνικό έθνος. Το ελληνικό κράτος το αποτελούν άτομο με διάφορες εθνικότητες, διάφορα θρησκεύματα και από διαφορετικές φυλές

  1. Ανώνυμος
    22 Νοεμβρίου 2009 στις 3:30 π.μ.

    Για κάτσε... Είναι Vilage's ή Vilages? Αλλιώς υπάρχουν 2 Admin... :/

  1. Village's News
    22 Νοεμβρίου 2009 στις 4:11 π.μ.

    Αγαπητέ Ανώνυμε 3:30,

    χαιρόμαστε που οι αναγνώστες μας ανακαλύπτουν πράγματα. Εσύ βέβαια ανακάλυψες ένα τίποτα γιατί από την αρχή δηλώσαμε ότι είμαστε περισσότεροι του ενός.
    Παρόλαυτά το σωστό είναι Village's News και στα προηγούμενα 2 σχόλια ήταν ορθογραφικό λάθος.

  1. Village's News
    22 Νοεμβρίου 2009 στις 1:08 μ.μ.

    testing

  1. Ανώνυμος
    22 Νοεμβρίου 2009 στις 1:10 μ.μ.

    Ναι το ήξερα ότι είστε περισσότεροι από 1 αλλά νόμιζα ότι γράφετε όλοι από τον ίδιο λογαριασμό! Sorry για το offtopic, ευχαριστώ για την διευκρίνηση! :)

  1. Village's News
    22 Νοεμβρίου 2009 στις 2:51 μ.μ.

    O KATHENAS MPOREI NA GRAPSEI OS Village's News

  1. Village's News
    22 Νοεμβρίου 2009 στις 4:31 μ.μ.

    Βλέπουμε ότι η ψηφοφορία έληξε υπέρ του να κατέβουν τα θρησκευτικά σύμβολα από τις σχολικές τάξεις. Ενδιαφέρον...

    Βεβαίως και ο καθένας μπορεί να γράψει ώς Village's News αλλά δεν μπορεί ο καθένας να σταματήσει το δικαίωμα να γράφωνται σχόλια.
    Επαναλαμβάνουμε ότι τα προηγούμενα 2 posts γράφτηκαν βιστηκά και με ορθογραφικό λάθος. Δεν απασχολεί καθόλου αυτό την συζήτηση περί θρησκευτικών συμβόλων όμως.

  1. LAKIS GALIOURIS
    22 Νοεμβρίου 2009 στις 7:34 μ.μ.

    Village's News είπε...
    Αγαπητέ Ανώνυμε 8.38,

    Μας αποκαλείς πρόβατα κι όμως από αυτά που γράφεις μάλλον εσύ ανήκεις στο κοπάδι. Αν δεν υπήρχαν αυτές οι εικόνες οι παπάδες και η θρησκεία να κρατήσει το ελληνικό έθνος ζωντανό? Αλήθεια το πιστεύεις αυτό που λες? Διάβασες ποτέ ιστορία στην ζωή σου ή τρως το παραμύθι του κρυφού σχολιού?
    Επί 400 χρόνια που η Ελλάδα ήταν σκλαβωμένη, και για μερικά μέρη όπως η Μακεδονία και η Θεσσαλονίκη ήταν πολύ περισσότερα, τι κάνανε οι παπάδες και η Εκκλησία? Πώς επιβίωσαν σε ένα εχθρικό και αλλόθρησκο κράτος? Μήπως να διαβάσεις λίγο ιστορία να μάθεις για τις συμφωνίες της Εκκλησίας με τον Σουλτάνο και τα συμβόλαια που υπογράφονταν.
    Οι Έλληνες έμειναν ενωμένοι τόσα χρόνια γιατί τους ένωνε η κοινή εθνική ταυτότητα. Πολλοί δεν μίλησαν ποτέ ελληνικά, μερικοί γεννήθηκαν σκλαβωμένοι, κάποιοι δεν υπήρξαν ποτέ χριστιανοί αλλά μουσουλμάνοι κι όμως γνώριζαν όλοι τους ότι ποιοι ήταν και τι έπρεπε να κάνουν.

    Τα σχολεία πρέπει να μορφώνουν και να διαμορφώνουν χαρακτήρες. Η εκκλησία είναι υπεύθυνη για τον λόγο του Θεού και όχι το σχολείο. Οι εικόνες ανήκουν στις εκκλησίες και στον προσωπικό χώρο του καθενός.
    Εσύ μεγάλωσες σε διαφορετικό περιβάλλον από ότι τα παιδιά σου. Αυτά μεγαλώνουν με συμμαθητές και φίλους που δεν είναι από την Ελλάδα ή δεν είναι Χριστιανοί. Τους υποχρεώνουμε να βρίσκονται όλη μέρα σε μια αίθουσα με την εικόνα του Χριστού μπροστά τους, να κάθονται στην άκρη όταν γίνετε η πρωινή προσευχή και να βγαίνουν έξω από την τάξη όταν διδάσκονται τα θρησκευτικά. Ωραία λέξη…διδάσκονται. Ωραία μας το πουλάνε γιατί αυτό στα ελληνικά λέγετε προσυλητισμός και όχι διδαχή. Αν θέλουμε λοιπόν να λεγόμαστε Έλληνες ας μιλάμε και σωστά ελληνικά και ας λέμε τα πράγματα με το όνομά τους.
    Σύμφωνα με το Ελληνικό Σύνταγμα ο προσυλητισμός απαγορεύεται! Γιατί πρέπει λοιπόν μια χούφτα παπάδες να μας πούνε και να μας δείξουν πως πρέπει να ζούμε?

    12 Νοέμβριος 2009 10:40 μμ
    -----------------------------------------------

    ME KALHPSES APOLYTA ME OLA TA PARAPANO GRAFOMENA SOU..

    lakis galiouris.

Leave a Reply:

AddThis

Bookmark and Share