Με παρέμβασή της η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης ζητά να σχηματιστούν δικογραφίες σε βάρος όσων συμμετέχουν στις καταλήψεις σχολείων.



Δύο εβδομάδες μετά την πρώτη, «ήπιας» μορφής παρέμβαση, η οποία εξαντλούνταν σε επίπεδο συστάσεων, τώρα, και με δεδομένο ότι οι καταλήψεις στην πόλη συνεχίζονται σε αρκετά σχολεία, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Δημήτρης Παπαγεωργίου, με έγγραφη παραγγελία του προς τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή, ζητά να σχηματιστούν δικογραφίες σε βάρος των καταληψιών, ανεξάρτητα εάν γίνει καταγγελία από τους διευθυντές των υπό κατάληψη σχολείων ή όχι.


«Εφόσον οι διοικητές των αστυνομικών τμημάτων διαπιστώσουν ότι στην περιφέρειά τους υπάρχουν δημόσια σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, των οποίων η ομαλή λειτουργία παρεμποδίζεται, διαταράσσεται ή διακόπτεται από τους παραμένοντες στους χώρους αυτών καταληψίες, οι Αρχές οφείλουν να σχηματίσουν ποινικές δικογραφίες», αναφέρεται στην παραγγελία.


Το αυτόφωρο πλημμέλημα της διακοπής και διατάραξης ομαλής λειτουργίας δημόσιας υπηρεσίας διώκεται αυτεπάγγελτα και τιμωρείται με ποινή φυλάκισης έξι μηνών έως πέντε ετών.


Η έγγραφη παραγγελία καταλήγει με την επισήμανση ότι σε όλες τις περιπτώσεις -και ειδικά εάν γίνουν συλλήψεις δραστών- θα ειδοποιείται ο εισαγγελέας ποινικής δίωξης, ο οποίος θα δίνει τις αναγκαίες οδηγίες και θα ενημερώνεται ο διευθυντής του Λυκείου ή Γυμνασίου για να μεριμνήσει για την άμεση επαναλειτουργία του σχολείου.

http://troktiko.blogspot.com/2009/11/blog-post_2501.html


date Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2009

5 χωριατάκια to “Νέα παρέμβαση εισαγγελέα για τις καταλήψεις σε σχολεία”

  1. Ανώνυμος
    3 Νοεμβρίου 2009 στις 12:20 π.μ.

    Σε ποιό απλά Ελληνικά? Δηλαδή τι θέλουν να κάνουν?

  1. Ανώνυμος
    3 Νοεμβρίου 2009 στις 12:23 π.μ.

    NA SE SYLABOYN...!!!

  1. Βλαδίμηρος
    3 Νοεμβρίου 2009 στις 12:28 π.μ.

    πόσο πιο απλά να στο πουν ρε φιλαράκι. Η κατάληψη είναι παράνομη και οι καταληψίες θα συλλαμβάνονται με απόφαση εισαγγελέα

  1. Ανώνυμος
    3 Νοεμβρίου 2009 στις 12:02 μ.μ.

    Κάτσε ρε σε λίγο θα έρθουν και τα τανκς όπως στο Πολυτεχνείο!!! :D

  1. Ανώνυμος
    3 Νοεμβρίου 2009 στις 12:48 μ.μ.

    καιρός είναι να σφίξουν και λίγο οι κώλοι

Leave a Reply:

AddThis

Bookmark and Share