"Ανυπόστατο" και "άδικο" χαρακτηρίζουν οι επαγγελματίες αλιείς, οι οποίοι υποστηρίζουν τις δραστηριότητες της ερασιτεχνικής αλιείας, σε ανακοίνωσή τους το νέο ΠΔ που ψηφίστηκε τον Ιούνιο και προβλέπεται να τεθεί σε ισχύ στο τέλος του χρόνου, με το οποίο περιορίζονται για τους ερασιτέχνες ψαράδες τα ποσοστά αλίευσης στον Θερμαϊκό κόλπο, από πέντε κιλά ανά άτομο, σε τρία κιλά ανά βάρκα και απαγορεύεται το ψαροντούφεκο, εντός του κόλπου.


Ζητούν την απόσυρσή του και τονίζουν ότι "πλήττονται δεκάδες χιλιάδες ερασιτέχνες αλιείς, που πληρώνουν με μεγάλα ποσά για το χόμπι τους σε άδειες αλιείας, βάρκες, δολώματα, εργαλεία, καθώς και εκατοντάδες επαγγελματίες, που αποδίδουν εισφορές υπέρ του κράτους και των επαγγελματιών ψαράδων". Θεωρούν επίσης ότι το νέο Π.Δ. κάνει ζημιά στην τουριστική δραστηριότητα του κλάδου.






Στο πλαίσιο αυτό μάλιστα, επαγγελματίες θαλάσσιων δραστηριοτήτων Βόρειας Ελλάδας και Θεσσαλίας, καθώς και ερασιτέχνες αλιείς, διοργανώνουν την Κυριακή στις 12 το μεσημέρι συγκέντρωση στο χώρο του Λευκού Πύργου και διαμαρτυρία με ερασιτεχνικά σκάφη αλιείας στη θάλασσα.

















http://www.agelioforos.gr/default.asp?pid=7&ct=1&artid=11764



date Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2009

1 χωριατάκια to “Διαμαρτυρία αλιέων στο Λευκό Πύργο”

  1. Ανώνυμος
    17 Νοεμβρίου 2009 στις 8:32 μ.μ.

    Έγινε τελικά η διαμαρτυρία?

Leave a Reply:

AddThis

Bookmark and Share