Ο πρώτος αγώνας της εθνικής ομάδας μπάσκετ στο Ευρωμπάσκετ είναι με την F.Y.R.O.M. η οποία σχεδιάζει να κατέβει με το όνομα "Μακεδονία". Ο Νίκος Ζήσης έκανε την παρακάτω δήλωση παραμονή του αγώνα:

«Αν τα Σκόπια έχουν το όνομα "Μακεδονία" θα τρελαθούμε τελείως, αλλά πρώτο μας μέλημα είναι πώς θα αντιμετωπίσουμε τον αντίπαλο και θα φτάσουμε στη νίκη. Αν υπάρχουν προκλήσεις, αυτό θα φέρει μεγαλύτερο ενθουσιασμό στην ομάδα. Είμαστε αθλητές και την οποιαδήποτε εκδίκηση θα την πάρουμε στο γήπεδο», δήλωσε ο Μακεδόνας Νίκος Ζήσης στη συνέντευξη Τύπου την παραμονή του αγώνα.

Ο αρχηγός της ομάδας, Αντώνης Φώτσης, είπε για το ίδιο θέμα: «Στον αγωνιστικό χώρο δεν χωρούν τέτοια πράγματα. Εμείς είμαστε εδώ για να παίξουμε μπάσκετ. Το τι λέει ο αντίπαλος δεν μας απασχολεί πολύ. Εμείς θέλουμε τη νίκη και με καλό μπάσκετ. Σημασία έχει τι γίνεται στο μπάσκετ και όχι τι λέει ο αντίπαλος».

Το πρόβλημα είναι το να νικήσουμε σε έναν αγώνα μπάσκετ? Δηλαδή αν τρελαθεί ο κ. Ζήσης και κερδίσουμε τον αγώνα μετά θα μπορεί με υπερηφάνεια να λέει ότι νίκησε την Μακεδονία στον πρώτο αγώνα του Ευρωμπάσκετ? Τι θα πει "εμείς είμαστε αθλητές και την οποιαδήποτε εκδίκηση θα την πάρουμε στο γήπεδο"? Ο αθλητής είναι εθνικός προσδιορισμός? Δεν είναι δηλαδή πρώτα Έλληνες και η δουλειά τους είναι ο αθλητισμός?

Για να είμαστε ειλικρινείς, μας στεναχώρησαν ιδιαιτέρως οι δηλώσεις αυτές, τις οποίες βρήκαμε παράλογες κι αστείες με την πολύ κακή έννοια των λέξεων.

.

.

date Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2009

2 χωριατάκια to “"Αν τα Σκόπια έχουν το όνομα "Μακεδονία..."”

  1. Ανώνυμος
    8 Σεπτεμβρίου 2009 στις 8:54 π.μ.

    diladi ti 8a eprepe na pei o athlitis re paidia? kai ali8eia pws eprepe telika na antidrasoume pou afta ta 8rasimia kanan tis prokliseis tous tin wra tou mats?

  1. Village's News
    8 Σεπτεμβρίου 2009 στις 9:36 π.μ.

    Το θέμα είναι εθνικό και όχι αθλητικό. Αρχικά να σας πούμε ότι οι αθλητές είναι επαγγελματίες και δεν αποτελεί η επαγγελματική τους ιδιότητα εθνικό προσδιορισμό.
    Κατ’ εμάς δεν θα έπρεπε να αγωνιστούμε με ομάδα που αναφέρει στις φανέλες του την λέξη Μακεδονία. Η ερώτηση που κάναμε και στην ανάρτησή μας είναι ξεκάθαρη. Η εθνική Ελλάδος ποια ομάδα νίκησε? Την εθνική Μακεδονίας? Και όταν στον αγωνιστικό χώρο συνέβαιναν όσα είδαμε, με πανό με το αστέρι της Βεργίνας σε κόκκινο φόντο και λογοπαίγνια κατά της Ελλάδας (Kick Hell- ass), δεν έπρεπε κάποιος να διαμαρτυρηθεί? Δεν έπρεπε να γίνει κάποια σύσταση στην αντίπαλη ομάδα που οι οπαδοί της προσβάλουν εθνικά σύμβολα και κάνουν χρήση εθνικού ονόματος που δεν είναι αναγνωρισμένο? Γνωρίζουμε ότι στο εξωτερικό όλοι αποκαλούν το συγκεκριμένο κράτος ως Μακεδονία, το επίσημο όνομα όμως του κράτους είναι F.Y.R.O.M. και μόνο έτσι θα έπρεπε να εμφανίζετε.
    Παρ ‘ όλα αυτά θα θέλαμε να συγχαρούμε την εθνική μας ομάδα για την νίκη της!

Leave a Reply:

AddThis

Bookmark and Share