ΑΙΤΗΜΑΤΑ

01. Έλλειψη καθηγητή για τον μαθητή της Β΄ τάξης (Γιώργο Φωτακίδη).
02. Δωρεάν παιδεία.
03. Όχι στην Παραπαιδεία.
04. Προσθήκη αίθουσας γυμναστηρίου.
05. Ενισχυτική διδασκαλία
06. Έλλειψη καθηγητή μουσικής.
07. Έλλειψη καθηγητή σχεδίου.
08. Αλλαγή προγράμματος Β΄ τάξης.
09. Έλλειψη οπτικοακουστικού υλικού.
10. Αύξηση των δαπανών για την παιδεία στο 15 %.
11. Αλλαγή του εκπαιδευτικού συστήματος και αποσύνδεση του σχολείου από την εισαγωγή μαθητών στα Α.Ε.Ι. και Τ.Ε.Ι. (χωρίς εξετάσεις).
12. Αναγνωστήριο, αναβάθμιση της βιβλιοθήκης.
13. Διαχωρισμός Γ΄ τάξης Θεωρητικής σε 2 τμήματα.


Ενημερωθήκαμε για τα αιτήματα της κατάληψης από το 15μελές και μαθητές του Λυκείου.

date Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2009

42 χωριατάκια to “Κατάληψη Λυκείου Παραλίας Σταυρού”

  1. Ανώνυμος
    2 Νοεμβρίου 2009 στις 11:05 μ.μ.

    Αιτηματα Λογικα το μονο που δειχνει λιγο απειρια στον δικαιο αγωνα σας η καταταξη των αιτηματων με λαθος σειρα σε σχεση με το βαρος του καθενος... Οπως και να εχει εγω σας στηριζω!
    Antioportunist

  1. Βλαδίμηρος
    2 Νοεμβρίου 2009 στις 11:59 μ.μ.

    Μήπως το παρακάνουμε λίγο ρε παλικάρια? Ξέρω πόσο έυκολο είναι να αποκτήσεις πλειοψηφία στην ψηφοφορία για κατάληψη. Αυτό που δεν ξέρω είναι το πόσο δύσκολο είναι το μάθημά σας τώρα που σας ανάγκασε αυτό να κάνετε κατάληψη.
    Τα αιτήματά σας είναι από δίκαια και σωστά έως παράλογα και εξωφρενικά. Φαίνετε ότι τα μισά απλά τα αντιγράψατε από αλλού και δεν υπάρχει λόγος να το αρνηθείται γιατί σας γνωρίζω, κυρίως το 15μελές και γνωρίζω ότι δεν έχουν ιδέα τι σημαίνει 15% για την παιδεία, ή το πού πέφτει η βιβλιοθήκη του σχολείου. Μην κοροιδευόμαστε μετάξύ μας. Έχει καταντήσει παιχνίδι και δυστυχώς οι καθηγητές απλά κλείνουν τα μάτια και το παίζουν δεν γνωρίζω/δεν απαντώ.
    Βάλτε λίγο νερό στο κρασί σας, αποφασίστε τι ακριβώς διεκδικείτε εσείς κι όχι τα σχολεία της Αθήνας ή της Θεσσαλονίκης και πιέστε το 15μελές να τα διεκδικίσει από το σχολείο αρχικά και μετά ζητήστε την βοήθεια του δημάρχου.
    Η κατάληψη είναι παράνομη πράξη και χωρίς αιτήματα που μπορούν να σταθούν είναι και άδικη. Υπάρχουν και άτομα τα οποία δεν θέλουν να δουλέψουν στο δάσος, δεν θέλουν να γίνουν ψαράδες, δεν θέλουν να το παίξουν ψευτο dj's και υποτιθέμενα μοντέλα-σερβιτόρες. Υπάρχουν συμμαθητές σας που θέλουν να κάνουν μάθημα, να προσπαθήσουν και να πετύχουν την είσοδό τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
    Η 3 Λυκείου θα έπρεπε να είναι πιο υπέυθυνη και να παίρνει πιο ώριμες αποφάσεις. Κρίμα.

  1. Ανώνυμος
    3 Νοεμβρίου 2009 στις 12:17 π.μ.

    Κι όμως... Ακόμα ένας λόγος είναι και για τα παιδιά της 3ης, τα οποία αυτό τον καιρό θα διαβάζουν...

  1. Ανώνυμος
    3 Νοεμβρίου 2009 στις 12:19 π.μ.

    Βλαδίμηρος σωστα τα λες

  1. Ανώνυμος
    3 Νοεμβρίου 2009 στις 12:22 π.μ.

    kala kanoun ta paidia...
    oloi ta kaname auta!!!

  1. Ανώνυμος
    3 Νοεμβρίου 2009 στις 3:15 π.μ.

    Γιαννάκη καλησπέρα ή καλημέρα?
    Γαμησέτα, τώρα σχόλασα!
    Τι κάνεις ρε φιλαράκι?
    Μαλάκα πολύ καλό το blog σου, το απόγευμα μου το είπε η Μαρία και μπήκα να δω!
    Έχετε κάνει πολύ καλή δουλεία με τον Κώστα, δωστού και χαιρετήσματα αύριο και πες του ότι έχασα το τηλ του, πες του να με πάρει.
    Φιλαράκι, όταν έρθεις Θεσ/νικη πάρε κανά τηλ. να πάμε για κανά ποτάκι!
    Μαλάκα μη με ξανά γράψεις στ΄ αρχίδια σου, σαν την άλλη φορά, αμά ξανά κατέβεις, κανόνισε!

  1. Village's News
    3 Νοεμβρίου 2009 στις 12:54 μ.μ.

    Καλημέρα Χαράλαμπε,

    αργά σχόλασες, πτώμα θα είσαι. Θα έχεις πιεί κιόλας. Φαίνετε βέβαια γιατί με αποκαλείς Γιαννάκη. Ούτε ο παπάς που με βάφτισε δεν με φώναξε έτσι. Θα δώσω τα χαιρετίσματά μου και στον Κώστα, αν ανακαλύψω ποιός είναι. Όσο για την Μαρία, θα την μαλώσω που δεν κρατάειτ ο στόμα της κλειστό.
    Λίγο δύσκολο να έρθω Θεσσαλονίκη αυτόν τον καιρό αλλά και όταν τα καταφέρω πιθανότατα να σε γράψω πάλι στα ..... για τον απλούστατο λόγο ότι δεν σε γνωρίζω.
    Δεν πειράζει όμως! Σίγουρα θα έχεις πολλούς φίλους με λευκές στολές εκεί που βρίσκεσε!

    Φιλικά
    Village's News

  1. Ανώνυμος
    3 Νοεμβρίου 2009 στις 1:19 μ.μ.

    κάποια αιτήματα ήταν σοβαρά....! αποφασίσαμε λοιπόν οτι με αυτόν τον τρόπο,δλδ την κατάληψη, θα "σκουντούσαμε" τους καθηγητές και όλους τους άλλους να κάνουν κάποια πράγματα για το σχολείο και εμάς τα παιδιά....! Από κει και πέρα δεν μας νοιάζει τίποτα.....!!!!

  1. Ανώνυμος
    3 Νοεμβρίου 2009 στις 1:22 μ.μ.

    Μπράβο στα παιδιά!
    Συνεχίστε έτσι, κανείς δεν σας πειράζει!!!

  1. Ανώνυμος
    3 Νοεμβρίου 2009 στις 1:38 μ.μ.

    ego eimai 35 etwn kai simfono me tis katalipseis, prepei na ginontai, magkes min akoute kanenan...

  1. Ανώνυμος
    3 Νοεμβρίου 2009 στις 2:03 μ.μ.

    Τι και αν μερικα απο τα αιτηματα ειναι γενικα? Δεν πρεπει να τα εχουμε κ εμεις για να αγωνιστουμε? να τα παρατισουμε? Οσοι θελου να περασουν θα περασουν γιατι δυστιχως τα φροντηστιρια πλεον κανουν καλητερο κ σημαντικοτερο μαθημα.οπως κ περυση οσοι μπορεσαν περασαν κ αυτοι που απετυχαν δεν ηταν λογο της καταλψης.

  1. Βλαδίμηρος
    3 Νοεμβρίου 2009 στις 2:30 μ.μ.

    επειδή είσαι 35 ετών ανώνυμε 1:38, δεν σημαίνει ότι είσαι ώριμος ή υπεύθυνος άνθρωπος. Για ποιόν λόγο να γίνονται? Έτσι επειδή είμαστε αριστεροί κι αναρχικοί και αναγκαστικά πρέπει να το παίξουμε επαναστάτες κι ενάντια στο σύστημα?

    Ανώνυμε 2:03, φυσικά κάποιοι περάσαν και κάποιοι όχι. Δεν φταίει η κατάληψη που δεν περάσαν αλλά το ότι ποτέ δεν διάβασαν. Κάνεις όμως κατάληψη επειδή δεν ικανοποιούνται τα αιτήματά σου από μία κυβέρνηση 1 μήνα, και για αιτήματα που δεν κατανοείς πλήρως. Σίγουρα κάποια από τα αιτήματά σας είναι σωστά και δίκαια. Πήγατε στον Λυκειάρχη να του τα εκθέσατε και αυτός σας έδιωξε? Πήγατε στον δήμαρχο να τα εκθέσετε κι εκεί? Τα δημοσιοποιήσατε με κάποιον τρόπο? Όχι βέβαια. Απλά κάνατε κατάληψη στο σχολείο σας. Χωρίς να θέλω να σε προσβάλω αλλά αν είσαι 3Λυκείου και γράφεις με τόσα πολλά ορθογραφικά λάθη, χωρίς σύνταξη και παραβιάζοντας τους μισούς γραμματικούς κανόνες της ελληνικής, πιστεύεις πραγματικά ότι το φροντιστήριο θα σε κάνει να περάσεις στο πανεπιστήμιο?

  1. Ανώνυμος
    3 Νοεμβρίου 2009 στις 2:45 μ.μ.

    δασκαλεεεεεεεεε

  1. Ανώνυμος
    3 Νοεμβρίου 2009 στις 7:54 μ.μ.

    Βλαδιμηρε γνωριζεις οτι περυσι ειχε γινει καταληψη? γνωριζεις οτι κ πριν 2 χρονια παλι ειχε γινει καταληψει? εχεις δει ποτε τα αιτηματα εκτος απο φετος? Αν ναι θα λες ψεματα γιατι ειναι σχεδον τα ιδια οποτε δεν θα επρεπε να ειχαν λυθει? θα επρεπε να τα ξανα ζητησουμε?Πιστευεις οτι οτι η κυβερνηση του 1ο μηνα θα τα κανει? Ειναι απο πια μερια το βλεπει ο καθενας. Οσο για την ορθογραφια μου την ξεχασα με τα greeklish.... κ δεν περιμενω απο κανενα να μου μαθη ορθογραφια η συνταξη

  1. Ανώνυμος
    3 Νοεμβρίου 2009 στις 8:32 μ.μ.

    paidia oloi einai mazi sas!
    o kirios bladimiros mporei na einai kai 50 xronon!
    den kserei apo tetoia pragmata!!!

  1. καιρος γαρ εγγυης
    3 Νοεμβρίου 2009 στις 8:36 μ.μ.

    Βλαδιμηρε respect!!
    οσο για τον ανωνημο των 1,38 πρεπει να εισαι μεγαλος βλακας,μην ζεις σε μια οφθαλμαπατη και κοψε την θεραπεια με το κολοδαχτυλο γιατι σε πειραζει...
    δεν μπορει ο καθε βλακας ψευτο επαναστατης να κλεινει ενα σχολειο επειδη ειναι αυτος αχριστος και θελει μια ζωη να ειναι τεμπελαρας.
    να λετε και ευχαριστω για την δωρεαν παιδεια που σας παρεχουν.
    απο προσφατα ταξιδια στην βουλγαρια και την αυστραλια διαπηστωσα το ακριβως αντιθετο με εμας.

  1. καιρος γαρ εγγυης
    3 Νοεμβρίου 2009 στις 8:37 μ.μ.

    ενω εσυ των 8:32 μμ ποσο χρονων εισαι?

  1. Ανώνυμος
    3 Νοεμβρίου 2009 στις 8:45 μ.μ.

    καιρος γαρ εγγυης δηλαδη με λιγα λογια 100+ ατομα ειναι κοπροσκυλα βλακες κ ψευτο επαναστατες? κ να λεμε ευχαριστω που μας πληρονουν τα βιβλια? ε αν ειναι ετσι να γινουν ιδιωτικα κ να πηγενει οποιος μπορει.

  1. καιρος γαρ εγγυης
    3 Νοεμβρίου 2009 στις 8:59 μ.μ.

    οχι ρε μεγαλε δεν ειναι ετσι, και το ξερεις απλα δεν το παραδεχεσαι.ενα ποσοστο των παιδιων πανε στην καταληψη επειδη την κανουν καπιοι αλλοι ενα αλλο ποσοστο παιδιων δεν την θελουν καθολου και ενα πολυ μικρο ποσοστο αναρχικων κακομαθημενων κανουν την καταληψη.
    τωρα για τις ζημιες που γινονται?
    ποσοι κοιμουνται το βραδυ στο σχολειο?
    οι γονεις τους τι λενε?
    αυτα τα ανιληκα παιδια δεν πρεπει να ειναι στο σπιτι τους τα μεσανυχτα και να κοιμουνται?
    και πιοιος τους εδωσε το δικαιωμα να σφραγισουν το σχολειο?
    οσο γιατα ιδιωτικα που αναφερθηκες πιο πανω,οχι ρε μεγαλε δεν θελω να πληρωνουν τα παιδια, αλλα στην ουσια αυτο γινετε τωρα με τα φροντηστηρια,δεν ειναι δωρεαν η παιδεια!

  1. Ανώνυμος
    3 Νοεμβρίου 2009 στις 9:20 μ.μ.

    καιρος γαρ εγγυης "ενα ποσοστο των παιδιων πανε στην καταληψη επειδη την κανουν"¨ " ενα πολυ μικρο ποσοστο αναρχικων κακομαθημενων κανουν την καταληψη" δεν το καταλαβα αυτο. Ζημιες στο λυκειου του Σταυρου δεν εχουν γινει κ ουτε θα γινουν γιατι περιφρουρουμε την καταληψη μας. Μετραει το ποσοι κοιμουνται? Οι γονεις δεν ενδιαφερθηκαν να πανε στην συγγεντρωση απο τον συλλογο γονεων κ κοιδεμονων!! Αυτα τα ανιληκα παιδια κοιμουνται εκει με την θεληση τους κ μετα απο εγκριση των γονεων τους.Κανεις δεν μας εδωσε το δικαιωμα να σφραγισουμε το σχολειο το ξερουμε οτι ειναι παρανομο.Κ στην ουσια εχεις δικιο οτι δεν ειναι τζαμπα αλλα εμεις μεσα στα αιτηματα μας ειναι η καταργηση και της παραπαιδειας.

  1. Χωριατης
    3 Νοεμβρίου 2009 στις 10:55 μ.μ.

    Δεν εχετε καθηγητη μουσικης;;;;!!!!
    Αισχος!!! Ντροπη!!!!
    Συνεχιστε τον αγωνα!

  1. Βλαδίμηρος
    3 Νοεμβρίου 2009 στις 11:19 μ.μ.

    Όχι δεν είμαι πολύ μεγαλύτερός σας. Δεν είμαι 50. Είμαι σχεδόν στην ηλικία σας. Ξέρω λοιπόν πολύ καλά το πως ξεκινάει μια κατάληψη τα τελευταία χρόνια.
    Ξέρω πολύ καλά το πόσο έυκολο είναι στα 15, στα 16 και στα 17 να ακολουθήσεις την μάζα για να μην νιώθεις αποκομμένος από το σύνολο.
    Πότε ρε κάποιος από εσάς διεκδίκησε κάποιο από τα αιτήματά σας από τον Λυκειάρχη, από τους καθηγητές ή από τον δήμαρχό? κανένας!
    Εσείς τώρα είπατε ότι ούτε οι γονείς δεν πήγαν στην συγκέντρωση των γονέων και κηδεμόνων. Και αντί να κάνετε την επανάστασή σας στο σπίτι και να βάλετε εκεί τις φωνές και να διεκδικήσετε εκεί την υποστήριξή τους εσείς κλείσατε απλά το σχολείο. Γιατί? Επειδή στο σπίτι πέφτει και καμιά σφαλιάρα και δεν περνάει η μαγκιά σας?

    Εσύ του 9:20 ξαναδιάβασε το σχόλιο που δεν κατάλαβες γιατί είναι πολύ απλά γραμμένο και δεν είναι τόσο δύσκολο. Μου θές και κατάληψη! Αν δεν μπορείς να βγάλεις νόημα από ένα σχόλιο σε blog, πόσο καταλαβαίνεις το 15% για την παιδεία και την αποσύνδεση του σχολείου από την εισαγωγή στα ΑΕΙ? ή περνάτε τα βράδια στο Λύκειο εξηγώντας τα αιτήματα και συζητώντας για την πολιτική ζωή και τις αδικίες των κυβερνήσεων κατά της Παιδίας και της περιφέρειας?

  1. Ανώνυμος
    3 Νοεμβρίου 2009 στις 11:35 μ.μ.

    Ρε βλαδιμηρε οπως ειπα κ πιο πανω τα αιτηματα ειναι ιδια εδω κ 2 χρονια.Με το συλλογο ειναι αλλα τα θεματα, δεν γινετε καποιοι να οριζουν μια συγκεντρωση 12:30 το πρωι οταν ολοι δουλευουν... Σφαλιαρα στο σπιτι δεν πεφτει περασε η εποχη που μεγαλωσες εσυ.Κ μπορω να καταλαβω καλητερα απο εσενα το 15%

  1. Ανώνυμος
    3 Νοεμβρίου 2009 στις 11:40 μ.μ.

    gia na thimitho perisi zitousame na mas kanoun mia brisi sto lukeio kathos den ipirxe kai anagkazomastan na pernoume apo to kulikeio....... perisi zitousame pagkakia gia na mporoume na kathomaste stin auli kathos otan kathomastan mesa stis taxeis ipirxe i ilithia timoria tis apobolis(oti na nai i dieuthintria) mono ota egine i katalipsi pragmatopioithikan ta etimata... fisika ipirxan kai kapia etimata pou me tin prwti matia fenontan sosta alla meta apo poli skepsi emiazan outopika..... ta etimata gia enisxitiki einai olososta episis kai i eplipsi kathigiton mousikis kai sxediou einai kati kako kathos ta paidia pou theloun na asxolithoun me mousikologia alla kai me sxoles pou xriazontai to sxedio einai anagkasmenoi na pigenoun gia apogeumatina mathimata stin thessaloniki ...perisi ipirxan kai ta themata me tin dolofonia tou mathiti kai episis egine kai poria pros ti diastavrosi gia aufto to thema..... aaa o dimos kai i tote antidimarxos k. frantzi eixan katalabei ta lathi tous sxetika me tin elipsi briseis sto lukeio kai kata ti diarkia tis katalipseis eixe stilei peripou sta 100 emfialomena gia tis anagkes ton katalipsion..... Ena apo tous persinous katalipsies;)

  1. Ανώνυμος
    4 Νοεμβρίου 2009 στις 12:02 π.μ.

    @ Βλαδίμηρος

    Για να καταλάβω ρε φίλε, το παίζεις ο μάγκας εδώ μέσα? Δηλαδή όλα τα ξέρεις εσύ κι εμείς δεν ξέρουμε τίποτα? Δηλαδή εσύ τι, δεν έκανες κατάληψη? Δεν είχες αιτήματα, δεν είχες παράπονα? Τι στο καλό πια...

  1. Ανώνυμος
    4 Νοεμβρίου 2009 στις 1:35 π.μ.

    λοιπον παιδια,επειδη ΟΛΟΙ μας καποτε ζησαμε την εμπειρια της καταληψης ξερουμε για ποιο λογο γινεται.προβληματα υπηρχανε υπαρχουνε και θα υπαρχουνε παντα.οταν και αμα ειναι να λυθουνε θα λυθουνε.με το να κανει ενα σχολειο σε χωριο καταληψη αυτο δε σημαινει τιποτα.δεν εχει τον αντικτυπο των σχολειων που βρισκονται στην πολη και αυτο το ξερουμε ολοι!η καταληψη εδω στο σταυρο ειδικα γινεται για να κωλοβαρανε αυτοι που δεν εχουνε σκοπο στη ζωη τους να σπουδασουνε και δε τους νοιαζει κιολας!δεν ειναι περιεργο που οι καταληψεις ΟΛΕΣ γινονται ιδια εποχη?γιατι δε την κανετε και φεβρουαριο η μαρτιο πχ? επειδη ολοι τα περασαμε αυτα η καταληψη γινεται με σκοπο σε συνδυασμο με τα χριστουγεννα τις ημερες των διακοπων! και επειδη ακριβως ειμαι "χτεσινος" γι αυτο ξερω!

  1. Ανώνυμος
    4 Νοεμβρίου 2009 στις 3:49 π.μ.

    Μπράβο στα παιδιά!
    Συνεχίστε έτσι, κανείς δεν σας πειράζει!!!

  1. Ανώνυμος
    4 Νοεμβρίου 2009 στις 8:17 π.μ.

    ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ,ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ....!! ΚΑΙ ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ ΚΟΨΕ ΤΗΣ "ΜΑΓΚΙΕΣ" ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΑΤΕ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΚΑΙ ΕΤΣΙ....! ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΕΚΑΝΕΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΚΑΙ ΗΘΕΛΕΣ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΘHΣ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΥΣ, ΔΙΚΟΥΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ, ΛΟΓΟΥΣ....!!

  1. Βλαδίμηρος
    4 Νοεμβρίου 2009 στις 9:25 π.μ.

    Καλημέρα σε όλους!
    Το ποιος κάνει μαγκιές νομίζω ότι είναι εμφανές. Ναι υπήρξα κι εγώ καταληψίας όταν πήγαινα στο σχολείο. Τότε όμως υπήρχαν λόγοι, υπήρχαν αιτήματα, υπήρχε μια πολύ διαφορετική αντιμετώπιση από το σχολείο προς τους μαθητές και από την κυβέρνηση για την Παιδεία.
    Δεν υπήρξα επαναστάτης χωρίς αιτία. Δεν μπορώ όλη αυτήν την μόδα τα τελευταία χρόνια της δήθεν αριστερό-αναρχικής πλευράς ότι όλα μας φταίνε και πρέπει να τα σπάσουμε για να ακουστούμε.
    Θα ξαναρωτήσω λοιπόν, τότε με το παγκάκι και με το νερό που τα θεωρώ ρεαλιστικά αιτήματα σε σχέση με τα αιτήματα που έχετε τώρα, τα είχατε ζητήσει από τον Λυκειάρχη και δεν σας έδωσε σημασία, από τον σύλλογο γονέων και κηδεμόνων μετά και τέλος από τον δήμαρχο? Είμαι σίγουρος ότι ούτε οι γονείς σας δεν το ξέρανε. Απλά κάνατε μια κατάληψη γιατί έτσι σας βόλευε. Όχι όλους αλλά κάποιους. Και κάποιους γονείς, γιατί αυτοί είναι που στηρίζουν έμμεσα την κατάληψη.
    Το δεν σας πειράζει κανείς που λέει ένας τύπος εδώ μέσα συνέχεια είναι πιθανότατα από κάποιον ηλίθιο γονέα ή από κάποιο παιδί μέσα που στηρίζει την κατάληψη για να μην φοβηθείτε και την κάνετε. Δεν έχετε παρά να δείτε την ανάρτηση του Village πάνω από την δική σας για την κατάληψη, ότι είναι απόφαση και εντολή εισαγγελέα που σημαίνει ότι δεν μπορείτε να κάνετε τίποτα.
    Όταν και αν, και πιστέψτε με το απεύχομαι, έρθει κάποιος αστυνομικός και σας συλλάβει ποιος γονιός θα είναι δίπλα σας? Ποιος πατέρας θα θέλει να πάει ο γιός του ή η κόρη του στο κρατητήριο και μάλιστα χωρίς λόγο και χωρίς να μπορεί να το δικαιολογήσει στον ίδιο του τον εαυτό? Είπαμε, ίσως μερικοί αριστερό-αναρχικοί από τον Άνω Σταυρό κυρίως οι οποίοι είναι όμως 50αρηδες με τις δουλείες τους και δεν σκέφτονται ότι η σύλληψή σας και αυτά που κάνετε θα σας ακολουθούν μια ζωή. Ποιος θα μπορεί να σπουδάσει νομική με κάτι τέτοιο να τον ακολουθεί, ποιος θα κάνει τα χαρτιά του για τα σώματα ασφαλείας? κτλ

  1. Ανώνυμος
    4 Νοεμβρίου 2009 στις 1:22 μ.μ.

    Εάν πιστεύει κάποιος πως τα αιτήματα είναι δίκαια και αξίζει να προχωρήσει σε κατάληψη, τότε αν υπάρχει πρόβλημα στην κατάληψη ως μέσο αντίδρασης, πάντα υπάρχει η πιο καθαρή λύση της μαζικής αποχής από την λειτουργία του χώρου που τολμά και ονομάζεται ΣΧΟΛΕΙΟ. Εκεί δεν μπορεί να έρθει κανείς εισαγγελέας να απειλήσει. Μην ξεχνάτε όμως, πως σε αυτή την περίπτωση πρέπει να έρχονται οι καθηγητές ενώ στην περίπτωση της κατάληψης, βολεύονται μια χαρά και γλυτώνουν και τις βενζίνες. Πάντως και μόνο το 3ο και 5ο αίτημα, είναι υπεραρκετά για να κλείσουν τα σχολεία. Αρκετά πια με αυτούς που κερδίζουν χρήματα στις πλάτες των μαθητών. Αρκετά πια με αυτά τα κοράκια που πίνουν το αίμα των μαθητών.

    Όσον αφορά τις απειλές και τους φόβους για επέμβαση εισαγγελέα, μην μασάτε τίποτα. ο τύπος που γράφει για σύλληψη και ακολουθίες, έχει βαθιά μεσάνυχτα. Οι μαθητές μπορούν πάντα να συμβουλευτούν έναν που γνωρίζει από αυτά και να λύσουν τις απορίες τους. Έλεος πια με τον κάθε άσχετο. Δεν είναι όλοι άνω σταυρινοί και κομουνιστές.

    αν έλθει κάποιος της Αστυνομίας και σας ζητήσει να ανοίξετε το κτίριο, κάντε το και προχωρήστε άμεσα σε αποχή, δημοσιοποιώντας παράλληλα το γεγονός.
    Συνεχίστε.

  1. Ζαχαριας Κυπαρισσης
    4 Νοεμβρίου 2009 στις 2:41 μ.μ.

    Επειδή ο τρόπος με τον οποίο χρησιμοποιείται η λέξη είναι κάπως ιδιόρρυθμος, θα ξεκινήσω με μερικές διευκρινίσεις, αναγκαίες για να μπορούμε να συνεννοούμαστε.

    Κατάληψη σημαίνει ότι σημαντικό πλήθος φοιτητών εγκαθίστανται με τη βία σ' ένα κτίριο και δεν αφήνουν άλλους να εισέλθουν. Ο όρος κατάληψη χρησιμοποιείται κατά τον ίδιο ακριβώς τρόπο όταν οποιαδήποτε άτομα εγκαθίστανται με τη βία σε οποιαδήποτε περιουσία. Μαθητές καταλαμβάνουν σχολεία, αγρότες καταλαμβάνουν δρόμους, κλπ.

    Όταν κάποιοι φοιτητές ισχυρίζονται ότι κάνουν κατάληψη, σπάνια εννοούν το ίδιο. Συνήθως εννοούν ότι έχουν κλειδώσει το όποιο κτίριο με λουκέτο ή απλά ότι δεν προσέρχονται στο μάθημα. Για να ξεχωρίζουμε λοιπόν τις διαφορετικές έννοιες της λέξης, «κατάληψη» εντός εισαγωγικών θα ονομάζουμε ό,τι εννοούν αυτοί οι φοιτητές κάθε φορά, ενώ κατάληψη χωρίς εισαγωγικά θα ονομάζουμε αυτό που ανέφερα στην προηγούμενη παράγραφο.

    Η κατάληψη είναι πράξη ακραία και βίαιη.

  1. Βλαδίμηρος
    4 Νοεμβρίου 2009 στις 4:55 μ.μ.

    Πόσο μηδενιστής κι άναρχος μπορεί να είναι αυτός που έγραψε το σχόλιο στις 1:22?
    Αυτό συμβουλεύεις δηλαδή τα παιδιά? Να κάνουν κατάληψη ή αποχή? Μια κοινωνία έχει αρχές και τρόπους διεκδίκησης των δικαιωμάτων σου. Κι εσύ τα καταλύεις όλα αυτά και απλά συμβουλεύεις μα κινηθούν στα άκρα, να μην φοβούνται την αστυνομία και ότι δεν υπάρχουν επιπτώσεις για αυτά που κάνουν. Αναρωτιέμαι πόσο ανώριμος κόσμος υπάρχει εκεί έξω και πόσα κόμπλεξ κουβαλάει ο καθένας μας.

    Δεν είναι τα σχολεία που κλείνουν αλλά το σχολείο στο χωριό Σταυρός. Σιγά τα ωά. Ότι θα αλλάξει κατεστημένο δεκάδων χρόνων από ένα σχολειάκι στον Σταυρό? Αν θέλανε να κάνουν κατάληψη για δικά τους αιτήματα, για αιτήματα που τους καίνε ίσως και να ήμουν μαζί τους. Για αιτήματα άλλων δεν υποστηρίζω καμία κίνηση.

    Ο τύπος που γράφει για συλλήψεις είναι η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης και ο ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Δημήτρης Παπαγεωργίου, με έγγραφη παραγγελία του προς τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή,. Ή μήπως τα πέρασες αυτά για ψιλά γράμματα?

    Την αποχή που συμβουλεύεις τα παιδιά να κάνουν, ας την κάνουν από το φροντιστήριο και να δείξουν έτσι ότι είναι αντίθετα με αυτό το καθεστώς. Να διαβάσουν και να περάσουν στο πανεπιστήμιο όπως κάνουν πολλά παιδιά και αυτό θα τα κάνει να νιώσουν 100 φορές καλύτερα.

  1. Ζαχαριας Κυπαρισσης
    4 Νοεμβρίου 2009 στις 6:21 μ.μ.

    Αφού τα πανεπιστήμια δεν ανήκουν στους φοιτητές, το κλείδωμα ενός κτιρίου με λουκέτο από φοιτητές είναι επίσης πράξη παράνομη. Η αποχή, εντούτοις, είναι νόμιμη. Οποιοσδήποτε φοιτητής έχει το δικαίωμα να μην προσέλθει στο μάθημα, αναλαμβάνοντας την αντίστοιχη ευθύνη (π.χ. αν η προσέλευση στο συγκεκριμένο μάθημα είναι υποχρεωτική, ο φοιτητής δεν μπορεί να απαιτήσει να περάσει το μάθημα).

    Παρόλο που οι φοιτητές έχουν δικαίωμα να μην προσέρχονται στο μάθημα, δεν έχουν την αρμοδιότητα να αποφασίζουν αν θα διδαχτεί το μάθημα. Η αρμοδιότητα αυτή, σύμφωνα με το νόμο,


    κανω κανενα λαθος κυριες και κυριοι?

  1. ΦΕΡΕΚΥΔΗΣ
    4 Νοεμβρίου 2009 στις 10:26 μ.μ.

    Θα ήθελα κι εγώ να σχολιάσω:

    1ο αίτημα: Υποβάλατε τα παράπονά σας; Αν όχι... http://dide-v.thess.sch.gr/portal/index.php?option=com_frontpage&Itemid=1

    2)πληρώνετε κάτι;

    3)Τι είναι παραπαιδεία και πως την εννοείτε στο σημερινό εκπαιδευτικό σύστημα αγαπητοί καταληψίες;

    4)Τι αίθουσα γυμναστηρίου; Η μεγάλη αίθουσα τι είναι; Αν γίνει αποκλειστικά γυμναστήριο που θα κάνετε τα πάρτυ σας;

    5) Σωστό και δεκτό. Μπορείτε να στείλετε ένα εξώδικο στο υπουργείο παιδείας.

    6,7)Όπως το 1 και 5

    8) ???

    9) Τι χρειάζεστε;

    10) Άτοπο

    11) Είμαι σύμφωνος

    12) Τι βιβλία υπάρχουν τώρα στη βιβλιοθήκη; Ξέρει κανείς ή θα πάτε να δείτε τώρα για να απαντήσετε;

    13) Πόσα άτομα έχει; Έως 25 είναι αποδεκτός αριθμός

  1. Ανώνυμος
    4 Νοεμβρίου 2009 στις 11:44 μ.μ.

    GRAPSE KAI TI EINAI EKEI POU MAS PARAPEMPEIS STO AITHMA 1!
    DIEY8YNSH DEYTEROVA8MIAS EKPAIDEYSHS DYTIKHS 8ESSALONIKHS

  1. Ανώνυμος
    5 Νοεμβρίου 2009 στις 11:41 π.μ.

    min mou peite pos den kserete pos oi idioi kathigites poy didaskoun sto lykeio (kai sto gymnasio) kanoun kai idiaitera stous mathites. Mhn mou peite pos den to kserete, pos thn ora pou didaskoun ston taksi sto sxoleio einai xalaroi eno sto spiti sto idiaitero einai ALLOI anthropoi.
    H mipos den prepei na to syzytisoume ayto gia na min mas poun komplexikous.

    A Y T O E N N O O U M E P A R A P A I D E I A.

  1. KATALAPSIAS
    5 Νοεμβρίου 2009 στις 11:49 π.μ.

    @ FEREKYDIS...
    THA XEKINISO ME TIS ERRWTISIS...!
    THA APANTISW LITA..!
    2)TA XENEGLOSSA BIBLIA
    4)EDW KAI 3 XRONIA H AITHOUSA POLAPLON DEN XREISIMOPOIHTE GIA PARTY-XOROUS!(MONO GIA GIORTES 28-17-25)
    8)AYTO TO AITIMA SINDEETAI ME TO SXEDIO ,MERIKA PAIDIA THS DEYTERA ANAGKAZONTAI NA KATEVAINOUN THESSALONIKI GIA NA PARAKOULOUTHISOUN TO MATHIMA TOU SXEDIOU GIATI EINAI PANELINIA EXETASTEO KAI DEN YPOSTYRIZETAI APO TO SXOLEIO(APARADEKTO)KAI ETSI ZHTAME THN ALLAGH PROGRAMATOS APO 7 ORO STO 6 ORO GIA NA MN PERNOUN APOUSIA H MATHITES DIKAIOUNTAI 1 6 ORW AS TO VALOUN LOIPON THN HMERA POU EXOUN SXEDIO!!!!
    9)EINAI GELIO NA MPAINEI H KATHIGITRIA AGGLIKWN STIN AITHOUSA ME DISKMAN KAI AYTOSXEDIA HXEIA GIA NA KANEI LISTENING STA PAIDIA !GIAYTO EMEIS ZHTAME ENA CD-PLAYER KAI EKSYNXRONISH THS AITHOUSAS PLHROFORIKIS ME HXEIA KAMERES KAI OLA TA POLIMESA POU EINAI STA PLAISIA TOU MATHIMATOS!!!!!
    12)DEN ZHTAME APLA VIVLIOTHIKI H VIVLIOTHIKI YPARXEI EMEIS THELOUME NA DIAMORFOTHEI MIA AITHOUSA H OPOIA THA XREISHMOPOIHTE WS ANAGNOSTIRIO OPWS EINAI H VIVLIOTHIKI TOU GYMNASIOU AN EXEIS AKOUSTA....!
    13)EINAI 22 ATOMA SE AYTO TO TMHMA KAI EINAI EPARXIA DEN EINAI POLI OPWS EINAI MEGALO TO NOUMERO 12 ATOMA GIA NA SXIMATISTI TMIMA EPILOGIS SXEDIOU....!


    THELOUME SXOLEIO NA MORFONEI KAI OXI NA EXONTONEI.........

    OSO GIA TON VLADIMIRO .....O XARAKTIRISMOS PSEYTO-DJ KAI SERVITORES MODELA EINAI APAREDEKTI DEN MPOREIS NA PROSVALEIS KANENA ?DEN XEREIS O KATHENAS TI OIKONOMIKH DISKOLIA EXEI KAI FTANEI STO SHMEIO NA DOULEVEI NYXTA....EINAI NTROPH SOU....!OSON AFORA TO YPARXOUN SIMATHITES MAS POU THELOUN NA DIAVASOUN KAI NA PERASOUN KAPOU DEN DIAFONO ALLA POS EKSIGIS TO 107 NAI 2 OXI 1 AKURO???

  1. Ανώνυμος
    5 Νοεμβρίου 2009 στις 12:03 μ.μ.

    Exw varethei na diavazw fasistikes k apolutes antilipseis apo dithen mages k polikserous. An esi vladimire i opws se lene den sou arese na agwnizese k ta vlepeis ola kala einai dikaioma sou.An thelete na mathete kati parapanw i na mas kraksete elate sto sxoleio.
    Nour

  1. Ανώνυμος
    5 Νοεμβρίου 2009 στις 12:04 μ.μ.

    ΑΦΗΣΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝΑ ΤΗΝ "ΕΠΕΝΑΣΤΑΣΗ" ΤΟΥΣ.ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΟΙΟ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ ΠΡΑΓΜΑ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΝΕΟ ΝΑ ΓΚΡΕΜΙΣΕΙ ΣΕ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΑ ΤΑ ΤΟΙΧΟΙ ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΧΟΥΝ ΒΑΛΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΞΑΝΑΧΤΕΙΣΕΙ ,ΕΝΔΕΧΩΜΕΝΟΣ ΟΛΟΙΔΙΑ.ΒΛΑΔΗΜΗΡΕ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑΣ ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ ΤΟΥΣ¨"ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΥΣ" ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΒΑΖΕΙ ΚΑΘΕ ΤΟΣΟ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΠΝΙΓΕΙ ΟΠΟΙΙΑΔΗΠΟΤΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ ΚΑΙ ΕΚΦΡΑΣΗ.
    ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΣΥΣΧΕΤΙΖΩ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΜΕ ΑΛΛΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΕΤΟΙΟΥΣ "ΑΓΑΝΑΚΤΣΜΕΝΟΥΣ" ΕΒΑΖΕ ΚΑΙ Η ΧΟΥΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ.
    ΝΤΡΟΠΗ!!!!!
    ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΝΤΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΛΕΤΕ,ΜΙΛΗΣΤΕ ΜΑΣ ΟΠΩΣ ΘΕΛΕΤΕ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΑΡΕΚΤΡΑΠΕΙΤΕ ΣΕ ΣΠΑΣΙΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΕΤΟΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΔΩΣΕΤΕ ΤΡΟΦΗ ΣΕ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΑ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ

  1. Ανώνυμος
    5 Νοεμβρίου 2009 στις 12:18 μ.μ.

    SYMFONO APOLYTA ME TO 12:04....O VLADIMIROS EINAI ALLO ENA PIONI AYTOU TOU SYSTIMATOS POU VAZEI PAROPEIDES KAI DIXNEI ENA KAI MONADIKO DROMO ME SUNEXOMENES PLISEIS EGKEFALOU POU DEN KATALAVAINOUN....OXI STA M.M.E KSIPNISTE!!!!!!!

  1. Βλαδίμηρος
    5 Νοεμβρίου 2009 στις 12:33 μ.μ.

    Λυπάμαι πολύ που η άποψή μου ίσως να πρόσβαλε κάποιους αλλά δεν ήταν αυτός ο σκοπός μου και θέλω να ζητήσω συγώμη. Καταλαβαίνω τις οικονομικές δυσκολίες που μπορεί να έχει κάποιος και δεν εννοώ αυτά τα παιδιά. Μην παίρνετε τα λόγια μου όπως θέλετε εσείς να τα ερμηνεύσετε.
    Το πιόνι του φασισμού και της χούντας όπως με χαρακτηρίζετε σας πληροφορεί ότι ήταν πρωτοστάτης στις καταλήψεις και έχει αγωνιστεί και συνεχίζει να αγωνίζεται στην ζωή του. Δεν είμαι όμως πια 15 και μπορώ να δω τα πράγματα και από άλλη σκοπιά. Μπορώ να έχω και μια διαφορετική άποψη για το πώς γίνονται οι αγώνες.
    Ο καθένας όμως αποφασίζει για τον εαυτό του και προχωρεί ανάλογα στην ζωή.

  1. Ανώνυμος
    5 Νοεμβρίου 2009 στις 2:33 μ.μ.

    Πιστεύω πως ο KATALAPSIAS (μάλλον KATALIPSIAS) σας τα είπε πολύ σωστά! Ορίστε και αύριο το δίνουμε και την Δευτέρα μάθημα! Τουλάχιστον πιστεύω κερδίσαμε κάτι... ΣΕΒΑΣΜΟ!

Leave a Reply:

AddThis

Bookmark and Share