Το παρακάτω κείμενο μας έστειλε αναγνώστης του blog μας και των υπολοίπων blogs της περιοχής. Το κείμενο έχει αναρτηθεί ήδη σε άλλο blog αλλά σεβόμενοι την επιθυμία του το αναρτούμε κι εμείς.

"Διαβαζω ολες αυτές τις μερες με ενδιαφερον όλα αυτά που γραφονται για το Σταυρο. Με βρισκουν συμφωνο γενικοτερα αλλα θα ηθελα να εκφρασω και γω την αποψη μου για κατι. Σωστα όλα αυτά περι δημου, αλλα μηπως καπου καπου θα πρεπει να κοιταμε και λιγο τα μουτρα μας? Χτες ητανε η δευτερη φορα που εγω ο ιδιος ειδα με τα ματια μου παρεα αγοριων να ανεβαινουνε προς τον Ανω Σταυρο και να προκαλουνε ζημιες στις κολωνες φωτισμου!! Συγκεκριμενα πετουσανε πετρες από κατω στοχευοντας τα τζαμακια που εχουνε μεσα τις λαμπες! Πριν μερικους μηνες παλι, παρεα αγοριων, πιο πολλα ατομα αυτή τη φορα, τρωγανε στην ταβερνα του Νταραβικου στον Ανω Σταυρο και κατά την επιστροφη τους με τα ποδια στον Κατω Σταυρο ρημαξανε ένα μεγαλο αριθμο γλομπων (φωτισμος κηπου) από τις αυλες των σπιτιων όπως επισης και αυτή τη φορα τα τζαμακια από τις κολωνες φωτισμου! Σ αυτή τη φορα σκαρφαλωνανε μεχρι τη μεση της κολωνας και με ένα ξυλο σπαγανε τα τζαμακια από τις κολωνες!! Τα ονοματα των παιδιων της πρωτης φορας,όπως και της χτεσινης αντιστοιχα, φροντισα και τα εμαθα!! Αυτό που εχω να πω είναι ότι ωραια να βγαινουμε και να κραζουμε ανωνυμα «θεους και δαιμονες», και σε πολλα με βρισκετε συμφωνο, αλλα ορισμενοι ΠΡΕΠΕΙ να κοιτανε και λιγο (εως πολύ) τη δικη τους συμπεριφορα!! Δεν μπορουμε να εχουμε την απαιτηση να κανει καποια πραματα ο δημος και μετα εμεις οι ιδιοι να τα χαλαμε!!! ΑΙΣΧΟΣ ΚΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΓΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ!! Λυπαμαι γιατι πριν από αυτά τα περιστατικα ειχα άλλη αποψη για το ατομο τους …"
.
.

date Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2009

6 χωριατάκια to “Δεν μπορουμε να εχουμε την απαιτηση να κανει καποια πραματα ο δημος και μετα εμεις οι ιδιοι να τα χαλαμε!!!”

  1. ΚΑΡΦΙ
    1 Σεπτεμβρίου 2009 στις 3:09 μ.μ.

    ΠΡΩΤΟΝ ΔΕΝ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΖΕΙ Ο ΦΙΛΟΣ ΑΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΗΤΑΝ ΑΝΗΛΙΚΑ Η ΕΝΗΛΙΚΑ ΕΧΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΣΗΜΑΣΙΑ.
    ΔΕΥΤΕΡΟΝ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ
    ΚΑΙ ΝΑ ΚΟΙΤΑΝΕ ΤΗΝ ΠΑΡΤΥ ΤΟΥΣ ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΤΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ ΤΟΥ ΤΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΟΤΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΦΤΙΑΧΝΕΙ ΚΑΙ ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ΧΑΛΑΝΕ?
    ΔΗΛΑΔΗ ΜΙΑ ΠΑΡΕΑ ΠΑΙΔΙΩΝ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ? ΑΣ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙ ΓΙΑΤΙ ΕΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΜΠΕΡΔΕΥΤΗΚΑ.

  1. Village's News
    1 Σεπτεμβρίου 2009 στις 4:18 μ.μ.

    Δεν κάνουμε τους έκπληκτους γιατί το έχουμε δει κι εμείς αυτό. Μπορεί να μην ήταν με λάμπα και πιθανόν να μην ήταν τα ίδια παιδιά αλλά δεν εχει διαφορά. Φαντάζομαι ότι ο φίλος που μιλάει για την ευθύνη του συνόλου απευθύνετε στο σύνολο γονείς που δεν έμαθαν τα παιδιά να σέβονται την περιουσία του άλλου, στο σύνολο δάσκαλοι και καθηγητές που επίσης δεν έκαναν σωστά την δουλεία τους και σε όλους μας γενικά που κανείς δεν βγήκε στο μπαλκόνι να βάλει μια φωνή.
    Μια παρέα παιδιών μπορεί να μην είναι το σύνολο των δημοτών αλλά δεν αποτελεί και εξαίρεση του.
    Ο δήμος (εμείς το καταλαβαίνουμε με την γενική έννοια του όρου, δηλαδή ο λαός, οι κάτοικοι του τόπου όπως εκπροσωπούνται από τους εκλεγμένους άρχοντες) έχει δουλέψει για να χτίσει αυτό το μέρος και να έχει όλα όσα μπορεί να προσφέρει συμπεριλαμβανομένων στην περίπτωσή μας και των λαμπών στους δρόμους. Όταν εμείς οι ίδιοι δεν σεβόμαστε τον κόπο και την προσπάθεια την δικιά μας και των συμπολιτών μας δεν μπορούμε να μάθουμε και στα παιδιά μας να τα σέβονται και οδηγούνται σε πράξεις όπως αυτή. Δεν πιστεύουμε ότι τα παιδιά το έκαναν επίτηδες και με κακία αλλά από άγνοια.

  1. Ανώνυμος
    1 Σεπτεμβρίου 2009 στις 4:45 μ.μ.

    village news ετσι ακριβως ειναι.καλυψες πολλα απο τα ερωτηματα του καρφιου ος αναφορα το κειμενο μου και σε ευχαριστω.
    φιλε ΚΑΡΦΙ τα παιδια ητανε ενηλικα απο 18 χρονων και πανω.επομενως το πιθανο επιχειρημα περι ηλικιας και ανωριμοτητας "δεν παιζει".
    δεν αμφιβαλλω οτι το να βαλει ταξη ειναι δουλεια της αστυνομιας, αλλα εκεινη τη στιγμη δεν ητανε εκει και μαρτυρες του περιστατικου ημασταν εμεις οι απλοι πολιτες.και οπως ειπε ο φιλος village news, ΚΑΝΕΝΑΣ δεν εβαλε μια φωνη στα παιδια παρολο που την αλλη μερα ολοι μιλουσανε γι αυτο γιατι ολοι ακουσανε τη φασαρια.πληροφοριακα, εγω φωναξα αλλα λογω που το σπιτι μου ειναι μεσα σε στενο κ επειδη ειχανε προσπερασει το στενο μου ΔΕ με ακουσαν.
    ος αναφορα το συνολο των δημοτων,χρησιμοποιησα πληθυντικο (ολοι μας) γιατι αμα ξεχωριζα τη μεριδα αυτη των παιδιων θα πεφτανε αλλοι να με "φανε" λεγοντας οτι εμεις ειμαστε οι "καλοι" και τα παιδια οι "κακοι".και οτι ποτε μας εμεις δεν καναμε τπτ? κλπ κλπ.στη συγκεκριμενη περιπτωση η συγκεκριμενη μεριδα δημοτων δημιουργησε το προβλημα και ΚΑΝΕΝΑΣ (που ειχε καλυτερη προσβαση απο μενα στο δρομο) δε βγηκε να κανει μια παρατηρηση στα παιδια.
    γενικα στα υπολοιπα σημεια,με καλυψε ο villagenews που πολυ σωστα εγραψε!

    ευχαριστω για τη δημοσιοποιηση του mail μου.

  1. Ανώνυμος
    2 Σεπτεμβρίου 2009 στις 11:18 π.μ.

    Mono ta fwta spame? ehei parathrhsei kaneis ti afhnoume pisw otan fevgoume apo thn paralia?

  1. Ανώνυμος
    7 Σεπτεμβρίου 2009 στις 12:03 μ.μ.

    Na anaferw kiolas to gegonos oti akoma kala kala den exei arxisei na leitourgei to 5x5 kai kapoioi petane mesa petres kai anoigoun trypes sta syrmata gia na mpoun kai na paiksoun 'h gia na katsoun apla to brady kai na gemisoun to meros me skoupidia!!

  1. Village's News
    7 Σεπτεμβρίου 2009 στις 12:48 μ.μ.

    Θεωρούμε πολύ άσχημο αυτό το οποίο περιγράφει ο ανώνυμος παραπάνω. Δεν γίνετε να ζητάμε έργα από τον δήμο και μόλις αρχίσει η κατασκευή τους να τα καταστρέφουμε με διάφορους τρόπους.
    Νομίζουμε ότι καλό θα ήταν αν κάποιος δει μια τέτοια κίνηση η οποία να είναι καταστρεπτική προς το έργο, όποιο κι αν είναι αυτό, να κάνει μια παρατήρηση. Δεν είναι κακό να γινόμαστε κοινωνικό συνολο που αγαπάμε την περιοχή μας, την γειτονιά μας, τον τόπο μας και τον προστατεύουμε όπως θα κάναμε και με το σπίτι μας. Κι ο δήμος πιστεύουμε ότι θα έπρεπε να προστατεύσει κάπως το έργο αν έχει αντιληφθεί ότι υπάρχουν φθορές. Ίσως ένας νυχτοφύλακας να κοστίζει κάποια χρήματα στο δήμο αλλά και η επισκευή του έργου αν υποστεί φθορές δεν θα κοστίσει κι αυτή χρήματα?
    Κυρίως όμως πρέπει να καταλάβουμε όλοι ότι αυτά είναι τα δικά μας χρήματα και φόροι και πρέπει κι εμείς να σεβόμαστε τα έργα και την προσπάθεια του δήμου.

Leave a Reply:

AddThis

Bookmark and Share