Διαβάζαμε σήμερα το πρωί τις αναρτήσεις των 2 αγαπημένων μας blogs, του troktikou και taxalia, και βρήκαμε μία ανάρτηση που μας έκανε εντύπωση και για αυτόν τον λόγο θα την αναρτήσουμε.
.
Όπως πολλοί συμπολίτες μας κάποια στιγμή αντιμετωπίσαμε κάποιο πρόβλημα, είχαμε να λύσουμε ένα θέμα και αυτό είχε άμεση σχέση με το δημαρχείο. Το πρόβλημά μας λοιπόν όχι μόνο δεν λύθηκε αμέσως αλλά μας προκάλεσε επιπλέον προβλήματα.
.
Δεν αναφερόμαστε στον τωρινό δήμαρχο αλλά στους 2 προηγούμενους, στον πολύ πρώην και στον "πρώην
συνδήμαρχο" αν μας επιτρέπετε η έκφραση.
.
Ζούμε σε ένα μικρό μέρος με 4000 περίπου κατοίκους στην περιοχή του Σταυρού και πιστεύουμε ότι οι δημοτικές υπηρεσίες θα έπρεπε να είναι ευέλικτες και να μπορούν να εξυπηρετούν τον πολίτη γρήγορα και αποτελεσματικά.
.
Αντιθέτως βρήκαμε υπαλλήλους με περίεργη βαριεστημένη αντιμετώπιση απέναντί μας και το χειρότερο είναι ότι μεγαλύτερη σημασία έχει το όνομά μας παρά το πρόβλημά μας. Θα μας πείτε ότι αυτά συμβαίνουν παντού και ότι δεν πρέπει να πετάμε στα σύννεφα. Δεν θέλουμε να πετάμε στα σύννεφα ούτε να γράφουμε πράγματα απλά για να γράφουμε λες και ζούμε σε φανταστική πολιτεία.
.
Σας παραπέμπουμε λοιπόν στην μαρτυρία μιας κυρίας για μια υπόθεσή της και την αντιμετώπισή της και ελπίζουμε κι εμείς σε τέτοια παραδείγματα .
.
.
"Γύρισα από διακοπές που είχα πάει στο όμορφο νησί των Κυκλάδων στην Τήνο. Χάρηκα τον αέρα(δυνατός και συνεχόμενος) και την δροσιά, αλλά παραλίγο να φύγω δυσαρεστημένη λόγω των ορισμένων στενόμυαλων υπηρεσιακών παραγόντων του νησιού. Ευτυχώς...
όμως που είχα την φαεινή ιδέα να επισκεφθώ τον Δήμαρχο Κον Σίμο Ορφανό και να του εκθέσω το πρόβλημα μου. Ο Δήμαρχος όχι μόνο με δέχθηκε αλλά άκουσε με προσοχή και έδωσε λύση σε ένα ανούσιο πρόβλημα που ομολογουμένως θα με έκανε να έχω στην πιό άσχημη εικόνα για το νησί. Μπράβο στον Δήμαρχο που επιβεβαιώνει την παρουσία του δίπλα στούς ανθρώπους που βρίσκονται στο νησί του, ανεξάρτητα αν τον ψηφίζουν."
.
http://troktiko.blogspot.com/2009/09/m.html
.
.

date Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2009

36 χωριατάκια to “Δημαρχία ευέλικτη και κοντά στον πολίτη!”

  1. Ανώνυμος
    1 Σεπτεμβρίου 2009 στις 10:44 μ.μ.

    ΕΙΜΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ/Α ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΜΕΣΗ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ. ΘΕΛΗΣΑ ΝΑ ΠΑΡΕΜΒΩ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟ. Ο ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ κ. ΛΙΑΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΕ ΣΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ, ΜΕ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΧΤΥΠΗΣΕ ΣΤΟ ΦΙΛΟΤΙΜΟ ΤΟΥΣ, ΠΕΤΥΧΕ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΜΕ ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΚΑΙ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΜΑΣ. ΒΕΒΑΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΗΡΞΑΝ ΚΑΙ ΑΤΥΧΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ. ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ ΟΜΩΣ ΗΤΑΝ ΟΤΙ ΕΙΧΕ ΠΑΝΤΑ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΟΥ ΑΝΟΙΚΤΗ ΚΑΙ ΔΕΧΟΝΤΑΝ ΜΕ ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΗ ΤΟΥ ΗΡΕΜΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΙΟ ΔΥΣΤΡΟΠΟ. ΕΠΕΙΔΗ ΒΛΕΠΩ ΟΤΙ ΕΧΕΙΣ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΤΑ ΛΑΘΗ ΣΟΥ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙΣ ΤΗΝ ΑΔΙΚΙΑ.

  1. Village's News
    1 Σεπτεμβρίου 2009 στις 10:53 μ.μ.

    Μπορεί εμείς να βρεθήκαμε σε άτυχη στιγμή αλλά αυτό δεν αλλάζει. Δεν μπορούμε να αποκαταστήσουμε την αδικία όπως λες γιατί αυτό θα ήταν σαν να μην παραδέχομαστε αυτά που πριν είπαμε. Όμως όπως βλέπεις είσαι ελεύθερος να γράψεις την γνώμη σου και την εμπειρία σου και αυτό είναι πολύ σημαντικό

  1. χωριάτης
    1 Σεπτεμβρίου 2009 στις 11:52 μ.μ.

    Δηλαδή είναι τόσο κακό να παραδεχθείτε οτι κάνατε λάθος; Γιατί και γω συμφωνώ απόλυτα με τον φίλο-φίλη παραπάνω.

  1. Village's News
    2 Σεπτεμβρίου 2009 στις 2:02 π.μ.

    Δεν είναι καθόλου κακό να παραδεχθούμε κάποιο λάθος μας και να ζητήσουμε συγνώμη αν πρέπει. Αυτό που γράψαμε και πριν είναι ότι εμείς είχαμε διαφορετική εμπειρία από την επαφή μας με την δημαρχία. Αυτός ακριβώς είναι και ο λόγος που αφήνουμε το blog μας ανοιχτό σε σχόλια. Για να γραφτούν όλες οι απόψεις και να μπορούν οι αναγνώστες μας να αποφασίσουν από μόνοι τους.

  1. Ανώνυμος
    2 Σεπτεμβρίου 2009 στις 11:21 π.μ.

    dhladh einai toso kako anwnyme 11:52 na paradehteis oti den dinoun pote lyseis gia tipota oi dhmarhoi tou Stavrou. Den me endiaferei an hamogelane mesa sto dhmarheio aftoi poy doulevoun afou den mou kanoun tin douleia mou.

  1. Ανώνυμος
    2 Σεπτεμβρίου 2009 στις 5:42 μ.μ.

    O LIAMAS ITAN O KALITEROS IMOUN STIN TEXNIKI IPIRESIA OTAN TON AKOUSA NA EPIPLITI TON IPALILO GIATI ARGISE NA EJIPIRETISI ENAN ALODAPO. ESI GIA NA MIN EJIPIRETIUIKES I PARALOGO ZITISES I PARANOMO.

  1. Ανώνυμος
    2 Σεπτεμβρίου 2009 στις 6:50 μ.μ.

    Σκέφτηκα να αφήσω και εγώ ένα σχόλιο σε αυτό το θέμα, μιας και όπως βλέπω αυτό είναι το δεύτερο blog που αναφέρεται στον Σταυρό, (με γκρίζα πάντα έως και αρνητική διάθεση και τα δυό), και μιας που εσείς οι τιμητές των πάντων είστε ανώνυμοι, θα χρησιμοποιήσω και εγώ την ανωνυμία, μέχρι να βρείτε το θάρρος να μιλάτε επώνυμα (μιας και σε όσα θέματα θίγετε αναφέρεστε με ευκολία σε ονόματα, επιχειρήσεις κ.α.)...

    Αρχικά θα ήθελα να σας πώ ότι έλαβα γνώση ότι το έτερο "ξαδερφάκι blog" Τα (Κωμικοτραγικά) Νέα του Σταυρού, έχει ώς δίαυλο του έναν λογαριασμο στο Facebook με όνομα Stauros Rentina...αρχικώς θα πρέπει να ξέρει κάποιος ότι για προσωπικές του απόψεις δεν χρησιμοποιεί όνομα που παραπέμπει σε έναν Δήμο, μιας και μπορεί να θεωρηθεί ότι εκφράζει απόψεις του Δήμου κ.α. (για τους αφελείς μιλώ)...

    Άρα θα ήταν σκόπιμο να αλλαχθεί το όνομα άμεσα, μιας και ασχέτως της ανωνυμίας σας, μπορεί να βρεθείτε με διαγραμμένο λογαριασμό σε χρόνο dt...Γνωρίζω αρκετούς που είναι πρόθυμοι να κάνουν αναφορά για το όνομα εκείνο (stavros rentina)...

    Τώρα όσον αφορά το θέμα αυτό, όντως ο Δήμαρχος Τήνου έκανε απλά την δουλειά του και εξυπηρέτησε κάποιον πολίτη...Εσείς δλδ ούτε μια φορά δεν έχετε ζητήσει κάτι απο τον Δήμο Ρεντίνας και δεν σας εξυπηρέτησαν??? Μα τόσο κάθετοι στις απόψεις σας είσαστε???

    Και εκτός των άλλων, θα πρέπει να ξέρετε ότι η κριτική είναι γόνιμη και ευπρόσδεκτη όταν είναι ανιδιοτελής και με ουσία...λυπάμαι που το λέω αλλά δεν έχω δεί κάτι τέτοιο σε αυτά τα 2 blogs...το μόνο που παρατηρώ (κυρίως στο άλλο με τα κωμικοτραγικά νέα του Σταυρού) είναι μια μόνιμη αρνητική διαφήμιση, μια γκρίνια που μοιάζει με καταπιεσμένο άγχος εφήβου, μια προσπάθεια να σπιλωθούν άτομα, επιχειρήσεις και θεσμοί, όταν εσείς (λόγω μικρής ηλικίας???) δεν έχετ προτείνει απολύτως τίποτα...Φυσικά για να προτείνεις πρέπει να γνωρίζεις, για να γνωρίζεις πρέπει να έχεις μια κάποια εμπειρία και ίσως ηλικία, αλλά και θάρρος της γνώμης, και επωνυμία για να είσαι υπεύθυνος των λεγομένων σου...Εδώ στήσατε μια φαρσοκομωδία που βλέπει τα πάντα κίτρινα και γκρίζα, λες και εμείς δεν γνωρίζουμε ποιά είναι τα αρκετά πράγματα που θέλουν βελτίωση ή και αλλαγή στον Σταυρό...Εκτός και αν ανακαλύψατε το ιντερνετ πρόσφατα και είπατε να παίξετε με αυτό το νέο παιχνιδάκι...

    Κια όσον αφορά το troktiko που αναφέρατε ώς αγαπημένο blog, λες και κάτι σημαίνει να έχετε το link τους και να σας διαφημίσει και αυτό με την σειρά του, εγώ θα σας πρότεινα να είστε πιό προσεκτικοί, μιάς και δεν έχετε ιδέα τι ρόλο βαράει το συγκεκριμένο blog...κρατήστε λίγο αποστάσεις....μην βρίσκετε ποιά είναι το πιό δημοφιλή blogs και τα βάζετε και εδώ, λές και αποκτήσατε και κύρος τώρα...

    Παντως σε συνολική θεώρηση πιστεύω ότι καλά κάνετε και βγάλατε αυτά τα 2 blogs, μιας και κοινωνιολογικά αν το δεί κανείς, είναι το αποτέλεσμα μιας γενιάς που έκανε επανάσταση για το τίποτα, και που μάλλον συνεχίζει για το καθόλου (μιας και η κριτική αλλά και τα δείγματα γραφής σας δείχνουν μόνο τζέρτζελο να γίνεται και δεν βαριέσαι)...ωστόσω αν δώ στην πορεία ότι ενημερώνετε τον κόσμο με πιο κριτική ματιά, γράφοντας και τα λίγα καλά έστω που έχει ο τόπος τότε να ξέρετε θα είμαι ο πρώτος που θα χαιρετήσει αυτή την προσπάθεια...

    Εως τότε όμως "χαιρετίσματα στην εξουσία" που έιμαι σίγουρος ότι σας αρέσει...

  1. Village's News
    2 Σεπτεμβρίου 2009 στις 9:27 μ.μ.

    Αγαπητέ ανώνυμε 6.50,

    Σε ευχαριστούμε πολύ για το σχόλιο σου και θα χαρούμε να δούμε και πάλι κάποιο σχόλιο
    Μας κατηγορείς ότι είμαστε το δεύτερο blog που διάβασες για τον Σταυρό και έχουμε γκρίζα έως κι αρνητική διάθεση. Δεν αποτελούμε τιμητές των πάντων αλλά και δεν ήμασταν ποτέ θιασώτες κανενός δημάρχου.
    Δεν ζητήσαμε σε κανέναν να αποκαλύψει την ταυτότητά του και δεν αποκαλύπτουμε κι εμείς την δική μας για λόγους που έχουμε εκτενώς περιγράψει. Όσον αφορά το «ξαδερφάκι blog» που όπως καταλαβαίνουμε από το ύφος της γραφής σας υπονοείτε ότι είναι επίσης δικό μας, σας πληροφορούμε ότι κάνετε λάθος. Η απειλή σας για το profile του στο facebook πρέπει να γραφτεί σε αυτόν ή αυτούς που βρίσκονται πίσω από εκείνο το blog και όχι προς εμάς.
    Φυσικά και έχουμε βρεθεί στο δημαρχείο και μας έχουν εξυπηρετήσει. Φυσικά και οι υπάλληλοι του δημαρχείου εργάζονται και εξυπηρετούν τον κόσμο. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν ζήσαμε το θέατρο του παραλόγου για 1 περίπου χρόνου, δεν μας κόστισε σε χρόνο αλλά και χρήμα και δεν επωφελήθηκε άτομο συνώνυμο μας επειδή ο τότε δήμαρχός δεν μπορούσε καν να ξεχωρίσει ποιος είναι ποιος και ποια είναι ποια.

    Δεν είμαστε εδώ για να προτείνουμε εμείς λύσεις αλλά για να θέσουμε θέματα προς συζήτηση με τους συμπολίτες μας. Έχουμε αρχές στον τόπο μας και περιμένουμε λύσεις και προτάσεις από αυτούς. Η αδυναμίας τους να παράσχουν λύσεις δεν είναι δική μας ευθύνη αλλά δική τους.
    Σε όλο το κείμενο σου μας κατηγορείς για γκρίζα διάθεση και κιτρινισμό και για ανωνυμία που μας δίνει την ευκαιρία να κατηγορούμε άτομα κι επιχειρήσεις και θεσμούς. Επίσης μας κατηγορείς λες και αυτό είναι κακό, ότι είμαστε μικρής ηλικίας και συνεπώς δεν μπορούμε να προτείνουμε κάτι για το σύνολο. Δεν μας ενδιαφέρει να σχολιάσουμε το θέμα της ηλικίας γιατί το βρίσκουμε αφελές. ¨όσον αφορά τον κιτρινισμό μας και την γκρίζα διαφήμιση του τόπου, ίσως να μην πρόσεξες ότι όταν βρήκαμε κάτι θετικό το παρουσιάσαμε και δεν το αποκρύψαμε.
    Σίγουρα ξέρουμε όλοι τα άσχημα του τόπου όπως ξέρουμε και τα καλά. Ξέρουμε ότι ο Σταυρός έχει πολύ καλύτερη θάλασσα αυτήν την στιγμή από τον διπλανό δήμο, έχει πιο όμορφες περιοχές και φύση από τον διπλανό δήμο, έχει ο δήμος Ρεντίνας μεγάλη ιστορία που ξεκινάει από την αρχαιότητα έως σήμερα. Ξέρουμε όμως και για την μόλυνση των θαλασσών από το λιμάνι και τις εργασίες του, για τα σκουπίδια που καταστρέφουν την φύση, για το κάστρο της Ρεντίνας όπου δεν το επισκέπτονται ούτε τα τοπικά σχολεία. Μπορούμε να συνεχίσουμε να λέμε για παρανομίες συμπολιτών μας, δυστυχώς και εκλεγμένων μέσα σε αυτούς και να λέμε και να λέμε. Δεν το κάνουμε όμως γιατί αυτό θα μας ανάλωνε σε καυγάδες και κιτρινισμούς . Δεν γίνετε όμως και να σωπαίνουμε, για παράδειγμα, όταν κάποιος βάζει ένα κοτέτσι σε ένα σιντριβάνι, σε ένα πάρκο και δίπλα σε μέρος που παίζουν παιδιά και τρώνε άνθρωποι. Έλεος!!!
    Μια ζωή τα λέμε μεταξύ μας και μετά κρυβόμαστε ή τα αρνούμαστε. Ευκαιρία λοιπόν να τα πούμε μέσω του blog μας χωρίς να χρειάζεται να κρυβόμαστε και να φοβόμαστε.

  1. ck
    2 Σεπτεμβρίου 2009 στις 9:33 μ.μ.

    Προσωπικά ευχαριστώ πολύ τον ανώνυμο των 6:50, για τα καλά του λόγια και θα πω το γνωστό: τί πίνει ο/η κύριος/α;... κερασμένα!!!
    εκτός αν είναι άνω των 80 και θεωρεί όλους όσους ασχολούνται με την καταγραφή των απόψεών τους ακόμη και αν αυτές είναι διαφορετικές, ανώριμους πιτσιρικάδες μικρής ηλικίας που πολύ υποτιμητικά ανέφερε. Ανάξιο σχολίου φυσικά, αλλά αυτά είναι και τα ωραία του bloging. Ευχαριστούμε πολύ που υπάρχετε και μας φωτίζεται με τα φώτα της ώριμης (ίσως και γερασμένης!!) γνώσης σας σοφέ/ή. Είναι ωραίος ο διάλογος σε blog γιατί σου δίνει το δικαίωμα να κρύψεις τα γέλια σου από κουβέντες των "δήθεν" και των "σοβαρών" που την μέρα είναι μαθήτριες και το βράδυ... (έλα όλοι καταλάβατε).

  1. Ανώνυμος
    2 Σεπτεμβρίου 2009 στις 10:18 μ.μ.

    Αν θέλεις αγαπητέ να δείς απο τα post σου και απο το "ξαδερφάκι¨σου πόσα είναι θετικά προς τον Δήμο μας και πόσα αρνητικά (γκρίζα και κίτρινα!!!) αν θέλεις μπορείς με απλά μαθηματικά να το διαπιστώσεις...

    Οσον αφορά το θέμα της ηλικίας, το ότι τσιμπάτε και αντιδράτε οφείλεται στο ότι είστε νεαρά παιδιά, όπως και εγώ άλλωστε...μόνο που εσείς (μαζί με τον φερέπλις νέο ck, που τον είπα ασυμβίβαστη γενιά και παρεξηγήθηκε) αποκαλύπτεσθε, ενώ εγώ θα μπορούσα να είμαι και 80 χρονών, εεε καημένε ck?????

    Απο ότι θυμάμαι έχουμε πολλούς που αναφέρονται στα κακώς κείμενα του Δήμου μας...δεν νομίζω να σου ζητήθηκε απο κανέναν να τα αναδείξεις και ιντερνετικά...αυτό που μπορείς ωστόσω να κάνεις είναι να θέτεις ένα ζήτημα και να προσπαθείς να βρείς και καμιά λύση, και να την προτείνεις μάλιστα στους άρχοντες του Δήμου...

    Επισης μπορείς αν θέλεις με τον αυλικό σου ευφυέστατο ck να προτείνεις νέα πράγματα να γίνουν στον Δήμο μας...

    Αν κάτι απο αυτά δεν κάνεις (ή δεν μπορείς να κάνεις)...τότε παραμένεις ενας απλός θεατής, που η μόνη του διαφορά απο τους αγαπητούς παππούδες στο ΚΑΠΗ και στα καφενεία είναι ότι εσύ ξέρεις να γράφεις σερ Η/Υ και σε blog, ενώ αυτοί απλά τα συζητάνε όμορφα και ωραία....

    Και αν πια τόσο σε πνίγει το δίκιο για τις αδικίες που γίνονται στην περιοχή μας (που γίνονται, εδώ συμφωνούμε), γιατί δεν ανεβαίνεις σε ένα δημοτικό συμβούλιο να τα πείς????

    Υπάρχει χώρος για συζήτηση και ψάξιμο για όλα τα θέματα που μας αφορούν, αλλά θα πρέπει και εσείς να δείξετε ότι σκοπό έχετε να προάγετε την κριτική ματιά στα πράγματα και όχι την αρνητική διαφίμιση...

    Αλλωστε, απο τους εκατοντάδες "φίλους" που μαθαίνω ότι έχετε και τα δύο ξαδερφάκια στο facebook, τρείς και ο κούκος συμμετέχουν στα δυό blog σας...δεν πρέπει να σας προβληματίζει αυτό???

    Απο έναν σοφό γέροντα 80 ετών (α ρε Ρούμελη...)

  1. Ανώνυμος
    2 Σεπτεμβρίου 2009 στις 10:44 μ.μ.

    Αντε να γράψω & εγώ κάτι.
    Πρωτα από όλα με ενοχλεί που γράφω ανώνυμα αλλά θα ακολουθήσω την δικη σας τακτική.
    Η άποψη μου είναι ότι από τη στιγμη που λέμε την αποψη μας καλό θα ήταν να την υπογράφαμε κιολας κ ο λόγος είναι πως μπορεί ακομη κ εσείς που στησατε αυτα τα blog & facebook να είστε τίποτα λαμόγια που ίσως να σας εκλεισαν την πορτα οι σημερινοι Δήμαρχοι κ πίσω από την ανωνυμία να το πέζετε σωματοφύλακες κ ενώ οντος σε πολλά έχετε δίκιο αμφισβητω τον λόγο που κάνετε όλο αυτο το σαματά.
    Ακόμη ο ηλικιωμένος (όπως τον αποκαλέσατε) δεν είπε να μην εχετε αποψη κ προτασεις αλλα να μη κραζετε μόο για να κράζετε ,απλα κάντε κ καμία πρόταση κ σταματηστε να ισοπεδώνετε τα πάντα χωρίς ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ.

    ΤΟΣΟ ΝΕΑ ΜΥΑΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΘΑΤΕ?
    ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ,ΕΡΓΑ Κ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ αυτό θα έπρεπε να έινααι το moto σας.

  1. Ανώνυμος
    2 Σεπτεμβρίου 2009 στις 10:59 μ.μ.

    ανωνυμε των 6.50 και 10.18 αν δε σ αρεσει να μην επισκεπτεσαι τα δυο blog και ποσο μαλλον να ποσταρεις αυτα τα αδιαφορα κατεβατα!ο στοχος των δυο blog ειναι η ενημερωση μεσα απο την επισκεψιμοτητα και η αναρτηση αποψεων-σχολιων θετικων και αρνητικων με σκοπο τη συζητηση!εσυ φιλε μου παρολες τις κατηγοριες σου,οι οποιες μας αφηνουν παγερα αδιαφορους,μπηκες στο παιχνιδι και ο στοχος μας επετεφχθη!ευχαριστουμε παρα πολυ!!

  1. Ανώνυμος
    2 Σεπτεμβρίου 2009 στις 11:20 μ.μ.

    ΩΡΕΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ !!!
    Πρωτα από ολα δε σας κατηγόρησα ειπα ΑΝ, ΑΝ ΕΙΣΤΕ ΛΑΜΟΓΙΑ το αν νομίζετε πως επεσα διάνα είναι δικό σας προβλημα.

    Τελικα είστε ΑΝΙΚΑΝΟΙ για προτάσεις?

  1. Ανώνυμος
    2 Σεπτεμβρίου 2009 στις 11:39 μ.μ.

    Ανώνυμε σοφέ γέροντα χαμήλωσε λίγο και μην παριστάνεις τόσο τον έξυπνο

  1. Ανώνυμος
    3 Σεπτεμβρίου 2009 στις 12:01 π.μ.

    Ανώνυμε των 10:59 θα με αναγκάσεις να σου κάνω σεμινάρια με τίτλο "Βλέπω, σκέφτομαι, μιλώ"....

    1ον) Δεν ανέφερα ποτέ και πουθενά ότι δεν μου αρέσει να επισκέπτομαι αυτά τα "ξαδερφάκια"...εκτός και αν βλέπεις κάτι που δεν βλέπει κανείς άλλος...

    2ον) Αν αποφάσισες ότι αυτά είναι αδιάφορα κατεβατά θα σου θυμήσω ότι 2 φιλαράκια σου δεν τα βρήκαν αδιάφορα και απάντησαν (μαζί με σένα τρεις της παρέας), επίσης δεν είναι κατεβατά γιατί αλλιώς μου δίνεις την εντύπωση παιδιού που διαβάζει πρωτοσέλιδα εφημερίδων και κουράζεται...και επίσης αν το να απαντάω σε κάθε θέμα που θέτουν τα φιλαράκια σου είναι αδιάφορο για σένα...μήπως εσύ είσαι αδιάφορος γενικώς??? δεν πάς να παίξεις κανένα dota και να μας αφήσεις στην υσηχία μας???

    3ον) Δεν χρειάζεται να καρφώνεσαι για τα δυο "ξαδερφάκια", με το να τα αναφέρεις τόσο συχνά...αν δεν εχετε καμια σχέση με το άλλο blog θα μιλούσες μόνο για αυτό το blog...επίσης να σου θυμίσω νεαρέ ξύπνιε ότι στόχος ενός blog είναι η ενημέρωση άσχετα της επισκεψιμότητας...μπερδέυεσαι...και σιγά την επισκεψιμότητα (σε λίγο θα μας πείς ότι είστε και στους 100 της alexa- τί ειναι αυτό θα μου πεις ε???)

    4ον) Επισημάνσεις κάνω και όχι κατηγορίες, αλλά είσαι μικρός και αδαής για να το πιάσεις...έπειτα οσον αφορά το παιχνίδι που μπήκα...αν νομιζεις πως εγώ μπήκα κάπου είσαι νυχτωμένος...εσείς παίξατε το δικό μου παχνίδι με το να μην μπορείτε να απαντήσετε επι της ουσίας σε τίποτα...

    Γράφεις επίσης "ο στοχος μας επετεφχθη"...τώρα αν σου πώ ότι γράφεις 100 λέξεις χωρίς κανέναν τόνο και ότι η τελευταία σου λέξη θα με στείλει στον οφθαλμίατρο..εγώ θα φταίω???

    Anyway...αν θέλετε όλη η παρέα να περνάει απο εδώ και να γράφει απαντήσεις σε μένα, its fine with me...απόψεις δεν βλέπω και αντιπαραθέσεις σε αυτά που γράφω...

    Μέχρι τότε...εις το επανιδείν.....

  1. Village's News
    3 Σεπτεμβρίου 2009 στις 1:14 π.μ.

    Μας ενδιαφέρει και χαιρόμαστε πολύ που υπάρχουν στο blog μας πολλές διαφορετικές απόψεις. Μας ανησυχεί βέβαια όχι ότι τα σχόλια δεν ανταποκρίνονται στον αριθμό των φίλων μας στο facebook αλλά το ότι κάποιοι δεν θέλουν να συζητήσουν για τα θέματα που έχουμε αναρτήσει αλλά για εμάς, για το ποιοι είμαστε και τι πόσο μεγάλο το έχουμε το βιογραφικό μας.
    Δεν μας ενδιαφέρει να αποδείξουμε τίποτα πια για εμάς φίλοι αναγνώστες. Ούτε η ηλικία μας έχει κάποια σημασία ούτε το αν προτείνουμε ή όχι λύσεις μέσα από το blog μας. Θα σας ξαναπούμε ότι χαιρόμαστε πολύ που υπάρχετε στην παρέα μας, εμείς σας θεωρούμε κι εσάς φιλαράκια μας και περιμένουμε τα σχόλια σας. Όχι για εμάς προσωπικά , που είναι και περίεργο αφού δεν γνωριζόμαστε ούτε για το αν έχουμε ή όχι κάποια σχέση με άλλα blogs. Τίποτα δεν μας απαγορεύει να έχουμε παρόμοια θέματα με άλλα blogs ούτε το να συμφωνούμε σε κάποια θέματα. Δεν κυνηγάμε να μπούμε στην λίστα της alexa, κυνηγάμε να ακούμε όσο το δυνατόν περισσότερες απόψεις.
    Αν έχετε κάποια αντίρρηση για αυτά που γράφουμε είστε ελεύθεροι να το γράψετε με ένα σχόλιο. Αν πάλι θέλετε να πείτε κάτι παραπάνω (ότι κι αν είναι αυτό) θα χαρούμε πολύ να μας στείλετε ένα email με το κείμενό σας στο villagesnews@yahoo.gr κι εμείς να το αναρτήσουμε αυτούσιο.

  1. Ανώνυμος
    3 Σεπτεμβρίου 2009 στις 12:56 μ.μ.

    k o logos pou theleis email?
    Mipos gia na 3eris poios ine?

    RE DE PATE KATHOLOU KALA

  1. Ανώνυμος
    3 Σεπτεμβρίου 2009 στις 1:10 μ.μ.

    ανώνυμε των 12.56 διάβασε καλύτερα και πρόσεχε τι γραφεις γιατί καρφώνεσαι που δεν καταλαβαίνεις τι διαβάζεις.ο village ανέφερε τι επιλογές υπαρχουνε,ΔΕΝ απαιτησε απο κανεναν να στειλει μαιλ και δη επωνυμο!

  1. Village's News
    3 Σεπτεμβρίου 2009 στις 1:12 μ.μ.

    τελικά η κουτοπονηριά είναι στο dna του χωριάτη όσο χρόνια και να περάσουν κι όσο κι αν εξελίσετε η ανθρώπινη φύση.

    Μπορεί να στείλει email από ένα δευτερο email που θα δημιουργήσει για αυτόν τον λόγο και μόνο.

    Δεν μας ενδιαφέρει η ταυτότητα κανενός παρα μόνο η γνώμη του.

  1. Ανώνυμος
    3 Σεπτεμβρίου 2009 στις 7:59 μ.μ.

    aste palikaria iste gia ta mpaza

    Sxolia kritikes k paparologies ,re peite kamia idea ,kra3te alla protinete k kati.
    Alla etsi ine e3o apo to xoro olo logia k e3ipnades,vre ade kante kamia sovari douleia

  1. Ανώνυμος
    3 Σεπτεμβρίου 2009 στις 10:56 μ.μ.

    Οταν λες ρε φιλε προτεινετε κατι τι εννοεις?

  1. Village's News
    4 Σεπτεμβρίου 2009 στις 12:26 π.μ.

    Εννοεί ότι οι διοικούντες έχουν έλλειψη ιδεών και λύσεων καμιά πρόταση για το μέλλον του τόπου και πλήρη αδυναμία να εκφράσουν ένα σχέδιο για το μέλλον. Δεν υπάρχουμε για να βρούμε εμείς λύσεις, αν και εκεί θα καταλήξουμε. Υπάρχουμε για να μπορούμε όλοι να συζητάμε τις προτάσεις των αρχών αλλά και την έλλειψή τους.

  1. Ανώνυμος
    4 Σεπτεμβρίου 2009 στις 2:13 π.μ.

    Μπράβο ρε παιδιά, μας κάνατε και γελάσαμε.
    Μήπως την έχετε ψωνίσει λίγο? Τί θέλετε να μας πείτε δηλαδή? Οτι όχι μόνο ξέρετε τα προβλήματα του τόπου άλλα έχετε και τις λύσεις για όλα αυτα? Και απλά τις κρατάτε μυστικές μέχρι να χρειαστεί να τις πείτε? Τι σημαίνει το "εκεί θα καταλήξουμε"? Οτι κάτι περιμένετε για να μας πείτε κι εμάς τις λύσεις στα προβλήματά μας?
    Μάλλον πλάκα θα κάνετε. Εντάξει, κάνατε ένα blog, ξεκινήσατε με προβολή εκδηλώσεων μαγαζιών, μετά πήρατε σβάρνα το χωριό και ότι στραβό βλέπατε το δημοσιεύατε. Κάποια σωστά και κάποια λάθος ή υπερβολικά. Βάλατε και στόχο το δήμο και πυροβολείτε.
    Αλλα από αυτό μέχρι να πιστεύετε ότι έχετε και τις λύσεις για όλα, νομίζω ότι η απόσταση είναι τεράστια.
    Κι αν είναι έτσι ρε παλικάρια, γιατί δε μας λέτε τότε τις λύσεις, να μας πείτε και τα ονόματά σας, να σας ψηφίσουμε κιόλας μια και έρχονται εκλογές να μας κάνετε το δήμο παράδεισο?
    Αν οι βλέψεις σας είναι αυτές πείτε το μας τουλάχιστον να ξέρουμε πώς να σας αντιμετωπίζουμε. Γιατί μέχρι τώρα ασχολούμαστε με το blog σας περισσότερο για την πλάκα μας και για να περνάμε την ώρα μας. Δεν είμαστε τόσο αφελείς να πιστεύουμε ότι μέσα από ένα blog μπορούν να λυθούν τα προβλήματα ενός δήμου. Αν εσείς το πιστεύετε τότε τί να πω?
    Keep bloging and save us!!!

  1. ck
    4 Σεπτεμβρίου 2009 στις 9:44 π.μ.

    Λοιπόν.
    προς όλες τις ηλικίες, ΒΙΟΛΟΓΙΚΈΣ ΚΑΙ ΝΟΗΤΙΚΈΣ . Αυτοί που καρφώνονται εδώ μέσα, είναι όσοι αντιδρούν στην δημοσίευση των αρνητικών σχολίων που γίνονται για τον τόπο μας. Ποιοι είναι αυτοί; Ποιοι είστε εσείς που δεν σας αρέσει να ακούγονται από εσάς και από άλλους αυτά που πονάνε όσους νοιάζονται και έχουν προσφέρει στον τόπο; Δεν δημιουργούμε εμείς αρνητικά σχόλια, απλά τα δημοσιεύουμε. Τα συζητάμε δημόσια. Μακάρι να μην υπήρχαν για μην τα συζητούσαμε. Ποιοι είστε εσείς που πονάτε όχι για τον τόπο σας αλλά για το ότι σας ξεμπροστιάζουμε; Μήπως οι γνωστοί άγνωστοι που ασκούν άμεσα ή έμμεσα εξουσία τα τελευταία χρόνια στον τόπο με σκοπό την εξυπηρέτηση των ατομικών σας συμφερόντων; Γιατί δεν απαντάτε με επιχειρήματα αλλά με εξυπνάδες και μακρόσυρτες αερολογίες; Μήπως είστε εσείς που φάγατε λεφτά από τον Δήμο με πλασματικά τιμολόγια; Μήπως είστε εσείς που χρησιμοποιήσατε την εξουσία για να φάτε υλικά από τον Δήμο και να χτίσετε ολόκληρα σπίτια (εμένα δεν με κατηγόρησε ποτέ κανείς για αυτό); Μήπως είστε εσείς που σαν προμηθευτές του Δήμoυ κόψατε και κανένα τιμολόγιο παραπάνω αφού δεν υπήρχε ως συνήθως και κανένας έλεγχος; Μήπως είστε εσείς που από ένα μαγαζάκι των 50 τ.μ. με τέντες και παράνομες προεκτάσεις φτάσατε να έχετε την πλατεία Αριστοτέλους; Μήπως είστε εσείς που φάγατε κανένα μέτρο από τον δρόμο για να μεγαλώσετε το οικόπεδό σας; μήπως είστε εσείς που το βραδάκι ανοίγετε τις κάνουλες από τα πλυντήρια και πετάτε τα βρωμόνερα στους δρόμους; Μήπως είστε εσείς που θεωρείτε πως ο τόπος αυτός σας ανήκει δικαιωματικά και όχι στα παιδιά σας; Μήπως είστε εσείς που γλύφετε την κάθε εξουσία για να τσιμπήσετε και εσείς λίγο από τον κουρβανά; Ε λοιπόν όσο υπάρχετε εσείς θα υπάρχουμε και εμείς που θα τα λέμε. Εξυπνάδες του τύπου δεν κάνετε προτάσεις κ.λ.π. , αλλού. Εδώ δεν είναι Δημοτικό Συμβούλιο, για αυτήν την δουλειά είναι αυτοί που ψηφίσατε, είναι αυτοί που τους προωθήσατε για να προστατέψουν τα συμφέροντά σας. Αν έχετε καθρέφτες στα σπίτια σας, ρίξτε επάνω τους καμιά ματιά αν αντέχετε. Απαντήστε στα μικρά παιδιά που έρχονται από πίσω, γιατί είναι σε αυτό το χάλι ο τόπος που μεγαλώνουν. Πείτε τους ότι φταίνε οι προηγούμενοι.Πείτε τους πως φταίνε αυτοί που φωνάζουν για τα στραβά.Πείτε τους πως φταίω εγώ ... ck

  1. Village's News
    4 Σεπτεμβρίου 2009 στις 9:49 π.μ.

    Χαιρόμαστε που σας διασκεδάζουμε και μας διαβάζετε για την πλάκα σας αλλά αν δεν υπήρχαν αυτά τα σωστά, λάθος ή υπερβολικά προβλήματα που παρουσιάσαμε δεν θα μας διαβάζατε και δεν θα σχολιάζατε.
    Θα θέλαμε πολύ να μας πείτε οστώσο πια είναι τα λάθη που κάναμε γιατί μέχρι στιγμής εμείς δεν πιστεύουμε ότι αναρτήσαμε κάτι που δεν υπήρχε.
    Δεν έχουμε τις λύσεις για τα προβλήματα, τις λύσεις τις έχουμε όλοι και μέσα από συζήτηση θα μπορούσαν να βρεθούν. Δεν πυροβολούμε κανέναν δήμο συγκεκριμένα. Μάλον εσύ μας διάβαζες για την πλάκα σου και δεν πρόσεξες ότι δεν υποστηρίζουμε την προηγούμενη και επιτεθόμαστε σε αυτήν. Θεωρούμε υπεύθυνη και την προηγούμενη δημαρχεία για την κατρακύλα του Σταυρού.
    Αν πιστεύεις ότι ο Σταυρός δεν έχει προβλήματα και ακόμα περισσότερο ότι αν έχει κάποια γίνοντε κινήσεις για την επίλυσή τους, τότε εδώ είμαστε κι εδώ είσαικι έχεις κάθε δικαίωμα να τα γράψεις για να τα μάθουμε κι εμείς. Δεν γνωρίζουμε τα πάντα και πάντα είμαστε ανοιχτοί στα σχόλιά σας.

  1. Ανώνυμος
    4 Σεπτεμβρίου 2009 στις 2:20 μ.μ.

    re palikaria 3ekolate kaneis den ipa pos den iparxoun provlimata alla doste mia idea oste na ginete sizitisi me noima.
    To na vgeni o kathe pikramenos k na leei oti ayto ine stravo to allo vromiko to allo xalia krimenos piso apo ena pc den diorthonei ton topo.
    Ayto ine to MEGA lathos sas ,nai iparxoun provlimata k ine polla alla ego den ida oute mia protasi apo esas oste na lithoun.
    Nomizete pos iparxei kapoios pou leei pos ola pane kala?
    Akomi k apo aytous pou ayti ti stigmi mas diikoun den pistevo pos iparxei kapoios pou na leei pos ta lisame ola ,alla prospathoun k an eseis pistevete pos lene paparies pite me stixia k oxi me alles paparies , OTI RE X SIMVOULE GT KANATE AYTO K OXI AYTO?
    Distixos to internet sas/mas dinei tin dinatotita piso apo tin anonimia na leme eykola logia kirie ck poli eykola katigorises pos isos emeis na pirame kapoio timologio i kapoia paraxorisi ,ego omos leo mipos, mipos esena den sou ekanan rousfeti k gi ayto vgeneis k katigoreis?Mipos etoimazeis ti parea sou na anevei na doiikoiseis oste na perneis k mavra lefta alla k na sou dinoun paralies k oti allo goustareis?
    Den mporeis na les pos oi alloi pou den ie simfonoi mazi sou ta pernoun epeidi ine anonimoi k esi ise o ZORO tou dimou mas.

    STAMATISTE NA KOROIDEVETE K NA PARASIRETE TON KOSMO XORIS OUTE MIA PROTASI OUSIAS.
    EKTOS AN THEORISTE OI KOUTSOMPOLES TOU DIMOU MAS TOTE PAO PASO :)

  1. ck
    4 Σεπτεμβρίου 2009 στις 3:09 μ.μ.

    Σε ποια κατηγορία από τις παραπάνω ανήκεις 2:20; (διάβασε προηγούμενο σχόλιό μου).
    Αφού ανοίγεις διάλογο, θα σου πω πως εγώ τουλάχιστον έχω nickname και τα στοιχεία μου στον διαχειριστή του site και ο λόγος είναι ακριβώς για να κάνουμε διάλογο και να μπορεί κάποιος να μου απαντήσει. Εσύ για ποιον από του παραπάνω λόγους θίχτηκες; Ποιος από τους παραπάνω είναι ο λόγος που σε τσίμπησε; Μήπως αναγνωρίζεις κανένα γνωστό σου στις παραπάνω κατηγορίες; Μήπως δεν πρόσεξα καλά και μου ξέφυγαν οι δικές σου προτάσεις; Πάντως δηλώνω χαρούμενος κάθε φορά που σχολιάζονται τα σχόλια μου. Όσον αφορά τις προτάσεις, θα τις θέσω όταν κρίνω πως είναι σκόπιμο και όταν αντιληφθώ πως υπάρχουν άνθρωποι να τις ακούσουν. Η σημαντικότερη πρότασή μου όμως, είναι να αλλάξουμε νοοτροπία ως κάτοικοι, ως ψηφοφόροι, ως διαχειριστές της εξουσίας και διαχειριζόμενοι από αυτήν. Ο λόγος, είναι ότι πιστεύω πως αυτή είναι η αιτία των κακών. Έχω επανειλημμένα γράψει πως δεν θα αλλάξει τίποτα αν αλλάξουν τα πρόσωπα. Θα αλλάξουν πολλά αν καταλάβουμε πως εμείς ΟΛΟΙ κάνουμε κακό στον τόπο μας και ΄ δώσουμε να καταλάβουν σε αυτούς που ασκούν εξουσία πως αυτά που απαιτούμε είναι άλλα, διαφορετικά από το να κάνουν τα στραβά μάτια όταν παρανομούμε σε βάρος των πολλών. Θα επανέλθω γα τα υπόλοιπα...
    ΑΑΑ και όταν γίνω Αντιδήμαρχος, δεν θέλω παραλίες, δέκα στρέμματα θάλασσα θέλω και να αγοράζει ο Δήμος από εμένα υλικά για να κόβω μαύρα τιμολόγια.
    Τέλος, αρκετά πια με την ανοησία του να πρέπει κάθε φορά που κάποιος κάνει το αυτονόητο να του λέμε μπράβο. ...ck

  1. Ευτυχισμενη
    4 Σεπτεμβρίου 2009 στις 6:38 μ.μ.

    Φιλε ck διαβασα με προσοχη τα σχολια σου οπως και του παραπανου Κυριου. Ναι εχεις δικιο σε οτι λες αλλα ομως εχει δικιο και εκεινος. Σε ορισμενα δε ζητηματα συμφωνειτε χωρις να το καταλαβαινετε.
    Ομως τα πραγματα δεν ειναι τοσο απλα.
    Φυσικα πρεπει να αλλαξει η νοοτροπια ολλων μας αλλα πρεπει και αυτοι που ειναι εκει πανω να μας δειχνουν τον ισιο δρομο. Λες ολλα αυτα που λες σκεψου ομως οτι εσυ τι εχεις κανει τοσο καιρο για ολλα αυτα?
    Εχεις καταγγειλει κατι?
    Εχεις προσπαθησει να αποτρεψεις κατι που επεσε στην αντιληψη σου?
    Εχεις προσπαθησει ποτε να αλλαξεις την νοοτροπια του φιλου σου του γειτονα σου του οποιου γνωριζεις τελος παντων?
    Γιατι οπως ξερεις παρα πολυ καλα απο την θεωρια στην πραξη ειναι καπως δυσκολο.
    Καλο το μπλα μπλα καλη η ευκολη κριτικη καλα τα ευχολογια η οι αφορισμοι αλλα στην πραξη?
    ΤΙ ΧΑΜΠΑΡΙΑ?
    Πως γινονται ολλα αυτα που λεμε?
    Και οταν λεει ο ανωνυμος των 2,20 προτασεις νομιζω οτι δεν λεει τιποτα κακο.
    Ουτως η αλλως σε γενικες γραμμες συμφωνει με τα οποια προβληματα θιγονται εδω μεσα οποτε τι λεει.
    Λεει να κανουμε και προτασεις.
    Γιατι ντε και καλα πρεπει να ειναι απο καποια κατηγορια που ανεφερες δεν το καταλαβαινω.
    Αλλα να σου πω και κατι.
    Το βρισκω σωωστο και λογικο σε καθε θεμα που θιγετε εδω μεσα και σχολιαζουμε καλο θα ηταν στο τελος ο καθενας να εκανε την προταση του.
    Και που ξερεις κατι μπορει να βγει.

  1. Village's News
    4 Σεπτεμβρίου 2009 στις 7:41 μ.μ.

    Λυπόμαστε πολύ που δεν γνωρίζουμε πια είναι η ευτυχισμένη γιατί πάντα μας εκπλήσει ευχαριστα με τα σχόλια της.
    Χαιρόμαστε όμως για την πολύ ωραία συζήτηση που προσφέρουν οι διαφορετικές απόψεις που ακούγοντε...

  1. Ανώνυμος
    4 Σεπτεμβρίου 2009 στις 8:55 μ.μ.

    Για να βάλουμε τα πράγματα σε μια σειρά (με αφορμή και το εύστοχο μήνυμα της αγαπημένης) θα ήθελα να σας δείξω ότι ασχέτως τι πιστεύετε ή τι προσδοκάτε απο αυτό το blog (που μέχρι τώρα τουλάχιστον δεν έχει φανεί), μπορούμε χωρίς ακρότητες να δείξουμε ότι οι νέοι άνθρωποι, όταν σκέφτονται για το καλό του τόπου τους, μπορούν και πρέπει να προωθούν όποια καλή ιδέα πέσει στον τραπέζι...

    Οταν σε παλιότερο μήνυμά μου σας έκραζα ότι δεν προτείνεται τίποτα ήθελα να σας δείξω ότι τα πολλά λόγια είναι φτώχια...

    Εγώ κάνω την αρχή σήμερα και σας καλώ, αν όντως νοιάζεστε για τον Δήμο μας, αλλά και τον όποιο ενδιαφέρεται πέραν την παρτης του, να δούμε αν μπορούμε να προωθήσουμε προς το Δήμο ένα σχέδιο προτάσεων, όσο πιο αναλυτικά γίνεται, έτσι ώστε στον Τομέα Αθλητισμού για παράδειγμα, να κάνουμε κάποια πράγματα που θα αναδείξουν τον Δήμο και θα προσφέρουν στους δημότες μας στιγμές ψυχαγωγίας και άθλησης....

    Τομέας Αθλητισμού (ξεκινάω απο αυτόν σήμερα, μόνο και μόνο να σας πώ πως με απλά πράγματα-προτάσεις μπορεί ένας ιστοχώρος να προωθήσει σπουδαία πράγματα, και να μην γίνεται χώρος στείρας αντιπαράθεσης...επισης οι λογαριασμοί στο facebook μπορούν να χρησιμοποιηθούν για ψηφοφορίες, απόψεις επί των προτάσεων και άλλα..)

    1ον) Να κάνουμε θεσμό το τουρνουά Ποδοσφαίρου στα 5Χ5, με αγώνες το Πάσχα και το καλοκαίρι...και οι ντόπιοι αλλά και οι ξένοι το καλοκαίρι να μπορούν να συμμετέχουν..2 τουρνουά τον χρόνο δεν είναι τίποτα...λίγες χορηγίες, τρία αξιπρεπή επαθλα, στολές και όλα κομπλέ για να γίνει μια καλή κατάσταση....Διαφήμιση απο παντού, ραδιόφωνο, ιντερνετ κ.α., και να είστε σίγουροι ότι με την βοήθεια και την δική μας στο στήσιμο ή και όπου αλλού χρειαστεί (μην τα περιμένουμε όλα απο άλλους) θα τα πάμε περίφημα, και κάθε χρόνο και καλύτερα...

    2ον) Διοργάνωση τουρνουά beach volley, μια στην Ανατολική παραλία και μια στην Δυτική παραλία, κάθε χρόνο, με βραβεία, διαφήμιση και άλλα...είναι πολλοί οι αθλητές βολευ που παίρνουν μερος σε τετοια τουρνουα για το οικονομικό φυσικα...μπορούμε να έχουμε καλά έπαθλα, αν πρόκειται να βλέπουμε και θέαμα...κάποτε είχε γίνει παλιά στον Ωκεανό αν θυμάμαι και είχε φάση καλή...

    3ον) Με το ίδιο σκεπτικό τουρνουά Μπάσκετ στοι κλειστό μας...Μια τον Νοέμβριο και μια πριν το Πάσχα...κάλεσμα ομάδων απο Θεσσαλονίκη, φιλικά, αγώνες επίδειξης και άλλα με αρωγό και βασικό υσποστηρικτή τον Δήμο και τις ομάδες του Αριστοτέλη, αλλά με ευθύνη του Δήμου μας...

    Αυτά ώς μια μικρή γεύση του τι εννοώ προτάσεις και όχι απλά χαβαλέ και κουβέντες του αέρα...
    Αν θέλετε μπορούμε να τα συζητήσουμε αυτά σε νέο post που θα ανοίξετε για να βγάλουμε άκρη...

    Εχω και την διάθεση αλλά και την θέληση να βρίσκομαι στον χώρο αυτό, αν και εφόσον δείξετε με την συμπεριφορά σας ότι θέλετε τέτοιο διάλογο επι συγκεκριμένων προτάσεων...γιατί τα αρνητικά του Δήμου μας τα ξέρουμε, τα θετικά πρέπει να τονίσουμε και να αναδείξουμε και επίσης να πριτείνουμε ότι πιστεύουμε ότι σπρώχνει προς αυτήν την κατεύθυνση...

    Σοφός γέροντας

  1. Ανώνυμος
    4 Σεπτεμβρίου 2009 στις 11:27 μ.μ.

    gratz sofe geronta ayto akrivos leo , PROTASEIS!!!
    Kai ne eytfixismeni ayto akrivos leo ,den ime oute apo edo oute apo ekei ime apla enas dimotis pou ime disarestimenos kata poli apo aytous alla pio poli apo olous emas pou an den mas peira3oun emas ola pane kala alla an pane na mas valoun xeri ite gia ta pezodromia ite gia ta nera tous apantame KALA DE VLEPETE TI GINETE AYTA SAS PIRAZOUN? alla re pedia apo kapou prepei na 3ekinisoun k an emeis de kanoume tipota alla apla krazoume den odigei pouthena.
    Ego ti leo?
    As 3ekinisoume me ton eayto mas to spiti mas , to magazi mas tin plateia mas tin geitonia mas re aderfe!!!
    Den exoume touristes leme k ti kanoume?
    Otan erxonte poia ine i simperifora mas?
    Pos ine oi times sta prointa mas?
    se ti katastasi ine to proion pou poulame?
    To katastima mas pos ine?
    To domatio pou tou noikiazoume ine ok?
    Kanonizoume oste na kratame tous koinoxristous xorous se kali katastasi?

    As 3ekinisoume oloi mas me merika apo ayta pou ine vasika k tha dite poso diaforetika tha ine ta pragmata ston dimo mas

  1. ck
    5 Σεπτεμβρίου 2009 στις 4:39 μ.μ.

    Η πρόταση που θα επαναλάβω όσες φορές χρειαστεί, είναι να αλλάξουμε νοοτροπία και προτερεότητες. Προτεραιότητες στο τι θέλουμε και στο τι μας ενοχλεί. Ξεκινάμε από τα στραβά που μας ενοχλούν και συνεχίζουμε με τα όνειρα και τις προοπτικές που θα θέλαμε να έχουμε για να βελτιώσουμε τις συνθήκες ζωής μας στον μικρόκοσμο που λέγεται "χωριό μας". Τι πρέπει ως κοινωνική ομάδα να σπρώξουμε και τι να φρενάρουμε. Δεν κατηγορώ πρόσωπα, αλλά μεθόδους. Αν κάποιοι αισθάνονται θιγμένοι γιατί θεωρούν πως η μέθοδος του μαύρου τιμολογίου και της υπερτιμολόγησης είναι σωστές, μπορούμε να το συζητήσουμε αρκεί να μας δείξει το μπλοκάκι των τιμολογίων του.
    Αν χρειαστεί να κατηγορήσω πρόσωπα που ακολουθούν λάθος μεθόδους, θα το κάνω χωρίς κανένα φραγμό. Επειδή δεν κρύβομαι ακριβώς πίσω από καμιά ανωνυμία και επειδή μ'αρέσει να συμφωνούμε σε πολλά και να προτείνουμε ακόμη περισσότερα, θέλω να σας θυμίσω μία από τις πολλές πληγές που είχε ο Σταυρός και που μάλλον πολύ εύκολα ξεχάσατε γιατί πλέον δεν υφίσταται τα τελευταία χρόνια (σε αντίθεση με τον Δήμο Αγίου Γεωργίου που μέχρι πριν από 2 χρόνια είχε μεγάλες πυρκαγιές στην χωματερή και είχε γίνει πρωτοσέλιδο στις εφημερίδες. Εδώ τους κερδίζουμε!!) . Τον τρόπο διαχείρισης απορριμμάτων που δεν ήταν άλλος από αυτόν της καύσης. Σε κάποιο ποστάρισμα η ευτυχισμένη φίλη μας νομίζω, περιέγραψε περίπου ή μάλλον άφησε να εννοηθεί τι ακριβώς προκαλεί ο παραπάνω τρόπος διαχείρισης απορριμμάτων στην υγεία του πληθυσμού. Εγώ θα προσπαθήσω να το περιγράψω ακόμη καλύτερα. Προκαλεί τον αποπολυμερισμό των πλαστικών και στην συνέχεια την παραγωγή διοξινών. Αρκεί μια ολιγόλεπτη περιήγησή σε σελίδες ανάλογου ενδιαφέροντος για να αρχίσει κάποιος να ανατριχιάζει από τα αποτελέσματα της κατανάλωσης πλέον αυτών που δεν είναι άλλη από την καρκινογέννηση και μακροχρόνια στον θάνατο.
    Πόσοι από τους πολίτες αυτού του τόπου πιστεύετε πως ασχολήθηκαν ή ακόμη έστω ενοχλήθηκαν από αυτό που συνέβαινε για πολλά πολλά χρόνια; Να απαντήσω; Δύο. Μόνο δύο πολίτες ο ένας εκ των οποίων ήταν αδύνατο να συνεχίσει φυσιολογικά την ζωή του λόγω αυτού του προβλήματος. Οι υπόλοιποι νιώθανε (κακώς) ότι δεν τους άγγιζε το θέμα. Νιώθανε πως δεν ήταν αυτοί που καταναλώνανε διοξίνες, αλλά ΟΙ ΑΛΛΟΙ. Νιώθανε πως τον αέρα που μόλυνε η καύση των απορριμμάτων, τον αναπνέανε παιδιά των ΑΛΛΩΝ και όχι τα δικά τους. Δεν θυμάμαι να έγινε καμιά φασαρία, ούτε και κανένα κλείσιμο της Εθνικής για αυτόν τον λόγο. Τώρα που δεν υφίσταται πια αυτό το πρόβλημα, το ξεχάσαμε και νομίζουμε πως λύθηκε από μόνο του.
    Έστω και έτσι, αυτός που ήταν πήρε την απόφαση να συγκρουστεί και να πολεμήσει για να σταματήσει αυτό που κάποιοι ασκούντες την εξουσία θεωρούσαν φυσιολογικό, αισθάνεται καλά. Γιατί μαζί με άλλα, πρόσφερε στον τόπο του. Ευχαριστώ για την ευκαιρία που μου δίνεται από το blog για να ανοιχτούν θέματα που δύσκολα θα μπορούσαν να αναπτυχθούν στο ΚΑΠΗ.
    Προτάσεις καλές είναι αυτές που μπορούν να εκτελεστούν από εμάς όλους και όχι προτάσεις που θα θέλαμε να εκτελεστούν από τους ΑΛΛΟΥΣ και εμείς να κρίνουμε με ασφάλεια. ...ck

  1. Ευτυχισμενη
    5 Σεπτεμβρίου 2009 στις 6:21 μ.μ.

    Φιλε ck συμφωνω μαζι σου οσον αφορα για την ιεραρχηση στο πως θα αντιμετωπισουμε τα προβληματα μας και πως θα δωθουν οι λυσεις τους.
    Διαφωνω μαζι σου στα προσωπα και στις μεθοδους.
    Και κανω μια απλη ερωτηση.
    Το προσωπο εφαρμοζει την μεθοδο η
    η μεθοδος το προσωπο?
    Φυσικα η απαντηση ειναι απλη.
    Γι αυτο λοιπον πιστευω οτι τα προσωπα ειναι αυτα που επινοουν και εφαρμοζουν τις μεθοδους.
    Ομως δυστηχως ολλοι μας ψαχνουμε την ευκολη λυση και γι αυτο παντα οταν φταιει ο γαιδαρος εμεις επειδη τον φοβομαστε παντα χτυπαμε το σαμαρι.
    Αν καταφερουμε και αλλαξουμε αυτη την νοοτροπια δηλαδη να αποδιδουμε τα του καισαρος του καισαρι τοτε πραγματι θα εχουμε πετυχει αυτο που ολλοι φαινομενικα τουλαχιστον επιθυμουμε στον τοπο μας.
    ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΝ ΕΥΗΜΕΡΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ.
    Το ξερω οτι ειναι παρα πολυ δυσκολο ομως δεν ειναι ακατορθωτο.
    Πρεπει καποια στιγμη να παψει ο ενας να κοιταζει τι κανει ο αλλος με μισο ματι.
    Ναι να κοιταζει τι κανει ο διπλανος του αλλα με ολοκληρο ματι με την εννοια του οτι αφου μπορει αυτος μπορω και γω και οχι γιατι αυτος τωρα θα δει τι θα παθει.
    Και το λεω αυτο γιατι πιστευω οτι η ευημερια οταν περναει τους αγγιζει ΟΛΛΟΥΣ.

  1. ck
    5 Σεπτεμβρίου 2009 στις 9:02 μ.μ.

    Ομολογώ πως δεν καταλαβαίνω σε τι ακριβώς διαφωνείς φίλη ευτυχισμένη, αλλά χαίρομαι ιδιαίτερα για τον διάλογο. Από όσο μπορώ να καταλάβω από τα συμφραζόμενα, αντιλαμβάνομαι πως το πρόβλημα είναι στα πρόσωπα που ασκούν εξουσία. Δηλαδή αν αλλάξουν τα πρόσωπα, αλλάζει και η μεθοδολογία ή ακόμη πιο απλά, η νοοτροπία; Με γελάει η μνήμη μου, ή μήπως ακριβώς αυτό ήταν το μονοπάτι που βάδισε ο Γεώργιος ο Μέγας το '98 και η Συνεργασία το 2006; Να πάω ακόμη πιο πίσω; Τα ίδια.

    Το κακό στην υπόθεση, πιστεύω, είναι πως εμείς που τους εκλέγουμε αυτούς που κυβερνούν τον τόπο, όπως κι αν λέγονται, τους δίνουμε να καταλάβουν πως αυτό που μας ενδιαφέρει είναι διαφορετικό από αυτό που συζητάμε εδώ μέσα. Ίσως αν νιώθανε οι ίδιοι τους την πίεση των πολιτών, με την μορφή καθημερινής αποδοκιμασίας στις πράξεις ή ακόμη χειρότερα στην έλλειψη πράξεων, να γινόταν πιο αποδοτικοί στην εκτέλεση των καθηκόντων τους Εννοείται πως αυτό απαιτεί και την επιβράβευση σε ότι καλό. Αν κάνει κανείς όμως μια βόλτα από το Δημαρχείο, έξω από το Γραφείο του Δημάρχου, θα διαπιστώσει πως οι περισσότεροι πολίτες αυτό που ζητάνε είναι κάτι που αφορά τους ίδιους και τις περισσότερες φορές εις βάρος των άλλων. Δηλαδή ζητάνε ρουσφέτια και όχι κάτι για το κοινό καλό. Για παράδειγμα, δεν πήγε κανείς να του ζητήσει την στήριξη των αθλητικών συλλόγων έτσι ώστε να μην πληρώνουν οι γονείς ακόμη ένα έξοδο για να πάνε τα παιδιά τους σε κάποιο σύλλογο (ουπς !!! πάλι ο Δήμος Αγίου Γεωργίου μου ήρθε στο μυαλό μου)

    Διάβασα με προσοχή τις προτάσεις ενός φίλου πιο πάνω για αθλητικές συναντήσεις, τουρνουά κ.λ.π.. Τέλεια η πρόταση. Ποιος θα την εκτελέσει; Μην μου πείτε ο Δήμος, γιατί αυτά γίνονται με ανθρώπους που έχουν μεράκι και όρεξη. Ξέρετε πολλούς σε αυτό το χωριό που θα κάνανε κάτι χωρίς να έχουν προσωπικό όφελος και ενδιαφέρον; Υπάρχουν αλλά δυστυχώς γνωρίζω απελπιστικά ελάχιστους που έχουν απογοητευτεί. Για να αυτοδιαψευστώ λοιπόν, ΠΡΟΤΕΙΝΩ εμείς εδώ οι bloggers του villagesnews να αναλάβουμε την διοργάνωση αθλητικών συναντήσεων με σκοπό βέβαια, την ενασχόληση των παιδιών με τον αθλητισμό.

    Μπορούμε να καλέσουμε από εδώ έναν Δημοτικό Σύμβουλο, που να αναλάβει μόνο αυτό που του αναλογεί δηλαδή την εποπτεία και τον συντονισμό. Ξέρουμε πως το blog το διαβάζουνε πολλοί και μάλιστα κάθε μέρα γίνονται όλο και περισσότεροι αυτοί που ζητάνε προτάσεις για κάτι καλό. Ας πιστέψουμε λοιπόν πως αυτοί θα είναι τουλάχιστον οι πρώτοι που θα έρθουν για να βοηθήσουν. Η πρόκληση είναι μπροστά μας. Με χορηγό επικοινωνίας το villagenews, (ελπίζουμε και τα υπόλοιπα blogs) και κάθε χρήστη του facebook, που είναι κάτοικος ή φίλος της περιοχής, ας προχωρήσουμε στην πρώτη διοργάνωση τουρνουά ποδοσφαίρου μπάσκετ ή βόλλευ, (γήπεδα έχουμε τώρα) και ας βοηθήσουμε ο καθένας με τον τρόπο που μπορεί. Ακόμη και με την συμμετοχή του ως αγωνιζόμενος.

    Περιμένω με αγωνία την συνέχεια, εγώ θα βρίσκομαι εδώ και στην πρώτη γραμμή των υπόλοιπων προτάσεων σας….ck

  1. Ευτυχισμενη
    6 Σεπτεμβρίου 2009 στις 12:17 π.μ.

    Κοιταξε φιλε ck.
    Aν πηγαινες λιγο πιο πισω θα εφτανες παλι στο ιδο προσωπο με το σημερινο.
    Συμφωνω μαζι σου οσον αφορα αυτο που λες οτι ο κοσμος ζηταει. Κακα τα ψεμματα ολλοι θελουν κατι.
    Αυτο ομως που εχει σημασια ειναι το τι ζηταει ο καθενας και πως θα το διαχειριστει η εξουσια.
    Σιγουρα υπαρχει μια μεριδα κοσμου που ψηφιζει ετσι.
    Υπαρχει ομως και μια αλλη μεριδα που δεν ψηφιζει ετσι.Μην ξεχνας οτι αν ψηφιζαν ολλοι ετσι ο Γιωργος θα ηταν εσαϊ δημαρχος. Απλα ο κοσμος τρωει το παραμυθακι του μη μπορωντας φυσικα να κανει και κατι αλλο και παντα ελπιζει για το καλυτερο.
    Τωρα οσον αφορα για τα τουρνουα που λετε νομιζω οτι υπαρχει υπευθυνος δημοτικος συμβουλος σε θεματα αθλητισμου.
    Οποτε δεν χρειαζετε να καλεσουμε τον οποιοδηποτε δημοτικο συμβουλο αλλα αυτον που ειναι αρμοδιος.
    Και νομιζω αν δεν κανω λαθος ειναι ο Γιωργος Γιαννουλης.
    Αν εχει την ορεξη και την διαθεση νομιζω οτι μπορει να τα οργανωσει μια χαρα.
    Μην ξεχναμε αλλωστε οτι ειναι γνωστης και του αντικειμενου.
    Πιστευω οτι θα τα καταφερει με την βοηθεια του Δημου αλλα και των Δημοτων.

  1. ck
    6 Σεπτεμβρίου 2009 στις 12:46 π.μ.

    Δεν θέλω να πιστέψω πως όταν λέμε εδώ μέσα κάντε προτάσεις, εννοούμε κάντε προτάσεις για να δουλέψουν ΑΛΛΟΙ και μετά να τους κρίνουμε αν δουλέψανε σωστά. Φυσικά και εννοούσα τον Γιαννούλη γνωρίζω πολύ καλά ποιος είναι υπεύθυνος για θέματα αθλητισμού. Αλλά γνωρίζω επίσης πολύ καλά ότι για να πραγματοποιηθούν οι προτάσεις που έκανε ο καλός μας φίλος μας παραπάνω, χρειάζονται και εθελοντές που δεν έχουν μόνον ιδέες, αλλά και όρεξη για δουλειά. Από ιδέες χορτάσαμε. Ανθρώπους για δουλειά δεν βλέπουμε και μάλιστα εθελοντική. Όταν λέμε εθελοντική φυσικά δεν εννοούμε τους εθελοντές που κάποτε τρέχανε πίσω από τον Γιώργο για να προετοιμάσουνε το καρναβάλι και μετά του ζητουσανε πρόσληψη στον Δήμο, (μην μου πείτε πως το ξεχάσατε!!!) Εννοούμε πολίτες που θα θυσιάσουν χρόνο και χρήμα για να οργανώσουν και να εκτελέσουν κάτι με μοναδικό όφελος το μπράβο των συμπολιτών τους. Έστω κι αν είναι στιγμιαίο. Αυτό εννοώ όταν λέω να προκαλέσουμε την οργάνωση αθλητικών events ΕΜΕΙΣ και όχι οι ΑΛΛΟΙ. ... ck

Leave a Reply:

AddThis

Bookmark and Share